Video: Ferrari F50 doet het ook prima als boot

Auteur: , 21 Reacties

De Ferrari F50 is een echte alleskunner: hij is belachelijk snel, doet het goed als broodrooster én je kunt 'm gebruiken om de Noordzee over te steken.

De Ferrari F50 doet het ook prima als boot

Dat laatste is helaas niet helemaal waar, al komt de creatie van Livio De Marchi behoorlijk dicht in de buurt van het echte werk. Tot je ermee de weg op wilt, want dat is onmogelijk met zijn replica. Hij bouwde zijn eigen Ferrari F50 namelijk volledig van hout, zodat hij ermee kan varen in Venetië.

Je zou verwachten dat een dergelijk bouwwerk behoorlijk zwaar is, maar de F50-boot weegt in totaal slechts 900 kilogram. Di Marchi is dan ook niet over een nacht ijs gegaan, want hij trok in totaal vijf maanden uit voor de bouw. Daarnaast bespaarde hij veel gewicht door de 4.7-liter V12 te vervangen door een blok van Yamaha.21 reacties

Dan vliegt ie in ieder geval niet zo snel in de fik…
@baofan87: Italiaanse boten schijnen anders de laatste tijd minstens zo goed te branden als de speeltjes uit Maranello..
Gellukig is het een neppe
Dat is nog eens origineel!
Leuke hobby… Iets voor Woody? Ik krijg er geen woody van…
Dit is gewoon zeer vet! En het feit dat ie de f50 heeft gekozen en niet de enzo of f40 is voor mij persoonlijk al helemaal tof. Ik zou best een pintje willen drinken met die man(in zijn boot)
Wow! Zeer fraai en ook nog eens origineler dan weer een Riva Aquamarina.

Saillant detail: al die Ferrari (of andere willekeurige supercar) ombouw projecten zien er nooit uit (op eentje na, er is in Engeland een bedrijfje dat op basis van de 406 Coupe een bijna echt lijkende 360 Modena kan maken, link: http://www.extreme-sportscars.com/360/index.html). Maar deze lijkt de verhoudingen helemaal perfect te hebben. Nice!
@gtwillem: ER zijn ook Nederlandse bedrijfjes die dat leveren, moet je maar eens aan Alberto Stegeman vragen, die kent een betrouwbare :P
@gtwillem: en niet eens duur!
Deze is wel heel oud. Van de tijd dat mensen elkaar irriteerden met onnozele mailtjes van filmpjes en ppts die je steeds weer opnieuw kreeg
Volgens mij heb ik hier zo’n 10 jaar geleden eens iets over geleden…
Bellisimo!
Dood en dood zonde!
Van x5 naar dok 5
Net zo’n baas als de meneer met de Jaguar in de woonkamer.
Daar hout ik wel van
Dit is echt al kraken oud, zeker tien jaar geleden al eens over gelezen.
In het filmpje spreken ze zelfs over een restauratie door een museum, iets wat je niet doet bij een nieuw project lijkt me :)
Fantastisch. Daar zou ik wel een rondje in willen varen.
Dit is al een behoorlijk oud artikel. Op zich een gaaf idee, eigenlijk had hij de auto rood moeten spuiten en de wielen zilverkleurig.
In 2010 hebben jullie hier al iets over gepost:
http://www.autojunk.nl/2010/01/doe-eens-gek-houten-ferrari-f50-boot
Goede morgen, AB :)
@stfu: haha ik was al aan het zoeken wist ik het ook al keer op autoblog had gezien. Dit is inderdaad al zo oud. Wel wakker blijven AB

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).