Video: heftruck parkeert Ford een eindje verderop

Auteur: , 38 Reacties

We kennen allemaal wel iemand die parkeert op de meest onmogelijke plaatsen, maar hoe ruim je een auto snel en eenvoudig uit de weg?

Heftruck tilt geparkeerde auto

De Ford Falcon in dit verhaal stond niet direct in de weg en overtrad geen regels, maar als vrachtwagenchauffeur heb je nu eenmaal wat meer ruimte nodig dan een standaard personenauto. En laten we eerlijk zijn: het kan knap lastig zijn als je probeert je een weg te banen door een dichtbebouwde woonwijk, vol geparkeerde auto’s.

Normaal gesproken doe je daar helaas weinig aan, maar als je een stel wegwerkers in de buurt hebt, dan zijn er opeens meer mogelijkheden. Je hebt namelijk niet meer dan een simpele heftruck nodig om een gemiddelde Ford een stukje verderop te parkeren. Natuurlijk, het is illegaal, maar hoe kun je het deze wegwerkers kwalijk nemen? Ze gebruiken zelfs een stuk karton om de auto niet te beschadigen…

Of het allemaal goed afloopt check je op Autojunk.38 reacties

Zag m al ja, lijkt mij een gevalletje van netjes afgehandeld!
@sebasjuhh: ok dus jij zou dit met jou auto ook geen probleem vinden? weet wel dat er vaak 4 punten onder de auto die verstevigd zijn voor een krik. Bij deze is de kans groot dat de randen gebogen of gespleten zijn dat het als gevolg hiervan gaat roesten!
@kevin82: ik zet mijn auto niet in de weg.
@sebasjuhh: hij staat daar legaal
@sebasjuhh: alles behalve. Als ze bij mijn auto dat flikken, heb je kans dat de uitlaat/katalysator beschadigd, de benzineleidingen, skirts, remleidingen en nog meer componenten. Dat zie je niet direct, maar er is wel kans dat dat gebeurd. Stel je voor dat zon remleiding kapot gedrukt is, en dat je dan een ongeluk veroorzaakt. Wat dan?
En ik maar bedenken waar zo’n heftruck vandaan komt uit een vinexwijkje, blijkt het een industrieterrein te zijn!
Vroeger, toen de auto’s nog iets minder zwaar waren weleens een foutparkeerder samen met mijn maatjes met de hand verplaatst.
@norge:
Yep, met eendjes ging dat ook erg makkelijk, met 4 man de voorbumper pakken en het was net een kruiwagen.
Ooit hadden we een leraar die zijn Audi 80 zo nodig voor de deur moest zetten, 2 stenen onder de fusees en met de halve school wachten tot hij weg wou.., stond hij daar met 2 malende voorwieltjes. Die heeft hem daar nooit meer neergezet..
@tupperware: zo heb ik ooit met een maat de variomatic riemen van een DAF losser gezet… was leuk toen die weg moest.
@406_v6:
Die is ook geinig..
Mijn schoonvader heeft ook eens heel raar staan kijken, maar die had bezoek gekregen van een paar Polen. Die hadden z’n cardan “geleend”..
Ik neem direct aan dat het illegaal is. Maar wat voor wet overtreed je eigenlijk?
@mout:

volgens mij valt dit gewoon onder diefstal
@timberleek:

En evt zou je nog voor dingen kunnen gaan als vernieling enzo
@timberleek: Diefstal?!
Verplaatsen, diefstal? Vul even fiets in ipv auto. Als mijn fiets dichtgeparkeerd is, zet ik andere fietsen weg tot ik erbij kan. Is dat meervoudige diefstal?
Het is vast verboden – maar diefstal?
@mout:

Ik denk dat het ook niet of in elk geval heel lastig hard te maken is als een auto bijvoorbeeld 3 meter verder staat. Net als een fiets een halve meter opschuiven. Maar volgens mij valt het daar “officieel” wel onder.

Maar bij dit soort verplaatsingen lijkt me spul als vandalime beter haalbaar
@mout: officieel gezien mag je een auto ‘x’ aantal meters verplaatsen zonder toestemming. Ga je daar overheen, is het diefstal.
Kontseks -=edit: neem er nog eentje=-
@drugsrunner: nou ben ik eigenlijk best wel benieuwd naar hoe er op die andere site, waar je blijkbaar dit woord als antwoord op een vraag wou posten, gereageerd is op je opmerkingen over een heftruck ;)
Ze proberen het netjes, maar op deze manier kunnen ze bijvoorbeeld nog steeds de dorpels lelijk beschadigen (stel dat de auto gaat schuiven).
Ik vind het een beetje discutabel, denk dat ik het niet gewaardeerd zou hebben als ze mijn auto zó zouden verplaatsen.
@granlusso: Volledig akkoord. Heb zelf ook al een aantal keer m’n eigen auto ( en van anderen ) met onze heftruck omhoog getild. Verschil is wel dat ik enkel til, en niet verrijd. Ik leg wel eerst rubberen 4 blokken op de vorken, zodat de dorpels onbeschadigd blijven én de auto zeker niet kan verschuiven.

Ook is onze heftruck en de vorken van een ander kaliber dan bovenstaand speelgoed ;-) .
@SimonMc: *4 rubberen blokken, natuurlijk.
Stukje karton of niet. Zolang die vorken niet net zo lang zijn als de breedte van de auto kun je de onderkant flink beschadigen!
@JordyS stelt zijn eigen auto beschikbaar voor een demonstratie?
@stephanotis: Wat mij betreft prima! Regel jij de heftruck?
Ik zou er toch niet mee kunnen lachen, als iemand dat met mijn auto doet. En hoezo, plaats maken voor die vrachtwagen? Heel de straat staat vol. Gaan ze die ook allemaal verplaatsen, of wil die vrachtwagen gewoon een parkeerplekje?
Ja dat stukje karton beschermt natuurlijk ook de uitlaat, aandrijfas, remleidingen en dorpels tegen die hefbalken van de forklift :/ als ik de eigenaar was zou Ik maar eens goed onder m’n auto gaan kijken, kan best dat die helemaal vern**kt is. Auto’s zijn niet gemaakt om op ieder punt opgetild te worden.
Ik zou echt niet blij zijna als eigenaar van de auto
Ik hoop niet dat ik ooit een idioot dit met mijn auto zie doen. Dan zou ik best wel eens heel erg boos kunnen worden, afhankelijk van de tegenreactie een recept voor erger. De dorpels zijn niet het laagste gedeelte van mijn auto dus schade gegarandeerd.

Ook hier geld gewoon: blijf met je achterlijke klauwen van andermans spullen af! ! !
@lekbak: maar wat ook geldt: als jij niet daar parkeert waar je niet mag staan… Hoeft niemand iets met je auto te doen. Takes two to tango
@w0o0dy:
Juist, altijd eerst kijken naar je eigen aandeel, al is dat iets dat slechts weinigen gegeven is..
@w0o0dy: Hij stond geparkeerd waar het mocht.
@w0o0dy: er is geen geldig argument om bewust spullen van iemand anders te vernielen, al helemaal niet iets kostbaars als een auto.

Dus nogmaals: blijf met je klauwen van andermans spullen af.
@lekbak:
Parkeer je achterlijke wagen dan niet voor onze oprit, of op onze parkeerplaatsen zoals momenteel met grote regelmaat hier bij ons gebeurt.
Negeer onze parkeer verboden niet, maar parkeer in de daarvoor bestemde parkeergarage, waar je inderdaad moet betalen.
Maar da’s ons probleem niet, maar het jouwe.

We pakken je wagen op met je vorkheftruck en zetten hem gewoon ergens op straat.

En er is een geldig argument als we je wagen ergens anders neerpleuren, we hebben hier een bedrijf dat 7 dagen van de week 24 per dag beschikbaar en bereikbaar moet zijn

De lokale politie en parkeerwachters houden zich op de vlakte als iemand jankend verhaal komt halen.

En we zeggen het van tevoren wat we gaan doen.
@desjonnies: om te beginnen zal ik mijn auto niet bewust vervelend parkeren, helemaal niet als er een wegsleep bordje staat. Bovendien als jullie er zo vaak last van hebben sluit je toch lekker een contract af met een berger? Die slepen die auto’s (meestal dus wel) normaal af.

Ook lijkt me hier niet sprake van een parkeerverbod. Ik heb niks gezien tenminste. De hele straat staat vol en deze auto staat niet voor een uitrit, wellicht wel er te dicht op maar ze laten niet zien waar die vrachtwagen heen moet. Owja en deze auto staat op de weg, niet op een eigen parkeerplaats. Al met al volkomen respectloos om zo te handelen. Ik vind het bijna eng om te lezen dat er hier zoveel mensen zitten die dit blijkbaar normaal vinden.
@lekbak: die argumenten zijn er wel degelijk. Maar gezien je reactie is redelijkheid niet je sterkste eigenschap.. Oftewel: laat ik het er maar bij laten.
Met mijn auto mogen ze het wel doen hoor over een half jaar ga ik toch de rodeo ermee rijden
Ach, herkenbaar. Heb vroeger op het werk ook wel eens met wat collega’s een altijd verkeerd parkerende collega te grazen genomen. Hij naar binnen – auto opengelaten- collega met heftruck, 2 lange houten balken onder de serviceauto door heftruck die het geheel oppakt en om de hoek van het gebouw wegzet. Collega komt weer naar buiten, mist z’n auto er raakt in paniek, want gejat? Gaat weer naar binnen naar z’n chef -die zat ook in het complot- ondertussen auto op exact dezelfde plek teruggezet, chef zegt tegen collega laat maar zien waar ie stond… afijn de blik van die kerel was geweldig. Heeft NOOIT meer fout geparkeerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).