Video: Het Geluid van 2013

Auteur: , 72 Reacties

Jullie zijn het inmiddels van ons gewend: we verzamelen alle roffelende cilinders die we gefilmd hebben (van vorig jaar) in één lekkere video, speciaal voor jullie oren.

Audi RS6 Sound

Ook dit jaar hebben we weer een heerlijke compilatie van al het motorgeluid dat we mochten ervaren. Ga er even uitgebreid voor zitten en zet die speakers vol open: dit is Het Geluid van 2013!72 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Haha die bmw i3 haha
Gewoon de RS6
@audi-rs6: sowieso AMG!
@audi-rs6: ben waarschijnlijk net zo gek op de rs6 als jij maar een audi kan niet tippen tegen een amg..
@MAB: klopt! Moet wel zeggen dat een rs6 wel een dikke auto is. ( maar een e amg s is dikker XD)
@sls63amg: haha heb het er niet bij gezegd maar bedoelde alleen het geluid! Buiten dat heb ik liever een rs6.
@MAB: ja uiterlijk is persoonlijk;) ik zou voor de amg gaan, maar ieder z’n smaak
@sls63amg: Ja dat is ook zo, als ik echt tussen de keuze zou moeten staan zou ik het nog niet weten. Moet beide eerst rijden voordat ik een van beide kies.
Enige mooie vind ik de 993 en de i3, alles of niks.
@danielj: Pfieuw. Ik dacht al dat ik de enige was. Al die andere klinken vooral alsof er erg lang aan het geluid gesleuteld is. Die tussenplofjes in de Audi, bijvoorbeeld, zijn wel stoer, maar klinken alsof het veel moeite heeft gekost een inspuitpatroon te bedenken dat ze veroorzaakt.
Voor mij ook 993 of i3.
Misschien kan ik een uitzondering maken voor de F-type en de McLaren.
Als het op het geluid aankomt gaat er maar weinig boven een flinke AMG motor. Heerlijk!
Het geluid van 2013 is zooooo 2012.
Van mij hadden jullie alleen de F-type mogen laten horen. Wat een asociale bak herrie kont daar uit zeg! Heerlijk.
De viercilinders beginnen steeds beter te klinken, die A45 AMG is echt heel lekker.
@autobahnverslaafde: jammer dat het plofje zo gekunsteld is. Maar ik moet zeggen het komt wel erg in de buurt van een WRC auto.
Turbomotoren klinken helemaal nergens meer naar, zou me doodschamen als je een RS6 met 560 pk rijdt en er zo’n geluid uitkwam. De McLaren en E63 klinken voor turbomotoren nog wel goed!
@maseratizzzzzzzz: Mooi, ga maar voor iets anders dan. Voor jou 1000 anderen
@sebasjuhh: ik ben het met heem eens hoor, die a45 amg klinkt niet minder goed als de rs6. en dat terwijl die ee dikke v8 heeft! de v10 was de enige reden waarom je de rs6 zou verkiezen boven een e63. met de nieuwe 63S 4 matic heeft de audi in mijn ogen geen bestaansrecht meer, hij wordt aan alle kanten letterlijk en figuurlijk voorbij gestreefd door de benz!
@lambo4all: De V10 klonk in de vorige RS6 anders ook niet zo speciaal hoor. Zelfs in de R8 klinkt hij erg gedempt. Ik heb ooit eens naast een revvende R8 V10 gestaan en ben uit verveling weg gelopen.
@lambo4all: jij snapt er niets van en waarschijnlijk heb jij de nieuwe en de vorige rs6 nog niet van dichtbij meegemaakt. De oude rs6 klinkt veeel minder spectaculair dan de huidige. De huidige komt aardig dicht in de buurt van een monster! Prachtige rauwe/diepe V8 grom, wat op dit filmpje niet echt naar buiten komt.
@maseratizzzzzzzz: helemaal mee eens! Rs6 is wel een dikke auto maar het geluid valt mij, en zo te zien hier nog meerdere mensen, tegen. Maar die amg’s zijn dik en hebben ook nog een lekker geluid!
mercedes a klinkt heerlijk
Die F-type maakt wel lekker geluid joh!! Maar die Nismo Juke mag er ook zijn :D
de Tesla haalt het niet deze keer;-)
de Diablo op t eind voor mij
Ik vind de 993 clubsport en de Cayman op de rotonde toch wel het lekkerste.
En maar wachten tot de Nissan GT-R langs kwam.. Helaas hopelijk ooit nog een video daar over. Hint hint
@stijnwille: Wtf, die Juke niet gezien?!
@stijnwille: De GT-R heeft zijn rijtest allang gehad.
Saaie geluiden. Er kunnen maar weinig geluiden tippen aan de v10 uit de e60 m5
@ozer1907: Carrera GT, LF-A.
@mdemooistelettervanhetalfabet: Voor mij ook de 2 mooiste. Die f12 van laatst klonk trouwens ook heerlijk!
@Marijn90: Persoonlijk vind ik de 599 GTO de lekkerst klinkende moderne Ferrari, ik herinner me nog zo’n filmpje waarin een wit exemplaar door een stel tunnels trekt. Oorverslindend mooi geluid!
Ik moet zeggen dat ik de Audi’s het best vind klinken. De AMG’s en de F-Type volgen wel op korte afstand.
Audi zeker het slechte geluid.bmw Mercedes en maserati Jaguar geluid kan Audi niet aan tippe
Smart ! Without a doubt
Dit is gewoon voor 95 % pure oorporno!!!
De ongeblazen motoren klinken toch wel het lekkerst. Die F-Type! En de Cayman klinkt ook erg goed.
@mdemooistelettervanhetalfabet: De F-Type is volgens mij ook geblazen, weliswaar een supercharger maar toch.
@berlinetta: Supercharger heeft toch vaak een positief effect op het motorgeluid, maar zo’n turbo maakt het vaak heel onnatuurlijk, zoals die 991 Turbo. Geef mij dan maar het geluid van die 993.
@mdemooistelettervanhetalfabet: Klopt, supercharged blokken kunnen lekker klinken. Zie Jag’s en de SLR. Maar ook turbomotoren hoeven niet verkeerd te klinken, met als grote voorbeeld de F40. Ik vind vooral de geblazen V8’s van BMW en Audi nergens naar klinken. AMG was met de 6,2 liter de echte koning, maar met de nieuwe 5.5 vind ik het ook minder geworden.
@berlinetta: Toch vind ik die E63 AMG-S nog behoorlijkk lekker klinken. Oké, niet zo lekker als de 6.2, maar nog steeds erg goed. En als we het toch over lekker klinkende motoren hebben, Maserati blijft toch wel koning (nu ook niet meer trouwens).
@mdemooistelettervanhetalfabet: Maserati en Mercedes hebben wel beiden ingeleverd op geluid sinds de turbomotoren hun intrede hebben gedaan inderdaad. Maar ze zijn wat mij betreft ook nog altijd het lekkerst!
@mdemooistelettervanhetalfabet: ik vind een geblazen Supra, Skyline of Delta intergrale toch helemaal niet verkeerd klinken!
@airisforballoons: Uitzonderingen die de regel bevestigen.
Die Audi’s geven een flutgeluid en de Porsches klinken ook niet bijzonder, de McLaren wel, zo ook de F-type en, verrassend, de oerlelijke Juke (in de GT-R uitvoering neem ik aan).
en toch word het geluid er met de jaren niet beter op!.
zonde van jullie tijd dat jullie er electrische en 4cilinder voertuigen erin hebben gemonteerd.

persoonlijk zou ik voor de f-type v8 gaan en de ferrari f12
Dat klinkt echt goed!!
De mooiste 6 minuten van vandaag!
De C63 AMG klinkt het best. Op korte afstand gevolgd door de F-type en daarna wat mij betreft de Porsche Cayman of 993 Carrera RS. De Audi’s knetteren wel luid maar dat ik het nou attractief vind klinken? Nee…
Al die gemaakte roffeltjes maakt het er niet beter op. Doe mij maar die Juke, Jag, 993 of zelfs de Mac, maar wat ik echt mis is een lekker huilend inlaatgeluid a la E46 M3 CSL.
@erwh: jij begrijpt het ;)
De nieuwe RS6 is dik maar hij klinkt belabberd.
Wat klinkt die F-Type toch lekker. Ik vind trouwens dat versnellingsbakken met dubbele koppeling het geluid een beetje verpesten.
Staat ”V10” in de tags op ABHD.nl, maar geen V10 gehoord of gezien int filmpje?? Verder wel super vet filmpje jongens! Die drift in die F-Type, super ziek!
Ligt het aan mij of zou het filmpje voor de helft korter kunnen? In mijn herinnering klonken de auto’s uit voorgaande jaren een stuk beter.

De McLaren en de Jag vond ik wel enorm goed klinken, heerlijk. Van de 4 cilinders vond ik alleen de A45 lekker klinken.
Zoveel goeds, … en een lachwekkende i3. Als ik uit het filmpje moet kiezen de F-type. Maar het geluid blijft voor mij de Granturismo S, zelfs als die niet optrekt klinkt die zalig.
1. E sAMG
2. (Kuch) RS6-7 (Kuch)
3. F-type V8
4. Juke-R
5. I3
ik vind die gemaakte ‘scheetjes’ van die AMG A klasse zo dom. Die A3 heeft dat ook een beetje. Roffeltje is leuk bij het terugschakelen, maar dit lijkt nergens op. Gekunsteld.
@rdbr: hoor die eerste clip van de RS6 in de video dan.. dan zijn pas scheten! Echt geen mooi geluid.
En dat te bedenken dat over een tijd alles klinkt als die i3, wat een emotieloze tijd voor autoliefhebbers komt er aan.. (overdramatisering) Die Diablo! Ja, doe die maar, wat een geluid!
Och Och Och,

Wat brult die BMW I3 heerlijk <3
Beste soundtracks van de duitse 3 voor het 500ste jaar op rij: AMG
Beste geluid zat er niet eens bij. C63 AMG
Mooie sounds, ik heb bij de motorshow in essen een brabus cls horen weg scheuren net een machine geweer! Wat een afschuwelijk dikke brul kwam uit die uitlaat.
Eigenlijk was ik alleen onder de indruk van de Lambo aan het eind. De AMG’s klinken natuurlijk lekker maar de rest viel eigenlijk toch wel wat tegen.
Nouja, kudos voor de oude Porsche, dat geluidje zou ik wel aan kunnen wennen. :)
Toppers: 993, A45 AMG, E63 AMG S, F-type en Juke!
Qua audi’s geluid ben ik toch een beetje teleurgesteld(rs6) amg vind ik toch qua geluid het best ,pronken dat deze doet.
rs6 mag wel wat meer naar een messerschmitt klinken!
Sorry, er is maar 1 mooi geluid en dat is een V8 met minstens 6 liter. Die lambo’s en ferraries moeten al in de toeren janken om langzaam bij een stoplicht op te trekken anders slaat ie af bij gebrek aan koppel. En dat voor een auto van een paar ton.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).