Video: hot lap met SLS Black Series is pure Ringpr0n

Auteur: , 42 Reacties

OK, vingers graag. Wie wil er een Mercedes-Benz SLS AMG Black Series compleet aan stukken gescheurd zien worden op de Nürburgring? Dat dachten we al..

In augustus besloot AMG om een niet bij naam genoemde engineer de sleutels van een SLS BS aan te reiken, en hem carte blanche te geven alle 631 asfaltverschroeiende pk’s volle bak op de Groene Hel af te vuren. Natuurlijk plakten ze ook een paar camera’s in het interieur, en voorzagen het eindresultaat van een kilometerteller en G-meter.

We kijken mee over de sexy welving van de motorkap, waaronder de brute atmosferische 6,2 liter V8 maximaal aangesproken wordt. Ik weet niet waar ik meer medelijden mee heb, met de acht zuigers (redline: 8.000 tpm) of met de achterbanden… VIDEO!

Hij mag dan dik 326.000 euro kosten, volgens de kenners is er echt veel werk gestopt in het aanscherpen van het concept SLS, en heeft alle gewichtsbesparing en ander detailwerk getuige het karakter van de auto absoluut zijn vruchten afgeworpen. Misschien kom ik daar zelf nog eens een keer achter, fingers crossed.

PS: de tijd kwam uiteindelijk uit op 7:25.67, waarmee de SLS zich vlak achter de meest potente C6 Corvettes (de Z06 en de ZR1) schaart, nu we het toch over zware V8-beulen hebben.42 reacties

Ringpron?
@rikkert: Da’s turbotaal. Dat snap je toch wel…
@vondeyck: nope???
@rikkert: Sorry, ik bedoel een afgeleide van de h4x0rt441. My bad.
@rikkert: Porno in internets taal.
Al die pk’s, die lichtgewicht meuk, een prijskaartje waar je 2 Corvette’s voor koopt en nog langzamer dan een ‘stuk plastic’ uit de States. Die ook nog is 5j ouder is. Nee, kan alleen maar rechtdoor zo’n yanktank.
@E34M5Touring: blijkbaar gaat zo’n Yank ook goed de bocht om, anders ben je niet sneller dan de Benz!
@rufctr01: Tuurlijk, en dat is een 2005 chassis he. Niks geen dure meuk. Dan maar een glim interieur. Leuk, die mooie stiksels. En als je 300k stukslaat op zo’n ding verwacht je het ook. Extra lullig als je dan voorbij gejengeld wordt door een 2008 ZO6. Die voor jouw afschrijving het eerste jaar, zijn Corvette kan kopen.
@E34M5Touring: Maar het ritje naar huis als het speelkwartier is afgelopen wil je niet in een Z06 doen. Die moet echt op een trailer als je rug je lieg is.
In die SLS rijd je in alle comfort terug. Daarin, naast het merkje op de neus natuurlijk, zit dat extra geld.
@timmeynl: 170.000,- koopt een hoop fysiotherapie. Daarbij is een ZO6 helemaal niet zo oncomfortabel. Zeker niet zodra het nieuwe Magnetic Ride zijn intrede doet. En ik geloof nooit dat zo’n Black Series supercomfortabel is. Tuurlijk heb je afwerkingsverschillen en zal er meer meuk in die SLS zitten. En het zal vast stiller zijn etc. Maar het prijsverschil is wel erg groot. En dit is nog het oude type he. De nieuwe ZO6 en ZR-1 zijn nog niet uit.
@E34M5Touring: OK, laten we er dan meteen een paar aan toevoegen: tijd is exact gelijk aan die van de Enzo (ca. 1 mln euro) en enkele tienden sneller dan de Pagani Zonda F Clubsport en Porsche Carrera GT.

Misschien zijn die ‘Vettes gewoon deksels snel :)
@sir_smokalot: Wordt nog lache als de ZO6 en ZR-1 modellen van de nieuwe uitkomen. Die hebben de nieuwe magnetic ride control. En dat alles voor de prijs van het carbon op een SLS. Deksels snel indeed!
@E34M5Touring: Die doen niet meer aan stalen onderstellen en bladspringveren? ;-)
@E34M5Touring: volgens mij maakt het ook wel in positieve zin uit dat de Corvette door ene Jan Magnussen werd rondgestuurd. Die kan ook wel aardig sturen.
Leuk, maar: deze kost dik 300K en is niet eens sneller dan een auto die de helft kost? een auto met het zelfde aandrijfprincipe, dus motor voorin en RWD?
En een auto die bijna net zo exclusief is? Ik bedoel: een Z06 zie je ook niet elke week voorbij rijden…
@awesome: Hier zie je beide auto’s nooit. Afgezien daarvan bedienden de merken volgens mij absoluut niet dezelfde doelgroep, dat heeft er vast wat mee te maken.

Puur auto’s op performance vergelijken is vrij gemakkelijk maar dat wil niet zeggen dat ze zo bedoeld zijn of eenzelfde userbase hebben.
@awesome: “het is onmogenlijk om sneller in een sls over de ring te gaan als deze meneer” … Nee dat zie ik ook niet staan, dit is duidelijk geen record atempt. Dus lul daar ook niet naar!
@lambo4all: Nee, een slag in de ruimte lullen zoals jij doet, dat doet wonderen….

Er is iemand die zegt dat de SLS BS bijna net zo snel is als de Z06, waarvan ook niet gezegd word dat ie een ringrecord wil neerzetten.
Ik ben dus niet de vergelijkingsmongool in deze. Ik leg er alleen maar specs en prijzen naast.
@awesome: dus eerst probeer je een nutteloze tijd met een record te vergelijken, en ik spreek je daarop aan omdat het onzin is. En dat verdedig je door te zeggen dat beide tijden zomaar random rondjes zijn…? Want die zijn natuurlijk wel heelgoed te vergelijken..
Gaat er goed op! Maar het lijkt net of de auto zich niet lekker wil zetten in de bochten…
@patrickae86: Inderdaad, het lijkt alsof die auto zenuwachtig de bocht in gaat en ook zenuwachtig eruit komt.
Dit lijkt me alles behalve prettig “boeken” op de ring.

Natuurlijk als je de max wilt rijden moet je altijd 110% focus hebben maar ik heb het idee dat als het regent en je rijdt rustig dat dit met deze wagen nog wel eens extra (lang) je aandacht kan gaan vergen.
youtube 1080p link voor te genieten van alle details
http://youtu.be/mgLwDoXKklc
Dat valt me tegen, vergeleken met een “goedkope” Amerikaan!
http://www.youtube.com/watch?v=mgLwDoXKklc
Voor HD beelden
Wanneer gaat ABHD/Autojunk naar 1080p?
@Arthur94: Ik voel een gelijk soort manier van werken als bij Dumpert. Zolang je geen daling ziet in aantal views is er geen pure noodzaak om wijzigingen door te voeren. Stukje oorzaak-gevolg. Afgezien daarvan ben ik van mening dat het niet netjes is om video’s van andere sites te uploaden (ik zeg niet dat het nu ook zo is maar heb het wel gezien) vanwege misgelopen kosten maar daar zijn niet echt concrete regels voor naast common sense.
Misschien bijzonder voor een auto, maar dit is zo’n beetje het standaard tempo waarmee ik tegenwoordig naar het werk rij op de motor. Want met auto is geen zak meer aan met al dat slome verkeer. Terwijl ik er nu met de motor lekker tussendoor kan slalommen, zwaar kicken jonguh!
@alcantara: slalom jij jezelf de vangrail dan maar lekker in…
@alcantara:
Trap je brommer maar eens in 8.00 rond de ring voordat je gaat haten op auto’s.
@patrickae86: Ik haat zeker niet op auto’s, integendeel. Maar voor woon-werk verkeer is de brommert gewoon sneller.
@alcantara: Jij bent dan ook een baas.
@alcantara: kijk.. onrealistisch!
Lijkt dat maar zo, of kan er ook nog 20KG worden bespaard op de coureur?
@amg65: Zwaartepunt is perfect zo. Bovendien testen ze bij AMG liever met realistische gebruikssituaties. Ze kiezen daarvoor door fysieke conditie van een gemiddelde SLS-eigenaar één-op-één over te brengen in de cockpit. ;-)
Den deze heeft een nieuw favoriet ring-filmpje! Episch geluid, goed gereden (ik was ‘em minstens 3x per minuut kwijt denkek) en sowieso 1 van m’n favoriete bakken sedert m’n passage in Frankfurt!
Waanzinnig geluid! Zeker icm een Sennheiser oid meesterlijk!
Waanzinnig! Wat een bak!
Ik vind het een epische video. Een heerlijk Gran Turismo gevoel krijg ik er weer bij. Het nerveuze van de auto, met geknepen billen aanremmen, de auto recht houden, apex aansnijden, niet te vroeg op het gas om overstuur en onderstuur te voorkomen en door naar de volgende bocht. Geweldig om te zien hoe de beste man zijn best moet doen om deze bruut tussen de lijnen te houden. Zeker bij het uitkomen van de Angstkurve (4:00), ik weet zeker dat hij blij was dat zijn rechterachterwiel niet in het gras terecht kwam! En zo waren er wel meer momentjes :)
Lekker veel merc nieuws! Go on!
Gedurfd hoor, zo’n propje zonder vier/vijf-puntsgordel en HANSsysteem in een auto zonder kooi op race snelheid. Mooi om te zien wat voor krachten er vrij komen, die stoel krijgt een hoop te verduren.
Ik vind de auto vrij nerveus overkomen, wat ook te zien is aan de bestuurder, die opvallend veel stuurcorrecties moet doen. Geen idee of dat aan de grip van de auto of de rijkunsten van de bestuurder ligt, maar het viel mij wel op c.q. tegen. Wel een smakelijke video van een smakelijke auto, dat dan weer wel. :)
Ik had (waarschijnlijk) dezelfde SLS nog gespot begin november bij de Nürburgring. Wat een geluid!

http://www.autojunk.nl/2013/11/mercedes-sls-amg-black-series-5
het filmpje zal niet zo spectaculair geweest zijn moest het een elektrische SLS zijn geweest. Wat een heerlijk geluid heeft deze black series!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).