Video: iPad Opel Vectra is ’s werelds gaafste R/C auto

Auteur: , 13 Reacties

Bestuurd door een iPad. Omdat het kan, only in Russia.

Opel Vectra R/C via de iPad

Hoewel deze auto een dashcam heeft, is dit niet het filmpje dat je ervan zou verwachten. De camera is in dit geval het oog voor de iPad die de “James Bond car” bestuurt. Geen wonder dat de makers hun creatie hebben vernoemd naar de BMW die via een smartphone werd bestuurd in Tomorrow Never Dies.

Ze hadden al gewone R/C autootjes die via het Internet worden bestuurd, maar groter is (bijna) altijd beter. Ze gingen voor een oude Opel Vectra, die eerst nog mechanisch opgeknapt moest worden voordat er met de bedrading kon worden gespeeld.

Not everything went smoothly during the first trial – all systems except the acceleration control collapsed. Therefore, Uncle Vasya had to sit behind the wheel, after which I had “successfully” bumped the car into a snow pile. We had some hard time coordinating our efforts, when I was accelerating and Uncle Vasya was steering and braking. But it was fun!

De auto wordt bestuurd via een app op de iPad 3. Deze heeft een stuurwiel, een rem- en gaspedaal, en knoppen om de automaat te bedienen. Snel gaat het niet, en dat is maar goed ook. Een 1 op 10 auto tegen je enkels doet al pijn genoeg (sprak ik uit ervaring). Het leuke is dat het systeem in bijna elke auto met automaat geïnstalleerd kan worden, zolang de pook maar in een rechte sleuf zit. Leuk voor in een Bentley Continental GT? (Via Jalopnik)

Bekijk de video van de R/C Vectra HIER op Autojunk.13 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Cooooool…!
Top Gear did it… http://www.youtube.com/watch?v=o7LtPKdMOOc
@henrie: in de 18de James Bond film, Tomorrow Never Dies (1997), bestuurt 007 een auto met een trackpad op een Ericsson telefoon.
Toch wel met winterbanden, hoop ik.
Anders is het levensgevaarlijk!
@Hubert: je hebt zelf een winterband
Is al eens bij Topgear geweest, tig seizoenen terug.
Ik weet nog wel een mooie 7-serie voor ze… (Met hopelijk een betere koppakking!!)
Gelukkig kan dit alleen maar met de iPad..
Russia !!! Fuck Yeah!!!
А хули вы думали…Россия eeeбаный в рот!!
Vectras zijn niet cool
haha op het einde is hij al wel kapot, ze hadden beter een Subaru gebruikt ofzo, dat krijg je niet kapot

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).