Video: Lexus-reclame schoffelt Duitse concurrentie onderuit

Auteur: , 29 Reacties

Een oud gezegde luidt: in liefde, oorlog, en automarketing is alles geoorloofd. De PR-apparaten van de premiumfabrikanten geven hier gretig gehoor aan, en vuren regelmatig schoten op elkaar af. Het is nu de beurt aan de Lexus GS.

Een goed product verkoopt zichzelf, maar kennelijk hebben de reclamejongens in de autowereld hier onvoldoende vertrouwen in. Enkele voorbeelden: Audi disst de concurrentie (2010). Lexus riposteert met ‘jullie zijn te duur!’. Audi haalt weer uit naar de concurrentie (2011), en nog eens (Audi, stahp!).

Ja, dan is de maat vol, dat begrijpen we ook wel. In een nieuwe GS-reclame gaat Lexus van: “HAHAHAHA, Mercedes jullie uitrusting is karig, BMW heeft lullige kleine viercilindertjes, en Audi, stelletje voorwielaandrijving-paupers, moehahaha!!”, zo ongeveer. Voor de goede orde: hier zijn ze alleen hybride, in de VS koop je je Lexus met louter een V6 onder de kap.

Lekker makkelijk, beetje cherry picking, pluk één element dat je niet bevalt uit het totaalplaatje en maak hier een opsomming van. Een beetje een driftbaas zou bijvoorbeeld ook over de CVT-bak van de Lexus kunnen vallen. Hoe dan ook, de video is lekker in je gezicht, Lexus noemt het zelf een wake-up call. Als je op het punt stond een 5 Serie aan te schaffen zou je je na het zien van de reclame wel 2 keer bedenken. TToch?

Video op autojunk.29 reacties

Ik MOET zeggen dat ik vind dat ze het wel leuk hebben geprobeerd…
@Ash: leuk GEPROBEERD ja, maar niet helemaal gelukt in mijn ogen… Erg Amerikaans in mijn ogen. Woon zelf in Azie, ook hier is Lexus het net niet en rijden de mensen die aanzicht willen vooral Mercedes, BMW en in minder mate Audi. Tuurlijk, leuke bak de Lexus, maar uitstraling van niets.
Tja, in Nederland is de 350 totaal niet relevant. De GS 300h is met 20% procent bijtelling en een fantastische aandrijflijn daarentegen wel echt een auto die de concurrentie het nakijken geeft op aandrijving ja.
Lexus is tenminste een deftig merk waar de proleten nog niet mee aan de haal zijn gegaan.
@ridder te voet: Klopt. Nu moeten ze nog echt mooie interieurs bouwen. Bij de GS telde ik maarliefst 60 (!) knopjes :S
@ridder te voet:
Deftig???
Is niet voor niets dat er in de tjoeningscene wordt gesproken over lexus-achterlichten…
@Hubert: omdat Lexus de eerste was ja. Betekent toch niet dat zij schuldig zijn aan het feit dat het door iedereen gekopieerd werd?
@ridder te voet: pardon?? Juist in de dikkere lexi rijden ongelofelijke patjepeeërs!! De wansmaak druipt er vanaf!
4 cilinder van BMW is toch alleen slimme marketing, in NL willen mensen tegenwoordig een kleine motor ook in hun 5 serie (Of ze kunnen het niet betalen door de regelgeving)

Verder vind ik het wel jammer dat je ze weinig ziet in NL, ik heb zelf in een aantal modellen mogen rijden en ik was erg onder de indruk moet ik zeggen. En tja CVT, ik zie liever ook een ZF maar in de echte wereld is het geen sportauto.
@reistje: als je relaxed met zo’n GS rijdt, is een CVT wel echt veel fijner. Dat geloei komt nauwelijks voor bij een fatsoenlijke motor en je hebt 0 onderbrekingen, een mooie lineaire acceleratie en het toerental komt vrijwel nooit boven de 4.000 tpm. Bij normaal rijden zelfs amper boven de 2.500 tpm. Neem de S Hybrid met z’n draak van een automaat/aandrijflijn.
@utr1984: Dat is exact wat ik bedoelde, misschien was ik wat onduidelijk. Voor de gemiddelde klant doet CVT echt niet onder en is het misschien zelfs fijner. Voor de sportieve rijder is het misschien wat minder.
Lexus had de betrouwbaarheid ter sprake moeten brengen.
Dan hadden die krauts er geen antwoord op.
@imba: betrouwbaarheid kun je niet neuken. Boeit dus niet.
En dan keken we naar de verkoopcijfers. Daar sta je dan met je V6 die trager is dan het 4 cilindertje van BMW. Ik rij nu met de lexus ct200h (leasebak) en wat een rotauto is dat. Tergend traag, saai, krakend interieur en absoluut niet zuinig. Doe mij dan maar een bmw, mercedes of audi (ja,… zelfs een audi)
@mercedesclsfan: Jij rijdt geen ct200h. Lieg niet, troll.
@imba: HA
@mercedesclsfan: Ik ben dan ook vandaag de dag nog verbaasd dat Lexus deze ehm… rebadged Toyota Prius heeft verkocht.
@mercedesclsfan:

Ahum verkoopcijfers amerika…v6 trager dacht t niet
Slechte reclame. Ik zou er nog steeds geen geld aan uitgeven, zo’n Lexus. Als je enige pluspunt betrouwbaarheid is moet je je als merk sowieso is achter de oren krabben vind ik.
@E34M5Touring: is toch wel belangrijk, dat de euros (of dollars in dit geval) die je uitgeeft aan je trots op wielen het ook blijft doen ;-)
Heeft de 528i nou echt een 4 cilinder?
@230kompr:
ja 528i, 328i, 425d en 428d (in de us) allemaal 4cyl turbo trilmachientjes.
@super: bedoelde 325d end 328d, maar 425d en 428d zal ook wel 4cyl zijn.
Heb vandaag nog een 450h F-sport bij het stoplicht zien staan.. Wat een lachertje als je 450″h” F-sport ziet staan.. Maar wat een beauty van een auto!!!
@florisf89: graflelijke starwars-robot zul je bedoelen! Koop een bril..
De gs is gewoon een net zo’n goede auto of zelfs beter als de duitse drie.Alleen het is moeilijk te accepteren voor sommige mensen.De gs heeft zelfs testen gewonnen tegen de 5serie.Kan er ook niks anders van maken.
@pikes83: en toch kiest vrijwel iedereen voor die duitse drie! Schiet je dus niks mee op, met dat ‘even goed’ of zelfs ‘beter’ zijn. Test winnen: interesseert ook niemand een hol.
Het echte Premium merk dus..
Matig filmpje, wat mij betreft geen artikel waard. Wél fraaie auto’s bouwen ze daar bij Lexus, dat mag gezegd, maar of ze het zouden winnen als ik de keus had? Idk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).