Video: Lexus RX heeft haast in hartje Amsterdam [updated]

Auteur: , 71 Reacties

De Lexus-rijder, door de bank genomen is het Goed Volk, maar er is altijd die ene uitzondering die de regel bevestigt. De persoon in deze dikke RX geeft de royale middelvinger aan alles om zich heen, en wurmt bijna 2 ton aan SUV door het gaatje dat er niet is. In de woorden van Rick James: f*ck yo' bike, cracka!

Het is de schuld van de Rabobank!

De beelden komen tot ons via de Amsterdamse stadsfotograaf en Smart-fanbooi Thomas Schlijper, die (als hij niet in Tel Aviv is) zijn tijd op de straten van onze hoofdstad stukslaat. En dan zie je dingen. Antisemitische taxichauffeurs, pr0n-kijkende, paja-slaande Panda-piloten, en natuurlijk ook verkeersaso’s, zoals dit figuur, dat bijna een smartphonende fiester omver maait.

De RX staat er gekleurd op, kenteken en alles. Maakt ons verder niet uit, als je zulke dick moves uithaalt in het verkeer mag je best met je asobak(kes) op het internet.

Het is trouwens een RX300 (LPG/benzine-combinatie), als het een hybride was geweest had de bestuurder noooooit zo gereden natuurlijk. We hebben alvast een goed excuus voor de klootviool achter het stuur: ‘ik was bang dat mijn auto gejat werd’. Dat schijnt namelijk bij 1 op de 18 RX’en voor te komen.

Update: met betrekking tot de laatstgenoemde statistieken, het eerder genoemde getal van 1 op 18 bleek onnauwkeurig. Nader speurwerk bij de bron (PDF) leverde een percentage van 2,2 procent op, oftewel 1 op 45. Wel is het zo dat slechts 1 op de 5 gestolen RX’en wordt teruggevonden (waarschijnlijk omdat deze vooral naar het buitenland gaan), een laag ‘terugvindpercentage’.71 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@Jochempie: inderdaad, erg onoverzichtelijk
Als je die container een keer in beweging hebt gekregen, moet je die snelheid vasthouden natuurlijk
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@lemster: Nevermind, ik zie het al.
Zo jammer dat dit altijd goed gaat, hoe lekker was het als hij met een trapper gewoon even een kras van voor tot achteren had getrokken.
Een Rus wiens CD-kenteken door de Haagsche politie is afgepakt wegens dronken en fout parkeren? ;-)
Meneer op de fiets let ook niet echt op. Te druk met zijn telefoon. Kan je je afvragen of er niet iets gedaan moet worden aan die onoplettende naar de lucht of telefoon starende fietsers.
@pomfriet: inderdaad, die RX had gewoon even kunnen claxoneren. Komt toch wat beleefder over
@pomfriet: Rijd tevens tegen het verkeer in. Fietser is schuldig.
@tr81passat: er is daar gewoon een fietspad voor de fietser (ik woon er in de buurt en fiets dat stukje iedere week). Dit is overigens niet echt heel uitzonderlijk, Taxi’s doen dit soort dingen constant. Ik ben al een aantal keer bijna van de weg gereden daar door taxi’s die op de teambaan in de verkeerde richting rijden en snel de weg op gaan als er een tram aankomt…
@tr81passat: één richtings-verkeer :) blijft altijd een leuk stukje dat op daar op de dam
@xyrrath: Geen eenrichtingsverkeerd voor fietser daar, zit gewoon een fietspad. Lexus rijder is hier gewoon compleet fout, als de fietser wel had opgelet was hij alsnog tegen de grond gereden, kon geen kant op
Hele lompe actie, bijna een aanslag. De bestuurder verdient een flink pak slaag.
@kempenaer: En de fietser ook als het aan mij lig
@hoonigan247:
Ik ken die straat niet, is het daar ook éénrichting voor fietsers? Maar hoe dan ook, ik vind niet dat die fietser wat gevaarzetting betreft VEEL te verwijten valt.
@kempenaer: ik bedoel dat hij niet met het verkeer bezig is maar met zn mobieltje
@hoonigan247: Fietser rijdt daar op een fietsstrook, die doet het juist een keer goed
@kempenaer: Juist, en als ik de fietser was hadden we zeker even een babbeltje gemaakt.
@rikus: echt niet, je had eerst gekeken wat voor iemand in die lexus zat en hoe groot die was voor je tot actie was over gegaan,
Zo niet ben je levensmoe en waarschijnlijk nog nooit in de grote stad geweest, zal in 020 niet heel anders zijn dan in mijn pittoreske Rotterdam en dat denk je wel 2 keer na, hoe groot sterk en stoer je ook bent
@yerrie: Wel grappig hoe je over mij denkt. Mijn werk is “in de grote stad”, kom daar dus 5 dagen per week. Utrecht, Amsterdam, Rotterdam. Daarnaast ben ik iets forser dan de gemiddelde Nederlander, en in het verleden meerdere vecht/contactsporten gedaan. Als iemand in een Lexus of wat dan ook mij van de sokken scheurt, ga ik niet inschatten wat voor
Íemand de bestuurder is. En trouwens, ik heb het over een babbeltje maken. Dat is toch niet verboden?
@rikus: Gelukkig zijn er nog stoere internet helden.
@azenomei: Met fors bedoelt ‘ie waarschijnlijk dik
@mopar: Ik hoop dat ie snel kan rennen als hij met zijn vecht/contactsporten een gesprek wilt aanknopen met een niet geinteresseerde crimineel. Vooral als deze meteen zijn blaffer pakt omdat er een fors/dik iemand een vecht/contact gesprek wilt.
@azenomei: Denk dat als hij voor/naast een auto gaat staan als voetganger met de intentie om even een “babbeltje” te maken, wij ook in Nederland een Range Rover-gate zullen gaan meemaken. Ik pak de popcorn er alvast bij in afwachting van dat filmpje ;)
volgens mij stopt die Volvo daar, dus gaat de Peugeot ook op de rem en wijkt de Lexus gewoon uit om een aanrijding te voorkomen. Ja, hij had beter moeten anticiperen. Maar een aanslag is misschien wat overdreven.
gedwongenleaser
@beiersmeisje: jij hebt vandaag je roze bril op, dat kan niet anders.
Pff wat een aso! Hopelijk krijgt ‘ie nog wat te horen hierover.
In Zuid Italië rijden ze overigens allemaal zo ;)
Volgens mij stopt die Volvo daar, dus gaat de Peugeot ook op de rem en wijkt de Lexus gewoon uit om een aanrijding te voorkomen. Ja, hij had beter moeten anticiperen. Maar ‘een aanslag’ is misschien wat overdreven. Fijn dat de fietser er goed is afgekomen, want ook zonder accu-pakket weegs zo’n RX nog te veel om er onder te gaan liggen.
@beiersmeisje:
Proost…
@beiersmeisje: Je ziet hem duidelijk afremmen en dan accelereren voordat hij de 206 voorbij gaat. Duidelijk de bedoeling dus. Heeft gewoon haast en geen fatsoen.
Ze moeten is wat aan die klote fietsers doen het die mooie mobieltjes. Maar goed we leven in Nederland fietsers mogen alles doen, autorijder is dan toch de l*l
@hoonigan247: mee eens, de automobilist zit duidelijk fout en is duidelijk niet 100% in zijn pan maar die baviaan op zijn fiets is ook niet bepaald veilig bezig.

Het is wat met fietsers, als ze niet kloten met hun mobieltjes dan gooien ze hun fiets voor je auto de weg op zonder te kijken of door rood rijden, maar ja als je een fietser bent gelden de regels natuurlijk niet voor jou.
@house: En alle autmobilisten houden zich wel altijd aan de regels?!?
@Elfloro: jouw reactie raakt kant noch wal, zie je mij ergens zeggen dat automobilisten zich altijd aan de regels houden? je lijkt wel een vrouw. Maak je een opmerking over de kleding die zij dragen dan reageren ze met; oh dus ik ben dik?!?
@house: gelul, fietser mag daar rijden, rijdt op een fietsstrook waar auto’s NIET mogen komen.
Verder is inhalen bij of op een zebrapad VERBODEN.
@hoonigan247: Eens, maar in dit geval is de autorijder niet DE, maar EEN l*l
fietser let niet op, Lexusrijder te hard, allebei zijn ze fout, en aangezien er ook nog een fietspad is volgens @tr81passat
@sketcher Check de allereerste seconden. Volvo remt, terwijl er geen auto’s direct voor hem rijden en … je ziet zijn knipperlicht aan staan.
En dan? Dan moet je er direct omheen zonder eerst even de situatie in te schatten? En ook vooral doordrukken als je tot de conclusie komt dat het eigenlijk niet kan? Slap betoog..
@beiersmeisje: Ja en dus? De Lexus zit al naast de 206 voor dat de Volvo uberhaubt remt. Nogmaals je ziet de Lexus even (af)remmen en dan gas geven en de 206 voorbij steken. Dan ziet hij de fietser veel te laat en remt dan weer om vervolgens weer gas te geven

Rij jij de die Lexus soms? Die Lexus deed dit echt niet “om een ongeluk te vermeiden” maar is gewoon lomp.
@beiersmeisje: jij ben d’r zo 1 die als je stopt om een eend met zijn kindjes te laten oversteken er links voorbij komt en dan dat gezinnetje dood rijd ?
Die Lexus RX moet toch één van de minst begeerlijke auto’s ooit gemaakt zijn?
@erwh: Idd heeft veel weg van een Pontiac Aztec
Zojuist een nieuwsbericht gelezen: “Rabobank schaft bonussen voor bestuurders af” en dan deze beelden…..
Sterft hier van de koekwousen die het nog gaan goed praten ook, erg zorgelijk als je je gaat afvragen hoe ze dan zelf in het verkeer opereren.
Vind het deontologisch onverantwoord dat de nummerplaten hier herkenbaar zijn. Leven we niet al genoeg in een politiestaat, zonder dat andere ‘media’ ons doen en laten op forums of blogs moeten plaatsen.

Ben er zeker van dat iedereen hier al eens een soortgelijke stoot heeft gedaan. Benieuwd of jij blij zou zijn als anderen hard aan de kant staan te roepen.

Los hiervan keur ik dergelijk weggedrag zeker niet goed!
@Pixed: Als men zich misdraagt in het openbaar, mag je ook voor lul staan in het openbaar.


Beetje publieke vernedering wordt onderschat in policor Nederland. Kan namelijk heel effectief zijn.


En ‘for the record’, nee, ik heb nog nooit ergens zo een auto doorgeduwd. En daar ben ik vast niet de enige in. Dat jij zulk weggedrag blijkbaar beschouwd als een tijdelijke verschijning die ‘iedereen wel zal hebben’ zegt van alles over jouw eigen automobiliseerkunsten.
Een normale dag in 020…
Gewoon iedereen die met zijn of haar mobiel bezig is op de fiets dezelfde boete geven als de automobilisten (weet niet hoeveel eurootjes het nu is maar zal wel veel zijn) dan “kunnen” de fietser beter opletten is het probleem met heel veel aanrijdingen opgelost
De jonge is dan ook wel op zen mobiel bezig e, moest hij opletten zou hij zien dat iemand haast heeft.
Wat een idioot die rijdt met die zeecontainer!! Ik denk dat ik even verhaal had gehaald. Rotzak.. (;
Geen éénrichtingsverkeer voor fietsers daar, hij rijdt netjes op z’n strook… Ok, hij checkt z’n mobiel, niet erg handig 2 meter voor een zebrapad, maar aan die kant hoort die Lexus niet te komen in ieder geval.
De grootste kneus in dit stukje cinema is de Volvo-rijder. Waarom rijdt hij traag als dikke stront en stopt hij ineens terwijl de ruimte er gewoon is om door te gassen, zoals de Lexus-boy bewijst? Knap irritant als je achter zulke slome figuren rijdt.
@alcantara: 1 woord: OUDJES!
@alcantara: Aan de andere kant is het mega dom onverantwoord gedrag van die Lexus rijder! Hij geeft zelfs nog gas bij ook. Zulke figuren rijden ook 80 in een woonerf met spelende kinderen!
@alcantara: je praat alsof je precies weet wat er zich in die Volvo afspeelt, Je was er niet bij dus lul nou geen onzin, de Peugeot rijder let ook niet (stopt op zebrapad), die Lexus idioot rijd veel te hard en kan nooit die fietser ontwijken. Zo’n dwaas is z’n rijbewijs niet waard!
@theghost: mee eens. Altijd maar heel snel oordeel vellen over anderen hun gedrag zonder iets te weten of voorzichtig te zijn. Een beetje zoals in elke andere Russische dashcam crashfilmje: “waarom stopt die idioot? ik ben zoveel sneller…” en hop erover en…. *BAM!* “Auuuuw, daarom stopte die… “
Zoals zo vaak: beide doen iets fout.

En waarom toch steeds weerom die auto vs fiets? Als je met de auto bijna tegen een andere auto rijdt is het altijd de fout van die idioot achter het stuur, maar als het een fiets is, is het ineens alle fietsers hun schuld? Vervoersmiddelen op zich doen niks, het zijn mensen die fouten maken…
Ben ik de enige die op de ios app video’s bijna nooit meer kan zien?
@kicknl: Dat komt, denk ik, omdat ze tegenwoordig steeds vaker (en heel handig) een youtube-filmpje neerzetten ipv een kopie op autojunk.
Ik zou nooit zo van m’n fiets springen. Je stuur is het enige waar gasten in dat soort karretjes nog respect voor hebben. Wel zelf opzij bewegen, maar je fiets is je schild in zulk soort gevallen.
En niemand hier die ziet dat die Lexusrijder wordt achtervolgd…..??? Lijkt me duidelijk dat die man op die scootmobiel hem achterna zit. Onmiskenbaar de looks van een topcrimineel die nergens voor terugdeinst. Hij schiet er met hoge snelheid rechts voorbij om die Lexus bij te blijven…
*Andre van der Toorn-voiceover start..*
Valt het niemand op dat het kenteken totaal niet correspondeert met het model? Ik vermoed dat er een setje noord Afrikaanse ramkraak gastjes inzitten…..
@gearhead: waarom nou weer afrikanen?
@casperfcb: Omdat die het coolste zijn.
@gearhead: Verdomd. Hij staat op rdw als een Toyota Corolla Verso uit 2003.

Zit niet zo in de lexussen en bouwjaren, maar zou 2003 kloppen met dit model?
Hij had ook al aardig schade zag ik hahah
jammer dat zijn kenteken zichtbaar is :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).