Oostblokrovers willen uw Prius hebben

Auteur: , 49 Reacties

Met de nadruk op 'hebben', niet kopen. Niet betalen, toch meenemen. In combinatie met de term 'rovers' begrijpt u al waar we naartoe willen.

Nieuwe dag, nieuw bangmaakbericht over al het geboefte dat van achter het niet meer bestaande IJzeren Gordijn onze kant op komt, om ons alles waar wij zo hard voor hebben gewerkt onder de kont vandaan te pikstelen. Vandaag zijn het de hybriderijders die op hun qui vive moeten zijn.

We zeiden het al eens eerder: hybrides zijn zaaddodend, het zijn vierwielers voor de ontmande knakenpoetser wier testikels al decennia in de handtas van zijn vrouw liggen te verstoffen. Eigenlijk representeert de hybride(rijder) de wanhoop, lethargie, en een defaitistisch soort van berusting in je lot en in de middelmaat. Mannen die een serotonineboost krijgen van spruitjeslucht voelen zich bijzonder wel in zo’n druppelvormig batterijenhok met een trage Atkinson-motor erin.

Het grote voordeel van deze onvruchtbaarheidscontainers is dan wel weer dat ze zó saai zijn, dat geen mens er over piekert hem proletarisch van de oprit van je poepsaaie conformistische rijtjeshuis in Uitgeest te winkelen. Een hele geruststelling voor de licht kalende blanke negen-tot-vijf kantoorman, die doodsbenauwd is voor de Laszlo’s, Neru’s en Mihai’s, die bij nacht en ontij onze ooit zo gemoedelijke straten onveilig maken.

Maar is dat wel zo? Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV), dat samenwerkt met de politie, luidt nu de noodklok, aldus de Volkskrant. Volgens het VBV zijn de Oostbloksnoodaards, dit keer afkomstig uit de voormalige GOS-republieken, er niet vies van moderne hybrides kraken, en deze terug te rijden naar Ruslandistan, of waar ze ook maar vandaan mogen komen.

Je kunt deze heren dus vergelijken met de ultieme Wing Man die jou met je verse, hete vangst de clubdeuren laat verlaten, door zich over haar onooglijke corpulente vriendin te ontfermen (de bro-versie van je op een op scherp staande granaat werpen). Het is niet prettig, maar iemand moet het doen.

Waarom het gebeurt? Het gaat de boefjes voornamelijk om de accu’s en de interieurs. Ja logisch, daaromheen zit nog steeds een Prius/Civic Hybrid/ander batterijenhok. U bent dus gewaarschuwd als Nederlandse hybriderijder, hoewel sommigen zullen redeneren dat een hybridediefstal een karma-boemerang is; een gepaste afstraffing voor het jarenlang ontsieren van het straatbeeld, en bovendien: het ontduiken van de Nederlandse MRB, waarmee de facto nul komma niks is bijgedragen aan het onderhoud van de Nederlandse infrastructuur. Maar dat zal je ons nooit horen zeggen natuurlijk.

Oh, en denk ook even aan die arme criminelen, die godbetert 2.500 tot 3.000 kilometer moeten afleggen om hun gestolen waar op de plek van bestemming te krijgen. In een moderne hybride. Da’s voor hen ook niet leuk. Na 4-5 diefstalruns schijnen ze dan ook opgebrand te zijn, maar daar hoor je dan weer niemand over.49 reacties

Met bijvoorbeeld een Panamera Hybrid in het achterhoofd, lijkt de tekst ineens een stuk minder realistisch.
@opabrutus: @opabrutus: Idd een leuk stukje tekst, maar ik zou me niet echt schamen in een V60hybrid, s400 hybrid of een LS600H oid.
@Captain: V60 Hybrid is belasting ontduiking pur sang; zelfs mijn A5 SB met 19 inch 2.0TDI is nog zuiniger dan dat 0% bijtellingsding.
@skiihiigh: Dat vind ik ergens niet onlogisch, de D5 alleen al is 215pk (meer dan de 2.0TDI) Daar bovenop komt nog eens 70pk van de elektromotor. Maar dat 0% bijtellingsgedoe is inderdaad zever.
-=edit: knip=-
Desalniettemin, leuk geschreven stuk, tikkie tendentieus maar grappig….
Die bied alleen maar voordelen!

1. Het straatbeeld fleurt er van op!
2. We kunnen weer doorrijden op de linker baan en provinciale wegen.
3. Het stimuleert de nieuw verkopen.
4. Je hoort ze s’nachts niet wegrijden, dus goede nachtrust.

Thank you Russia and the new Europe! ;-)
@stevenpoal: nog een voordeel… ze jatten geen echte auto’s meer…
@stevenpoal: helemaal mee eens!
Dit biedt*
@stevenpoal:

hoeft jezelf niet te verbeteren hoor ..

lopen hier taalslaafjes genoeg rond ..
@lincoln:

genoeg rondt* ..
@lincoln: lopen rond is correct aangezien het werkwoord rondlopen is. Ik loop rond, jij loopt rond, wij lopen rond. Je zou er sowieso naast zitten.
@lincoln: meen je?!? ;-)
als ze dat zo graag willen ..

dan mogen ze mijn Prius hebben ..
Ik vind de LaFerrari, de P1 en de 918 ook zaaddoders ja….
@Sir Smokalot:
Laszlo en Mihai komen uit Hongarije… Je zult vast Boris, Vlad en Misha bedoelen? Neru, daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben ;)
Mihai zou ik eerder als Roemeense naam bestempelen. Maar voor de gemiddelde westerling is het allemaal een pot nat, toch?
@sir_smokalot: Sorry meneer rookt-veel, je hebt gelijk.
Ik verwarde Mihai met Mihaly…..die laatste is een verre achterneef uit Hongarije van Mihai uit Roemenie…. ;) Vraag me niet hoe het kan…..

Voor westerlingen idd 1 pot nat.
Graag zelfs !!
Heerlijk stukje waarin alle vooroordelen weer ruimschoots naar boven worden gehaald… :)
Gelukkig mag ik weten dat de meeste daarvan niet waar zijn. Ik mag wekelijks in een Prius wagon, a.k.a Prius bus, rijden, en ik moet zeggen dat het een prima auto is. Komt goed mee met het verkeer, comfortabel, heeft alles aan boord wat je nodig hebt, fijne reisauto en gaat nooit stuk. En nee, hij is niet mooi, maar dat zie je van binnen toch niet.. :D
@bosje: Jij stemt SP? ;-)
@bosje: Hoezo zie je dat van binnen niet? Het interieur ziet er ook niet uit…
@bosje: Tja praat het maar voor u zelf goed, misschien gaat u het zelf nog wel geloven ;)
@bosje: Mee eens, ik heb ook in de Prius wagon gereden en het rijd fantastisch lekker.
Knappe samenvatting hoe Jan Modaal tegen hybrides aankijkt.

Wat ik nu schrijf zal hij ook nooit geloven, maar toch: een hybride rijdt heerlijk
@sir_smokalot: Tof geschreven stukje :-)
Ik ga even buiten tegen m’n BMW zeggen dat zij zich geen zorgen hoeft te maken en nu de batterijhokken erg in trek zijn bij die doerakken from the East…
Wahaaa! Heerlijk geschreven dit, chapeau! Nog leuker dat hierboven een paar gehersenspoelde castraten het voor de Prius blijven opnemen.. En wat ongelofelijk fijn dat ridder Poetin’s kornuiten ons komen verlossen van die mueslihokken, Rusland is goed bezig!!
@flippert: from Russia with love…
Heerlijk geschreven Sir! Vanaf vandaag kijk ik met een smile naar al die hybride hokken én ga er uiteraard op letten of er niet al een ‘Oostblokkert’ achter t stuur zit.. :)

Ps: een Fisker Karma of 5 Serie ActiveHybrid mag men mij nog steeds cadeau doen hoor, principes zijn er om zo nu en dan volledig tegen in te gaan..
Ps: nog beter nieuws is dus dat we de komende tijd volledig aan gort gereden Priussen te zien krijgen op de russische dashcamfilmpjes, gezien de populariteit van dat koekblik in Rusland. Jippie..
Wanneer komt er een report knop voor een ongpaste blog?
@norge: Die is er al, en heet de tipmail :).
Ik vind het ook een walgelijk goedkoop staaltje tendentieuze berichtgeving, alleen maar gericht op preken voor de eigen parochie. Foei.
Die oostblokrovers snappen het. Minder Hybrides = warmere zomers. Helden!
Ik verbaas me juist over die wit blauwe Smartjes in Amsterdam, zou denken dat er daar veel van verdwijnen want die zijn puur elektrisch dus dikke accu
@tstile: ja ga daar maar eens 3000 km mee rijden. Dan ben je een paar weken bezig.
@flutterby: Gewoon op de trailer ..
Whahaha prachtig geschreven stukje
Graag gedaan, goeie handel wel hoor.
Mooi verdwijnen er meer uit mijn uitzicht :)
@sir_smokalot: Complimenten voor het leuk geschreven stuk !!
“naar de grens rijden doet en al die “quote””batterijhokken” uitzwaaien doet”
Dat er nog vele volgen.

PS
Hè pssttt Vladimir bij de importeur staan er VEUL meer…… sterkte knul
Nou ja, als mijn hybride gestolen wordt bel ik de lease maatschappij.
Zij regelen wel een vervanger.
Ga ik niet om wakker liggen.
Astublieft neem ze allemaal mee en prius wagon ook. Je gaat niet zeggen dat iemand dat mooi kan vinden
Fantastisch geschreven, Sir! Heerlijk stukje proza, heb het met een grote glimlach gelezen.

Misschien moeten ze in Nijmegen maar eens onderzoek gaan doen naar hoe makkelijk die Toyota’s te kraken zijn. Het dievengilde heeft er blijkbaar weinig moeite mee ;-)
Volgens mij is Sir tijdens het schrijven van het stukje een heel klein beetje klaar gekomen. Was het fijn?

En mooi om te zien hoe Flippert en zo de troep oplikken.
@glashelder: haha, wat een lange tenen heb jij. Vervelend hè, zo te worden afgeplast met je domme hiebriedeltje. Rare sandalendragert!
zij liever dan ik!
Hybride populair… VAG was al populair…

Altijd een ov-kaart meenemen als je met je Jetta hybrid weg gaat dus
We kunnen ze vast klaarzetten op de A1. Zetten we er meteen die Niksan Vissebek bij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).