Video: McLaren P1 dolt Bugatti Veyron

Auteur: , 39 Reacties

Wil je optimaal genieten van je supercar, dan is er niets mooiers dan deelnemen aan een evenement als de goldRush Rally.

McLaren P1 vs. Bugatti Veyron

De editie van 2014 toert inmiddels alweer een paar dagen dwars door de Verenigde Staten: van Las Vegas naar New York. Dan kan het zomaar gebeuren dat je achter het stuur van je P1 zit, naast een Veyron rijdt en opeens een leeg stuk asfalt voor je ziet. Wat doe je dan? Juist, je trapt het gas in om te bewijzen wie de grootste ballen heeft.

Kijk je naar de droge statistieken, dan kun je niet anders dan je geld zetten op de Veyron (0-100 in 2,5 seconden tegenover 2,8 in de P1) als winnaar van dit tussensprintje. Maar is het hart van de Veyron-bestuurder daar wel groot genoeg voor?39 reacties

Tja.
Hoppa. Pakkie
Die Veyron trekt hem anders goed bij. Zal wel te laat gereageerd hebben.
@Donstil: volgens officiele cijfers is de P1 van 0-200 en 0-300 sneller dan een Veyron. Twijfel daarom ook maar niet of de P1 sneller is op tussensprints. Dat is-ie echt wel.
@jrmpower24:
Afgaande op de achterkant, lijkt het hier om een SS te gaan en die is volgens de officiële cijfers (en in elk geval de eerste 2 zijn ook geverifieerd) sneller op de 0-100, 0-200 en 0-300 excercities.
@macready:
De P1 productieversie (meeste tests zijn van een prototype) volgens de test van Autocar:
0-100 km/h 2,9 s ( 2,8 s fabrieksclaim)
0-200 km/h 7,3 s ( 6,8 s fabrieksclaim)
0-300 km/h 20,2 s (16,5 s fabrieksclaim)
Je moet respect hebben voor oudjes zei mijn moeder altijd..
Hooooo hij geeft 5 seconden eerder gas ofzo… Beetje waardeloze vergelijking
@dave: de supersport heeft maar 200pk meer maar moet ook bijna 500 kilo meer meezeulen. De versnelling van de p1 zal dus groter zijn bij volle tractie. Ook heeft de supersport geen hulp van elektrische systemen waardoor de gasrespons trager is als die van de p1. 1+1=huilende veyron owner.
@lambo4all:
De Supersport is volgens diverse metingen sneller dan de productieversie van de P1 op zo’n beetje alle tussenacceleraties tot in elk geval 300, zie bijv. de Autocar metingen. Powerband, versnellingsbak verhoudingen etc spelen ook een belangrijke rol. Laat staan de menselijke factor, zoals hier waarschijnlijk het geval is.
betwijfel of de Bug wel volgas geeft..
@maxx1:
Ik niet.
Face it, de Vetrol is gewoon een obesitas bak in vergelijking met de P1..
@tupperware: meest praktische supercar ooit? Al zou de p1 sneller zijn, dat mag dan ook wel na zoveel jaar dat de Veyron uit de fabriek rolt. De Bugatti is nog steeds ongeëvenaard. Geen enkele supercar komt in de buurt van Bugatti’s comfort en de manier waarop de auto gereden kan worden.

Voorbeeld is Don Perridon, echt rijden kan hij niet want dan was de carrera GT nog wel heel. De Bugatti is nog steeds heel waar hij in rijdt. Zelfs na ritjes in de 300 km/h. Ode aan Bugatti
@maxx1:
Een sportwagen waar elke ongeletterde aap plankgas mee kan rijden is geen sportwagen en sinds wanneer is een tweezitter zonder zicht naar achteren praktisch?
Praktisch is wel het laatste dat een sportwagen moet zijn.
Het is mij wel duidelijk, jij bent of een fanboy of je hebt geen kaas gegeten van het begrip “sportwagen”..
@jrk68: Lekker samen met je geestelijke wederhelft op iemand reageren.. Pretty sick and forever alone
Idd waardeloze vergelijking die P1 gaat eerder op het gas.
”Kijk je naar de droge statistieken, dan kun je niet anders dan je geld zetten op de Veyron (0-100 in 2,5 seconden tegenover 2,8 in de P1) als winnaar van dit tussensprintje”

Dus een marginaal verschil in de nul naar honderd tijd (als gevolg van de McLaren z’n achterwielaandrijving t.o.v. de Bugatti z’n 4-wielaandrijving) is relevant voor een tussensprint?
Wie komt er met tussensprint tijden?
Moet die Veyron voordat hij op topsnelheid rijdt niet eerst een hele procedure doorlopen en een extra sleutel omdraaien?
@pomoek: Ja. Is dat in deze sprint relevant? Nee.
@hamerhaai: Dat week ik zo net nog niet. Die instellingen zullen ongetwijfeld ook invloed hebben op koppel en dat soort zaken.
We hebben het altijd over vermogen, wegligging, acceleratie etc. Maar de zwakste schakel is toch in 9 van de 10 gevallen de bestuurder van de bolide.
Je ziet het zo vaak op trackdays, tiptop geprepareerde bolides, kosten noch moeite zijn gespaard om zo’n ding sneller te maken en dan stapt er een corpulente senior in met de conditie van een wijkagent, wanneer de rondetijden dan tegenvallen dan ligt het aan de auto en niet aan mans kunnen.
Alsof de Veyron een zware turbo lag eerst heeft.
Wat een gejank weer van de fanboys. Accepteer nu maar dat de nieuwe generatie hypercars er is, en de veyron met pensioen kan.
Kijk alleen al even hoe blubberdik die Veyron oogt naast de P1.
@berlinetta: En dat bedoel ik niet positief.
Professionele test… Veyron is gewoon de rapste ging alleen wat later op het gas.
Wat een heerlijke auto is die P1, enige wat ik mis is een jankend geluid uit de uitlaten a la CGT of Zonda, dan was hij helemaal compleet! Al is het eigen geluid van de P1 ook niet mis..
Model: P1 – Veyron
0-100: 2,8 – 2,5 sec
0-200: 6,8 – 7,3 sec
0-300: 16,5 – 16,7 sec

De Veyron SS doet volgens de opgave 0-300 in 14,6 seconden
Die SLR bestuurder is ook nergens meer naast die opgevoerde kever en de P1.. HA!
@gieltj: sls*
@maseratizzzzzzzz: ik dacht ook een slr hoor
@reggie-boy_rood: Is een SLS.
En de zoveelste (domme) vergelijking tussen DE concorde en een fighterjet
Wat een ding die P1. zondag zie ik er 2!
Rijden ze zelf een slr McLaren?
Volgensmij trappen ze tegelijkertijd het gaspedaal in alleen zien we hier ‘torque fill’ in actie. Beide motoren zijn turbogeblazen en hebben dus even tijd nodig om echt power te geven. De P1 heeft echter een elektromotor met 163 pk en heel veel Newtonmeters koppel die per direct vol zijn best doen.
Vandaar dat de de P1 er zo snel vandoor gaat en daarna (waarneer de turbo’s opgespoeld zijn) ze (ongeveer) even hard gaan. (P1 1000Nm koppel en Veyron 1250Nm, veyron 500 kilo zwaarder maar dat compenseert elkaar redelijk.
Door dit filmpje durft “dutchbugs” niet meer te komen @scs denk ik. ;”)
Zowel de Bugatti Veyron als de McLaren P1 mag ik erg graag.

Maar de Veyron geeft geen volgas dat is duidelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).