Video: Oculus Rift-dude racet McLaren P1 over Nürburgring

Auteur: , 47 Reacties

Veel dichterbij the real thing ga je niet komen.

Go!

Omdat niet iedereen een miljoen euro in zijn la heeft liggen om een hypercar te kopen moeten de meesten van ons zich behelpen met dagdromen en het kijken van vette video’s. Maar er is een middenweg: een Braziliaanse dude pompte zijn spaarcenten in een game-setup met stoeltje, stuur, en Oculus Rift. Je weet wel, zo’n Virtual Reality-facehugger annex stiekem pr0nkijk-device.

De gamer is een groot fan van de McLaren P1, die toevallig net als Downloadable Content (DLC) in het spel Assetto Corsa verscheen. In onderstaande video neemt hij ons mee voor een rondje Groene Hel, dat volgens McLaren in minder dan 7 minuten zou moeten kunnen.

Mja, als ik in Brazilië zou wonen zou ik 24/7 met spange billenchicks bootfeestjes houden, maar dat terzijde. Gesp jezelf vast:

Met dank aan jrmpower24 voor de tip!47 reacties

Ik doe hem in 7:19. Met de LaFerrari doe ik er dan weer 7:26 over… Ben benieuwd of ze de 918 er ook in gaan doen. Zou helemaal tof zijn! Topspel.
@dennisjuh95: kunos is beetje gortig met porsches, tot nu toe alleen de Ruf. Wss hebben ze geen porsche licensie. Er zijn overigens wel mods van porsches te downloaden. Ik heb oa de gt3, gt2rs en cayman gts.
@lennart95vdk: Ja inderdaad, maar ben dalijk ook tevreden als de volgende update komt. Lekker een Aventador of Huracan over de groene hel jagen.
@dennisjuh95: kunos kennende zal dat wel Q3 worden dat die komt
@Lennart95vdk: EA heeft als enige een licentie van Porsche en een alleenrecht daarop. Daarom zie je dus nooit Porsches in andere games wat natuurlijk enorm zonde is aangezien Need for Speed en dergelijke niets voorstellen qua realisme.
@rood: in Forza motorsport zitten anders gewoon porsches’s
@nicktexel: Klopt, dit is de enige uitzondering waar ik weet van heb, dit was enkel nog voor Forza 4 (terwijl EA de licensie al in handen had) en dan nog via DLC omdat in eerste instantie er geen deal was met EA.
@dennisjuh95: das pittig snel, mijn record is 7:14 in een F1 gt op forza dan
@dennisjuh95: ik rij een 6:31:7xx!
@baap: En een 6:31:9xx zonder ABS
@baap: En voor de boobs die het niet geloven : https://youtu.be/Fkr32YBVlsQ
@baap: Met een stuurtje?
@dennisjuh95: Uiteraard, met de Logitech G25
@baap: Vandaar, ik doe het met een PS3 controller :’)
De graphics van dit soort spellen wordt steeds mooier, alleen het geluid? dit blijft echt heel “gemaakt” klinken, andere spellen zoals bijvoorbeeld hot pursuit 2 hebben al een veel realistischer geluid.
@Robdg: need for speed hot pursuit*
@Robdg: zet je subwoofer aan!
@Robdg: NFS hot pursuit 2 is dan ook een geniaal spel
@Robdg: Dat wordt straks veel beter. Want autofabrikanten gaan steeds meer voor geluid via de speakers. Kun je zo de MP-3 overnemen van de fabrikant voor in de game…
@Robdg: Het geluid is juist briljant in deze game!!
De P1 klinkt bijna net zo van binnenin. Dat doet geen andere game beter hoor!
@Robdg: even voor de vergelijking..
P1 in het echt: https://m.youtube.com/watch?v=DresnFqP1tM Het komt er vreselijk dicht bij in de buurt :) Hot Pursuit heeft goede geluiden maar de geluiden in Assetto Corsa zijn echt het meest realistisch. check nog maar meer video’s
@jrmpower24: Zal eens even gaan luisteren, misschien ff langs hans anders?
@jrmpower24: over P1 ben ik het met je eens maar sommige auto’s zijn wel slecht.
@maseratizzzzzzzz: F40, 458, MP4-12C, LaFerrari..
klinken in ieder geval ook zo goed maar ik weet niet welke jij bedoelt
Prachtig spel, heb het ook voor de pc. Speel het altijd met veel plezier!
Niet te vergeten dat kunos (de studio achter assetto corsa) het hele circuit laser gescand heeft. Onder andere graffiti is ook gemodelleerd
gaaf hoor, alleen nog betere graphics en ik koop hem!
Doe mijn toch maar gran turismo 6
geen probleem mannen!
ik dacht deze video moet ik even delen.
Voor het realisme is dit de game die je moet hebben.
Het gevoel van snelheid is ongekend en het geluid is echt ook heel goed gemaakt!! de P1 klinkt bijna net zo in het echt
Ik heb voor dat spel tijdje terug skin mods gemaakt voor de 458 Italia.
Zucht… Mag duidelijk zijn dat hij daar nog nooit echt gereden heeft. Sommige lijnen die hij neemt en posities die hij kiest op de baan is echt knullig.
@TheMaster: ik doe het hem niet na.
@TheMaster: Ter zijn verdediging, met de huidige generatie Oculus Rift is het ook gewoon heel moeilijk inschatten waar je rijdt door de resolutie.
Ik vind die Oculus Rift wel echt cool. Maar het gevoel van echt krijg je nooit.

Game-stuurwielen heb ik afgezworen, ik pak wel een controller. Ik vind het te weinig toevoegen, geen feeling. Force-Feedback vond ik ook niet veel toevoegen.

Of je moet een kuipstoel, goed stuurwiel en oculus rift kopen. Maar dat kost weer een berg met geld, en je mist altijd gevoel.
@reistje: Wel es gesimt met een T500? Nee? Ok..
@baap: Nee, maar dat kost weer 400 euro+ dan moet ik no geen deftig zitje want op je bureaustoel met zo’n set is niks.

Ik had overigens de G27 maar ik vond het nergens op lijken.
@reistje: En jij lijkt op een multipla!
Waarom is iedereen zo lyrisch over deze sim? De graphics zijn zeer goed, maar de physics lopen zwaar achter. En dat laatste is toch waar het om draait bij dit genre.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Heb jij dit spel weleens gespeeld met een degelijk stuur? De physics zijn namelijk juist vooruitstrevend.
@FeRaRi: Ja, ik heb een g27 met een echt stuur erop. En de physics zijn misschien vooruitstrevend als je Gran Turismo of Forza gewend bent. Maar ik nodig je uit om rFactor 2 of LFS te spelen. Dan denk je er anders over durf ik te wedden.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Mag ik vragen waar je dit op baseert? Heb je eigenlijk wel een idee wat physics inhouden?
Heeft iemand trouwens arvaring met de Oculus Rift? Ik word hier wel erg nieuwsgierig van
Doe mij dan toch maar die Braziliaanse billenchicks inderdaad.
Dit kun je toch bij Race departement .com doen?
Ooit wil ik ook nog goed geld stuk slaan aan zo’n fanatec Racestuur, maar dan mag Sony eerst nog eens die security chip vrijgeven zodat het ook nog werkt op een PS4.
Iemand enig idee hoe duur een goed virtual reality brilletje zou zijn?
Goede rij skills (in het spel) heeft die jongen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).