Officieel: McLaren doet Ring in <7 minuten [video]

Auteur: , 30 Reacties

Over de Ringtijd van de McLaren P1 zijn door de fanboys ellenlange discussies gevoerd, gevoed door uitlatingen van McLaren (Ron Dennis) zelf. McLaren geloofde het wel, en hield zijn kruit lange tijd droog. Maar vandaag komen ze ermee naar buiten! Soort van....

In een pompeus persbericht dat je je ergste vijand nog niet toewenst (8 kantjes zonder to the point te komen) wordt er gesmeten met hyperbolen alsof Troy Queef het ding zelf geschreven heeft, maar zodra de rook is opgetrokken staat het resultaat er wel mooi: een rondje Nordschleife in minder dan 7 minuten!

En wat was de rondetijd, juffrouw Jannie? Dat zeggen ze lekker niet.

U mag dus gaan speculeren wie sneller was: Porsche (918) met 6:57 minuten of McLaren (P1) met ‘minder dan 7 minuten’. We zien vanzelf wel wanneer het antwoord komt, want anno 2013 ga je natuurlijk niet zomaar in één keer alle informatie weggeven, dat smeer je mooi uit over zo veel mogelijk mediamomenten. En geef ze eens ongelijk, we hebben het er wel mooi weer over.

McLaren produceerde de volgende bombastische video, inclusief diepe voice-over-stem en zingende engelenkoortjes, die vergezeld wordt door een set niet onaardige platen. Wordt vervolgd!

UpdateBTG noemt speculaties dat er al wel tijden zijn neergezet, 6:47 op straatbanden en 6:33 op slicks, maar dat deze worden vastgehouden om Ferrari geen richttijd te geven. Alsof Ferrari zich tot het gepeupel zou verlagen en zo’n ordinaire Ringtijd neer zou zetten…. God doet toch ook niet mee aan de Olympische Spelen?30 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
prachtige bak, en dat een professionele coureur er in minder dan 7 minuten mee over de ring kan blaffen wil niet zeggen dat de kopers van deze autos dat ook kunnen.
@porsche928: De meeste kopers zal het alleen interesseren dat hun auto de snelste is als ze hem zouden uit lenen aan een professionele coureur.
Wat is dit toch een machtig apparaat. Vele malen mooier dan Laferrari.
@Pica: Net een gemuteerde vlinder.
@bsxc2: ja want vlinders hebben wielen
@v12powerr: gemuteerde vlinders wel hoor!
@Pica: Iderdaad wat een mooie bak zeg .
Is “Minder dan 7 minuten” niet een hele verkapte manier om te zeggen dat ze langzamer zijn dan de Porsche. 6:59 ofz.
@Donstil: nee, want zie de update. Bovendien heeft mclaren van tevoren aangegeven dat ze als doel een sub 7 minuten tijd voor ogen hadden. De reden is om geen wedstrijd uit te lokken waar doden bij gaan vallen, want die kans zit er dik in als je er met die snelheden afvliegt op de ring.
@lambo4all:

1 speculaties zijn geen feiten
2 Geen wedstrijd uitlokken ? dus als Mclearen geen tijd zegt gaat niemand meer proberen het record te verbeteren

ik lees een Mclearen fanboy die nu al baalt dat ze de Porsche niet bij houden en dus straks ziek zijn als ze LaFerrari een halve minuut sneller is.
@yerrie: McLaren.
Geniaal filmpje, ook een zeer brute wagen! maar kan nog niet erg wennen aan dit zeer moderne design, de Mclaren F1 blijft voor mij de mooiste, nostalgie hey ;)
@bofkont: Maar dan heb je het ook over een auto die in zijn tijd jaren vooruit liep op de rest. Alles moest opnieuw ontwikkelt worden voor dat motorblok, er bestond nog geen versnellingsbak die het geweld van die motor aankon. Tot op de dag van vandaag nog steeds een hele snelle auto, vooral de eerste meters..
@drivingpleasure: Klopt helemaal :)
In die test tegen de Veyron is hij de eerste meters sneller.
@bofkont: Achteruit, is tot op de dag van vandaag DAF nog steeds een hele snelle auto, vooral de eerste meters..
@consumptieverplicht: Lol goed vergelijk hoor, een Mclaren f1 VS een daf ;)
http://www.youtube.com/watch?v=JdVZU96gkDM

Hier pas over de 250kmh komt de veyron er voorbij!
@bofkont: Jij meent toch niet dat je die geacteerde dragrace van topgear geloofd ? zeker rond 1.31min. Ik snap dat de f1 een icoon is, maar prestatiegewijs is de Veyron echt sneller.., doet 0-400m ongeveer 2 sec sneller.
@Redline: Hmm zit idd wat in, de MClaren is natuurlijk wel Engels.
Hoe de tijden zich verhouden bij deze wagens durf ik niet te zeggen, maar ik geloof je.
Ikzelf ben een autogek in hart en nieren. Mijn voorkeur gaat altijd al uit naar Italiaanse auto’s waaronder ook de machtige LaFerrari. Maar als autoliefhebber kun je toch niet om dit bakbeest heen. Wat een prachtig staaltje engineering weer uit het Mclaren-instituut. Ik moet eerlijk zeggen dat de Porsche ook diepe indruk heeft gemaakt, na het zien van de eerste rijtesten. Ik denk dat wij weer een mooie periode van snel-sneller-snelst mee mogen maken in hypercarland.:)
Rondetijden doen mij niets. Het geeft alleen het potentieel van de auto aan, in een situatie die het leeuwendeel van de eigenaren toch niet kan evenaren.

Hetzelfde luidt voor mijn horloge, die is 350 meter waterdicht!

Zou ik geluk hebben met de oudejaarsloterij, dan wil ik beleving & ontwerp en geen rondetijden.
@consumptieverplicht:

Usain Bolt rent ook niet in 7.53 sec naar de supermarkt maar het is toch leuk om te zien en te weten dat hij het kan
@yerrie: inderdaad! Wij hebben een bus waar 15 kuub in kan, maar mooi niet dat we ook maar in de buurt komen
Heb het idee dat slicks meer dan 14 seconden verschil opleveren op de noordschleife
Ik zou liegen als ik zeg dat ik hier van op kijkt.
Als die autobouwers gaan leuren met Ringtijden vind ik dat ze er gewoon kant-en-klaar videootje bij moeten leveren, ter ieders vermaak ende onderwijzen.


We worden trouwens wel verwend met de nieuwere generatie hypercars. Al die aero know-how zorgt voor hele nieuwe stijlen en vormgeving. Sehr geil, ja.
Machtig filmpje!
Wat hebben we een geluk dat we in deze tijd leven, zoveel hypercars de een nog bruter dan de ander. Een Lexus LF-A, Veyron, Agera, Zenvo, Zonda/Huayra, McLaren P1, LaFerrari, 918. Kijken en genieten.
Ik vind de p1 toch de mooiste van de 3. Al kunnen ze alle 3 niet op tegen de supercars die ze gemaakt hebben voordat ik geboren ben! Ik kom uit 1990
In die grijze heb ik nog gezeten bij de presentatie. Echt een geweldige auto. En ik kan zeggen dat ik in de ring bedwinger heb gezeten ;)
Lelijk ding, niets bijzonders om te zien, mist uitstraling, net zo kil als Ron Dennis.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).