Video: Porsche 911 GT3 prikkelt de zintuigen

Auteur: , 26 Reacties

Het is alweer een tijdje geleden dat Porsche de 991 onthulde in GT3-trim. Een van de opmerkelijkste zaken aan die auto is dat hij alleen leverbaar wordt met een PDK bak en niet met een traditionele handbak. In deze video probeert Andreas Preuningen uit te leggen waarom dat zo is.

Porsche 911 GT3 prikkelt de zintuigen

Andres is hoofd van het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de GT3. In een gelikt zoetsappig promofilmpje doet hij zijn best om ons te vertellen dat de nieuwe 911 GT3 een echte sportauto en echte GT3 is.

Tussen neus en lippen door laat hij zich ook ontvallen hoe de beslissing tot stand kwam om de 911 GT3 niet meer beschikbaar te maken met een handbak. Geloof jij zijn verhaal? En denk je dat het een wijs besluit was van Porsche? Bekijk de video op Autojunk.

26 reacties

Het is wel een snoepje zeg… Jezus wat een vet ding.
Hoewel het model vrijwel ongewijzigd is, is het een hele mooie 911 geworden. O.a. de achterlichten en zijspiegels op de deuren maken de 991 911 één van de mooiste 911’s.
Als je van de zijkant bekijkt vind ik de nieuwe 911 stukken mooier
Andreas heeft het mis, belangrijkste is dat hij mooi is ^^
@Onehp: mijn reactie was sarcastisch bedoelt, maar jammer genoeg niet ver (genoeg) van de waarheid…
Dit is wat ik wil zien: http://m.youtube.com/watch?v=C6GhpKiLJHo Ik ben groot fan van de RS 4.0 maar wat is die nieuwe GT3 fantastisch! Dat geluid ook, tot 9000 toeren.. Wauw!
Idd de eerste 911 die ik ambieer
Natuurlijk is het slim om geen handgeschakelde te leveren. Tijden veranderen. Standaarden ook.
Yada yada yada MARKETING bla bla bla COMMERCIE zwam zwam
@6cylinder: een beetje.. Voor de rest kunnen we met eigen ogen zien dat en kunnen we ervan uit gaan dat dit een ongelofelijke dikke bak is.. Atmosferische 6 cilinder die het tot 9000 toeren schopt.. Hmm eigenlijk lult hij helemaal niet
Echt geniaal mooi, het beste wat de auto industrie te bieden heeft!
Persoonlijk mij te hardcore deze, doe mij maar een 911 turbo :)
Een pdk-bak zal altijd beter/sneller zijn, behalve bij het gevoel. Er is toch niet mooiers om 3 pedalen te hebben en een perfecte heel-and-toe uit te voeren.
@Burdy: Al zou ik hem best willen hebben. Blijft een fantastische auto, ook met pdk-bak en elektrische stuurbekrachtiging . Er staan al genoeg reviews/filmpjes online om dat te kunnen zeggen
<3 GT3, favoriete auto. Zelfs is een GTR beter op performance gebied, deze auto staat bij mij op nummer 1.
@balkanlul: Same here. Dit is veel verfijnder en daardoor veel bruikbaarder en toegankelijker.
Je ziet ook duidelijk dat die man zijn zintuigen geprikkeld worden (not)
Voor tijdens een race is zo’n PDK bak waarschijnlijk wel beter, voor op de openbare weg 100% manueel alstublieft.
Man wat een gelul over manueel en echt rijden. 98% hier heeft nog nooit met zo’n ding gereden, iedereen lult de “kenners” na -> JC, CH, enz. Toch vreemd dat er vrijwel geen manueel geschakelde 430’s zijn, terwijl het grote gros dit ambieert?

Lekker flipperen voor mij hoor! ;-)
Nog meer dan die GT3 zou ik de baan van die man wel willen
Ik ben een groot liefhebber van deze Porsche! Super hoe subtiel deze auto eruit ziet, maar toch verschrikkelijk sportief aandoet. Dat geluid is ook waanzinnig goed. Een van de weinige die hard sportwagens die het met een zescilinder moet doen, en wat voor één! Gewoon top.
Een PDK is nu eenmaal efficiënter en sneller. Er is op Youtube een filmpje van een gekke, supersnel schakelende Japanner die het in een manuele GTI opneemt, tegen een GTI met DSG. Hij haalde het niet.

Zelfs op circuit worden vrijwel geen handbakken meer gebruikt.

We moeten “helaas” mee met de tijd. Anders kan je ook terug naar de niet-gesynchroniseerde versnellingsbak en beweren dat die pas écht de zintuigen prikkelde.
EVO Magazine rijdt met de GT3 en kickt some GT-R en McLaren ass:
http://www.youtube.com/watch?v=ocSjiJbevaU
Ik vind het achterwielstuursysteem een stuk interessanter om meer over te horen. Dat schijnt echt heel wat potten te breken. Heb de reviews van Harris (gewone 911) en Evo (GT3) nu gezien en de manier waarop die nieuwe 911 rond gaat is bijna bizar.

Toch wel weer heel knap werk van Porsche. Belooft veel goeds voor nieuwe Caymans en andere modellen.
De doelgroep wil PDK. Zie ook Ferrari idd. De roepers over de handbak alhier is ook totaal niet doelgroep. Ik ook niet overigens maar doe mij maar PDK.
Zoals chris harris zegt: Degene die een handbak willen kunnen hem meestal niet betalen.

OT: Prachtige auto, veel mooier als de 997
Binnenkort ga ik hem proberen :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).