Video: ruitenwisservloeistof Twingo bijvullen is een makkie

Auteur: , 48 Reacties

Iedereen behalve Lapo is behoorlijk enthousiast over de nieuwe Renault Twingo. Maar hoe zit het met het praktische gehalte van deze auto? Laat de Tsjechmeneer in de volgende video dat even demonstreren.

Renault Twingo motorkap

Zoals we inmiddels weten heeft de derde generatie Twingo zijn driecilinder-motorblokje achterin liggen. Jazeker, na Tesla en een hele rits supercars is ook bij Renaults kleinste de ruimte boven de voorwielen ‘nutteloos’. Je zou het mooi als bergruimte kunnen gebruiken, maar de geluiden die wij rond de introductie in Genève opvingen duidden er op dat de hele motorkap niet eens open kon.

Dat laatste is niet helemaal waar: voor de bestuurder bevinden zich onder andere de accu en de reservoirs voor koelvloeistof en ruitenwisservloeistof. Derhalve is het noodzakelijk de kap los te kunnen maken, en dat kan dus ook, maar dan moet je wel weten hoe.

De methode is iets minder simpel dan aan een hendeltje bij je pedalen te trekken, het lijkt nog het meest op een finish-code bij Mortal Kombat. De Fransen die het vol overgave probeerden gaven het al snel op (vieze vingers he…), maar de collega’s van autoforum.cz pakten door. Look and learn.

Met dank aan Sjoerd en Stone69 voor de tip!
48 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
zowat voor 90% hetzelfde als bij een 451 smart for two… smart…renault.. smart..
70%, om precies te zijn. Zoveel onderdelen gaan de nieuwe For2 en deze Twingo delen.
@sir_smokalot: maar dan hebben we het niet over de 451 smart. Mijn uitspraak had betrekking op het ”motor”kap mechanisme.

desalniettemin interessant, had ik niet verwacht..

We hebben nu al ontzettend vaak dat we onderdelen binnen krijgen en met enig pielen onder de MB sticker een renault sticker vinden ( Citan voornamelijk )
Geen vieze handen zeggen ze dan?
Als je een beetje motorkap zo moet vast pakken dan worden je handen viezer dan met een normale kap die omhoog klapt.
@psycholander:
Het is dan ook geen motorkap, de “motorkap” zit onder de vloerbedekking in de kofferbak.
@psycholander: jij snapt het concept achter ‘sarcasme’ nog niet helemaal?

OT: het zou zo maar een Italiaans ontwerp kunnen zijn. Bij mijn oude Fiat moest ik de hele accu (incl. accubak) eruitslopen om een lampje te vervangen… wat een gedoe!
@Henk_he: nog stteds makkelijker dan met moderne wagens waar je voor een lampje naar de garage moet omdat de bumper eraf moet of een deel van de motorruimte gedemonteerd :(
Hoe zit het met de bagageruimte ?
@opabrutus:
Die zit gewoon achterin, zoals bij elke A-segmenter.
Misschien was een luikje zoals destijds bij de A2 handiger geweest, die had echter als nadeel dat je niet makkelijk bij de motor kwam.
Lampjes wisselen gaat dan wel weer makkelijk, er staat immers niks in de weg en dat is bij alle Smart derivaten die ik ken een crime.
Ik ben allesbehalve overtuigd.

A, blijkbaar kan je zonder sleutels tegenwoordig de kap van een Twingo openen
B, voor die dingen moet je over een (mogelijk vieze) motorkap heen.

Bij mijn auto trek je de motorkap open en zit de vulopening voor de ruitensproeier net achter de rechter koplamp. Word je echt niet viezer van dan dit geval.
En dit gaat mijn moeder ook lukken omdat?

Dan doe mij toch maar gewoon een Audi A2 uit het vorig millenium. Miniklepje, en klaar.

*Geel knipperlicht op rechts*
Is dit een presentator van het programma Knoop-In-Je-Zakdoek?
Een iets minder sterk puntje van de nieuwe twingoooal
Dr zitten ook helemaal geen scharnieren aan. Dus als je die klemmen niet goed vast blaast je motorkap dr af. Lekker dan…
@E34M5Touring: + maakt, ergens.
@E34M5Touring: Hmm, is het wel een motorkap als er geen motor onder zit?

En op zich helpen de scharnieren bij een gemiddelde motorkap ook niet echt, als dat ene haakje aan de voorkant los gaat op de snelweg dan is de boel echt wel stuk, helemaal los is dan wellicht nog beter.

Echt handig ziet dit er niet uit, maar echt een ramp is het ook weer niet. Ziet er wel uit alsof het allemaal niet veel weegt.
@Mairsil: Ja kofferklep dan…. Als een normale motorkap openklapt heb je kans dat ie aan de scharnieren blijft zitten. Dit voorkomt in ieder geval dat de motorkap na het openklappen ook nog is de weg over vliegt. Als dit ding gaat, is ie weg. Leuk om daar als motorrijder net achter te zitten….
@E34M5Touring: Dat was ook een bekend probleem voor Donkervoort bezitters, wegwaaiende motorkappen. Als je dan aan Joop vroeg hoe dat zat kreeg je simpelweg het antwoord: Mooi gezicht hé!
@motoragent: LOL, vrees dat Renault daar niet mee weg komt ;)
@E34M5Touring: Bij de smart for2 zit er een touwtje aan als beveiliging.. heb t wel eens gezien.. best apart gezicht.. gelukkig is het kapje van kunstof en neem ik ook aan dat dat bij de twingo is.. waardoor er niet zomaar rake klappen worden uitgedeeld
@ricksmits: Als dat ding eraf vliegt op een 80-100-120 weg en je krijgt em als motorrijder tegen je aan, reken dr op dat je van je fiets ligt. Zelfs als achterliggende auto zul je een behoorlijke tetter krijgen. Hoop dat een touwtje dan genoeg is.
@E34M5Touring: ik snap dan ook nog steeds niet waarom motorrijden niet verboden is. Auto’s moeten verplicht 364 veiligheidsitems ingebouwd hebben om een goedkeuring te krijgen en met een motor mag iedere mongool in een spijkerbroek zo de weg op…..
Eind jaren 90 kwam de Audi A2…..
Die had een grilletje wat naar voren klapte, waardoor de vulopeningen toegankelijk werden. Dan kom je zonder iets aan te raken alle vloeistoffen controlleren en aanvullen.

Zo nieuw is het dus niet…..
Door dit filmpje gaan er straks veel huisvrouwen ’s morgens de deur uit zonder motorkap op hun Twingo’tje :)
@Mercbenz: Ford Ka’s van ’97 t/m ’08 kan je ook zonder sleutels opentrekken geloof ik en ook de motorkap van een Dodge Viper is te openen zonder.
@jpo26: Opentrekken of een heel “paneel” eraf halen vind ik een groot verschil…
@jpo26: euh mijn vriendin heeft een 04 ka en daar moet je toch vanbinnen de kap opendoen
Er zit gewoon een slot achter 1 van de stukjes gril die je moet los halen dus hij zit gewoon op slot, en waarom zou je je ruitenwisservloeistof (dat is het enige wat normaal gesproken bijgevuld moet worden, verder heb je onder die kap niks te zoeken lijkt me) gaan bij vullen al hangend over de kap, van de zijkant gaat het makkelijker ;-) Maar waarom ze hem niet gewoon als een ‘normale kap hebben gedaan met scharnieren weet ik ook niet, misschien omdat de kap van kunststof is, want dat is die. Die vent in het filmpje is gewoon niet zo gecharmeerd van de twingo, dan ga je ‘puntjes’ zoeken waar je kritiek op kan hebben.
Wat een gepruts zeg, dat had beter gekund. Snap niet waarom hij niet gewoon in een lijn kan schuiven, als je dan echt bij de accu moet dan het kapje even demonteren.
@sketcher: fijn ook dat iedereen er bij kan, ik voorzie veel missende accu’s en als je je buurvrouw niet mag zet je het expansie tankje van de remvloeistof even open.
De accu en vloeistoffen daargelaten, hoe kun je de lampen van de twingo vervangen? De motorkap lijkt op een scharnier in het midden van de kap en lijkt niet meer naar voren te kunnen.
@the creative explorer:
Stekkertje eraf, veertje los, lampje eruit, lampje erin, stekkertje er weer op?
Vergeet ook niet om even het veertje goed vast te klikken en het stofkapje goed te doen..

Ik moet hier ook alles uitleggen hè..
@tupperware: Dit is een domme reactie. De makkelijkste manier om bij de lampen te komen is door de klep helemaal weg te schuiven of open te klappen. Uit het filmpje blijkt niet of dat kan. Ik vermoed van wel, want monteurs zullen ook wel eens bij de lampen, de andere troep die daar ondergebracht is en de voorwielophanging moeten komen. Die doen dat vast niet van onderaf. En verder zou het inderdaad wel slim zijn als de vergrendeling van de kap binnen in de auto zat. Een T-stukje met een kabeltje. Je moet het dieven niet te gemakkelijk maken.
@oxymoron:
Jij was zeker schoolziek toen sarcasme werd uitgelegd..
@the creative explorer: Ik gokje. via een plaatje in de wielkast. Zoals bij een BMW. Het is wel een heel gedoe om dan een lampje zelf te vervangen. Meestal is het makkelijkste het wiel eraf te halen.
@endofline: dat is en blijft een achterlijke manier om een lampje te verwisselen. Vanwege mijn opleiding kom ik bijna dagelijks in aanraking met auto’s waar je nerges bij kunt, sommigen zelfs zo erg dat een lampje wisselen soms een half uur of meer kost. Vooral Renault is daar erg goed in, maar ook Audi en Fiat doen dat graag. De toegankelijkheid is bij nieuwe(re) auto’s überhaupt om te janken als ik eerlijk ben.
Hopelijk zit er ook een slot in. Ik zie het zo gebeuren. Batterij diefstal bij elke nieuwe twingo.
Vind het nog steeds lullig dat alle Twingo’s gesloten waren toen ik in Geneve was.
@LaLancia:
Dat waren dan ook allemaal pre productie modellen, de productie start pas na de zomer. Renault kan het natuurlijk niet gebruiken dat het grote publiek daarbij overal aan gaat trekken om te kijken of het stuk kan.
Die klep mag wel even terug naar de tekentafel, maar daar hebben ze nog een paar maanden de tijd voor.
Ja… eerst zelf een probleem verzinnen en dan doen alsof je een oplossing hebt.

Bovendien geeft mijn motorkap nog wel meer viezigheid af dan wat er onder zit. En ik vind het ook niet overkomen alsof je er nu makkelijker bij kan ofzo.
zegt hij nou ajeto aan het eind?
Gatenzaag en je maakt een vulgaatje zelf.
Het resultaat als accountants zich met een auto ontwerp bemoeien.
Kan iedereen hier dus gewoon bij? Ik voel na de Cayennekoplampgate de Twingoaccugate aankomen
Echt goedkoop dit zeg.. Niet eens even een normale scharnierende moterkap!
Ik vind dit een geweldige auto en hij staat op mijn verlanglijstje voor over een jaar of twee, maar dit ziet er toch wel erg gammel uit. Ook al kun je de kap op slot zetten, dan nog heb je 2 van die losse flapjes die iemand er zo af kan slopen. Valt me een beetje tegen dit. Hopelijk maakt het rijden erin het helemaal goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).