Lapo Elkann is boos: nieuwe Twingo lijkt op Fiat 500

Auteur: , 46 Reacties

"Renault, kap eens met valsspelen en wees een keer origineel!"

Nieuwe Twingo lijkt op Fiat 500

Fiat-telg en beroepsjetsetter Lapo Elkann komt ook een keer onder zijn steen vandaan en ontdekt pardoes de derde generatie van de Twingo. Wij weten al even hoe het nieuwste Franse gebakje er ongeveer uit zou gaan zien, maar wat ziet Lapo’s messcherpe marketing-oog? De Twingo met RWD lijkt best een beetje op een Fiat 500! Tijd voor een opruiend Facebookbericht.

De man die ooit marketing manager bij Fiat was en de openbare weg bestierd met een onzichtbare Ferrari 458 postte op zijn wall: “Wat vind jij van de Franse versie van de Fiat 500?!??!!! Renault, stop met valsspelen en wees origineel!” Daarnaast plaatste hij een foto van beide auto’s, om zijn statement kracht bij te zetten.

Lapo Elkann is boos

Moet gezegd, cokesnuiver Elkann (mits hij zelf achter de Facebookpagina zit) heeft wel een punt. Beide stadskarretjes hebben wel iets van elkaar weg. En aangezien de 500 al effe rondrijdt, moeten we stellen dat het inderdaad de Twingo is die op het pittige Italiaantje lijkt. Maar dan beter/mooier en met RWD. Dus.

Daarbij is Lapo is wel erg laat met zijn commentaar. Ga anders nog even een verfrissend rondje skiën achter een FF.46 reacties

Je kan hem moeilijk ongelijk geven. De 500 was ook het eerste waar ik aan dacht toen er foto’s van de twingo waren gelekt. Maar door de RWD en motor achterin vind ik het juist zeer origineel en daarom om geen probleem.
Ik vind de renault mooier in elk geval
De Twingo is wat de 500 had moeten worden…
@e1000bmw523i: Kon het zelf niet beter zeggen
De Twingo heeft meer weg van de oude R5 dan de 500. Lapo moet eens minder zeiken.
@dimi: Niet echt. Darvoor wijkt de oude R5 er net te veel van af. De neus van de Twingo is onmiskenbaar 500, maar Lapo zou beter aan zijn eigen designteam vragen waarom zij niet op die vorm gekomen zijn.
@dimi: misschien ff naar de Pearl vanmiddag?
Goed punt. Maar Renault kan er een 5 deurs van maken zonder een fietspomp op het ontwerp te zetten en daarmee een wanstaltig gedrocht met dubieuze proporties uit te kakken met als enig doel cashen op een naampje… Nu jij weer Lapo
@baasbas: haha +1
@baasbas: die 500 L(elijk) is inderdaad niet om aan te zien.
Ach ja, die goser nemen we ook lekker serieus.
Hoewel ik normaal gesproken een beetje een broertje dood heb aan al die vergelijknazi’s op dit blog, kan ik er niet omheen dat deze kopieeracties inderdaad wel héél Chinees op mij overkomen.
A Een chinees merk zou gelijk een import ban krijgen
B een twingo met 60pk en achterwielaandrijving is net zo nutteloos…
@eelco74: Er komt geen 60pk versie van de Twingo.

Gelukkig is hij gewoon “oldschool” handgeschakeld, dus ik kan je nu al verzekeren dat je best lol kan hebben met 90pk op de achterwielen van die Twingo.
Fiat is nog niet met veel nieuws gekomen. Volgens mij is dit puur reklame. Ik vindt de renault niet echt lijken op de 500. De 500 doet me meer denken aan een ford ka of een opel adam.
@filip696: dat is niet zo gek, aangezien de KA op basis van de 500 door Fiat gebouwd wordt.
Dan kan je net hetzelfde zeggen van de Opel Adam…
De mistlampen, bumpergrille, de ronde lijn binnenin de koplamp, c-stijl, striping, kekke velgen… Daar kwam Fiat in 2007 inderdaad al mee op de 500. Laurens van Renault, hoe kon je denken dat dit niemand zou opvallen? Je wimpelt dit niet even af met ‘een toevalligheidje.’ Dit is hoe de 500 eruit had gezien als hij niet retro was geweest.
@Carrera: eens
Dit is een echt leuke auto, de 500 is een truttig ding. De Twingo ga ik zeker weten bestellen.
@m550d: in plaats van je BMW m550d? :p
Onzin, dan kan je ook wel zeggen dat de oorspronkelijke Fiat 500 uit 1957 een schaamteloze kopie is van de Renault 6CV die tien jaar eerder op de markt kwam.
Ik ben dus niet de enige die de Opel Adam op de Fiat 500 vindt lijken.
@Alfarobert: ik verkoop beide merken, of alle drie als ik Abarth er letterlijk voor de vorm moet bij rekenen en ik kan je vertellen dat een Adam behalve formaat in niets lijkt op een 500.Compleet andere auto wat karakter,prijs,optiemogelijkheden en prospects betreft.De 500 is tijdloos,de Adam modern.
@sydney: je vergeet te zeggen dat de Adam minder succesvol is…. En dat klinkt als een Stern medewerker…. :)
@sydney: Verkoop je beide of heb je ze beide? Ik zie zelden zo’n Adam.
Misschien moet Lapo eens wat minder snuiven, zoals al door @e1000bmw523ie1000bmw523i wordt geschreven is de Twingo (plaatsing van de motor) wat de 500 had moeten zijn.
Als je het verschil niet ziet tussen deze 2 heb je een brilletje nodig, of de suggestie in de eerste zin.
@tupperware: True that.
Maar de twingo is leuk en de 500 gay… Iedere knipnicht heeft er 1
Ik hoop dat Renault zo slim is om niet de Smart motor in de Twingo te lepelen… Dat zijn bizar slechte motoren en aangezien de motor achterin komt (Smart fortwo had dat ook) vrees ik het ergste voor de Twingo!
@bobisnulop:
Hoe lang lig jij al onder je steen?

Die Smart motoren waren slecht tot 2003, in de huidige For2 ligt een Mitsubishi motor en die is gewoon goed. Ik ken een paar gevallen van terminale schade maar daar was de multiriem van geknapt. Als je dan door blijft rijden met een brandend temp. lampje gaat de boel stuk.
De Twingo krijgt in de NA uitvoering dus die Mitsubishi motor, de turbo is de 90TCE van Renault zelf en die ligt o.a. in de Clio en de Capture.
@bobisnulop: jij bent slecht geïnformeerd en hier ontstaan onnodige geruchten door. Populair gebabbel…
Een 500 met rwd en een twinair achterin zou als muziek in de oren klinken!
@rd1991: Renault heeft gelukkig al eerder aangegeven dat er voorlopig alleen twee van hun eigen driecilinders worden aangeboden. Een met èn een zonder turbo.
@RRenault: was dus op het bericht hierboven bedoeld…
Hopen dat er nog een ‘echte’ rs komt, niet die tamme 133 RS, maar een waardig opvolger van de 5 turbo met 2.0 turbo. Laten we zeggen 200-240 pk standaard. Stevig cupchassis erin en geen overbodige luxe (lees: airco, achterbank). Dit voor 25.000 in de markt zetten en je zwaait de S1 vaarwel met hoge snelheid!
Nee in de 500 kan je niet achterin zitten en voor dat geld kan je een betere mooiere auto krijgen.

De 500 had eigenlijk op de panda moeten lijken niet qua vorm maar wel qua prijs en bruikbaarheid.
@sandniggah: Daar is de Panda dus al voor.
Wat een zeikerd zeg, ik vind dat je bij dit soort dingen moet denken dat als je de Renault ziet dat je dan zegt “hey kijk een fiat 500, onee het is toch een renault” wat nu niet het geval is.
ze hebben inderdaad wel wat van elkaar weg, maar zo erg is het nou ook weet niet
Kijk anders eens naar dit filmpje: http://videos.tf1.fr/auto-moto/emission-automoto-du-16-mars-2014-en-replay-video-8382815.html. Herhalng van de uitzending van AutoMoto van de Franse tv-zender TF1, waarin iemand met de Twingo Parijs in gaat.Er zit een heleboel ruis omheen met andere onderwerpen, maar ook wat historische Renault concepts plus een overzicht hoe de motor enz. in de Twingo ondergebracht zijn. Maar als je hem zo op straat ziet denk je inderdaad “verdomd, het handige tweelingbroertje van de 500”.
Ze lijken o.a. zo op elkaar, omdat de Renault de motor achterin heeft, en de Fiat wil lijken op een auto die de motor achterin had.
De Renault heeft dit model doordat ie het concept deelt met de Fiat 500 I.
@mout: Leg de maten maar eens naast elkaar. De Twingo is 5cm langer, 1cm breder en 6cm hoger dan de 500, bij vrijwel gelijke vormgeving. Dat is alles bij elkaar een heel stuk kleiner dan de 500L die bovendien een heel andere contour heeft; dat is een opgeblazen Panda met een 500 neus. Ik zag in het filmpje hierboven dat van de Twingo zelfs een concept zonder B-stijl bedacht is, als de Ford B-Max, maar dat werd denkelijk te duur.
@oxymoron: Sorry, ik bedoel niet de 500L (wat ’n gedrocht, overigens…), maar de 500 type 1 uit de 50s.
Ik denk juist dat de Twingo te veel lijkt op de opvolger van de 500 die nu op de tekentafel ligt. Ze kunnen weer overnieuw beginnen bij Fiat design en dat lijkt me aardig frustrerend
Dit heet ook wel “concurentie”
Snap de frustratie niet helemaal, natuurlijk is het niet leuk als er ideeën, concepten worden gebruikt maar in dit geval is het toch juist dat mooi dat je van elkaar dingen overneemt ? Het wiel kan maar zo vaak worden uitgevonden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).