Video: Rus geeft crashadvies incl. praktijkvoorbeeld

Auteur: , 20 Reacties

"Een autocrash is heel eng, Yulia." Een motorcrash, daarentegen, lijkt het meisje wel mooi te vinden.

Lekker joh, zitten in het zonnetje!

Blijf kalm. Andere auto’s kunnen je aanrijden, de auto kan in de fik vliegen, dus breng jezelf in veiligheid. Er komen vanzelf andere mensen om te helpen. Allemaal goed advies van Yulia’s vader, die zelf al een paar keer betrokken is geweest bij een crash. Op de tweede en derde rijbaan blijven hangen terwijl je constant rechts wordt ingehaald is niet netjes, maar dit maakt hem nog niet een gevaar op de weg. Toch lijkt hij ongelukken aan zijn broek te hebben hangen.

Vader en dochter rijden rustig over de Russische snelweg, een mooie gelegenheid om het eens te hebben over wat te doen als je bij een aanrijding betrokken raakt. Plotseling worden ze met een flink snelheidsverschil ingehaald door een motorrijder. “Oh, daar gaat een idioot!” weet pa nog uit te brengen voordat de tweewieler achterop een auto knalt. De motorrijder is een beetje dizzy, maar blijft ongedeerd. De reactie van Yulia is echter een beetje te enthousiast voor een klein meisje die zojuist een voertuig heeft zien exploderen in een miljoen stukjes. Toch heerlijk om een sadistische dochter te hebben? Bekijk het filmpje op Autojunk.20 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Toen ik de titel las, dacht ik even dat ie zelf iemand omver ging rijden…
daaraan zie je dat een helm op hebben niet veel helpt, het is het eerste dat uitvliegt.

praten over accidenten terwijl je aan het rijden bent is een beetje het lot tarten
@Jantje_555: nog nooit een integraal helm opgehad?
@Jantje_555: dan zat de helm dus gewoon niet goed vast. Een helm gaat als die goed vast zit pas bij een bepaalde kracht los. En dit is dan altijd in voordeel van de rijder omdat die wss onthoofd word. Bovendien is de belangrijkste functie om de eerste klap op te vangen. En dat heeft de helm zeker gedaan.
En dat zit hij te vertellen terwijl ze in een Lada rijden? Hoe tegenovergesteld wil je het hebben… Alhoewel, als je (hard) met een Lada verongelukt overleef je dat opvallend genoeg meestal.
@ej20g: verongelukken en het overleven zijn en klein beetje tegenstrijdig
@sirmustang: nee hoezo? Als je verongelukt wil het nog niet zeggen dat je ook overlijdt.
@ej20g:Volgens de Van Dale:

ver·on·ge·luk·ken (werkwoord; verongelukte, is verongelukt)
1
door een ongeluk omkomen of tenietgaan
Als je het over de (snelheids)duivel hebt…
I was in a few different crashes.

Is normaal in Rusland! ;)
Wel een beste smak die die motorrijder maakt!
Geweldig filmpje. Ook slim dat hij zijn auto voor de bestuurder van de motor zet, zodat hij niet wordt aangereden, en niet langs de kant de auto parkeerde om uit te wijken voor achterliggende voertuigen.
dan heb je geen goede helm. De helm zelf hoort al goed te passen (dus niet losjes op je hoofd hangen) en je hebt nog een kinbandje die vast moet zitten
@timberleek:

dat was een reactie op jantje_555 dus
Oh- there goes a moron!
Met recht een debiel,wat een klap.
Volgens mij een gevalletje shock en adrenaline voor die motorrijder. Die zou in het ziekenhuis nog wel eens flink kapot kunnen blijken te zijn.
‘The most scay thing is when other cars hit you’ , ja, dat snap ik. Hij word zelf letterlijk aan alle kanten ingehaald!
@lemans96: In Oost Europa is er de ongeschreven regel dat je je baan aanhoud, waardoor anderen rustig rechts kunnen inhalen. Gebeurd ook veel in Roemenie.
Wat een gezever van papa zeg. En maar in het midden blijven rijden… Motorrijder is inderdaad een ongelofelijke kamikaze. Boing..
@defteling: het is niet overal vanzelfsprekend dat men constant recht moet gaan rijden waar het kan. In veel landen kiest men gewoon een rijstrook en blijft op die rijstrook rijden.
Verstandige en lieve papa, leer ervan!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).