Video: zo slepen Fransen een Lamborghini Gallardo af

Auteur: , 32 Reacties

De gendarmes zijn geen lieverdjes, zeker niet voor een dikke sportwagen die een "grove" overtreding begaat.

Lamborghini Gallardo afslepen

Na het akkefietje met Jeremy Clarkson en Richard Hammond, is het optreden van de Franse politie tegenover sportauto’s een gevoelig onderwerp geworden onder autoliefhebbers. Zo ook als een spierwitte Lamborghini Gallardo moet worden meegenomen omdat-ie op de verkeerde plek geparkeerd staat.

De agenten in Cannes doen hun best om een statement te maken tegenover de protesterende toeschouwers. Ze lijken in ieder geval niet de tijd te nemen om de auto zonder schade te verplaatsen. In plaats van een trailer te regelen (je zou verwachten dat ze die wel in Cannes zullen hebben), wordt de auto zonder pardon afgesleept. Nu is dit al een uitdaging met de lage neus, maar helemaal als de LP560-4 in “Park” staat met de handrem aangetrokken. Pas na een hoop geklooi lukt het de auto mee te nemen, maar het gaat allemaal niet van harte. (mirror)32 reacties

Kolere, ze hadden hem ook naar een leeg plekje kunnen slepen en gewoon netjes een bon achterlaten i.p.v. gedoe. Dan vraag je er als politie wel om dat mensen zich aan je gaan irriteren onder het mom van ‘ga boeven vangen’…
@The360box: Dan zijn ze in Cannes nog uiterst secuur bezig als je ze vergelijkt met hun Russische collega’s: http://www.youtube.com/watch?v=rnuKmUtyx-4

Die maken pas een statement! ;) Wie niet horen wil, moet maar voelen – aanpak.
Ik vind eigenlijk dat ze best netjes te werk gaan.
Chapeau, als Jean Kloot de Balzak zijn Twingo zo achterlaat wordt die ook afgesleept.
Die Fransen laten mooi zien dat ze geen communistische heilstaat zijn waar de één net iets meer gelijk is dan de ander.
@tupperware: Frankrijk is wel een communistische heilstaat, misschien zelfs nog wel meer dan Nederland. Die Twingo van Jean Kloot de B. hadden ze misschien juist wel laten staan of even weggeduwd met een bonnetje achter de ruitenwisser.
Deze stier laat zich niet snel in het nauw drijven.
Lekker je aandrijving naar de kloten helpen. Merci!
@RickB: Daar is een heel simpele oplossing voor: zoek een legale parkeerplek.
Als een supercar een boete krijgt dan loopt iedereen te l.lle dat eigenaar toch makkelijk kan betalen. Slepen ze auto mee, klaagt iedereen dat het lomp wordt gebeurt.
@MAB: Die dingen worden wel meer gebeurd.
Wielklem en dikke bon is beter dan dit, doet pijn om naar te kijken
Mensen zonder respect voor andermans spullen. Iedereen weet dat je niet moet lopen slepen, trekken of duwen met een auto met awd en/of automaat. Als de man fout zit laat hem dan een boete betalen
@volvaudi: Ooh trust me een bekeuring betalen gaat hij zeker ook nog doen hoor.
@volvaudi: Als je niet wil dat je auto wordt weggesleept, moet je ‘m maar parkeren op een plaats die daarvoor is bestemd. Dit is bepaald niet de eerste die in Cannes wordt weggesleept, de eigenaar heeft gegokt en in dit geval pech gehad.

Dat de gendarmes daarbij geen uitzondering maken voor een vierwielaangedreven automaat is alleen maar terecht. Je zou hooguit verwachten dat ze misschien een een krik bij zich hebben om die extra wieltjes eronder te kunnen schuiven.
@volvaudi: huh? Omdat het een technisch fragiele auto heeft moet deze anders behandeld worden door de afsleepdienst? Dat lijkt me niet, als je AWD automaat berijder bang bent voor schade die mogelijk bij het afslepen zou kunnen ontstaan dan parkeer je de wagen juist extra zorgvuldig. Het probleem is dat mensen met zoveel geld onverschillig worden, die parkeren gewoon waar ze zin hebben, of dat nou mag of niet. En als er dan schade aan de Gallardo is ontstaan, prima toch, heb je een reden om een Huracán te bestellen.
Hoe hebben ze die alarmlichten aangekregen?
@steef2: Als auto in beweging komt dan gaat alarm ook af.
@MAB: en terecht! In zekere zin wordt de wagen hier op het filmpje ook gewoon gestolen.
@mashell: Volgens mij heb je net zelf een antwoord op je reactie gegeven. ”als je AWD automaat berijder bang bent voor schade die mogelijk bij het afslepen zou kunnen ontstaan dan parkeer je de wagen juist extra zorgvuldig” Maar ik snap je punt wel hoor, ik werd ook chagareinig van het kijken van dit filmpje.
Als je bang bent voor je kwetsbare speeltje moet je hem maar netjes parkeren….Doe ik ook met mijn bolides…
@norge: heeft u ook lambo’s, of dat net niet?
Volkomen terecht dat ze tot afslepen overgaan, welke idioot gaat er nou midden op de kruising parkeren! En ze gaan voorzichtig genoeg met die auto om, gejank om niks.
Zo beroerd doen ze het niet, toch?
En dit kon allemaal vermeden worden met een simpele hydraulische krik. Zo slim zijn ze daar blijkbaar niet?
@m5power: zoals als eerder aangegeven, had het ook voorkomen kunnen worden als de auto op de juiste plek geparkeerd was…….
In het wetboek staat welke straf je kunt krijgen voor fout parkeren. Ik betwijfel of een van de mogelijke straffen het vernielen van je auto door overheidspersoneel is.

In NL moet eventuele schade vergoed worden. Wanneer dat hier ook geldt, is deze manier van slepen een verliesgevende business.
utr1984 via Android app
Heb ik soms een ander filmpje gezien? Ze nemen juist de tijd om geen schade te maken en die wegsleepmeneer is heel secuur bezig. Uiteindelijk gaat het dan ook prima… Snap de ophef niet
@utr1984: je ziet dat plateau met wieltjes lak van de voorbumper afschrapen als ze hem eronder schuiven :/
Dit is een huur Gallardo.. Staat daar altijd.. Ja, op Duits kenteken..
Je moest eens weten hoevaak ze auto’s daaro tussen de afslagen parkeren. sommige staan er gewoon een dag en worden niet weggesleept!
Altijd beter dan hun Britse collega’s: http://m.huffpost.com/ca/entry/4651516/
Die mensen weten echt wel wat ze daar doen. Dure auto’s weg slepen doen ze daar wel vaker en dat doen ze expres, omdat alleen een boete de meeste eigenaren daar niet zoveel uit maakt en ze daarna opnieuw blijven doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).