VIP F-Type R gaat met 650 pk de SVR voorbij

Auteur: , 34 Reacties

Milieuhippies pesten met een ronkende V8 was nog nooit zo leuk.

De Jaguar F-Type R is met 550 pk alles behalve een doetje. Maar het kan nog gekker. Eerder dit jaar toonde Jag ons de F-Type SVR. Met 575 pk en een topsnelheid van 322 km/u een absoluut beest. Maar natuurlijk kan er altijd nog een schepje bovenop. VIP Design nam een F-Type R Coupé als basis en ging sleutelen aan de vijf liter grote V8.

De aangepakte vierwieler is na de behandeling van VIP Design goed voor 650 pk. Er vonden aanpassingen plaats aan de supercharger en er werd een andere luchtfilter geïnstalleerd. Als kers op de taart een software remap en de vermogenstoename van 100 pk was een feit. Helaas maakt de Britse tuner geen nieuwe acceleratiecijfers bekend.

Naast een motorische upgrade monteert de tuner gouden wielen, een ander uitlaatsysteem en staat de coupé 30 mm dichter naar de grond. Optioneel is ook nog mogelijk om een carbon diffuser, zijskirts en carbon spiegels te laten installeren. Het pretpakket kost omgerekend een slordige 16.264 euro.34 reacties

deze is wel dik
@ritchie: that’s what she said…
@lekkaah: vinde gij m ni dik dann
Toch wil je liever de SVR. Dit is meer een petjes wagen dan een dikke supercar.
@ghost: die SVR met z’n spoilers ziet er anders ook niet echt beschaafd uit
@ghost: Door de wielen? Maak ze zwart en het valt wel mee.. Deze heeft minder opsmuk dan de SVR.
@sr20det: ik doel meer op tuning in het algemeen, mensen kennen het niet, een SVR lijkt mij beter bekend bij het grotere publiek dan ViP tuning.
@ghost: Hetzelfde publiek dat de verschillen niet ziet tussen bv. een 320i en een M3?
@fuxhound: Eigenlijk is mijn vorige comment slecht uitgedrukt. Mensen die meer willen, zullen uiteindelijk wel bij eender welke tuner uitkomen en ik denk zelfs dat niet elke Jag rijder SVR kent. Stel maar eens een vraag aan een niet-autoliefhebber over hun wagen, soms is het verbazingwekkend hoe weinig kennis men heeft over hun eigen merk/model.
@ghost: Het is toch jou auto, en niet die van iemand anders? Vind deze veel vetter. Velgen liever gewoon alu kleur, het ontwerp ervan hou ik wel van.
@ghost: De SVR is echt het boegbeeld van elegantie, schreeuw ding.
Wel voor mensen met hele dure petjes dan
Zonder awd zal de 0-100 zo goed als niet veranderd zijn. 100-200 of hoger wordt een stuk interessanter.
Gaaafff
Met 650 PK en RWD zal de bandenboer je graag zien. 0-100 krijg je simpelweg al dat vermogen niet weg.
@misterdrogba: AWD
@ghost: oh excuses, dan is het wel interessant natuurlijk.
@misterdrogba: Ferrari heeft nochtans 660,670,740,800,963,…pk op de achterwielen gezet… Ok die met 660pk is een halve 4×4…
Die kleur velgen zijn een afknapper. Geef ze een meer neutrale kleur en je mag ‘m op de oprit zetten.
Mag deze nog aan het verkeer deelnemen met zulk bandenprofiel of is het geld op ?
Nogal fout…

Één van de weinige tuners die een Jaguar nóg mooier weet te maken dan hij al is Arden. Een Duits bedrijf nog wel, die het Britse lijnenspel van verschillende types Jaguars op een wonderbaarlijke wijze nog mooier weet te maken door typisch Duitse optische tuning. Met als resultaat Jags die een tikje fout ogen, maar nooit té. Dat het Arden wel lukt komt omdat het Jaguar-liefhebbers zijn, en dat zie je terug in het eindresultaat. Of het nou om een S-type, XJ of F-type gaat…

Hier een F-type die bij Arden gelogeerd heeft:

https://www.youtube.com/watch?v=Q5Ic9ctJj-Y
Doe mij maar gewoon een F type S. Mooier. Stijlvoller.
Dit type velgen vind ik niet zo heel erg bijzonder, maar die kleur in combinatie met zo’n zwarte wagen staat wel heel erg mooi.
Dat ziet er netjes uit. Gouden velgen zelden een meerwaarde al kan het hier voor mij wel (nu zou ik er zelf wel andere onder leggen:)). Maar Arden blijft de Jaguar-specialist, dat ze maar snel die XF eens aanpakken!
Lekker hoor
Mooie auto voor erbij
De wielen hoef ik niet, de rest hoef ik wel.
Gaaf ding!
Al die pk’s zijn wel leuk maar ik vind de 6cilinder veel mooier qua uiterlijk
Vermogen is top, graag wel normale wielen. En de V6 uitlaten graag.
@ghost

Volgens mij is dit geen awd uitvoering hoor.. waarom denk jij dat deze awd is?
Ik ben echt fan van de F-type, maar plastische chirurgie gaat in de regel mis. En dit is echt door een chirurg gedaan die zijn diploma nog niet had. Bah.

Wat wel gaaf is, is deze van Piecha. http://www.automobilesreview.com/uploads/2015/06/2015-PIECHA-Jaguar-Type-R-Coupe-910-1.jpg
Geweldige titel, mooie bak! Mileuhippies pesten met n v8 altijd plus een

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).