Vlucht voor alcoholcontrole leidt tot koprol op A1

Auteur: , 35 Reacties

Vannacht zijn op de A1 bij Terschuur twee mensen gewond geraakt nadat hun auto over de kop sloeg. De bestuurder was op de vlucht voor de politie na het ontwijken van een alcoholcontrole.

Controle alcholhol

De achtervolging begon in Rijssen waar de agenten de auto wilden stoppen voor een in gang zijnde alcoholcontrole. De bestuurder van de auto had schijnbaar voor vertrek Twitter niet gecheckt maar was niet van plan zich te laten stoppen en ging er met hoge snelheid vandoor, de A1 richting Amersfoort op. Tijdens de vlucht werden snelheden van 180 kilometer per uur bereikt. Ter hoogte van Terschuur (een goede 75 kilometer verderop) ging het rond 01:45 mis, de bestuurder verloor de controle over zijn auto, kwam in de begroeiing langs de weg terecht en sloeg meerdere malen over de kop.

De 25 jaar oude mannelijke bestuurder raakte lichtgewond, zijn 17-jarige vrouwelijke passagier kwam er minder goed vanaf en heeft waarschijnlijk een bekkenfractuur opgelopen. Beide slachtoffers -hoewel ik ernaar neig het meisje iets meer slachtoffer te vinden dan de bestuurder) zijn naar het ziekenhuis gebracht, de man is aangehouden. Een bloedtest moet uitwijzen of hij alcohol had gebruikt, hij was in ieder geval niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak.35 reacties

Dat wordt dus maximaal 40 uurtjes schoffelen voor die droeftoeter….
@jrk68: Zonder geldig rijbewijs ben je niet verzekerd, iig zullen alle gemaakte kosten (ziekenhuis, berging, revalidatie) op die man verhaald worden, hij kan alvast gaan sparen.
@Search:
Dan gaat hij gewoon de schuldsanering in, 3 jaar op een houtje bijten en hij heeft nergens meer last van….
En wat voor straf krijgt mijnheer voor het niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs en natuurlijk de daarbij horende verzekering e.d…………………….
oh mijnheer u krijgt een boete van 180euries voor het ongeldig rijden zonder rijbewijs, een rijverbod voor twee jaar wegens het veroorzaken van een ongeval met letsel.
Enfin mag weer duidelijk zijn…… een rijverbod opleggen aan iemand die rijdt zonder rijbewijs, ehhhh volgens mij gaan die strafmaten een beetje de verkeerde kant op.
Lekker op laten draaien voor alle kosten inclusief de belasting gelden die mijnheer heeft opgemaakt door de agenten hem te laten volgen, vervolgens lekker alle medische kosten van de vrouw (vriendin?) betalen inclusief eventuele misgelopen inkomsten. Natuurlijk zal de vrouw echter hier langer mee opgepaard zitten dan mijnheer.
Misschien had ie beter richting apeldoorn kunnen rijden, had ie teminste kunnen zeggen, ff apeldoorn bellen.
Idd weinig straf zal hij krijgen. Nederlandse wet gaat nergens over. Iemand zwaar verminken/vermoorden 2 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk maar fraude word je wel hard voor gepakt.
@dahlback:
Man bij fraude is het ook een lachertje, kijk eens naar die zaak tegen Joep v/d Nieuwenhuizen. Omkoping, miljoenen fraude en nog 5 aanklachten en wat krijgt meneer?
Juist, 2,5 jaar.
@jrk68: Joep van den Nieuwenhuyzen is een baas, dus laat hem er svp buiten.. ;)
@2800cc:
Dat was Pablo Escobar ook, dat maakt zijn handelen nog niet goed….
@jrk68: Wel van een heel ander soort kaliber, mijn inziens kun je dat niet met elkaar vergelijken..
@2800cc:
Beide types die menen/meenden boven de wet te staan….
Witteboordencrimineel of drugscrimineel, het zijn beide criminelen….
@jrk68: Wacht nou maar tot ik meen 2018.. dan zullen we zeker weten of Joep van den Nieuwenhuyzen een “crimineel” is.. tot die tijd zou ik niet zo zeker zijn van ‘je zaak’.. daarnaast heeft hij ook aantoonbaar veel goeds gedaan, hij wordt niet voor niets de bedrijven-dokter genoemd.

el Padrino zaaide alleen maar dood en verderf.
@2800cc:
als je dat soort figuren een “baas” vindt moet je niet gek opkijken als mensen zich immoreel gaan gedragen.
@super: Ik denk dat personen zoals jij en jrk68 gewoon eens hun ogen dienen te openen en er achter moeten komen hoe de wereld werkt.. ;)
@2800cc:
Dat jij je ogen sluit voor immoreel graaigedrag kan ik niet verhelpen.
Helaas werkt de zakenwereld soms op die manier, dat maakt het nog niet goed.
@jrk68: De gehele zakenwereld werkt zo, of hoe denk je dan dat ze aan grote contracten komen?
@2800cc:
je heb het over mensen als jij” terwijl je werkelijk geen idee wie ik ben en wat ik doe en gedaan heb, en met dat schrijnend vertoon van nadenkendheid denk je dan nog dat je me de les kunt lezen over hoe de wereld werkt. Ik heb de indruk dat (zelf) reflectie niet je sterkste punt is.
@super: Dus als zelf-reflectie niet mijn sterkste punt zou zijn, kan ik o.a. jou niet vertellen hoe de zakelijke wereld “rolt”..
Daarnaast hoe ik niet te weten wie jij bent en wat je doet/hebt gedaan.
Ik weet namelijk wie ik zelf ben XD
@2800cc:
in de “zakelijke wereld” is het handig om te weten wie je tegenover je hebt voordat je begint te blaten of uberhaupt besluit om te gaan blaten. Als je daadwerkelijk wist hoe de zakelijke wereld “rolde” wist je dat.
@super: Dan weet ik het toch niet.. ook goed; I couldn’t care less ;)
Daarnaast is dit een blogje en over het algemeen niet representatief voor de zakelijke wereld, dus hoef ik nogmaals niet te weten wie je bent. XD

Tot slot, geld smeert beter dan olie..
@2800cc:

Blijf jij maar ver uit de buurt van een motor als je dat denkt.
@dahlback:
zwaar straffen is symptoombestrijding, je kunt er beter voor proberen te zorgen dat dit soort gedrag niet/weinig voorkomt/geaccepteerd wordt. Dat is alleen wel moeilijk met al die droeve figuren die tegenwoordig als rolmodellen worden gezien.
Het leeftijdsverschil is geen probleem maar wel dat zij nog maar 17 jaar is. Ik ga ervan uit dat het een stelletje is, en dus lekker goedkoop een chick scoren voor zo een gast en dan stoer doen zonder rijbewijs en vervolgens haar nog in levensgevaar brengen.

Doe maar AUB zijn foto bij de volgende reclamecampagne en zet eronder (met zijn naam): [naam] bracht zijn 17jarige vriendin in levensgevaar.

Dat nederlands gezeur bij reacties over nog ergere straffen geven vind ik zo smerig, Van ver wijzen en schreeuwen over de ver-van-mijn-bed-show.
Als het een stelletje is kan die knakker aan z’n schoonpa gaan vertellen wat hij met zijn dochter gedaan hebt… succes lompert…
“gewond geraakt nadat hun auto over de kop sloeg”

Dit staat er een beetje raar. Zal eerder tijdens/toen zijn of heeft de politie ze te grazen genomen?

Verder erg laf om zonder rijbewijs op pad te gaan met een auto en dan nog je (vriendin)? Verongelukken ook. Die zal wel niet meer bij zn schoonouders over de vloer mogen komen.
Sinds wanneer gebruik je alcohol in plaats van het te nuttigen?
@m550d:
Je kunt alcohol gebruiken als medicijn om je ellende te verdoven, of je kan het nuttigen voor de gezelligheid.
Het verschil tussen een alcoholist en iemand die er wel mee om kan gaan….
@jrk68: Je kunt het ook gebruiken om het elke dag ‘gezellig’ te hebben.. ook dan ben je een alcoholist.
@2800cc:
Ga mij nou niet uitleggen hoe het werkt, ik werk in die zorg.
Iemand die elke dag een glaasje wijn drinkt hoeft absoluut geen alcoholist te zijn.
Pas als je er afhankelijk van bent en het niet bij 1 á 2 glazen kunt houden ben je een Alcoholist.
Verdiep je eens in de ziekte verslaving voordat je hier populistische onzin uitkraamt.
@jrk68: Zo zeg, op je teentjes gaan staan?! Ben je soms zelfs zo’n dagelijkse ‘gezelligheidsdrinker’?
@2800cc:
Nope, ik drink helemaal niet, het zou niet echt geloofwaardig zijn als ik verslaafden moet begeleiden in hun herstelproces en zelf met een kater aanschuif….
@jrk68: Maar van één alcoholisch drankje krijg je geen kater, dat krijg je alleen als je geen mate kent.. niet waar? Dus zou je prima een dagelijkse gezelligheidsdrinker kunnen zijn.
@jrk68: Voorbeeld geven van hoe het niet moet ? :)
@norge:
Daar hebben die mensen er genoeg van in hun eigen omgeving, zij zijn meer gebaat bij een voorbeeld van hoe het anders kan. Mensen die teveel drinken verkeren graag in kringen waar dat bon ton is, dan vallen ze minder op. Hetzelfde gedrag zie je met alle vormen van verslaving.
Maar goed, we zitten hier op Autoblog en niet op een verslavingsblog dus tot zover mijn lezing voor vandaag.
@jrk68: Je loopt inderdaad gewoon te bitchen en onnodig autoritair te zijn jrk. Wat jij zegt is gewoon logica; maar ieder mentaal gezond mens kan dit bedenken..
Als je als meisje meerrijd met zo’n aap dan ben je net zo min slachtoffer als dat de bestuurder slachtoffer is, je weet waar je je aan kon verwachten.

Tenzij blijkt dat die kerel niet dronken was, en het meisje z’n zusje was die niet mocht uitstappen voordat hij ff ging wegvluchten van de politie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).