Volkswagen Cross Coupe GTE heeft 360 pk

Auteur: , 25 Reacties

Volkswagens eerste Cross Coupé dateert van meer dan 3 jaar geleden, en in de tussentijd werd het concept bijgepunt. Ook nu tweaken de Duitsers de grote 7-zits SUV opnieuw, en staat hij als PHEV in Detroit.

Dit zal een van de laatste conceptvormen zijn waarin we Volkswagens 4.847 mm x 2.030 mm x 1.736 mm SUV zien. Een productiemodel moet namelijk eind volgend jaar van de band in Chattanooga (Tennessee) rollen. De focus ligt op de VS, dus de dieselmotor uit de vorige versies werd overboord gekieperd, en vervangen door een 3.6 V6 FSI (280 pk). Samen met zijn elektromotor komt de Gran Turismo Electric uit op 360 pk, te verdelen over alle wielen.

Cross Coupe interieur

Hiermee moet de PHEV in 6 seconden de 100 halen, met een top van 209 km/u. De auto kent verschillede rijmodi, die variëren van zuinig tot sportief. Voor wie het weten wil: de op 22 inch rollende Volkswagen is geschuilderd in “Grand pacific glacier blue”.

Hoe relevant deze PHEV voor Nederland is? Als hij er als stekker-SUV komt kan hij voor sommige mensen interessant zijn, maar de focus ligt toch vooral op de Amerikaanse markt. Kruimeltjes als de Taigun en de T-Roc passen meer in ons straatje dan deze mastodont of de CrossBlue (allen concepten).25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Van de achterkant is het net een DS4.
Vraag me ook af wat ze hebben gerookt toen ze de grill doortrekken een goed idee vonden.
@timowouters: Nieuwe designtaal, binnenkort ook bij Audi.
@timowouters: Intresse?
Wel een stoere bak!
Is dit een Q7-planB?
Glacier blue. Leuk. “zolang er nog gletsjers zijn dan”
Saaie,maar mooie bak!
X6 mlc concurrent ?
@filip696: GLE
Die achterkant is een partij lelijk
Lijkt wel een Volkswagen..
via Android app
Designers zijn tegenwoordig maar lui. Allemaal elkaar na-apen met bepaalde dingen: koplampen die aansluiten op de grille en die vormen in de bumper zoals MB. Net als dat iedereen het mat chroom ging gebruiken met U achtige vorm zoals BMW. Los hiervan vind ik het wel leuk ding om te zien.
Wat een karikatuur van een auto
Blubber dik!!!
Ook VW blijft maar met concepts strooien.Van de Taigun begrijp ik werkelijk waar niet waarom die auto er nog niet is.Het is EOS en Tiguan all over again:Zodra alle concurrenten er allang en breed er eentje hebben komt VW ook eens aankakken met een vergelijkbare maar duurdere auto.
Ik vind dat Volkswagen best lekker bezig is… Foto’s van de nieuwe golf en de Audi A6 concurrent (super passat) zien er erg goed uit!

Voel niet veel voor dit model maar toe maar.

Never change a winning team…
Mooi.
Raar 360pk en dan een top van 209km/h
@bohica: dat zijn die Amerikanen wel gewend hoor
Ik vind het een mooie bak!
Heel erg clean design. Niet mis…
Lelijk ding, kleine suv’s zijn niet bepaald al te populair in de staten waar ik kom en ik verwacht nou niet bepaald dat dit een succes wordt in de VS..
@mclarenf1lm: dit is absoluut geen kleine SUV. Qua lengte zit deze tussen de q5 en de q7 in en is zelfs langer dan de huidige generatie Touareg. Dan daarbij doen mid-size SUV’s het prima in Amerika dus ik verwacht prima omstandigheden voor deze Duitser.
Op basis van een atmosferische V6 een hybride maken. Wat is dat voor een gekheid?
Is dat dan zo een beetje de reactie op een GLE

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).