Volkswagen medewerkers winnen lotto, poetsen plaat

Auteur: , 47 Reacties

Wat zou jij doen...

Wolfsburg

Dagdromen over wat je zou doen als je eens een keer een dikke prijs pakt in de loterij, ik denk dat iedereen het stiekem weleens doet. Zeker als autoliefhebber is het natuurlijk een mooie manier om de droom van die witte Ferrari F12berlinetta met rood leder levend te houden. Maar het mooiste wat zo’n prijs met zich meebrengt is waarschijnlijk de vrijheid om niet te meer te hoeven werken voor je geld.

Nou heb ik zelf natuurlijk de dankbare taak om jullie HEET BREKEND autonieuws te brengen, die ik never nooit op zou geven, zelfs als er een dik cijfer met zes nullen erachter op mijn bankrekening zou staan. De endless summer achterna reizen, een stoeltje kopen in de Porsche Supercup/F2, samen met MV33 en consorten achter de grid girls aanzitten, de wereld overvliegen om de perfecte auto’s te vinden voor de verzameling. Ik zou het allemaal opgeven voor…Nou ja…oké laat maar.

Enfin, waar voor enkelen het werk nog wel een soort acceptabele mix vormt van pure noodzaak en lol, is het voor sommigen een dagelijkse sleur die gemist kan worden als kiespijn. Hoe zit dat eigenlijk als je voor Volkswagen werkt? Wel, twee medewerkers van het merk werkzaam op de afdeling versnellingsbakken hoefden daar niet lang over na te denken. Zij wonnen samen met nog een andere collega miljoenen en het eerste wat ze deden is ‘oké, doei!’ zeggen tegen hun werkgever. Slechts een van de drie overweegt kennelijk nog wel aan te blijven bij de Wolfsburgse gigant.

Misschien zullen ze bij Volkwagen echter blij zijn met deze ontwikkeling. Zoals bekend staan er tienduizenden banen op de tocht bij het concern, dus deze vorm van ‘natuurlijk verloop’ betekent dat er weer een paar leute minder zijn die onstslagen moeten worden.

Laatste sidenote: zoals altijd in dit soort verhalen was er ook nog een vierde deelnemer aan het gezamelijke lotto-spel, maar die was vlak voor het winnen van de prijs uitgestapt. Zijn matties geven hem nu alsnog een tonnetje om de pijn te verzachten. Maar laat dat een wijze les zijn: als je eenmaal begint met de lotto kan je er NOOIT meer uitstappen. (via kwaliteitspublicatie Der Spiegel)

Met dank aan iedereen voor de tips!47 reacties

Ik lees jouw artikel, maar ben bang dat ik meer koffie kan gebruiken.
Als ik VW-medewerker was, zou ik natuurlijk een 3.0 TDI – Sjoemeldiesel kopen, met JD-kuurtje.
@rachid: meer koffie kan, maar meer loten is beter https://eurojackpot.nederlandseloterij.nl/.
@rachid: What’s that? Een penetrante sigaren lucht voorgebakken in de hemel?
https://www.deondernemer.nl/content/files/Images/johan_derksen-frans_van_zijst.jpg
Lekker toch? Paar miljoen pakken met een loterijtje om vervolgens bye bye zwaai zwaai te roepen. Ik geef ze gelijk ook.
@viezefreddyw: en dan even een paar keer bellen na uitdiensttreding: “Nee, die werkt hier niet meer!”

Wat zegt u;

“Die werkt hier niet meer!”
@ghost: Haha exact ja! En dat doe je terwijl je hem lekker aan het chillen bent op een warm oord met twee lekkere wijven naast je.
@viezefreddyw: Ex-collega van mij had destijds ook een miljoen gewonnen. Die is toen naar onze leidinggevende gegaan. Broek omlaag, op het bureau gehurkt, daar een dikke drol gedraaid en de baas verteld dat ie ontslag nam!

Wat denk je? Twee maanden later win ik zelf. Slechts een half miljoen, maar goed. Dus ik ook naar de baas. Ik kom z’n kamer binnen, laat m’n broek zakken, leg een grote drol op z’n bureau en zeg; ik werk voortaan halve dagen!
De ene die blijft heeft geen leven meer iedereen wilt vrienden worden en geld lenen of een investering krijgen dus lang zal hij het niet volhouden .
@599gto:

Mwah .. die zal het waarschijnlijk het langste volhouden ..
@lincoln: Ik kan je melden als je geld wint word je niet gerespecteerd als men dat weet omdat men winnen als iets negatiefs ziet van hij heeft het maar gewonnen . Vrienden/bekenden gaan heel vreemd doen . Loterijen geven ook als advies om het niet bekend te maken
@599gto: ja, ga jij bij iedereen met een ton om centen lopen leuren?? Of ga je er gemakshalve vanuit dat anderen dat dan wél zouden doen?
@davelepeef: ”Slechts een van de drie overweegt kennelijk nog wel aan te blijven bij de Wolfsburgse gigant.”
@599gto: ja, vanwege de overlast door bedelende collega’s volgens jou. Toch? Het feit dat ze voor hun dagelijkse brood niet langer naar ’s andermans pijpen hoeven te dansen ligt natuurlijk niet voor de hand… Bijzonder inzicht…
@davelepeef: collega’s, buren, vrienden, familie en verre bekende 6 nullen is magisch in het verenigen van mensen ..
@599gto:
Intrigerende ontwikkeling van de laatste tijd. Ik merk dat veel mensen ‘wilt’ gebruiken in plaats van ‘wil’, hetgeen natuurlijk hartstikke fout is. Daarnaast is ’t ook nog eens een hele lelijke fout. Het ging jarenlang goed en nu opeens wil (let wel: zonder ‘t’ aan het eind) iedereen er een extra letter aan vastplakken. Gewoon even ophouden met die onzin. Bij voorbaat dank.
@jvt: huh ?!
@599gto: als je wint, heb je vrienden. Rijen dik, echte vrienden.
Lekker verhuizen naar Stuttgart of nog beter Pfaffenhausen, Sant’agata of Maranello…
@hotze: Sowieso verhuizen een nieuwe omgeving die zich niet afvraagt waarom de auto opeens duurder is geworden
@hotze: waarom zou een voormalig medewerker van een autofabriek als milionair een nieuwe woonplaats uitzoeken waar auitofabrieken zijn. En waarom zou je überhaupt in Stuttgart willen wonen? Geen lelijke stad maar vreselijk verkeer.
@mashell: uiteraard alleen verhuizen als je het bv. leuk vindt om met auto’s bezig te zijn.
De genoemde plaatsen zijn voorbeelden waar je ten minste aan leuke auto’s kunt knutselen i.p.v. aan VW’s in Wolfsburg.
Voorop gesteld : altijd prettig om voldoende geld achter de hand te hebben om niet meer te hoeven werken. Maar de rest van je leven alleen besteden aan het beheren en uitgeven van dat geld aan auto’s en/of andere parafernalia levert imho een vrij leeg bestaan op. Kortom, zou eens moeten zien hoe zo’n weelderig leven in te vullen.

° bergje loten kopen gaat °
@amghans: Stoppen met je huidige baan hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je helemaal stopt met werken. Je kunt je omscholen zodat je een (parttime) baan kunt nemen die dichter aansluit op je interesses en hobbies. Je kunt vrijwilligerswerk gaan doen voor bijvoorbeeld een KWF of voedselbank. Je kunt je geld investeren in mensen en ideeën. Er zijn genoeg manier om je tijd zinnig te besteden, ookal heb je genoeg geld voor een leven vol seks, drugs en rock and roll.
@Edge: precies, gewoon de ene dag met je amg gtr en fe andere dag met je f12tdf naar de appie rijden om de vakken te vullen, tis niet heel hard werken masr je doet toch nog wat, en het fleurt de parkeerplaats van de winkel op😂dat zou ik doen tenminste, heb best een leuke tijd gehad tijdens werk in de appie. Voordat mn ouders besloten naar frankrijk te verhuizen🖕🖕
@peterpann3nkoek: Le Carrefour
Daar sta je dan ’s morgens aan de poort van getriebe abteilung . Hoor je dat 2 collega’s nooit meer om 5:30 hun bed uit hoeven.

Dubbel gevoel bij die ton die ze delen. Het is een mooi gebaar maar tegelijkertijd denk ik: Als ze echt uniek gebaar hadden willen maken dan hadden ze hem gewoon een kwart gegeven. Maar goed. Of ik dat had gedaan….
@pomoek: Ik vind het juist super loyaal. Een medewerker doet jaren mee maar stapt er toch uit. Ze hoefden niets te geven maar hebben de man een heel mooi bedrag geschonken. Vind ik erg netjes.
@pomoek: toevallig hoorde ik gisteren op de radio een verhaal van een groepje collega’s die ook altijd meededen met een loterij. Nu was daar een zeer grote prijs (miljoenen) op hun lot gevallen tijdens een extra trekking van de loterij maar 1 collega deed niet mee. Hij had voor deze trekking niet ingelegd. Nu beweert hij dat de collega die de inleg van de groep inzamelde, hem bewust niet had gevraagd en daagde hij de groep voor de rechter en eist hij zijn deel van de prijs op. Uitspraak: rechter gaf hem geen gelijk en hij moest ook de proceskosten van de groep betalen. Dat zou hem ook meer dan een ton gekost hebben.

Van de regen in de drup dus.
@sportevo: ja, was in Australië. Schijnt dat ze ‘m niet hadden gevraagd voor de extra trekking omdat ze ‘m niet tegen het lijf waren gelopen op het werk. Is toch flinke matennaaierij als je het mij vraagt. Ze hoeven natuurlijk niet het hele bedrag gelijk met hem te delen, maar een beetje ‘smartengeld’ was we sympathiek geweest. Ergo: hoe meer geld men heeft, hoe gieriger men leeft.
Wat een crematorium die fabriek. Sure dat hier auto’s worden gebouwd?
@achmedvw: nee, ze maken daar stroom. En met die stroom maken ze vervolgens weer auto’s.
@Dizono: met bruinkool! Ze hebben qua uitstoot een naam hoog te houden bij VW!
Wel bijzonder dat ze zomaar thuis kunnen blijven nu ze het werk niet meer nodig hebben ..

Als het werk hun niet meer nodig zou hebben hadden ze een procedure aan gespannen ..
Ik vraag me af of niet gesjoemeld hebben met de lotto-software om de trekking te beïnvloeden. Zit toch in de genen
100.000 zo voor mij een life-changing bedrag zijn. In ieder geval genoeg om ontslag te nemen en rustig zoeken naar een andere invulling van mijn leven. Als je miljoenen wint moet je het voor de rest van je leven doen met de mensen due je al kent, je bent dan altijd argwanend naar de motieven van mensen die daarna ontmoet.
@pallas: en als je alleen bent en dan miljoenen wint denk ik ook niet dat je zo snel meer een vriendin kan krijgen, je weet dan nooit of het wel of geen golddigger is
@peterpann3nkoek: je moet echt stoppen met slechte rapmuziek luisteren. Niet alle rijken lopen met de flappen uit de broek…
@pallas: dit klinkt wel heel sneu. Ten eerste, ben je zo ontevreden met de mensen om je heen?? Ten tweede, ben je zo naïef dat je je zo druk moet maken om motieven van anderen? En ten derde, een ton is 3x modaal inkomen oid. Daar uitgebreid van achteroverhangen duurt ook niet lang. Ik zou wat leuks kopen en de rest in m’n huis stoppen, lever op lange termijn 2x die ton op…
@davelepeef: Niet ontevreden met de mensen die ik nu om mij heen heb, maar verwacht dat ik nog wel meer mensen ga ontmoeten, ik ben relatief jong. Bovendien leef ik sober, dus een ton geeft mij tijd zat om na te denken. Motieven van anderen zijn belangrijk zodra ze mijn pad kruisen.
@pallas: Geld maakt niet gelukkig, maar een gebrek aan geld maakt wel ongelukkig. Al die mentale bandbreedte die verspilt aan geldzorgen, verschrikkelijk. Ik ken beide kanten van de medaille zeer goed gelukkig.
@pallas: Dat klinkt wanhopig. Je wilt een andere invulling van je leven. Waarom dan op die ton wachten. Een ton is eigenlijk helemaal niet zo veel geld, dat kan je met normaal sparen ook nog wel een keer bereiken.
En wat kan jou die motieven van die andere mensen die je net ontmoet hebben schelen, als je een leuke nacht met ze beleefd is het toch goed?
Ik zou direct een autoblog abonnement nemen om van die KUT Esso reclame af te zijn jonguh!!
Precies DOEIiiiiiiiiiii
Weinig fatsoenlijke mensen eigenlijk. Want of je nu miljoenen wint of niet, wat is er mis met op een redelijke manier afscheid nemen van je werkgever? Of moet de werkgever dit maar gewoon accepteren, omdat het vrijwillig ontslag is?

Andersom was de wereld te klein geweest. Moet je eens proberen als werkgever, iemand per direct ontslaan in het weekend. Dan was de wereld, terecht, te klein geweest.

Fatsoen werkt nog altijd twee kanten op.
Ik heb, noodgedwongen, een aantal jaren thuis gezeten. Ik was geen miljonair, maar had ook geen echte geldproblemen en toch was ik blij weer iets te kunnen gaan doen.
De hele tijd thuiszitten is, ten minste voor mij, niet bepaald gezond noch echt leuk.

Conclusie: als ik de Nieuwjaarsloterij win blijf ik gewoon werken.
@dracae: precies of je blijft eenzaam thuis met miljoenen op de rekening. Bora Bora schijnt mooi te zijn.
Veel mensen vinden het vreemd dat ze stoppen met werken. Waarom ga je werken? Niet om je sociaal contact te onderhouden, naar om centen te verdienen om je auto te kunnen betalen zodat je naar je werk kan. Eens dit wegvalt doe je waar je zin in hebt. Met de lotto win je 12 uur per dag aan tijd. Plots heb je het geld en de tijd om te doen wat je wil.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).