Stap nu in een Donkervoort voor peanuts

Auteur: , 20 Reacties

Fijn apparaat zo'n sigaar van eigen bodem, ze zijn alleen behoorlijk prijzig. Gelukkig heeft Donkervoort nu de oplossing beD8.

Donkervoort

We tipten het vanochtend al aan: private lease is heet. Aumacon schat in dat het de verkoop van nieuwe auto’s volgend jaar een prettige impuls zal geven. Of ze daarbij ook rekening houden met extra veel nieuwe Donkies op de weg weten we niet, maar het zou zomaar eens kunnen gebeuren.

Donkervoort rolt in Nederland en België namelijk twee leasevormen uit die het rijden in een Donkervoort wat bereikbaarder maken. Niet iedereen heeft immers de bedragen rondslingeren die een nieuwe Donkervoort tegenwoordig moet opbrengen, zelfs niet mensen die best lekker verdienen.

Met Donkervoort Private Lease is de directe aanslag op je bankrekening wat kleiner en betaal je een vast bedrag per maand waarin afschrijving, wegenbelasting, onderhoud en verzekering zijn inbegrepen. De crux zit ‘m in de afschrijving: volgens Donkervoort is die op haar producten buitengewoon laag, waardoor het maandelijkse bedrag ook binnen de perken blijft. Bovendien kan je de private lease constructie niet alleen voor nieuwe Donkies, maar ook voor gebruikte exemplaren gebruiken.

Naast het Private Lease gebeuren komt Donkervoort ook op de proppen Full Operational Lease, wat in feite hetzelfde is alleen dan fiscaal vriendelijk voor ondernemers. In beide gevallen gaat aan het eind van de leaseperiode de lichtgewicht sportwagen terug naar Donkervoort, hoewel je ook de optie hebt het ding zelf te kopen.

Heb jij zin in zo’n snelle sigaar (rijtest) van eigen bodem, of vind je Private Lease uiteindelijk toch niks meer dan een (klap)sigaar uit eigen doos?20 reacties

Wat zijn de periodes? Stel je dat je een tweedehands Donkervoort voor 3 zomermaanden kan leasen? Dat zou toch geweldig zijn!
@dutchdriftking: ik vermoed dat het de bedoeling is dat least op lange termijn. Anders zal je maandbedrag nog steeds aardig hoog blijven.
@acizane80: Jawel maar laten we eerlijk zijn, een langdurig leasetermijn is voor een eerste auto, en niemand wil een Donkervoort als eerste auto, dit is altijd een speeltje voor er bij. En als je ´het speeltje voor er bij´ regelmatig kan wisselen, is dat niet geweldig?
Klapsigaar uit eigen doos met risico spreiding welke door de klant wordt betaald. Punt. Uit.
Goed plan, hoe meer Donkervoorts op de weg hoe beter. 😀
Wat voor een bedrag moeten we aan denken? 1500 p/mnd?
@w0o0dy: op markplaats is er eentje uit 2004 te koop voor 73.000€. Dus afschrijving is zeer laag. Reken op 5-600€ per maand?
@dromedaris: een nieuwe kost momenteel het dubbele. Dus over 14 jaar is het ‘maar’ €5000 per jaar.
Leuk idee, en meer Donkervoorts op straat is altijd beter. Maar zo’n constructie lijkt me meer geschikt voor een doorsnee stuk blik dat je echt nodig hebt voor woon-werk bijvoorbeeld. Een speeltje kun je toch echt beter met je eigen geld kopen, en dus alleen als het het ook kunt betalen.
Maar wat kost het? Nu lijkt het een beetje op een verhaal waarin je uitgebreid vertelt over de schitterende borsten van een leuke jongedame, waar we allemaal zomaar aan zouden kunnen zitten, (voor weinig) maar geen naam, telefoonnummer en foto laat zien. Beetje onbevredigend.
@nicolasr: goed punt. Helaas rept Donkervoort niet over harde cijfers, wellicht omdat het flink uiteen zal lopen daar je ook okkazies kan leasen. Er staat slechts een rode button in het pb dat de klikker doorverwijst naar eurojackpot.nl [email protected].
@jaapiyo:Duidelijk. Maar doe dan maar gewoon een foto van een mooi paar borsten! Als goedmakertje;-)
@nicolasr: zo beter?
@jaapiyo: Hahahahaha. Onwijze held!
Net even gekeken. Een D8 GTO-S staat vanaf €158.575 incl. BTW en BPM in de prijslijst. Als je de financiering van dat hele bedrag + afschrijving + overige kosten moet betalen ben je op 5% rente al minimaal €660 kwijt.

Stel dat je uitgaat van een afschrijving van 30K over 3 jaar. Dat is dan dus €833/maand.

Dus in totaal dan grofweg €1500/maand voor de financiering en afschrijving. Dan de rest nog. Ik denk dat je moet rekenen op €1750-1800/maand. Ben wel benieuwd of ik in de buurt zit eigenlijk.
Is die vijf procent rente niet wat veel hiervoor. Als je van de helft uitgaat maak je ook al geld tegenwoordig.
@f31bmw320d: voor financiering lijkt me dat wel realistisch. Maar ik ben geen expert.
Hoe tof! Ik heb al een tijdje zitten spelen met de gedachte om een occasion aan te schaffen.
Een nieuwe heb ik nooit overwogen, die liggen te ver boven mijn budget en ik ben nog geen lease-toko tegen gekomen die hier iets in zag voor een operational lease.

Zojuist maar een offerte aanvraag gedaan voor een GTO-S met een aantal praktische opties, erg benieuwd of het mogelijk zal zijn om een Donkervoort als mijn nieuwe daily in te zetten.
@86x86mm: laat je even weten waar het op uitkomt? Ben wel benieuwd.
@stephane8200: Kreeg redelijk snel een leuk antwoord van ze terug.

In het kort: 2.459,- ex btw en ex brandstof, looptijd van 3 jaar & 10.000km per jaar.
Helaas nu al boven mijn budget en dan los daar van zou ik ook niet uitkomen met de kilometers als daily.
Een Donkervoort rijden blijft dus nog even onafgestreept op mijn bucketlist staan. ;-)
@86x86mm: dank je voor het delen en netjes dat ze snel antwoorden.

Voor dat geld rijd je ook een hele, hele dikke 911. Die zou ik dan eerder als daily gebruiken hoewel ik echt van dit soort auto’s houd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).