Volkswagen populairst onder leasers, Renault is runner up

Auteur: , Geen reacties

Noteerde de leasemarkt in januari een plus van 14,6 procent, in februari is er nog altijd sprake van een toename van 4 procent ten opzichte van vorig jaar. Volkswagen en Renault zijn de grote winnaars.

Renault Clio

In totaal werden er in februari 7.232 nieuwe auto’s op naam van een leasemaatschappij gezet, vorig jaar waren dat er in dezelfde maand nog 6.955. Volkswagen heeft de populairste leaseauto in de vorm van de Golf. Ongetwijfeld worden de registraties flink gestuwd door de plug-in Golf GTE, tevens de populairste stekkerauto van afgelopen maand. Op de tweede en derde plek komen we de Clio Estate en de Clio tegen met respectievelijk 256 en 245 registraties. Aumacon ziet deze twee auto’s als aparte modellen, maar je kunt dus net zo makkelijk beargumenteren dat de Renault Clio met afstand de populairste leaseauto van februari 2015 is. Zowel de Estate als de hatchback vallen met de 90pk DCi-dieselmotor in de 14 procent-categorie.

Hoe je de cijfers ook gebruikt, Volskwagen heeft met 3534 auto’s de meeste leaseauto’s mogen leveren. Dat zijn er 35,6 procent meer dan over dezelfde periode vorig jaar. De teller voor Renault blijft steken op 1.755 exemplaren, goed voor de tweede plek en een plus van 54,4 procent. Op de derde plek vinden we Peugeot (1.045 stuks), al verbaast het ons enigszins dat de 308, die begin dit jaar een van de weinige C-segmenters was met 14 procent bijtelling, afgelopen maand de top 15 van populairste leaseauto’s niet heeft weten te halen. Zouden potentiële klanten gewacht hebben op de 308 SW, die nu weer 14 procent bijtelling heeft?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).