Peugeot 308 SW heeft weer 14 procent bijtelling!

Auteur: , 16 Reacties

De slingers kunnen uit bij Peugeot, de 308 SW, de vorig jaar op een na populairste leaseauto is terug met 14 procent bijtelling.

Vorig jaar zorgde de Peugeot 308 SW er eigenhandig voor dat zijn constructeur goede zaken deed. Niet alleen was de 308 de derde populairste auto van Nederland, wat Peugeot de tweede plek in de verkoopranglijsten voor merken opleverden, als SW was de 308 ook de op een na populairste leaseauto van ons land. Daarbij werd de auto flink geholpen door zijn 14 procent bijtelling. In een krimpende markt wist Peugeot flinke plussen te schrijven.

Per 1 januari van dit jaar was het grotendeels over met de pret, alleen de 308 5-deurs kwam met de BlueHDi motor nog in aanmerking voor 14 procent bijtelling. Had deze eerst nog het rijk grotendeels alleen als C-segmenter met 14 procent bijtelling, onlangs kwam Toyota nog op de proppen met de Auris TS Hybrid, een stationwagen nota bene.

Peugeot stelt nu orde op zaken en heeft de 308 SW iets zuiniger gemaakt, waardoor deze weer in aanmerking komt voor 14 procent bijtelling. Succes lijkt daarmee onontkoombaar en de vlag kan dus uit voor de dealers. Vanaf april worden de eerste zuinigere 308 SW’s uitgeleverd,bestellen kan per direct. De 308 SW met 14 procent bijtelling komt in twee uitvoeringen, de ‘Blue Lease’ en de ‘Blue Lease Executive‘ en is leverbaar in vier kleuren. Het wachten is nu op Skoda, of die leaselieveling Octavia Combi ook weer aan de goede kant van de uitstootgrens voor 14 procent bijtelling kan laten vallen.16 reacties

Blijft een aardige verschijning in het huidige nederlandse wagenpark. Al zie je deze leasetoppers zovaak dat het nieuwe er weer vanaf is..
Ze hebben nu nog een kleiner stuur gemonteerd voor gewichtsbesparing?
@jpoers: :-)
Op zich een goed punt wel. Wat hebben ze precies gedaan om dat voor elkaar te krijgen? Hele smalle wieltjes gemonteerd? Daar kan je nog weer normale bij bestellen.
@baasbas: kan er een aanhanger achter zoals bij de Megane (toen 14%) of noppes zoals de Focus met zijn bierdop-remmen.
@w0o0dy: goed punt.. Een bak met lange verhoudingen monteren zou ook zonde zijn
@jpoers: nee als ik de reclame mag geloven heb je met kleiner stuur meer weggevoel.
@mrrallycross:
Als je het eens zou proberen zou je weten dat het geen loze reclame kreet is.
Goed om te lezen! heb de sw altijd al een fraaie auto gevonden met een strak design dus het is leuk om die vaker op de weg te zien! Beter als de mean station nogwat
Toch leuk voor Peugeot.
Hoe hebben ze dit bereikt ja en waarom maar vier kleuren?! Geen wonder dat er hier zoveel saaie grijze muis wagens rijden…..
Om de een of andere reden kan ik deze auto gewoon geen serieuze estate noemen. Zal wel komen omdat het een variant van een hatchback is.
@knipperlichtje: Welke B segment station is dat niet dan??
@Svenska_Aeroplan_AB: Waar zie jij een B segment station in dit artikel dan?
The guys at Top Gear must be getting wild now…
Mooi dat ie weer een 14%er is. Meer 308SW’en zijn altijd welkom op de wegen
Gunstig voor de Nederlandse verkoop cijfers van Peugeot.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).