Volkswagen Scirocco GTS: go-fast stripes en 220 pk

Auteur: , 40 Reacties

Niet alleen Porsche doet aan GTS-modellen, ook VW brengt ze. Deze Scirocco met GTS-badge heeft grote velgs, 220 pk uit een 2.0 TSI en een top van 246 km/u. Want one?

Dikke pech, want de Nederlandse importeur levert de Scirocco al een eeuwigheid niet meer. In het buitenland buffelt de coupé echter dapper door, en dus krijgt de klant nu dit nieuwe Scirocco-smaakje op basis van de nieuwste editie, dat volgende week in Shanghai debuteert.

Qua insteek past de opmaak van de auto in hetzelfde straatje als Porsche’s GTS-lijn, maar dan voor de kleinere beurs: de Scirocco heeft rode remklauwen, 18 inch lichtmetaal, en een striping die ook in het interieur is doorgetrokken. Ook vind je er een golfbal-pookknop. Heerlijk retro.

Ik vind ‘m er zelf aardig flitsend uitzien, maar vermoed niet dat de coupé alleen hierdoor een comeback gaat maken in Nederland. Is dat jammer?40 reacties

Inderdaad jammer. Vind het een mooie verschijning op de weg.
Jammer dat ie niet hierheen komt!
Zeker jammer. Mooie auto’s zijn het en kijk altijd om als ik eentje zie rijden.
@kenner: als je hem mooi vindt kijk je toch niet om?
Heel erg jammer dat ik die niet ga zien hier…
Dat is heel jammer, ziet er een stuk beter uit dan n Golf GTi
Deze achterbumper ziet heel wat beter uit als de gewone scirocco bumper!!
Nu nog achterwiel aandrijving en de fun is oneindig
@964rs: dan zou ik nog wat meer pit willen denk ik
Blij toe dat ie niet meer leverbaar is. Het was een stom hok en het is een stom hok. Fantasieloze platgeslagen golf.
@superfred: Je bent een stom joch.
@toniominestrone: waarom? Om mijn mening? Wees blij dat ik me beperk tot dit fantasieloze creatuur en niet m’n mening uit over de andere creaties van vw…
@superfred: Ik ben blij!
Zijn mooie auto’s, maar helaas vanaf de introductie al voor petjesproleten,
@fapfap: op zo’n manier is voor elke auto/merk wel wat te zeggen
@fapfap: heeft een petje geen geld voor lijkt me.
@ghost: Ik zie ze hier genoeg, in Wenen :/
Hoe dom dat daar nog een oude dashboard en koplampen in zit.
Een van de weinige niet saaie volkswagen. Zag hem hier regelmatig in het groen rijden
In tegenstelling tot velen hierboven heb ik ‘m nooit mooi gevonden, maar zeker niet saai en daar is zeker iets voor te zeggen.Auto’s waarover te discussiëren valt genieten sowieso wel mijn voorkeur.Wat dat betreft is het jammer dat ie hier niet meer leverbaar is.Maar dat betekent in dit geval niet dat ik er eentje zou willen hebben.Voor mij klopt er iets niet aan deze auto, hij is mij onevenwichtig ofzo.Lastig uit te leggen.
Jammer dat ze niet meer verkocht worden in NL. Het interieur is flink opgeknapt van de facelift (dat was altijd toch net niet helemaal top) maar helaas wil men hier geen platgeslagen golf. Liever een 14 procent Polo. Zo’n beetje de enige leuke VW die er op dit moment te koop is wil men niet…… De Beetle gaat denk ik ook verdwijnen. Ik zag laatst zat je die in NL nu nog maar met 2 motoren kan bestellen…..
@dutchdriftking: De Scirocco en Beetle liggen wel even in een ander prijssegment dan een Polo he? Dus een 14% bijteller erbij gaan halen is een beetje populistisch.
Jammer? Dit ding was gebaseerd op de Golf V. Ik zie ook zo snel geen enkele verandering, of het moet die lelijke achterbumper zijn. En ja, dagrijverlichting vóór en een motiefje achter. Poeh poeh. Een ge-update Golf GTI blok er in met 220 ipv 200 pk en hups, we noemen het GTS. Ik zie niet wat men in het buitenland nog hier in ziet. Kom maar snel met een opvolger Volkswagen, of kap er mee. Het was bij introductie best een leuke auto om te leasen.
Volkswagen en de naam gts is een goede combinatie!
@henkhupelschoten: Die zelfde vlieger gaat ook op voor Porsche,Ferrari,Dodge,zo een beetje alle middenklassers in de jaren 80/90 en ga zo maar door.
Ik heb dit altijd een hele mooie auto gevonden. Erg jammer dat hij hier zo slecht verkocht. Maar voor datgeld kopen wij Hollanders nou eenmaal een praktischere Golf.
@berlinetta: Hollanders willen dat ding best volgens mij, maar in veel gevallen bestempelt ‘de baas’ zo’n auto als niet representatief en daarmee is die voor velen niet te leasen. En laten we elkaar geen mietje noemen in deze prijsklasse wordt het overgrote deel van de auto’s geleast. Elk bedrijf wil jong en dynamisch zijn en dat uitstralen, maar een werknemer in een auto laten rijden die ‘jong en dynamisch’ uitstraalt trekken ze al gauw hun keutel in…
@griffendahl:
Daar benoem je de makke van VAAG, mensen willen het wel huren omdat het moet van de baas, maar echte liefhebbers (toch de kopers van coupe’s lopen met een boog om die showrooms heen.
@jrk68: raar, ik behoor dan tot die uitzonderlijke liefhebbers kennerlijk.
@griffendahl: niet helemaal correct al kan ik me vinden in je standpunt. De echte reden is dat veel leasemaatschappijen de scirocco als coupé hadden bestempeld en die worden vaak niet aangenomen bij de leasemaatschappijen. Uitzonderingen waren er wel maar het heeft geen goed gedaan in de aantallen.
@berlinetta: Ik vind hem ook mooier dan de Golf maar zou idd om praktische redenen toch voor de laatste gaan
Leuke auto jammer van de gts naam er op
Deze (in ieder geval met deze strepen) heb ik al eens in Duitsland zien staan?
Mooier als een golf
@racy:
Mooier dan….., al is dat trouwens geen echte prestatie….
Gaat porsche nu volkswagen aanklagen vanwege de GTS naam? O nee wacht, das natuurlijk de grote baas van Porsche. Stelletje zielepoten
Mooi ding! Ik mis mijn Scirocco R nog elke dag!
Leuke VW, echter Pon is allergisch voor “leuk”, dus helaas niet voor hier….
Ik rij zelf een scirocco in rising blue metallic. Helaas is deze nieuwe niet in NL, anders had ik die gehaald. Importeren uit Duitsland is een optie maar de 2.0 komt boven de 160g/km uit en dan kan je dik lappen vanwege slurptax. Kortom, ik rij lekker door in me huidige, immers zeker geen straf.
Gti gt gts r gte al die soorten, wordt er wel een beetje gek van 0_o

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).