Bij de Appie shop je binnenkort ook een leasewagen

Auteur: , 44 Reacties

'Een pakje boter, 2 kg. aardappelen, een halfje bruin, en..oh! Ook een Hyundai i10.' Binnenkort ziet je boodschappenlijstje er wellicht zo uit, als je even langs de Appie gaat.

Hyundai i10

Albert Heijn is flink in het nieuws: was het gisteren nog vakkenvuller Soufiane (19) die op de Ahold-aandeelhoudersvergadering de show stal met een protest tegen zijn hongerloon van nog geen 6 euro per uur, vandaag horen we van Leaseplan dat klanten in de week van 27 april – 3 mei een leaseauto bij de grootgrutter kunnen aanschaffen.

De auto’s – Hyundai’s van het type i10 en i20 – gaan via een private lease-constructie de deur uit: de i10 vanaf 149 euro, de i20 vanaf 199 euro per maand. De contracten kunnen bij AH XL-vestigingen worden afgesloten. Na de hamsters en Harry Piekema krijgt de klant nu dus ook Hyundai’s voorgeschoteld.

Fiat 500

Het is niet de eerste keer dat Leaseplan een dergelijke actie voert: eerder al werkten ze samen met de Media Markt om Fiatjes 500 aan de man/vrouw te brengen. Het speelt hiermee in met een stevige groei van de private lease in Nederland. En waarom dan niet je producten via de bekendste supermarktketen pushen?44 reacties

Over dat loon van die 19 jarige… Op die leeftijd verdient zo beetje iedereen ongeveer 6-7 euro..
@maiik0ll: dat is gewoon het standaard jeugdloon. Daarom zijn dit soort bedrijven dol op jeugdigen en mogen ze eruit als ze 20 worden.
@roppp: Jij zou de volle pond voor een geestelijk beperkte 40er willen betalen die half zo snel werkt?
That’s a first then..
@maiik0ll: Hangt er vanaf, is algemeen bekend dat vakkenvullen zowat de slechtst betaalde baan is. Terwijl het fysiek niet het makkelijkst is.

De reden dat veel jongeren dit pikken is omdat het meteen zowat de enige baan is die redelijk goed te combineren is met (middelbare) school. En daar nemen die supermarkten natuurlijk lekker (mis)/(ge)bruik van.

Heb zelf ook 3 jaar lang dat hongerloontje moeten pikken.
@mopar: ik heb jaren lang gewerkt als vakkenvuller, en ben daarna teamleider geworden. Zowel fysiek als geestelijk kan je het geen zwaar werk noemen.

€7,- is een redelijk normaal loon voor een 19 jarige, bij bijvoorbeeld een mediamarkt verdien je nog een stuk minder. (Denk aan <€5,- voor een 19 jarige)
@yupyup: Mijn allereerste baantje was ook bij de Ap, als 15-jarige. Hier pakte ik ƒ 4,52 per uur geloof ik :) Maar goed, andere tijden.
@yupyup: op de AGF afdeling is het idd makkelijk vullen en teamleider zijn…

Non food en dan met name de flessen, volle bierkratten stapelen noem ik toch wel fysiek werk.
@mopar: dan moet je eens echt fysiek werk gaan doen, dan klaag je daar ook niet meer over;)
@yupyup: nee dankje, heb niet voor niets gestudeerd ;)
@mopar: vakkenvullen slechte baan valt wel mee. Op die leeftijd verdien je bijna overal 6-7 euro. Niet alleen supermarkt
@maiik0ll: zal wel, op m’n 19 had ik al een echte baan. Had het over het feit dat toen ik daar werkte, ik een gigantische €3,87 de uur binnenharkte op m’n 16/17e.

Voor de hoeveelheid werk is dat toch wel beschamend weinig.
@maiik0ll: Inderdaad, werk ook bij de AH en vind het salaris prima. Veel toeslaguren en mag binnekort aan de slag als Teamleider, die weer meer verdient als een 23-jarige (ben 20). Prima salaris voor een student en ruime werktijden.

@pesu: Na 24 maanden mag je vertrekken anders moeten ze je een contract voor onbepaalde tijd aanbieden.
@toniominestrone: Dat kan langer zijn dan 24 maanden met max 36 natuurlijk. En verder: Tsja, zo zit het bedrijsleven nou eenmaal in elkaar. Gebeurt bij de AH, de lokale autohandelaar en het kantorenpand bij jou om de hoek. Wordt je te duur? Jammer, maar helaas.

En wil je er echt graag blijven werken en beter verdienen, dan moet je opvallen zodat er ook een reden is om je een vast contract aan te bieden of loonsverhoging te geven.
@pesu: Goede instelling, daarmee kom je er wel!
@pesu: Helaas, de regels zijn per 1 januari jl aangescherpt, is nu max. 24 maanden met max. 2 verlengingen, als zoethoudertje kan je een vergoeding ontvangen wanneer de werkgever niet op tijd de verbintenis opzegt, 6 weken.
@pesu: precies 6-7 euro is best redelijk. Het kan slechter haha!
@pesu: precies. Over het algemeen hoor ik meer positieve verhalen over de AH dan negatieve
@maiik0ll: Klopt, en maar gek vinden dat ze allemaal zwart gaan werken……
@maiik0ll: de speech niet gehoord zeker. Minimum loon voor een volwassene
Zou hier ook bonus korting op zitten?
@kennone: Airmiles misschien?
Dit zijn dus officieel boodschappenwagentje straks! Zou je er ook mee door de winkel mee mogen rijden?;)
@room850: idd! AH drive thru!
@hondar: er bestaat al een pick up point, misschien voor de auto’s?
Begrijp niet waarom die particulieren leaseconstructies populair worden. Je bent hoe dan ook duurder uit.
@w115: je hebt geen spaargeld nodig om een nieuwe auto te kunnen rijden
@w115: puur omdat men dan niet in een keer het aankoopbedrag hoeft op te hoesten. En toch een gloednieuwe auto onder hun aars hebben, iets met.. omgeving kijk mij nieuwe auto hebben!
@sanderm3: zou dat werken met een Hyundai i10?
@w115: Ligt aan je rijgedrag, even goed kosten en baten lijstje opstellen en zie: ik kom per maand een stuk goedkoper uit, dus waar jouw redenering op gebaseerd is, Joost mag het weten!
@toniominestrone: vergelijk je dan met je eigen huidige situatie of vergelijk je met het kopen van een gelijke auto? Want hoe ik ook reken, ik kom altijd duurder uit met lease.

Overigens als je puur naar de knaken kijkt is het voor bedrijven ook bijna altijd goedkoper om te kopen. Echter heeft lease andere voordelen voor bedrijven die voor een particulier niet van toepassing zijn.
@toniominestrone: Er is één groot verschil tussen koop en privé lease: bij koop hou je na bijvoorbeeld 3 jaar een auto over met een waarde van pak hm beet € 5.000,-. Bij privé lease sta je weer met lege handen. Dat lijken veel mensen te vergeten!
Toch wel allemaal in ah blauw en een logo?
5 JAAR IS EGT EEN KILLER CONTRACT!
@clarkson: “EGT” schrijven is ook behoorlijk killing.
Echte autoliefhebbers gaan gewoon naar de Aldi of de Lidl. Liever een premium wagen dan premium boodschappen!
Het ergste van werken in de supermarkt is toch wel de winkel zelf. Of het nou +30 of -30 is buiten, je merkt er niets van!
@dutchdriftking: juist fijn, nooit te warm of te koud om te werken. Ik zie niet in waarom dat erg is.
@appelvis: Lijkt maar zo, je weet ook niet of het dag of nacht is, je bent overal vanaf gesloten. Ik werk nu ook gewoon op kantoor, maar als het lekker weer is kan ik in iedergeval altijd wel eventjes naar buiten, en ik zie het tenminste ook als het mooi weer is.
@dutchdriftking: ik spreek uit ervaring en ik ervaar het totaal niet zo.
Is dit financial lease of moet je ‘m na afloop teruggeven?
@jochempie: private lease is gewoon huur met een onderhoudscontract. Dus na de looptijd sta je weer met lege handen!
Nouja een auto wil ik het niet noemen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).