Volvo gaat bizar veel taxi’s leveren aan Uber

Auteur: , 17 Reacties

Er ligt een deal op tafel.

XC90

Vandaag is bekend geworden dat Volvo een driejarige overeenkomst heeft getekend met internetonderneming Uber. De Zweden gaan 24.000 auto’s leveren aan Uber. Ze worden onderdeel van de ‘robotaxi’ vloot.

Dit is een nieuwe vloot binnen Uber. Auto’s die onder dit label vallen, beschikken over autonome technieken. Via deze weg maakt Uber nieuwe stappen in de wereld van de zelfrijdende auto. Niet heel verrassend dat ze daar druk mee bezig zijn, aangezien de internetonderneming is ontstaan in San Francisco, Californië. Juist in deze Amerikaanse staat wordt door bedrijven (Google, Apple etc) volop geëxperimenteerd met autonoom rijden.

Volvo Cars, the premium car maker, has signed a framework agreement with Uber, the ride sharing company, to sell tens of thousands of autonomous driving compatible base vehicles between 2019 and 2021.

In eerste instantie levert Volvo de XC90 aan Uber. De komende jaren zal het portfolio met modellen mogelijk verder worden uitgebreid. De auto’s die Volvo levert hebben in de basis enkele autonome functies. Uber mag van Volvo eigen technologieën toepassen op de geleverde modellen om zelfrijdende functies verder uit te breiden.

De zelfrijdende Volvo’s van Uber zullen worden ingezet in de Verenigde Staten. De internetonderneming wilde echter niet zeggen welke stad of steden met de autonome taxi’s te maken gaan krijgen.17 reacties

Toen ik in pittsburgh was(3 maanden terug), kwamen deze regelmatig langs! Wisten alleen niet wat ze toen deden voor uber.
Als het zo door gaat heeft over twintig jaar niemand meer een baan…

Behalve al die artificieel intelligente apparaten die de mens van de arbeidsmarkt hebben verdrongen…

Totdat die apparaten zelf zo intelligent worden dat ze door krijgen dat ze voor onze uitkeringen aan het werk zijn en het bijltje er bij neergooien en bij het UWV hun kunsthand op gaan houden…
@moveyourmind:

Heerlijk toch?
@moveyourmind: je stuurt gewoon je robot heen om al die kut formulieren in te vullen, kan jij lekker op t strand lopen… das gratis en je hebt geen gezeik…
@moveyourmind: mooi kan ik wat leuks gaan doen ipv werken. Work, the poor mens refugee.
Deze dingen rijden in Arizona al zeker 2 jaar rond.
Hoeveel stuks?
@postzegel: zoveel als er in het artikel staat
@winkeb: ja. Precies. Onlangs stond hier op Ab nog een megs order vermeld voor LandRoverJaguar. Stuk of 30 Jag’s voor een taxibedrijf geloof ik. En in de media verscheen een grote order ( pre order, vooruit) van WallMart die maar liefst 5 stuks van de Semitruck van Tesla bestelde. Vijf. Stuks. En dat was dan nieuws. En Volvo. Krijgt een order van hoeveel stuks? Precies. En wat is de nieuwswaarde? Dat Uber ze besteld. En dat ze wat autonome (rand)zaken hebben ingebouwd. Maar om hoeveel stuks ging het nou? Niet te zuinig!!!
@postzegel: 24.000 stuks. Vier en twintig duizend.
@postzegel: alles is relatief…
Voelt een beetje als “eerst zien, dan geloven”…
Daar wordt een gps etc.jammer geplaatst en meenemen maar
Jaguar, dit is een order om mee uit te pakken.
Aandelen kopen! Ze gaan naar de beurs. Goede ontwikkeling dit.
Toch knap, zoveel auto’s bestellen als je nog nooit een druppeltje winst gemaakt hebt.
Mooi…dan kunnen ze de gegevens van die chauffos en klanten ook stelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).