Volvo neemt niets mee naar deze autoshow

Auteur: , 28 Reacties

Beetje flauw is het wel.

Volvo en autoshows zijn geen goede combinatie, dat is over het algemeen bekend. Op de Autosalon van Genève laten de Zweden vaak het nieuwste van het nieuwste zien, maar voor de rest van het jaar is het merk vrijwel nooit te spotten op een autoshow. In Noord-Amerika is Volvo echter aanwezig door de aandacht te trekken met raadselachtige quotes.

De autobouwer is onder meer van de partij op Automobility LA. Dit is een voorloper op de LA Autoshow, die later deze maand van start gaat. Volvo heeft echter laten weten geen nieuw model mee te nemen naar de stand. Sterker nog, er zal überhaupt niet eens een auto staan. Wel aanwezig op de stand is een werk met de tekst ‘This Is Not A Car’. Lekker kunstzinnig enzo. De tekst is blijkbaar een thema, want voor de LA Autoshow teast Volvo met de tekst ‘This Is Not A Phone’ op een silhouet dat lijkt op een mobiele telefoon. Het zijn verwijzingen naar een werk van kunstenaar René Magritte, te vinden in het Los Angeles County Museum of Art. Zijn schilderij La Trahison des Images toont een pijp, met daaronder de tekst “Dit is geen pijp”.

Met het statement op Automobility LA wil Volvo duidelijk maken dat de auto-industrie aan het veranderen is. In plaats daarvan is het merk aanwezig om te praten over de toekomst van automobiliteit (gaap). Er worden onder meer presentaties gegeven. Volvo zegt bewust geen conceptauto mee te hebben genomen. “We nemen geen conceptauto’s mee, maar willen we praten over het concept van een auto”, aldus Mårten Levenstam, Senior Vice President Corporate Strategy bij Volvo.28 reacties

Ik vind het wel stoer
Waren ze bij Geely niet bezig met Lynk & Co als concept voor nieuwe mobiliteit? Geen vaste dealers, maar pop-up stores. Geen uitgebreid aanbod, maar enkele (SUV) modellen. Geen aankoop, maar gebruik vd elektrische auto?
Dit is geen reactie
Volvo lijkt op dit moment das enige traditionele auto fabrikant die snapt dat de markt de aankomende jaren echt drastisch gaat veranderen en dat het tijd wordt daar op te anticiperen. In 10 jaar is een auto een abonnement of dienst die je haalt en brengt waar en wanneer jij wilt.
@sidelo: Ja volledig mee eens!
@sidelo: VW + BMW hebben toestemming van de EU gekregen om samen hun auto-deelservice te starten.
@iphonistvongates: BMW en Daimler hebben laatst hun car-sharingdiensten gefuseerd. Car2Go en DriveNow. Geloof best dat VAG ook mee mag doen. Ze hebben ook al met zn drieën Here gekocht.
@sidelo: ehm, ieder merk is daarmee bezig..
@sidelo: noemen ze een taxi.
@sidelo: Zolang de markt blijft vragen naar EIGEN auto’s. Zullen deze gewoon beschikbaar blijven.

Dat Volvo liever deelautos met lullige viercilinders aanbiedt is een ander verhaal
@melkkoe: haha 4 cilinders lullig. Nu we in het tijdperk van de 3 cilinder zitten is een 4 cilinder een brandstof verkwistend overblijfsel uit het verleden geworden. Sommigen noemen het luxe maar eigenlijk is het gewoon ouderwets.
Is het idee van de ‘pipe’ dat je er wél een ziet, maar dat de kunstenaar’s quote het bestaan van dat concept ontkent…?

Geplot op Volvo:
Ik gok dat ze er wel degelijk iets laten zien, maar iets wat in hun ogen het concept ‘auto’ voorbijgaat.
@ukbob: volgens mij wilde de schilder daarmee duidelijk maken dat het geen pijp was maar een schilderij van een pijp.
@pomoek: klopt, het was een stuk papier met het gebruikte verf/potlood weet ik ’t wat, dat een pijp voorstelde. De vergelijking hier gaat niet op met Volvo, aangezien die houten constructie in de verste verte niet op een auto lijkt. OT: autoshow wordt autoforum. Redelijk saai dus en het begin van het einde.
Lekker goedkoop om een jaartje geen conceptcar te hoeven bouwen maar gewoon een paar Ikea houten letters op te hangen.
Ik vind het een stoer idee. Ik bestel direct een XC90 summum en geef ze een stapel A4’tjes met daarop “this is not valid currency.”
Vraag me altijd af hoe dat auto delen gaat voor mensen die 2 honden hebben. Delen die dan honden auto’s?
@loserboi932:
Met een hond ga je wandelen. Niet autorijden.
Ik snap het wel dat ze geen concept modellen meer willen tonen, wat Volvo vandaag de dag op de Nederlandse wegen laat rond rijden is qua design om te janken, wat een eenheidsworsten
@toniominestrone: persoonlijk vind ik de nieuwe modellen wel onderscheidend van de concurrentie. Niet al te behouden en koel Zweeds. Ik ben het wel met je eens dat bijvoorbeeld de V60 en V90 op elkaar lijken qua designtaal, maar ik zal ze nooit met elkaar verwarren. Als ik tegenwoordig een hoger segment Mercedes of Audi zie rijden moet ik echt kijken of ik nou een A6 of A8 voor mijn neus heb, of een E-klasse of S-klasse.
Geef mij dan maar een Zweeds-Chinese worst.
@toniominestrone: Het zijn tegenwoordig ook meer handtasjes….
@toniominestrone: Ik neem aan dat he sarcastisch bent? Dat is Volvo toch altijd al geweest. Vroeger waren het paar verschillende formaten schoenendozen. Nu is het iets sportiever.
Lullen over het concept auto. Een soort Autoblog Live! Dus.
@pomoek: LOL:)
Vroeger was alles beter. Wat een gezeik de dag vandaag.
@boomhauwer: Groot gelijk, ook ik verlang terug naar de 80-jarige oorlog. Het leven was toen veel simpeler. Geen torenhoge brandstofprijzen en wijn en bier voor een prikkie. Geen demonstratieverbod tijdens de Sint In De Klaas periode!
@iphonistvongates: nou de 80 jarige oorlog was met Spanje. De Sint kwam toen niet uit Spanje met z’n pieten om cadeautjes te brengen maar hij kwam met een bataljon soldaten om belastingen te innen. En hij zag er ook een stuk minder vriendelijk uit toen. Ik verlang eigenlijk helemaal niet terug naar de 80 jarige oorlog.
Wat ooit een mooi en leuk merk was..
Volvo neemt meestal niks mee naar autoshows, het enige verschil is dat ze normaal gesproken dan ook thuisblijven. What’s new?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).