Voor de huisvaders: de kersverse Peugeot 308 SW

Auteur: , 22 Reacties

Met zijn neus al in de prijzen beleefde de 308 SW haar wereldpremière op de Autosalon van Genève. Wat vinden we van deze nieuwe leasekoning met 14% bijtelling?

De auto van het jaar in volle glorie

Deze grote broer van de 308 hatchback koop je om een aantal redenen, maar vooral vanwege de 14% bijtelling in combinatie met een aardige 610 liter bagageruimte. Plus het feit dat de achterbank makkelijk is neer te klappen en zorgt voor een (waterpas) vlakke vloer. YAY.

Hij is te bestellen met Euro 6 diesel- en benzinemotoren en wil je echt voor de laagst mogelijke bijtelling gaan dan kies je de BlueHDi met een uitstoot van slechts 85 g/km.

Geef je minder om getallen en praktische waarde: dit is geen heel lelijke station om te zien. Ook niet vergeleken met concurrenten Toyota Auris TS, Seat Léon ST en Skoda Octavia Combi. Toch blijft dit een relatief saai segment, als je het mij vraagt.
22 reacties

Megane-killer?!
Dat wordt een verkooptopper.
Aangename looks, kan je niks van zeggen.
De hooggeplaatste meters zou ik persoonlijk niet mee kunnen leven.
@PeugeotGTI: Dacht ik ook, maar ik zat er in (de hatchback) en ik vond het een aangenaam interieur!
Breng hem maar. Liefst als 1.6THP156. Da moet een fijn wagentje zijn.
Hopen dat er nog een hybrid 4 versie van komt met 200pktjes
@gijzerrr:
Zou een slimme zet zijn van Peugeot, die Hybrid 4 is de natte droom van elke leasert.
ik zat net ff de 5-deurs berline samen te stellen, voor 31k heb je de sterkste motorisering en alles opties aangeklikt ( en ja zelfs stoelmassage ). Scherp geprijsd als je kijkt wat je bij de concurrentie kan krijgen voor zon prijs! Maar het blijft een Franse auto ….. maar dat boeit niet als je em operational least :)
@arashrsf: wat is er mis met een Franse auto? Ik rij al 15jr frans, mn pa al zn hele leven. Samen hebben we nog ni zoveel stukken gehad als een kameraad van me in zn duitse kwalitatieve VW op nog geen 4jaar.
@saxoke: als ik, en ik denk ook vele anderen, een auto prive aanschaft, ook oog houdt op restwaarde/afschrijving en betrouwbaarheid…..er zijn genoeg onderzoeken dat bewezen is dat duitse en japanse auto’s simpelweg betrouwbaarder zijn dan bijvoorbeeld franse auto’s… En tuurlijk is het zo dat er gebruikers zullen zijn die een ander opinie en ervaring zullen hebben die van de onderzoeken zullen verschillen……
@arashrsf: betrouwbaarder ? Onder welke steen heb jij geleefd ? Kijk maar naar de ADAC cijfers (Duitse organisatie ) , op de algemene kwaliteit staat Renault bvb met veel meer wagens in de top 3 dan Duitse of Japanse wagens , de tijd dat Volkswagen zoveel beter was dan de Franse wagens is al 10 door. Hogere afschrijving , misschien wel al begint dit ook serieus te minderen , trouwens je betaald hem ook al duurder en minder goed uitgerust in aankoop !
@arashrsf: Dus jij gelooft wat ze in boekjes schrijven wel, maar mensen met praktijk ervaring niet? Ik/wij thuis rijden al jaren met Peugeot’s, en de énige keer dat we stil zijn komen staan was omdat de beunhaas om de hoek vergeten was de brandstofslang vast te zetten na vervangen van het brandstoffilter… tja, dat werkt inderdaad niet.
@motoragent: Ook ik ben in >15 jr Peugeot rijden maar 1x gestrand, oorzaak defecte DUITSE ZF automaat…….
@arashrsf: daarom is een Golf van 4jr oud en een nieuwwaarde van 29000euro nog maar 15000euro waard bij particuliere verkoop en slechts 9000 bij inruil op een nieuwe uit de VAG stal?
Restwaarde stelt dan niet veel voor als je 15000euro (of zelfs 20000euro) verlies maakt op 4jr. Mn berlingo houd in % uitgedrukt beter waarde dan die oh zo fantastische Golf.
Leuke auto, ziet er goed uit.

@ab, vinden jullie het normaal hoeveel reclame er op het moment op de site wordt weergegeven. Ik vind het eerlijk gezegd niet normaal meer, overal popups/reclame/advertorials/comments *kots*. Ik snap best dat er geld verdient moet worden, maar dit gaat imho een beetje te ver.

Bij deze staat adblock weer aan..
Op zich geen verkeerde auto, maar een fel kleurtje en een subtiele achterspoiler zal hem wel goed doen. Hij is wat aan de saaie kant zo op een of andere manier…
Mijn god, wat een hoop jatwerk zit er in het ontwerp van deze auto. Hij moest kennelijk op een VW en een Audi tegelijk lijken. Ziet er niet stom uit maar de afwerking zal wel weer als vanouds krakkemikkig zijn, met zo’n lullig hakerig schakelend pookje zijn..
@parker: Peugeot wordt de laatste jaren juist geroemd om haar afwerking. Op Duits niveau.
@mashell: niet in de echt onafhankelijke pers
@parker:
Psssssst, Vagweek is niet echt onafhankelijk….
@jrk68: Je kunt het Parker niet echt kwalijk nemen, ze is pas 4 weken actief hier. Onafhankelijk is iets wat vrouwen voor in de mond hebben liggen, maar weinigen is het gegeven dat op waarde te schatten. ;)
@parker: Misschien weet je het niet, maar een hoop ‘Duitse’ dashboards komen gewoon van een dochteronderneming van PSA vandaan.

Qua kwaliteit is er aan Franse auto’s tegenwoordig nog maar weinig af te zeiken. Hoop inderdaad wel dat ze van die verschrikkelijk irritante 5-versnellingsbak zijn afgestapt.
@motoragent: Volgens de Duitse website van Peugeot alleen 6-bak of 6-traps automaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).