Seat León ST voor leaserijdend Nederland

Auteur: , 21 Reacties

We zagen 'm al even voorbij komen in het videoverslag. Hier zijn dan eindelijk de foto's!

Leon ST

VAG gaat los met zijn station-varianten. We hadden de Golf Variant, daar kwam de Skoda Rapid Spaceback, en nu is er ook de Seat León ST. We hadden al wat plaatjes gezien, maar in het echt ziet een auto er altijd net even anders uit. Misschien is het de hele sfeer van de beurs, ik weet het niet, maar het doet allemaal net even wat meer plastic aan. Niet wat ik ervan verwachtte.

Voor leaserijdend Nederland is het natuurlijk wel een aantrekkelijke wagen. Zij krijgen 14% bijtelling met zijn 1.6 TDI, maar er kan natuurlijk ook gekozen worden voor een 180 pk 1.8 TSI of 184 pk 2.0 TDI. Voor de middenmoot is er een 1.2 en 1.4 TSI’s. Check de video van de officiële onthulling op autojunk.nl.
21 reacties

Wat voegt SEAT nog toe aan VAG?

Voor mij veel liever een Megana Estate dan dit anonieme ding
@melkkoe: SEAT is de Skoda voor landen waar men geen Skoda rijdt. Niks meer, niks minder.
Een A3/Golf met een zuur paella tintje.
Ik vind ST bij Seat heel verwarrend, lijkt net alsof het snelle versie is (Ford bijv.) maar is gewoon een station.
@bsxc2: als je dat al verwarrend vindt blijf dan ver weg van de Golf Sportsvan en denk nooit na over een de naam Auris TouringSports, dan krijg je kortsluiting in je hoofd.
”Hier zijn dan eindelijk de foto’s!”….wat een enthousiasme voor een Seat……
Voor alle moten wat wils, dus. En het interieur is al iets minder deprimerend dan het vorige model
Bij de foto boven dit artikel dacht ik eerst een Ibiza ST te zien. Jammer, terwijl ik deze auto eerder op de foto’s uit de 2e gallary (Seat Leon ST 2014) wel mooi en afwijkend vond vormgegeven. Sterk afhankelijk van de uitvoering dus. Zo in het wit met 16inch reference-velgen beslist niet de moeite waard. In FR-trim wel goed te pruimen.
Ik vind het er wel strak uit zien, maar het verschil tussen skoda en Seat wordt steeds kleiner. Dat wil zeggen dat Skoda er steeds beter uit ziet en Seat meer en meer zijn sportieve looks kwijt raakt.

Ik ben trouwens wel een beetje klaar met al die 14% muslie berichtgeving, kom eens op met foto’s van de Ghibli bijvoorbeeld.
Ow nee he. Hebben we eerst de Exeo voor ons hangen op de linkerbaan omdat diegene denkt dat ie “supersnel” is met zn seat. Krijgen we nu dit hok voor ons hangen…. Voor de toekomstige koper: OPBOKKEN NAAR RECHTS, je bent niet snel, hou gewoon op….
@azenomei:
Laat die lui AUB in hun baan rijden, ik moest net nog vol op de rem omdat zo’n droeftoeter op het laatste moment van de linkerbaan de afslag op dook. Spiegelsglaasjes zijn kennelijk ook al een optie.
@tupperware: Als hij al in de rechterbaan had gezeten was het probleem niet ontstaan. Dus aan alle seat exeo/leon/andere hokken. Je bent niet snel, je hebt gewoon een normale auto. Ga in de rechterbaan en BLIJF daar. Scheelt mij ook weer slijtage aan mijn grootlicht en linker knipper.
@azenomei: wat een onzin weet jij te schrijven in die paar regels zeg.
@azenomei: je vind jezelf zeker een heel grote jongen?
@escort77: Ow auw, jij hebt zo’n seat? Het is iets wat ik gewoon tegenkom op de weg. Fijn dat jij meteen op je kleine seat pik getrapt bent.
@azenomei: geen seat, ook niet op mijn pik getrapt. Waar denk je dat uit op te kunnen maken?
Lekker saaaahaaai. Plak er een goed prijsje op en hij zal verkopen als zoete broodjes in NL!
@gregorius:
14% jonguh…, dat is het toverwoord.
Eindelijk een Seat waar je mee naar Seats and Sofa’s kunt.
Brrr, Seat is niet meer wat het was. Waar is de Cupra met 2.5 blok?! Heb lang geleden in de toen nog compleet nieuwe Leon Turbo gereden, dat was Impreza gevoel! Stond toen naast de 4wd V6. Nu is er alleen maar een opgepompte Ibiza met van die fiscale neuzelblokjes…
oei wat ziet dat achterwiel er zo klein uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).