Voor €20k verft Mercedes je G63/G65 in een mal kleurtje

Auteur: , 43 Reacties

Het heet "Crazy Color", en het lijkt ons een experiment van Mercedes-AMG om te kijken hoe ver de rijke clientele te pushen is.

De roebel mag dan sneller omlaag zijn gegaan dan een golddigger voor een Pagani-eigenaar, de rijke Rus zal nog wel een voorraadje buitenlandse valuta hebben om de maand mee uit te zingen, and then some. Daarom bieden luxefabrikanten nog gewoon hun waren aan in Rusland, en raken ze ze ook wel kwijt.

Vanaf 2 februari kan je in Rusland exclusief voor de G63 en G65 AMG de optie aanvinken. Hiervoor heb je de keuze uit:

AMG Solar beam – geel
AMG Alien green – groen
AMG Sunset beam – oranje
AMG Tomato red – rood
AMG Galactic beam – paars

De CC-familie

De goedkoopste optie is met 15.348,62 euro Solar beam, en natuurlijk moet voor de vetste kleur – Galactic beam (hier op de redactie purple swag gedoopt) – het meest neergeteld worden: 19.962,25 euro.

Voor je geld krijg je ook contraststiksel in dezelfde kleur, aldus Russische Mercedes-site, alsook rode of grijze remklauwen.

Volgens MB Passion, de brenger van het nieuws, moeten klanten bovendien op hun CC de opties ‘Harman Kardon-surroundsysteem’ (898 euro), het zitcomfortpakket (1.600 euro) en carbon sierelementen (4.165 euro) aanvinken.43 reacties

Allemaal lelijk.
Die oranje is best wel vet, maar beter een zwarte kopen en wrappen. Iets met afschrijven op rare kleurtjes, en voor 20K kun je de auto een keer of 5 voorzien van een andere wrappen.
@awesome: jij denkt dat mensen die zich zo’n auto kunnen veroorloven zich druk maken over afschrijving op “rare kleurtjes” ?? Boeit ze waarschijnlijk net zo weinig als het verbruik of de benzineprijs. Wel belangrijk is dat ze het gevoel hebben iets te bezitten wat een ander niet heeft.
@awesome: kost het 4000 euro om een auto te wrappen? Ik dacht iets van een 1500 eur niet?
@4poorte: De G-klasse is zeer tijdrovenend wat betreft wrappen, dus zal mij niks verbazen dat het wrappen van een G-klasse veel duurder is.
@awesome: Wrappen…dat is toch plastic op je auto plakken of niet?
@awesome: Wrappen is een optie inderdaad, maar voor 20k verwacht ik dat je zelf je kleur mag kiezen. Hier kun mag je als nog a la carte kiesen. Maar goed al weer beter dan het standaard 2x zwart, 2x wit, 3x grijs, rood, blauw en bruin van de C klasse.
Die contrast bumpers doen mij denken aan die structuur bumpers op de meest kale Golf MkII Lekker mee spuiten voor dat geld.
€ 20k voor een kleurtje…. daar valt goed tegen op te wrappen lijkt mij !!!
Leuk kleurtje voor m’n lieftalige secretaresse
@ziekegeest: wat voor taal spreekt ze dan?
@marikoelolo: De rode G63 van de buurman lijkt wel heel erg veel op die achterste op de foto. En hij heeft hem al een tijdje, zal vast geen 20k kleurtje zijn.
Dan maar geel of oranje, aardig dik pakket zo!!
Ik moet zeggen die alien green is wel heeel dik!
Krijg je daar gratis zo’n verfstiftje bij, voor kleine krasjes… ?

Geel en oranje meest logisch, lijkt een beetje op een kleurtje van een kraan of een bulldozer. Ah, waar is de tijd dat de G nog gewoon een werkpaard was op de bouwwerf…
Gelijk hebben ze, klop die jurken maar leeg..
Ik kan mijn hele wagenpark 4x over laten spuiten voor dat geld.
Doe mij die rode maar. Puur voor de heb natuurlijk
Vind al die kleurtjes wel leuk. Meer merken moesten van die gekke kleuren leveren, leuk voor het straatbeeld
@EJS:
Dan zullen alle fabrikanten eerst wit, grijs en zwart uit het palet moeten halen….
Men kan nu ook genoeg leuke kleurtjes kiezen, alleen is de gemiddelde Nederlander te laf om dat te doen, het zou je weleens een paar tientjes kunnen schelen bij de inruil..
@ejs: stap eens binnen bij een Citroën dealer.
De C1, C4 Cactus zijn in kekke kleurtjes te krijgen…
die rode is wel heel lekker alleen dan liever op een andere merc
Ik vind de oranje wel geinig. Maar 20K uitgeven! Nee, dan gewoon een wrap
Bij deze begin ik een actie om je G voor 15k een ander maf kleurtje te geven, er moet nog wel een winstmarge in zitten natuurlijk.
Staat ze wel
Hahaha oversized skittles
Het probleem hiervan; het is een bak geld voor een exclusief kleurtje en dat is prima, máárrrr, euhm, ja…nu is het dus niet exclusief meer.
@jaapiyo: Tevens…

Skittles, taste the rainbow.
De G63 hoort in Matgrijs
Het oranje doet mij denken aan de “veiligheidskleuren” die MB aan het begin/midden jaren ’70 aanboden.
Dat purple swag vind ik echt wel vet
Lang leve de G! Dat geel staat best lekker! Overigens vind ik dat de kleuren voor alle AMG modellen een optie zou moeten zijn. Een E 63AMG in het oranje, lekker vrolijk!
Ik heb zo’n vaag vermoeden dat als ik met een goed gevulde bankrekening een Mercedes dealer binnenloop, een goed uitgeruste G65 AMG bestel en dan vriendelijk vraag of zij hem voor €15.000 in verkeerspion oranje willen leveren zij dan zeggen: “maar natuurlijk meneer, wilt u er voor die prijs soms ook nog een paar witte strepen en een zwaailamp op?”
Slim. Legergroen of donkerblauw zijn de enige kleuren die ik zou kiezen (legergroen voor een 290D defensie, donkerblauwe G500 Wagon).
Ik vond het Alubeam altijd mooi. Maar die zie je nergens meer geloof ik…
Die donkerrode en de paarse zijn echt vet, sowieso is de G63 een van de dikste terreinwagens ooit gemaakt maar dan voor de openbare weg i.p.v. het terrein.
Purple Swag Yeah! Die gele lijkt wel op een Amerikaanse schoolbus.
Dat paars en rood is stiekem heel vet. De rest vind ik niet echt bijzonder/mooi.
In die kleuren wil je toch niet gezien worden. Candy colors.
@schellekens006: Lekker toch moest meteen denken aan Smileys van Red Band
Vind het allemaal niet eens zo verkeerd ogen. Zou het wel willen doen hoor: €20k stukslaan voor een mal kleur op een G63/G65. Gewoon lekker anders doen
Wel grappig, jammer van de meerprijs. Zo een felle kleur pas niet echt op een g klasse
In het rood ziet hij er goed uit.
Die oranje kleur is nog best kek eigenlijk. Als je deze G-klasse’s vergelijkt met het origineel model is niet bepaald veel meer hetzelfde, toch is onze overheid het daar niet mee eens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).