‘Voorlopig geen opvolger voor de McLaren F1’ [updated]

Auteur: , 15 Reacties

Helaas komen deze woorden uit de mond van een McLaren-topman.

McLaren F1

Het leek zo mooi, een nieuwe interpretatie van een van de meest iconische supercars aller tijden. Volgens Autocar zou het zo goed als zeker zijn dat McLaren met een nieuwe supercar zou komen. Net als bij de F1 met drie stoelen en de bestuurder in het midden, de V12 verruild voor een krachtige variant van de bekende 3.8 V8.

Tijdens een bijeenkomst waarop McLaren haar jaarcijfers presenteerde, probeerden enkele Britse journalisten, waaronder die van Car and Driver, het bericht te bevestigen bij topman Mike Flewitt. Helaas krijgen ze niet te horen wat ze willen horen, maar juist het tegenovergestelde.

I regularly get asked (door klanten, red.) for three seats and a V-12 and a manual gearbox. I just don’t think there’s a real business case to do one of those. […] We loved the F1, but we’re not going to make another one.

Navraag door het ene Britse automedium bij de ander leert dat Autocar nog steeds achter haar verhaal staat. Zij zeggen zich te baseren op welingelichte bronnen bij onder andere dealers. Het kan dus nog steeds, zo’n moderne F1-reïncarnatie, maar ik zou er mijn geld niet op durven zetten.

UPDATE 25-07: de welbekende man met regenjas wist aan ons te verklappen dat ‘ie er absoluut gaat komen. Het verhaal krijgt alleen een iets andere wending. De auto wordt namelijk niet gebouwd door McLaren zelf, maar door MSO. Onder de kap komt een krachtige versie van de 3,8-liter V8 zoals we in het artikel hierboven al schreven.

UPDATE 16-11: McLaren komt zelf met een statement naar buiten, MSO is inderdaad bezig met een driezits hypercar met de codenaam BP23 (Bespoke Project 2, 3 seats).15 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zou leuk zijn als het wel doorgaat. Die Alejandro Salomon heeft al 2 videos gemaakt waarin hij deze auto bespreekt.. En hij heeft aardig wat rijke vriendjes die vast en zeker meer weten dan wij
@jamesbond007: Op z’n instagram heeft hij net gezegd dat je de nieuwe F1 kan krijgen als je een die-hard McLaren verzamelaar bent
@matonias: En belangrijker nog dat hij 2 personen kent welke Ja gezegd hebben en een Nda moesten tekenen.

Hij lijkt me niet iemand die dat uit zijn duim zuigt voor een paar extra clicks.
@JamesBond007: Inderdaad ;) Heb die video’s vanmiddag nog bekeken, die gast heeft connecties dus een lulverhaal zal het niet zijn denk ik.
@jamesbond007: maar misschien wordt dat geen V12 met handbak en dan hebben ze allebei gelijk ;)
Ik snap best dat ze het niet gaan doen. Als ze het wel wilden doen hadden ze de P1 de opvolger moeten laten zijn. Nu is het zo’n beetje onmogelijk om een betere auto dan dat te maken met een V12 en zo’n handbak. Dat gaan ze overigens al helemaal niet doen lijkt me, een handbak.
Op social media claimen sommige al ‘the lucky few’ te zijn die hem mogen bestellen
@peugeot205: het lijkt me ook waarschijnlijk dat de “socialisten” als eerste mogen bestellen…
Ik kijk meer uit naar de Aston Martin RB, als de verhalen kloppen gaat dat de nieuwe F1 worden!
Geen business case wanneer klanten erom vragen?
Dat kan ik moeilijk geloven bij zoiets als een opvolger van de F1.
@fuxhound: dat viel me ook al op… Maar goed, ontwikkeling van een echt nieuw concept bekostig je niet met 20 orders.
@fuxhound: als je die V12 nog moet verzinnen, wordt het lastig verhaal. Aan de andere kant, als de verkoopprijs hoog genoeg is, is er overal een business case voor :p
@jorden: Niet als daardoor de potentiële klanten weer weglopen…
Tuurlijk niet. De bezieler van de F1 is daar niet meer, dus het zou niet meer hetzelfde zijn. Gordon Murray heeft een aantal jaar geleden wel laten uitschijnen dat hij wel een opvolger zou doen, als het budget er voor is.
Jammer, maar wellicht komt hij stiekem toch wel..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).