Stoffel Vandoorne mogelijk al na zomerstop naar Manor

Auteur: , 21 Reacties

Het geld van Haryanto is op en McLaren wil haar protegé graag onderbrengen bij Manor.

Stoffel-Vandoorne naar Manor?

Bij McLaren is nog steeds niet helemaal duidelijk of volgend jaar de veteranen Button en Alonso weer achter het stuur kruipen. Gelukkig hebben ze Vandoorne nog, de Vlaming bewees begin dit seizoen tijdens een invalsbeurt al eens heel behoorlijk te kunnen sturen. Mocht Vandoorne volgend jaar een van de vaste rijders van McLaren worden, dan zou het natuurlijk fijn zijn als de Belg nog wat extra race-ervaring zou opdoen.

Die kans ligt er nu, want het geld van Rio Haryanto schijnt op te zijn. Aanvankelijk tekende de Indonesiër een contract voor tien races, maar mocht vandaag ook voor de elfde keer starten. Vermoedelijk start hij sowieso nog volgende week in Hockenheim, maar zijn toekomst is dus hoogst onzeker. Overigens rijdt Haryanto een stuk beter dan vrijwel iedereen vooraf had gedacht, maar je moet in de Formule 1 wel heel veel talent hebben om er zonder al te veel sponsorgeld te komen.

Bij Manor zelf staat testrijder Alexander Rossi, die onlangs nog de Indy500 won, te popelen om weer achter het stuur te kruipen, terwijl naar verluid ook Will Stevens zijn zinnen heeft gezet op een terugkeer in de koningsklasse. De vraag is echter of zij (en hun sponsors) op kunnen tegen de financiële middelen van McLaren. Het team mag dan nog steeds niet terug zijn aan de top, qua budget doen ze mee met de absolute topteams. (Via Motorsport)21 reacties

Volgens had Olav Mol van Ziggo Sport pas een interview met hem waarin hij zei dat als hij er in Hongarije nog zou zijn, hij de rest van het seizoen er ook zal zijn.
@gt500eleanor: Haryanto dus.
@gt500eleanor: Nee niet Hongarije, maar op de Hockenheimring. Als Haryanto daar nog zou rijden dan rijdt hij het seizoen af.
@viezefreddyw: Haryanto heeft van de week al aangegeven de rest van het seizoen te rijden.
Er is betaald, dus dit verhaal kan de prullenbak in, tenzij Wehrlein word doorgeschoven naar een ander team.
@awesome: Hold up!
Nieuws van gister gemist, het is inderdaad nog niet zeker!
@awesome: wherlein schuiven ze denk ik uit de f1 .die prutser
Aan z’n klokje te zien zit het met het budget van Vandoorne wel goed. Persoonlijk zie ik liever Vandoorne dan Haryanto, maar vooral de commerciele/financiele belangen zijn groot bij de stoeltjes in de achterhoede…
@opgooier: Richard Mille?
Dat is idd geen casio! ;)
@opgooier: zo’n Richard Mille doet de hublots, rolexen en breitlings verbleken. Bloedmooie kastjes met vaak interessante techniek
@opgooier: €12,- op de Turkse bazaar..
@rikus: speciaal voor de gelegenheid deze ff opgezocht. Didim, Turkije https://goo.gl/photos/vMvfpQUKcKm74VaD8
@opgooier: mooi klokje, maar natuurlijk gewoon sponsor van McLaren.
Liever talenten uit topteams in de Manor, dan payDrivers als die indonesier die er nu in zit.

Toch, nu zeker HondaMcLaren weer de top 10 in schuift, wens je Stoffel eigenlijk ook daar een stoeltje toe.

Ben benieuwd wat Van Doorne zal laten zien in 2017 voor McLaren.
Ik gun het Vandoorne van harte. Hij is een prima coureur en heeft toch mooi een puntje gescoord dit seizoen voor McLaren op volgens mij Azerbeidzjan? Van mij mag het wel gebeuren.
@viezefreddyw: Van Doorne rijd volgend jaar wel F1. Er zijn meer geïnteresseerden dan McLaren, liet hij zich laatst ontvallen.
Ik hoop dat hij op het juiste moment in stapt bij McLaren, anders is zijn droom snel voorbij.
Gelukkig komt de auto steeds beter uit de verf naarmate het seizoen vordert.
@awesome: Het hangt ook af van zijn contract bij McLaren. Hij had dit jaar al bij Renault kunnen rijden —Fred Vasseur, wie eerder al zijn teambaas was bij ART in de GP2, wilde hem heel graag hebben— maar toen wilde McLaren geen medewerking verlenen omdat Renault wel eens een directe concurrent zou kunnen zijn.
Ted (Kravitz, van sky F1) vroeg Boullier volgens mij in zijn notebook na de kwalificatie nog of dit een mogelijkheid was. Boullier zei dat het niet in de planning stond.
Ik hoop dat het rondkomt. Haryanto doet het beter dan verwacht, maar dat doet niks af aan het feit dat hij gewoon een hele matige coureur is die het op talent nooit gered zou kunnen hebben.

Vandoorne is een meer dan capabele coureur die zeker een plekje in de F1 verdient. Oké, hij is een beetje overconfident -hij riep laatst dat hij beter dan Max is, terwijl Max toch echt degene met een F1 zitje is en hij op zijn 24e nog niet- maar ik denk dat hij het absoluut in zich heeft om in de komende jaren een toffe Nederland-België op de agenda te zetten als hij het tegen Max opneemt.
@Edge: meer ervaren misschien wel, misschien iets beter thuis in de techniek.. maar op “raw Speed” en bandenmanagement wast Max hem de oren in gelijkwaardig materiaal.
@Edge: haha grappig, dat overconfident zijn was ooit een Nederlands dingetje. Is nu overgegeven aan onze sympathieke zuiderburen!
Zou mooi voor Stoffel zijn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).