Voormalig F1-wereldkampioen gaat NASCAR rijden

Auteur: , 21 Reacties

Nee, het is niet Pastor Maldonado.

Xfinity Nascar

Het is de Canadees Jacques Villeneuve, zoon van de legendarische Gilles. Wat zijn te vroeg overleden vader nooit heeft kunnen bereiken, deed Jaques in 1997 wel: wereldkampioen worden in de Formule 1. Toegegeven, hij werd hierbij flink geholpen door de oppermachtige Williams-Renault FW19 waarvan hij stuur mocht vasthouden.

Halverwege 2006 verliet Villeneuve de Formule 1 vrij plotseling, halverwege het seizoen. Even leek het erop dat de flamboyante Canadaas in 2010 zijn terugkeer zou maken in de koningsklasse, maar zijn beoogde team Stefan Grand Prix kreeg van de FIA geen licentie om deel te nemen aan de F1. Niet veel later gingen er geruchten dat Villeneuve in 2011 met zijn eigen team aan de start zou staan van de Formule 1, maar ook dat bleek niet van de grond te komen.

In de tussentijd is Jacques blijven racen, onder andere in diverse klassen van de Canadese en ‘mondiale’ NASCAR-series. Zonder veel succes overigens, het podium haalde hij nooit. Toch heeft de ondertussen 44-jarige Villeneuve in al zijn wijsheid besloten nog eens een gooi te wagen naar de medailles. Dat gaat hij doen met een nieuw team, Wingnut Racing. Overigens komt Villeneuve niet uit in de Sprint Cup, de hoogste mogelijke klasse van NASCAR, maar in de Xfinity Series. Deze klasse is eigenlijk bedoeld als opstapklasse, al heeft de grijzende en kalende Villeneuve zijn opstapje al een ruime kwarteeuw achter de rug. Via Motorsport.21 reacties

Niet omdat het moet maar omdat het kan
Hoe vet was t geweest als er nu Schumacher had gestaan..
@jordy14: Dat had heel leuk geweest. Helaas ging hij voor de wintersport. Ach, misschien gaat Max ooit nog wel een carriere na de F1 proberen.
Montoya reed toch ook NASCAR?
@ghost: Klopt, maar die houdt zich tegenwoordig weer bezig met het Indycar kampioenschap.
@Edge: Sterker: hij wonop een haar na de titel! Wel pakte hij in 3 deelnames zijn 2e Indy 500. Niet misselijk. :-)
@ghost: maar is geen F1 wereldkampioen.
Veel succes. Mijn race is het niet, maar van wat ik me heb laten vertellen is het zo`n beetje het zwaarste wat er is.
@dutchdriftking: met het zwaarste doel je op het gewicht van de gemiddelde NASCAR coureur?
Ik vind Villeneuve een beetje een raar mannetje. Het lijkt wel alsof hij zich nooit ergens écht in kan vastbijten en doorzettingsvermogen mist. NASCAR heeft hij al eens eerder gedaan. Toen heeft hij een stuk of tien races verdeeld over de Sprint Cup en Nationwide (nu Xfinity) series gereden, zonder echt succes. In 2014 heeft hij 8 van de 12 ronden in he FIA World Rallycross Championship en de Indy 500 gereden. Eind 2015 werd nog met veel bombarie aangekondigd dat hij Formule E zou gaan rijden, waarmee hij na drie races alweer gestopt is. Oh, en in 2006 heeft hij ook nog een weinig succesvol uitstapje naar de muziekwereld gemaakt met zijn album Private Paradise. Net zoals zijn racecarrière na zijn F1-jaren, flopte het album ook. Het enige lichtpuntje op het album is het nummer Father. Niet bijster briljant, maar wel extra mooi omdat je weet dat hij over Gilles Villeneuve zingt. Linkje!
@Edge: doorzettingsvermogen had hij alleen op het moment toen het nodig was: Jerez 1997.
@str8six: ja? Die afgesproken race met hakkinen en coulthard? In de snellere williams een ferrari voorbij gaan is t enigste wat ik hem daar zag doen. Deze man was 90 procent wel een spektakel om te zien. Hoe hij gooide en smeet met die BAR was wel altijd feest.
@koeckenbacker: ja, het is een beunhaas eerste klas. Maar hij kon wél zijn weg vervolgen.
@Edge: Leuke en goeie toevoeging. Thanks. Heb op dat linkje geklikt. Sodeju wat is dat slecht zeg.
@Edge: Volgens mij is hij toch echt wereldkampioen Formule 1 in 1997 geworden… I can’t beat that!
Wat valt er te behalen als je je vader, een groot talent, hebt overtroffen. Begrijp best dat Jacques er een beetje loco van is geworden. Je pa verliezen op tv voor het oog van de wereld op jonge leeftijd doet echt wel wat met je. Jacques heeft iig wat bereikt. Maar lijkt mij een onwijs arrogante klojo!
Formule 1 is veel mooier
@martijn11: Daar is hij het vast mee eens, maar dan moet je wel een stoeltje krijgen in de Formule 1.
Focus is er sinds de Formule 1 niet meer in zijn carrière. Bij Williams heeft die het kampioenschap gewonnen door de betere auto en een middelmatig coureur (Frentzen) Daarna heeft die nog maar 1 race gewonnen in 192 races totaal….

Hij heeft wel een stuk meer charme dan een Alonso of een Vettel (gaaap)
de oppermachtige Williams-Renault FW19 waarvan hij stuur mocht vasthouden!. Hoezo Franse rommel :)
Altijd al een overgewaardeerd braniemakertje gevonden die na zijn (korte) formule een carrière niet veel meer heeft klaargemaakt, mocht ondanks zijn titel niet in de schaduw van zijn pa staan, die had de echte winnaars mentaliteit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).