Voorwiel BMW E39 Touring wordt bijrijder na crash in Lochem

Auteur: , 35 Reacties

Gezellig was het in ieder geval niet.

Het weinige aantal mensen dat in de buurt woont van de Sluitdijk is vannacht opgeschrikt door een stevig ongeluk. Vlakbij de Lochemse Golf & Countryclub is een 48-jarige man uit Gorssel vlak voor 11 uur s’avonds vol tegen een boom aangereden. Nu is er op zich niets speciaal aan een eenzijdig ongeluk in de late avonduren, maar in dit geval is het eindresultaat juist de reden dat onze wenkbrauwen van verbazing de lucht in schieten.

Na het schijnbaar heftige ongeval, dat plaatsvond in de richting van de Zutphenseweg (N346), belandde het rechtervoorwiel van de BMW 5-serie namelijk op de bijrijdersstoel. De bestuurder heeft klaarblijkelijk een gigantische klapper meegemaakt. De exacte reden dat de man van de weg is geraakt is momenteel niet bekend, maar de hulpdiensten gaan er van uit dat de bestuurder de scherpe bocht verkeerd heeft ingeschat. Gezien de staat van de auto rekenen ze erop dat de E39 Touring met een aardige vaart van de weg is geraakt, om vervolgens met eenzelfde snelheid tegen de boom aan te knallen.

Ondanks het feit dat de voorkant van de auto nagenoeg compleet is verwoest, is de bestuurder eraf gekomen met slechts lichte verwondingen. De auto daarentegen moest worden afgesleept.

Beeld: GinoPress35 reacties

via iPhone app
En hoe gaat het nu met Casper?
via iPhone app
@joost1990_2: excuus, ik was te snel met mijn conclusies.
@joost1990_2: excuses aanvaard
@joost1990_2: die is verkocht toch?
De boom heeft weer gewonnen.
Dan hen je ontelbaar veel engeltjes op je schouders gehad…
Dat is de weg van de golfclubparking af. Daar zit een haakse bocht aan’t eind waar er al velen het bos in zijn geschoten. Meestal na een avondje zwaar tafelen. Zo heeft de lokale notaris daar z’n XK8 kort gereden en heeft er ook al eens een F355 in de bosjes gelegen daar. Fijn dat het goed is afgelopen. Flinke tik geweest zo te zien.
@e34m5touring: Heerlijk dit soort insides 😜
@e34m5touring: Als de avond maar gezellig was!
@e34m5touring: wordt tijd dat de gemeente daar wat gaat plaatsen ofzo is toch niet zo moeilijk te bedenken
@moewat: waarom? Dan verlaten die dronkaards nog de parking en crashen ze bij het eerstvolgende zebrapad…
Autosloperij De Populier…

Bij Lochem linksaf…
@moveyourmind: nog wel een eindje naar Alexander dan vanuit Lochem. Lotus v.d. Kooij zit of zat daar ook.
@stephane8200: Zat. Zitten nu in Houten en Amsterdam als ik me niet vergis. Wel jammer. Hun clubdagen waren altijd wel leuk. Hele omgeving vol met Lotussen.
Geluk dat hij geen passagier mee had… dan was het minder goed afgelopen… fijn dat t goed is afgelopen.
Zelfs tegen een boom blijft het een mooie bak.
Sodejuu wanne klap
Allemachtig, wat een geluk dat hij geen bijrijder van vlees en bloed bij zich had!
Zonde van de boom
Hadde drank op..:
@cpp1: …of een zware rechtervoet…
Was beste klap. Niet te geloven dat de bestuurder er zo goed vanaf is gekomen. Een eventuele passagier had het niet naverteld.

Vreemd dat het voorwiel naar binnen is gekomen. Was vroeger nog heel normaal, heb in de jaren ’70 diverse autowrakken gezien waarbij dit was gebeurd. Fataal voor de persoon die op die plek zat meestal. Om die reden is de passagiersruimte tegenwoordig versterkt en zo gebouwd dat de motor en wielen bij een ongeval onder de vloer schuiven en niet meer naar binnen zouden mogen komen…..
@frank2b: dit is inderdaad erg raar.
Maar als ik naar de foto’s kijk heeft de boom de langsbalk net gemist. Hierdoor heeft de kreukelzone niks kunnen doen. En heeft het wiel de volle laag gekregen. En met een beste snelheid houdt het schutbord dat toch niet.

Gelukkig zat er geen passagier in de auto.
En is de bestuurder er goed vanaf gekomen.
Dat was ongetwijfeld bij een verantwoorde snelheid 😋
Ik vraag mij soms oprecht af wat het kost om een >20 jaar oude vrachtwagen/brandweerwagen rijdend te houden. Zeker gezien de taak die hij vervult. Je bent blij als de hulpdiensten arriveren, maar het is apart dat we in de allernieuwste ambulances rijden en menig brandweerkorps het met zulke oude bakken moet zien te redden. Onderweg naar een noodgeval moet je toch op aan kunnen van het materieel.
@phaeton: mja, het is nou niet alsof ze 500 km per dag afleggen, die brandweerauto’s. Bovendien is het een vrachtwagen, en die zijn nu eenmaal gebouwd om lang mee te gaan. Meer info o.a. hier: https://hetbrandweerforum.nl/index.php?topic=17687.0
Geluk voor de bestuurder zonde van de E39. Blijkt wel een veilige auto te zijn .
@alpinafanb10: Waaruit blijkt dat volgens jou?
@evdw: De bestuurder heeft het na kunnen vertellen😉
@skinnybmw: Dat maakt de auto nog niet veilig, de bestuurder zat namelijk niet eens in de kreukelzone maar er naast.
@evdw: Het was meer sarcastisch bedoeld naar alpinafanb10 toe😉
Ongelooflijk. Als.iemand naast was zou hij of zij overleden zijn of twee benen moeten inleveren..engeltje boven het hoofd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).