BREEK: de Torpedo keert terug naar Toro Rosso!

Auteur: , 25 Reacties

De voorspelling komt uit.

BREEK: de Torpedo keert terug naar Toro Rosso!

Menig Formule 1-fan zal zich achter oren krabben bij deze aankondiging, maar toch is het niet anders. Daniil Kvyat, die met name in zijn laatste twee seizoenen bestempeld werd als de Torpedo, keert volgend jaar terug naar Toro Rosso als opvolger van Pierre Gasly. De Italiaanse renstal kon geen beter moment kiezen om de Rus aan te kondigen. Het circus der Formule 1 is dit weekend immers in Sotsji!

Het feit dat Daniil Kvyat wederom heeft getekend bij Toro Rosso, geeft maar aan wat voor een enorme drang de 24-jarige coureur heeft om in de Formule 1 te rijden. Hoewel het zusterteam van Red Bull hem al tweemaal heeft laten vallen, keert hij nu terug voor een derde termijn bij het talententeam. Kvyat begon in 2014 bij Toro Rosso, werkte zich in één jaar tijd op naar Red Bull, scoorde in 2015 vervolgens bijna 30 punten meer dan Ricciardo, maar werd in 2016 ten faveure van Verstappen gedropt nadat hij de bal meermaals had laten vallen. Hierop kwam hij weer bij Toro Rosso terecht, maar weinig indrukwekkende resultaten betekenden zijn vertrek voor het einde van 2017.

In andere woorden, Kvyat’s ervaringen met de Red Bull-familie zijn op zijn zachtst gezegd tumultueus geweest. In de tussentijd vond de Rus zijn heil bij het team van Ferrari, maar een simulatorrol wist hem weinig voldoening te geven. Naar eigen zeggen is hij er wel een betere coureur van geworden. Wij zijn benieuwd of hij deze claims vanaf volgend jaar weet te ondersteunen met keiharde resultaten. We gunnen het hem in ieder geval.

Daarnaast zijn we eveneens benieuwd of Toro Rosso voldoende overtuigd is van de capaciteiten van Brendon Hartley. Het lot van de Nieuw-Zeelander is momenteel nog niet bekend en er worden voldoende potentiële opvolgers genoemd. Naar verluidt wil Helmut Marko iemand binnen de Red Bull-familie kiezen, maar in die talentenpoel is niemand in het bezit van een superlicentie. Toro Rosso moet dan wel iemand uit haar verleden kiezen, of opteren voor een talent als Vandoorne, Ocon of Wehrlein. We horen spoedig meer over deze ontwikkelingen.

Kanttekening: Het is niet bekend voor hoeveel jaar de Rus heeft getekend. Daarnaast is het niet duidelijk of Kvyat weer onderdeel uitmaakt van de Red Bull-familie, of slechts tijdelijk terug in dienst is genomen om de renstal uit de brand te helpen. Naar het schijnt wordt er in de paddock gezegd dat Ferrari Kvyat heeft verhuurd aan Toro Rosso. In feite eenzelfde soort constructie als Red Bull zelf destijds met Renault had opgesteld, toen Carlos Sainz het team mocht “verlaten”.25 reacties

Alles is te koop….
@chrisvonmeer: …. het is alleen een kwestie van betalen!
@stunts: zeker als je geld hebt, het liefst een hele hoop.
Stiekem was dit natuurlijk altijd het plan. Doen alsof Kvyat niks waard is, hem als een hond behandelen, hopen dat Ferrari of Mercedes hem aanneemt en hem vervolgens met een USB-stickje vol waardevolle informatie weer terug in de armen sluiten. Миссия выполнена, of zoals we hier in Nederland zeggen: Missie volbracht.

Verder ben ik wel blij dat Mick Schumacher er met de Formule 3 titel vandoor lijkt te gaan. Los van het feit dat ik het een sympathiek joch vind en het prachtig zou vinden als een nieuwe generatie Schumacher het tot de F1 schopt, vind ik het vooral lekker omdat totaalmalloot Dan Ticktum hierdoor niet naar Toro Rosso promoveren.
@edge: Ik acht de kans dat Schumacher volgend jaar al bij Toro Rosso tekent (als hij dat überhaupt al gaat doen) vrij klein. Ik geloof dat hij eerst een jaar Formule 2 wil rijden en dat ook wel nodig heeft. Afgezien van zijn laatste paar weekenden is hij hiervoor niet bijzonder overtuigend geweest.
@ikschrijfookoverautos: Ik acht die kans ook uiterst klein. Ik doelde meer op het feit dat Ticktum de F3 titel en de Toyota Winter Series titel moet pakken om aan de 40 superlicentiepunten te komen. Zonder F3 titel geen kans op een superlicentie, en zonder superlicentie geen Ticktum in F1
@edge: Ach so! Tja, lastig te zeggen, maar gezien de recente vorm van Ticktum is ook die kans vrij klein. Schumacher gun ik het dan wel meer, maar alleen als hij daadwerkelijk goed presteert. Blijkt hij in de Formule 2 niets te kunnen, dan mag hij zo weer weg.
@ikschrijfookoverautos: waar volgen jullie de f3 en f2 ? Vind t wel interessant om potentiële f1 coureurs te zien sturen. Bvd !
@dsdh: De betaalkanalen van Ziggo Sport, al zul je vast ook wel ergens wat minder legale streams kunnen vinden.
Nice! Goede zaak. Kvyat was ook weer niet zó slecht. Je zou zeggen dat een jaar absentie en enkele demoties zo’n coureur alleen maar ‘vormen’. Hij is nu waar hij vier jaar geleden ook aal was. Maar hij is nog jong. Ik zie het wel goedkomen met dat jong.

Ooooooofffff. Max heeft te lang niet gewonnen. Dan kunnen ze wanneer het erom gaat Kvyat wéér de laan uitsturen. Het is wetenschappelijk bewezen dat na elke demotie van Kvyat, Verstappen een race wint.
@willeme: ik snap niet dat ze hem niet om de race een demotie geven. Dan was Max vorig jaar al wereldkampioen geweest
Ik ben erg blij voor Kvyat dat hij toch weer een kans krijgt in de F1 en ook wel terecht.

Hij deed het best goed bij Red Bull in 2015, maar werd begin 2016 kind van de rekening omdat Max Verstappen gewoon te briljant is om die niet te laten promoveren naar Red Bull. Daarom was het voor Red Bull een prachtig excuus om Kvyat terug naar Toro Rosso te sturen nadat hij een paar foutjes had gemaakt begin 2016.

Na die demotie had Kvyat het erg zwaar en je zag dat hij psychisch geknakt was. Als een coureur niet goed in zijn vel zit kan hij niet goed genoeg presteren en gaat fouten maken, zoals dus ook het geval was bij Kvyat. Ik had het wel met hem te doen, ik zag hem gewoon steeds verder wegzakken.

Een jaartje bij Ferrari in de simulator en niet in de schijnwerpers hebben hem vast goed gedaan om zijn zelfvertrouwen weer op te bouwen en ik hoop echt voor hem dat het hem deze keer wel gaat lukken. Ik gun het hem van harte.
@autoriteit: Vooral dat laatste zal zijn ego en zelfvertrouwen goed hebben gedaan. Naar verluidt heeft hij Ferrari al talloze keren enorm geholpen door s’nachts, van vrijdag op zaterdag, de simulator aan gort te rijden en goede data terug naar het circuit te sturen. Winnen doe je met zijn allen.
@ikschrijfookoverautos: Dat wordt nog een leuk dingetje volgend jaar. Zowel Giovinazzi als Kvyat heeft de Scuderia inderdaad talloze keren geholpen door direct na de vrije trainingen de simulator in te duiken en waardevolle data naar het raceteam te sturen. Ik ben benieuwd wie dat gaat overnemen nu beide heren een racezitje hebben en in hoeverre er net zo bruikbare data wordt afgeleverd.
@edge: Marc Gené en Luca Badoer zullen de overall maar weer eens aan moeten trekken.
@ikschrijfookoverautos: misschien heeft Massa nog tijd over
Volgens mij willen ze gewoon meer blikjes RedBull in Rusland verkopen.
Mooi. De volgende keer dat Kvyat wordt weggestuurd, wint Max weer een GP.
Prima, Kvyat is een goede racer, hopelijk heeft het jaartje rust hem wat gebracht. Top van Red Bull overigens dat ze zo met hun rijders om gaan.
@pomoek: veel rust heeft die niet gehad.
Spektakel als the torpedo terug is!

Ik gun het Hartley ook dat hij mag blijven. Hij was er toen STR hem nodig had en zeker een aantal DNF’s vind ik hem niet aan te rekenen.

Tot slot Ocon: die heeft bij mij de voorkeur boven Perez. Zeker na die belachelijke actie van Perez laatste race tegen Sirotkin..
Ricardo zal wel balen als volgend seizoen Red Bull en Torro Rosso alle punten voor zijn neus wegkapen, die niet door Mercedes of Ferrari behaald worden.
Als ook Alfa Romeo Sauber en Force India (of hoe het ook genaamd gaat worden) een stap voorwaarts maken, wordt het zelfs een uitdaging voor Ricciardo om punten te bemachtigen.
Renault zou zo maar de zwakste motor van het veld kunnen hebben, Honda zit met hun nieuwe Spec-3 motor op 750 pk, Renault met hun Spec-C op 730 pk, en dat ding is verre van goed.
K#t autocorrect.
Mooi dat Kvyat weer een kans krijgt om er weer uitgestuurd te kunnen worden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).