Vrouw die twee 14-jarige jongens aanreed komt vrij

Auteur: , 31 Reacties

Eerder deze week werd het Friese Sint Nicolaasga opgeschrikt door een ernstig incident: een 57-jarige vrouw reed, naar verluidt opzettelijk, twee fietsende jongens (14) aan met haar VW Polo van dit type. Zojuist werd bekend dat haar voorlopige hechtenis niet verlengd wordt.

Volkswagen Polo na het incident, foto: Andre van Dalfsen

Over de aanleiding van de kwestie deden direct vele verhalen de ronde. Er zouden geruime tijd spanningen bestaan tussen een groep kinderen (waar de jongens deel van uit zouden maken) en de vrouw, die zich zouden uiten in pesterijen naar haar toe. Volgens dit scenario knapte er maandagavond iets bij de vrouw, wat haar tot de daad dreef.

Wat er precies speelde wordt nu onderzocht, en we kunnen ons voorstellen dat de autoriteiten, gezien de status van het onderzoek (lopend) en de geringe leeftijd van de slachtoffers niet te scheutig is met de informatieverstrekking.

De vrouw mag het onderzoek in ieder geval in vrijheid afwachten, volgens de rechter-commissaris zijn er geen ernstige bezwaren voor opzet op de dood of op zware mishandeling, aldus haar advocaten. Ze blijft uiteraard wel verdachte van poging tot doodslag.

Over de huidige toestand van de jongens is niets bekend gemaakt. Één van hen zou er ernstig aan toe zijn.

Foto credit: Andre van Dalfsen, wijkagent (@Andrevandalfsen)31 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Gewoon vasthouden die gek, je gaat toch niet met je auto op kinderen inrijden.
@hummer95: Ventjes van omstreeks 14 in groepverband kun je tegenwoordig amper meer kinderen noemen. Het kunnen ongelooflijk irritante kutventjes zijn, met gedrag waar menig meerderjarige toch verzocht wordt een praatje te komen maken op het politiebureau. Ja als je 57 bent moet je daar toch wel redelijk boven kunnen staan, maar ik heb er begrip voor als het een keer knapt. Daarmee keur ik het overigens niet goed.
@Dev: oké ik weet de achtergrond niet. Maar ik blijf erbij dat ze nog gewoon in de cel moet blijven. Moet je het. voorstellen voor die ouders, je kind ligt nog in het ziekenhuis en de veroorzaker loopt gewoon al weer rond een paar dagen nadat het gebeurd is.
Ik denk niet dat het de dame in kwestie koud laat en ze weer lachend over straat gaat. Verder: wat Arnoud zegt. Geen kans op recidive, wrs geen vluchtrisico, dus verdere afandeling in vrijheid tot de zaak dient.
@Dev: helemaal mee eens gebeurd bij mij ook wel heb eens een keer een milkshake op mijn voorruit gegooid gekregen…
via Android app
Vast 2 partijen die elkaar het leven zuur maken vanwege 1 klein akkefietje of geschil, vervolgens elkaar natuurlijk het licht niet in de ogen gunnen. Ik heb vaak genoeg de rijdende rechter gekeken inderdaad. Zou het over jongeren gaan die om half 4 nog bij mevrouw door de tuin komen vanwege het recht van overhad?
Ik zou ze ook af en toe wel eens een pak slaag willen geven…..Maar ja…. Mag niet he?
@norge: een pak slaag is nog steeds iets anders als er met je auto overheen rijden
Bij het woord ‘kinderen’ denk ik niet aan pubers van 14, maar soît. Ik begreep dat er een groepje jongeren is dat al langere tijd stelselmatig haar honden treiterde. Ik snap heel goed dat dat het bloed onder je nagels vandaan haalt en er is weinig wat je ertegen kunt doen. De ouders erop aanspreken? Nou mevrouw, kom nou, mijn zoon zou zoiets nóóit doen. De politie bellen? Dat heeft pas zin als de honden echt mishandeld zijn, jennen is niet verboden. Dus ja… wat doe je dan? Niet dit natuurlijk, maar wat kun je wel doen om het treiteren te stoppen?
@donvincenzo: Je hond ergens anders uitlaten? Of ’s morgens om 7 uur? Je man een keertje meenemen? De boel filmen met je mobieltje en daarmee de ouders confronteren? Echt, er zijn ZAT alternatieven voor deze actie…
@potver7: Waarom ga je er van uit dat het treiteren tijdens het uitlaten gebeurde? Want voor zover ik weet is dat niet zo.
@potver7: Ja, lekker verschuilen voor een zootje 14-jarige galbakken. Want dat helpt. En dan leren die jongens ook dat treiteren geen zin heeft.

/sarcasme (<– moet erbij he tegenwoordig)
@donvincenzo: je honden op je erf houden, of vastleggen
@parker: Ja want rond je erf staat die magische afspanning waardoor ze niet meer getreiterd kunnen worden …
Niet vluchtgevaarlijk. Ze loopt geen direct gevaar. Geen kans op herhaling, dus schrijft de wet voor dat ze haar proces in vrijheid mag afwachten. Zo hebben we dat afgesproken. Als we daar op grond van gevoelens onderscheid in gaan maken ontstaat er pas ongerechtigheid…
@Original_Arnoud: Hartelijk bedankt Meneer Arnoud! Eindelijk een inhoudelijk bericht. Het is waarschijnlijk geen poging tot doodslag (dan kan de verdachte wel in hechtenis worden gehouden). Op zijn hoogst is de dame laakbaar, maar waarschijnlijk is het een vervelende samenloop van omstandigheden: De kinderen zijn bloedirritant, vrouw wilt door rijden, kinderen laten haar niet aan de kant, zij wilt ze laten schrikken, doet dat te enthousiast, en tadaaah: ongelukje!
@gtwillem: Dat laten schrikken is in ieder geval goed gelukt. Één van die kinderen is met ernstige verwondingen met de traumahelicopter naar het ziekenhuis overgebracht.
@moveyourmind: …en ze reed ook op een stuk waar geen auto’s mogen komen. Ik zie niet in waarom dit geen poging tot doodslag kan zijn
@moveyourmind:
Vroeger, toen kinderen nog opgevoed werden zou de vader zeggen, je zal het wel verdiend hebben als je een mep had gekregen omdat je de buurvrouw liep te jennen.
Als je pech had kreeg je vaan hem ook nog een draai om je oren toe.
Maar sinds Ernst Hirsch Ballin in al zijn gereformeerde wijsheid had besloten dat de corrigerende tik niet meer mocht kon je op een exces als dit wachten….
@gtwillem: Ze wordt juist wel verdacht van poging tot doodslag. Jij mag daar anders over denken, maar als je met een vaartje van 60-70 km/u op een groepje fietsende jongelui inrijdt dan neem je bewust het risico dat daarbij doden vallen.

Inderdaad KAN een verdachte in verlengde voorarrest gehouden worden bij verdenking van poging tot doodslag, maar dat hoeft dus niet wegens de argumenten die in het artikel vermeld worden.
Ooit.

De MGB stond, met de kap naar beneden bij de Shell pomp, had hem net volgegooid en ik kan weleens diep in gedachten zijn, weg van de wereld zoals toen.
Ik had afgerekend, liep met het bonnetje in mijn hand weg, diep in gedachten.

Voor de kassa, die ik net verliet stond een enorme rij, waaruit ik ineens door een jonge jongens stem werd opgeschrikt uit mijn dag droom.

“Hey imbeciel wat ben je toch een jan lul jij “, woorden van die strekking, onmiddellijk stond ik op scherp, kennelijk moord in mijn ogen en ik had de hele route voor dat rotjong al gepland : door de lage ijscobakken, zo vol met zijn bek in de deuren van de glazen vrieswand.
Zin Vader zag het en begon te schreeuwen “Mijnheer, Mijnheer, hij had het tegen mij, echt waar ”
Ik had hem al bijna met één hand vast, keek zijn Vader aan en zei : Wat heeft dat jong een geluk dat het mijn kind niet is !

Mijn neven, ik ben dol op ze werkelijk waar dol op ze.
Ze zijn allemaal door de twee meter lengte heen en leggen mij waar ze me willen hebben tegenwoordig.
Maar als ome Sjonnies ” het even zegt ” dan wordt er geluisterd.

Omdat het zo hoort.

En die mevrouw, als die maandenlang is gejend door zo’n groep van die gassies, kan ik het begrijpen al keur ik haar gedrag niet goed.

Want ik zie er zoveel waarvan mijn handen gaan jeuken.
Totaal onopgevoed en kompleet contact gestoord, omdat thuis altijd alles maar mag…

En vroegâh, vroegâh werd dat erin geramd.
Door de straat, en was dat in ieder geval 10 x beter dan nu.
@desjonnies: Ah ik lees het al, u komt uit een laag sociaal milieu
@1audi1:
Nee knul, zo ging dat ooit, tot in de hoogste kringen.
Daarom zijn wij ouwe l*llen fatsoenlijke mensen geworden, eventueel bijgestuurd in militaire dienst.
Nog zo’n instituut dat ze nooit af hadden moeten schaffen, het zorgde voor een wij samenleving i.p.v. het huidige ikke ikke en de rest kan dooddonderen.
Het verbieden en afschaffen van die zaken hebben bijgedragen aan de verhuftering van de huidige maatschappij.
@jrk68: fatsoenlijke mensen geworden? Er lopen verschrikkelijk veel vervelende ouwe lullen rond.
@1audi1:
Uw comment bevestigt precies wat er loos is in deze maatschappij.

Hoe durft u opmerkingen te maken over de zgn sociale afkomst van mensen?
Waar haalt u het lef vandaan?

Uw reactie is niet inhoudelijk noch onderbouwd.
U kent mij niet en ik, ik zou u niet eens willen kennen !
Maar waarom gaf het gastje een grote muil, en was deze wel tegen desjonnies gericht?
@sir_smokalot:
Geen idee, het was gewoon een vervelend horkerig rotjong, maar die hele rij stond zo’n beetje te juichen toen ik op hem afstoof.
Mensen proberen vermoorden, optochten houden voor genocide, fiscale fraude op grote schaal, rijden als een mongool : geen straf.

Parkeerbon tekort ingeschat, 5km/u te hard : geen ontkomen aan de straf.

Dus als je de wet overtreed, moet je het vet hard doen. Dat is net goed. Dan komen de hippies je helpen en dan zit je goed.

Ja hoor, heel rechtvaardig. Komt ook nooit een consequentie van of zo.
We merken daar he-le-maal niks van.
@heidekonijn: Lol, +1.
Al ben ik het niet eens met het fiscale gedeelte.
De belastingdienst hier is zo’n beetje de best georganiseerde instantie in NL (als het gaat om innen, dan), net als het CJIB.
Ben benieuwd waar ze slaapt, aangezien ik ergens las dat haar man het ook beter vond dat ze nog even in een staatshotel zou blijven overnachten. Wellicht weet zijn advocaat raad.
Och, als er een bericht was geplaatst met “groep jongeren treitert hond”. Staat iedereen te gillen dat ze dood moeten, gemarteld moeten etc etc etc. Nu staat iedereen te gillen dat deze vrouw dood moet etc etc etc. Jochies verdienen een dreun. Vrouwmensch moet haar pillen ’s ochtends innemen. Iedereen weer naar huis.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).