VW Golf GTI Dark Shine heeft 395 pk en 487 Nm

Auteur: , 36 Reacties

Onder de bijzondere paintjob gaan genoeg paardjes schuil om het flashy uiterlijk eer aan te doen.

395 pk en 487 Nm heeft VW deze GTI gegeven. Daarmee loopt het merk al aardig vooruit op de R 400, die ongeveer evenveel vermogen gaat krijgen. De Dark shine is Daytona Grey Metallic, de het geel heeft de naam R-yellow pearl effect. Het interieur is uiteraard in dezelfde kleuren uitgevoerd.

De Dark Shine is overigens niet alleen een middel om het Wörthersee-publiek het hoofd op hol te brengen. De auto is namelijk gemaakt door 13 jonge medewerkers van Volkswagen, die op deze manier aan den lijve ondervinden hoe lastig het is om een auto te bouwen. Zij begonnen met een witte basis-Golf GTI Performance, de Dark Shine is het uiteindelijke resultaat.

VW Golf GTI Dark Shine

Het interieur kreeg naast een dikke geluidsinstallatie met een vermogen van 3.500 Watt een heus 12 uur-streepje boven op het stuur. Verder werd het binnenste aangekleed met alcantara hier en daar.

Eerder zagen we verschillende Golf GTI’s die eveneens door jonge medewerkers van VW werden opgeleukt. Je checkt ze hieronder:

2008: Golf GTI Performance
2009: Golf GTI Street
2010: Golf GTI Yellow Pearl
2011: Golf GTI Reifnitz
2012: Golf GTI Black Dynamic
2013: Golf GTI Cabrio Austria
2014: Golf GTI Wolfsburg Edition36 reacties

Die is ook dik is het golfjes tijd?
Toch waanzin 395 pk op de voorwielen, zelfs met 230 pk heeft de gti nog wel eens wielspin. En met nat wegdek is het helemaal onmogelijk om vol gas te geven
@stino: Laat ik maar niet beginnen over “torque steer”.
@exotic: dat weet ik niet want dat mechanisch sper differentieel is wel brilliant
@stino: weet eigenlijk niet of dat die overstuur kan oplossen zodra je gas geeft :p
@stino: De Fiat Panda van mijn moeder heeft zelfs wel eens wielspin. Daar heb je niet veel vermogen voor nodig.
@berlinetta: dan noem je ook een auto. Zelden in zo’n slechte auto gereden. Zuipen als een tempelier en niet een bocht door te krijgen…
@lekbak: Ik vind het anders een geinig straksturend autootje dus ik weet niet waar jij het over hebt.
Hoeveel Wörthersee artikelen gaan we hier nog krijgen…

Autoblog een nieuwe sponsor?
T slaat gewoon helemaal nergens op om zoveel power in een hatchback te stoppen, wanneer kappen ze hiermee en bouwen ze gewone sport modellen want aan deze power heb je toch niks alleen maar zuipen en in Nederland kun je toch niet volgas!
Wat een heerlijke hot hatch!
Ik las heel even ‘deze is gebouwd voor 13 jonge medewerkers..’
@arii: De foto spreekt boekdelen; ik zie achterin de 4 engineers staan die de auto bedacht & gebouwd hebben, vervolgens de dames en 2 mannelijke stagiares als ‘young professionals / talent’ prominent in het midden en de project managers met hun gladde togus pontificaal vooraan om alle credit te pakken …
Gave kleuren combinatie. Samen met die uber perfecte jongeren is Duitsland toch weer het land wat dealed.
waarom staat er op de dash bord dat de zee ruft? mischien lag er wel een dooie vis in of zo maar ik vind het raar dat ze dat op de dash zetten. ik schrijf toch ook niet op me auto dat me vriendin der poenie ruft.
@e36thuglife: Gast, really?
@xri6: thug life he…
Super net ding. Heb hem daadwerkelijk zien staan. Zal zodra ik terug in NL ben, vanuit Velden am Wörthersee, de GTI Treffen foto’s uploaden.
@eelco010: heel benieuwd naar de foto’s.
Pfhhh… Zien we gelukkig bijna nergens meer het Mistral lettertype. Komt VW met dat elcheapo lettertype… Der See ruft. Goed dat was mijn frustratie moest er even uit. De rest van de wagen ziet er voor een showcar goed uit.
Het mooiste van deze foto’s? dat vrouwtje met korte haar. Wat is dit toch een lelijke auto. Maar noem na de golf 1 gti is een andere mooie golf? Ik zou het niet weten.
@gerjan: die Katja Schuurman lookalike op foto 20 springt er inderdaad uit.
Ik mis de petjes op de foto.
Ik weet nog wel toen de Alfa 164 V6 uitlwam. De 24 kleps versie bracht meer dan 200pk op de voorwielen. Iedereen was unaniem: meer vermogen is onmogelijk om fatsoenlijk op de weg te zetten.

Kijkend naar de Focus RS500, Civic Type-R, 3 MPS, Megane RS275 zie je dat die voorspelling niet uitgekomen is. Die raken hun vermogen redelijk makkelijk kwijt.

Als totaalplaatje vind ik deze Golf niet helemaal geslaagd, maar er zitten wel leuke details op (panelen met GTI logo, de sportstoelen, velgen) die ik graag op de volgende GTi zie verschijnen…
@gtwillem:
De quote die bij die Alfa hoort, opgetekend door Ton Roks.
Geef vol gas en hij schaatst harder dan Rintje Ritsma..
@jrk68: hahahaha, ja. Das war einmal. Ik heb die AutoVisie nog ergens liggen volgens mij. Jammer dat hij bij AuroVisie weg is gegaan. Met de Jaco Bijlsma en Werner Budding show is het wel erg achteruit gegaan. Met RTL AutoVisie als absoluut dieptepunt. Voor auto’s én TV shows.
@gtwillem:
Ik vraag me heel de tijd af of waarom ik zo’n hekel aan die Werner Budding heb, ik bedoel de man heeft me niets misdaan ofzo en ik ken hem niet, maar ik vind hem irritant; Ton Roks en Nico de Jong, geweldige lieden met humor !

Zou dat het zijn, die Budding heeft geen humor, geen zelfspot en dat afschuwelijke programma “ow ja dat is ook een mooie oto, wat heb jij, ow dat is een hele mooie oto ” en die stomme wall of fame, tenenkrommend !
Ik zal iets heel onaardigs zeggen.
Ja dat durf ik !
Zeker !

Ik zie heel de tijd concept Volkswagens hier voorbij komen met 6000 pk, 1433 pk en 7100 pk, stoerrrrre dingen.

Maar op straat, in de echte wereld zijn het allemaal van die milieu-correcte niet Co2
uitstotende müsli gehaktballen die VOOR me rijden en me ophouden !
Met wel 37 trappelende paardjes onder de kap………….
@desjonnies: Ik weet uiteraard niet waar jij woont, maar in het ‘zuiden des lands’ zie ik de laatste tijd vooral veel GTD’s en GTE’s rondrijden en die houden me niet op kan ik je vertellen ;)
Stiekem best een dik apparaat!
Jammer van die lelijke kleurstelling, maar wát een lekkere velgen!
Lijkt wel veel op die van abt
Wel grappig dier ene foto waar die jongen zonder petje verkeerd trots naar de olieafvoerpijp zit te wijzen
Toch grappig dat die schaalstoelen volgens de vw-dealer niet meer te krijgen zijn in een vw golf R.
Kleurencombo lijkt wel een wegmarkering.

Handige camouflage…
Leuk knutselpakket, nu terug aan het werk, de copieermachine heeft papier nodig en de pot moet nog geschobt worden….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).