Volkswagen Golf GTI Performance: rijtest en video

Auteur: , 95 Reacties

De zevende generatie biedt exact het dubbele aantal pk's als zijn oervader. Met Performance pack komt er zelfs nog tien pk bij, maar toch gaat het daarbij de Golf GTI niet om.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

In de race naar de meeste pk’s hobbelt de Golf GTI er altijd achteraan. Het is niet dat VW geen sterkere GTI wil bouwen, want met de Golf R laten ze zien dat ze nog wel wat meer pk’s uit een tweeliter blok kunnen peuteren. De Golf GTI lijkt het niet nodig te hebben, want de GTI blijft een onverminderd sterk “merk” waar de kopers toch wel voor naar de showroom blijven komen. Het is misschien een te simpele gedachte, maar wellicht dat juist het vasthouden van die naam daarbij helpt. Concurrenten switchden van GSI naar OPC, van Cosworth naar ST en RS, van Williams naar RS, van QV naar GTA en terug naar QV. Sommigen introduceerden zelfs een apart merk voor de hetere versies (hallo Fiat!). En VW: die hield vast aan die drie letters en deden het ondertussen beter dan de rest van de hothatch brigade. Je zou bijna denken dat het geen toeval is.

Volkswagen Golf GTI Performance

Rode streepjes en ruitjes
Herkenbaarheid, daar draait het om bij de Golf en ook bij de Golf GTI. Vandaar dat de Golf 7 geen radicale nieuwe styling kreeg en dat er ook aan de zevende generatie GTI veel details zijn te vinden die we al eerder zagen. De eerste generatie Golf GTI had het al: de rode bies in de grille. De zevende generatie krijgt dat dus ook, maar dan wel met een twist. Het rode streepje loopt tegenwoordig door in de koplampen (standaard bi-xenon met LED dagrijverlichting). De honingraat structuur van de grille is ook weer terug evenals het ruitpatroon voor de bekleding van de stoelen en de “golf-bal” voor de versies met handbak.

Volkswagen Golf GTI Performance

+70Nm
De 5 procent stijging in vermogen (van 210 naar 220 pk) vertelt maar een klein deel van het verhaal. Volkswagen nam de op EA888 gebaseerde 2.0 TSI dusdanig onder handen dat het koppel een reuzensprong nam. Er komt maar liefst 25% aan Nm’s bij voor een totaalscore van 350 Nm. Dat merk je in het dagelijkse gebruik, de motor heeft weinig moeite om de 42 kilogram lichtere Golf 7 GTI voort te bewegen. De prestaties voor alle vier de varianten zijn dan ook goed. De versies met zestraps DSG bak hebben beiden een iets lagere topsnelheid: 244 km/u voor de reguliere versie, 248 km/u voor de GTI Performance. Met handbak loopt de GTI 246 km/u, terwijl de GTI Performance met handbak de “magische” grens van 250 km/u precies haalt.

De sprint naar de 100 kan lukken binnen 6,5 seconden, de 10 pk extra van de Performance versie snoepen daar nog 0,1 seconden vanaf. Het zijn niet perse de beste waarden in het segment, maar je hoeft je er niet voor te schamen.

Volkswagen Golf GTI Performance

GTI Performance
Als sturen een hobby is, dan spaar je altijd door voor de GTI Performance. Het prijsverschil is slechts een lousy 1500 euro. De tien extra paarden maakt bij mij ook de pis niet lauw (om maar eens een spreekwoord te gebruiken), maar de belangrijkste wijzigingen zitten nog dieper verstopt in de specificatie-lijst. De eerste belangrijke toevoeging zijn de grotere en inwendig geventileerde remmen, tegelijkertijd een must-have voor de sportieve automobilist en ook het meest overgeslagen onderdeel tijdens tuning. Een upgrade van 50 pk klinkt ten slotte geiler dan een paar mm grotere remschijven, maar om echt tempo te maken zijn ze beiden minimaal even belangrijk.

Volkswagen Golf GTI Performance

Nog leuker is de toevoeging van een mechanisch sperdifferentieel. Bij de Golf VI GTI hield VW het erop dat het elektronisch surrogaat in de vorm van XDS voldoende zou moeten zijn, maar nu hebben ze in Wolfsburg het licht gezien. Upgrade naar de GTI Performance en je krijgt een echt sper tussen de voorwielen. En wat voor één! *zet feestmuts op* Het is een platensper, maar dan wel een exemplaar wat volledig elektronisch kan worden aangestuurd. Afhankelijk van de situatie blokkeert de sper gedeeltelijk of juist 100%. Het sper genereert ook een beperkte mate van Torque Vectoring worden gegenereerd: het buitenste voorwiel krijgt daarbij meer kracht toebedeeld dan het binnenste wiel en dat reduceert onderstuur.

Volkswagen Golf GTI Performance

Op de weg maakt het sper een dusdanig groot verschil, dat ik me weer eens afvraag waarom nog maar zo weinig fabrikanten het aanbieden. Eigenlijk weet ik het antwoord wel: het voegt gewicht en kosten toe, de werking kan (slecht, dat wel) gesimuleerd worden door elektronica en het vertaalt zich niet in betere specificaties voor de folder-snuffelaars. De topsnelheid blijft onveranderd, de sprinttijden worden niet beter en (theoretisch) kan het verbruik toenemen door de extra massa. Fabrikanten die het rijden niet meer zo serieus nemen, laten het daarom weg (hallo BMW!).

Volkswagen Golf GTI Performance

Voor de Golf GTI Performance geeft het sperdifferentieel een extra dimensie aan het rijden. Zet de Golf GTI Performance echt hard een bocht in en vervolgens kan je alsnog heel vroeg op het gas. Even is er dan een moment van wielspin op het binnenste wiel, waarna je bijna letterlijk de bocht uit gekatapulteerd wordt met volledige tractie op beide voorwielen. In zekere zin maakt dit elektronische sperdifferentieel vierwielaandrijving bijna overbodig. Een klein woord van waarschuwing is wel op zijn plaats: hoewel de Golf GTI niet snel onderstuurt, wil de voortrein wel een stapje opzij doen onder extreme omstandigheden. Rijdend op de limiet, lijkt het dan alsof door de sper de voorwielen beiden even wielspin hebben en dat daardoor de auto een stapje opzij doet. Het is echter geen terminaal onderstuur waar niets meer aan te doen is, en als je een goede lijn rijdt door bochten rijdt is het verder geen issue. Doe je dat niet, dan wens ik je veel succes met het verwijderen van de stukken vangrail uit de grille en de verdere schade-afhandeling.

Volkswagen Golf GTI Performance

Driving Mode Selection
We kennen het principe uiteraard al langer uit de wat duurdere klasses, maar de Golf VII GTI is nu ook uitgerust met Driving Mode Selection met keuze uit vijf modi: Comfort, Normal, Sport, ECO en Individual. Met één druk op het touchscreen verandert het karakter van het onderstel, de DSG-bak, besturing, de motor, het sperdifferentieel, de actieve cruise control, de dynamische bochtverlichting en de airco. In de sportstand wordt het geluid van de 2.0 TSI duidelijk sterker in het interieur, ongetwijfeld om je alvast een beetje aan te sporen om alle mogelijkheden uit te proberen.

Het instelbare onderstel DCC (Dynamic Chassis Control) was bij vorige Volkswagens een redelijk onzinnige optie: heel veel verschil was er niet te voelen en het was daarom het geld eigenlijk niet waard. De Golf 7 GTI krijgt echter DCC van de tweede generatie en dat systeem heeft duidelijk grotere verschillen tussen de standen Comfort, Normal en Sport. Het DCC systeem staat daarmee nog steeds niet bovenaan mijn verlanglijstje, maar het doet nu in ieder geval wel iets.

Volkswagen Golf GTI Performance

Prijzen & conclusie
De Golf GTI biedt niet de meeste pk’s van de hothatches, noch is de snelste, de meest opvallende of de meest voordelige. Als allround package scoort de Golf 7 GTI echter weer bijzonder hoog. Dat rechtvaardigt de Nederlandse vanafprijs van 33.290 euro (vanaf 1 juni 33.690 euro). De DSG bak kost 2500 euro extra, het Performance pack slechts 1500 euro. Tenzij je de Golf GTI voor je moeder bestelt omdat ze dat ruitje in de bekleding zo leuk vindt, is het wel een must om meteen mee te bestellen. Bindend Autoblog koopadvies: als het een Golf GTI moet worden, reserveer dan 1500 euro meer voor de GTI Performance. Filmpje!95 reacties

Golf 6+ gti performance?
@jweelden: Ja, totdat je je ogen open doet ;)
De VW370 is van buiten en binnen compleet anders. De VW360 is eigenlijk geen gezicht meer als je de nieuwe gewend bent.
@FelixF: Bijzonder, je ziet iets wat de meesten niet zien.
Dat is meestal niet goed….
@stirling: Anders ga je eerst even vergelijken voor je dat standaart verhaal op gaat houden. Dit is gewoon een onwijs dikke bak, welke ook prima als daily driver is in te zetten i.t.t. de genoemde astra opc, megane rs, enz..
@BRT: Kerel, als jij niet dagelijks zou kunnen rijden in een megane rs of astra opc, of welke hothatch dan ook, ligt dat toch 100% aan jouw rijgedrag!
@stirling: Volgens mij is er iets niet goed bij jou als je geen verschillen ziet, alles is anders, interieur totaal veranderd
LOL.. Het is maar wat je gewend bent. Ik word niet warm of koud van het rijgedrag van een GTI..

Grootste verandering die ik zie zijn de voor en achterlicht units. En ik vind het verre van een vooruitgang. Waar die van de 6 gewoon strak zijn, zijn die van de 7 raar gehoekt.
Mooie auto hoor. Ik zou door de autodealer wel de achterdakspoiler laten weghalen. Op een auto zoals deze heeft dit weinig nut.
@heidi: dat ding zit er niet voor de downforce!
@MARS:

Snap ik ook wel, maar bij zo’n auto als bijv. een VW GTI zal je weinig verschil merken hoor. Anders dan bij een Porsche, Lambo., Ferrari, BMW M, Merc. AMG, Audi RS.
@heidi: Heeft bij elke auto zin.. Mits die 250+ rijdt..
@heidi: Blond…
Mooi geschreven stukje! Veranderd helaas weinig aan het feit dat deze Golf ongeveer zo lelijk als een MK5 is ..
@sebasjuhh: ja, en als ik zeg saai krijg ik vast weer op mijn kop van de fanboys.
Wat is er met het geluid gebeurd?
@mierenneuker: bij mij ook raar mis de bas
@mierenneuker: Idd, lijkt wel of het in een badkamer is opgenomen. Klinkt voor geen meter.
@chrisej2: Ik denk eerder een politiecel.

@Wouter, ik mis je petje?
@mierenneuker: We hadden wat technische problemen tijdens de opnames :(
@mierenneuker: check, even F5’en en het zou nu opgelost moeten zijn..
@mierenneuker: je bedoelt de 1.2 liter die nog aan het blok ontbreekt ;)?
Hoe geloofwaardig is een rijtest van een Volkswagen, als vooraf een reclame getoond wordt van Volkswagen?
@mercs:
Dit is er eentje met het optionele silence pack, kost 1500 euro maar dan heb je ook wat…
@mercs: Heel geloofwaardig. Je hebt de reclame tenslotte al gehad :)
Wat zit daar eigenlijk in de bumper, onder de kentekenplaat? Radar voor de adaptive cruise control?
@FenderBender: Ja, net zoals de gewone golf ook heeft, onder welke steen heb jij geleefd?
@civicfk3:
Hij geeft het toch zelf al aan wat het is.. Onder welke steen kwam jij?
@JamesBond007: Waarom dan retorische vragen stellen ? Ehhh … wacht …
@dawwg: Juist ja ;-)
Zit er goed uit zo in sinister zwart met dat rode biesje. Alleen de velgen vind ik niet fraai. Liever de spaaksvelgen van de R32.
Waarom niet 1000,- extra basisprijs en dan die ‘Performance’ meuk standaard. Nu koop je eigenlijk een GTI met beroerde remmen en fucked up handling, tenzij je het performance pack neemt. Snap niet dat kopers zich zo laten naaien. Nu maken ze auto’s ‘bewust’ slechter dan ze kunnen zijn in de hoop wat van die pakketjes te slijten. T’was voor mij een reden geweest om zo de showroom weer uit te lopen. En ja, ik weet dat IEDEREEN dat doet. Maakt het niet minder belachelijk.
@E34M5Touring: BMW doet dat ook met hun M-onderstel etc.
@bsxc2: Klopt, je kan inderdaad een M onderstel aanvinken op je 116i. Op de M modellen en Performance modellen zit het echter standaard. Evenals goede remmen. Waarom een GTI maken en dan een Performance pakket met betere remmen. Dan geef je eigenlijk toe dat de originele remmerij gewoon net aan is. Nogmaals, ik weet dat iedereen dat doet maar dat maakt het niet minder stom. Zelfde verhaal met de Porsche Turbo. Wil je hem optimaal? Tja, dan moet je dus de Turbo S hebben….
@E34M5Touring: Mwah.. Optimaal? :p Neem maar van mij een dat een Turbo (ga even uit van de 997) al behoorlijk optimaal is hoor :) Die S bestel je gewoon omdat je toch wat meer PK’tjes wilt en toch net wat sneller wil zijn ..
@sebasjuhh: Een Porsche is nooit optimaal. Van elke topversie komt een toptop versie. Turbo – Turbo S, GT3 en GT3 RS, GT2 en GT2 RS. Elke ultimate 911 heeft een extra ultimate versie. Als je maar betaalt….
@E34M5Touring: Dat ligt er wel aan hoe je dat ziet. We spraken bij deze Golf over een verbeterd onderstel + remmen. De remmen van een Turbo (keramisch) zijn echt niet slechter dan die van de S. Ook op een Turbo kun je de zelfde onderstel opties krijgen als de S. Om maar wat te noemen..
@sebasjuhh: Ja dus eigenlijk zegt Porsche, de S is zo goed als de Turbo kan zijn. Voor een x aantal duizenden euro’s extra, dat wel…..
@bsxc2: Slecht voorbeeld..
M-Onderstel is voor degene die een sportievere wegligging wensen te hebben en wat comfort in willen leveren.
Mensen die dat niet willen kiezen dat dus zeker niet.
@kaasboerin: Thank you!
@E34M5Touring: “Nu maken ze auto’s ‘bewust’ slechter dan ze kunnen zijn in de hoop wat van die pakketjes te slijten” wat een onzin! Als ze de beste GTI moeten maken, kost je dat een fortuin.

Het gaat er gewoon om, om de vanafprijs zo laag mogelijk te maken.
@melkkoe: Als je op een performance model bezuinigd op remmen en die vervolgens voor 1500,- extra wel levert ben je de boel aan het beflikkeren. Mag jij het onzin vinden, ik zou linea recta de showroom uitlopen als ik zou horen dat ik 1500,- bij mag betalen voor een setje fatsoenlijke remmen.
@E34M5Touring: Wat voor de een superieur is, kan bijv. voor iemand als Wouter matig zijn in de autowereld.
De meeste mensen vinden hun normale Golf al goed, terwijl ze nog nooit een GTI hebben gereden.
Zo kunnen we blijven doorgaan, elk nieuw model blijkt ook steeds ‘beter’ te worden, maar dat betwijfel ik (zo zouden de vorige modellen zeer slecht gebouwd zijn).
@bsxc2: Ja ok, dan praat je over het verschil tussen een 1.4TSI en een GTI. Maar bij de GTI onderling zit nu verschil in de remmen. Op je Hot Hatch extra moeten betalen voor betere remmen….. Renault bied het Cup chassis aan, maar de remmerij wordt daarbij niet aangepakt. Enkel een stugger en stijver chassis en onderstel. Meerprijs voor betere remmen die niet keramisch zijn slaat nergens op (als ze nou optioneel ceramic remmen aanbieden, maar waarschijnlijk krijg je grotere/dikkere remschijven die geperforeerd zijn).
@E34M5Touring: Je moet er gewoon, vanuit gaan dat deze auto 37.690 euro kost.
Ze zullen dat pakket wel “loskoppelen” voor de leaserijder, dat is toch de grootste markt voor VW GTI Nederland.
Je stapt voor minder in, en je betaalt zelf de extra’s, scheelt toch weer bijtelling.
En je kan dan onder de “magische grens” toch een GTI leasen voor iets minder dan 34.000 euro.
@E34M5Touring: bij de huidige 3 reeks kan ik op elk model M remmen krijgen! Zijn de standaard remmers van een 335i slecht? Want fatsoenlijke remmen, daar moet je ook bij jou favoriete merk voor bijbetalen.
Is de standaard ophanging van een 335i slecht? Want een goede ophanging, daar moet je ook bij jou favoriete merk voor bijbetalen.
Zijn de standaard stoelen van een 335i slecht? Want voor een deftig steunende stoel mag je ook bij jou favoriete merk bijbetalen.
Dus niet zo zeiken over de GTI. BMW doet het zo al jaren!!!!
@saxoke: Luister, op je pik getrapte fanboy, ik heb nu in 3 comments gezegd en met voorbeelden ondersteund dat VW hier NIET de enige in is. En bovendien heb ik nog nooit iemand horen zeiken over de remmen in z’n 35i. Als je de rijtest kijkt (wel gedaan neem ik aan?) hoor je Wouter zeggen dat ie eigenlijk gewoon dat performance pack nodig heeft. Oftewel de remmen zijn net aan. Dat vind ik belachelijk op je topmodel. En nogmaals, IEDEREEN doet dat en dat weet ik. Alleen dat maak het niet minder belachelijk…
@E34M5Touring: hahaha schitterend dat je mij een op mn pik getrapte fanboy noemt. als ik ergens n fanboyke van zou zijn dan is het wel de 335i. Dat is op dit moment n wagen die als touring heel hoog op mn verlanglijstje staat ;-)
Om nog ff over remmen verder te gaan:
Jij zegt dat je nooit extra zou betalen voor betere remmen als ze niet keramisch zijn? De M remmerij die je onder een 320d kan bestellen zijn voor 750euro echt ni keramisch. Toch zou ik ze aanraden. Alleen al voor het uitzicht.
Over slechte remmen gesproken: de BMW E39 had echt belabberde remmen. Het remde enorm goed. Maar als je 2x hard na elkaar remde dan werd t pedaal echt wel sponzig. Een uithoudingsvermogen van nix hadden de remmen van de E39.
Dat sommige merken de keuze laten vind ik echt wel verdedigbaar. Er is volk genoeg dat de GTI koopt als snelle auto waarmee toch nooit overdreven sportief gereden wordt. K kan er zo enkele opnoemen. 95% van de GTI’s ziet nooit n circuit. Dus dan hebben ze die betere remmen ook ni nodig. Maar zoals ik juist al zei: alleen al voor t uiterlijk door de alu velgen zou ik die optie aanvinken…
Zo vind ik ook dat sommige uitrusting standaard zou mogen zijn op een 330i/335i touring: om maar iets te noemen: sportstoelen, multifunctioneel stuur, cruise control, ……
N fiestaatje van 10000euro heeft t bij wijze van spreken standaard….
Okee weer een leuke rijtest, maar nu de hamvraag… hoe is het op het eind afgelopen met die vogelspotter in de kofferbak?? :-)
@VeniVidiVici:

Ik vroeg me eerder af wie Wouter z’n meest linkse voortand boven uit z’n mond heeft getikt…
Ik vind het echt wel een strakke wagen. Gewoon af! Niet heel speciaal maar ik zou hem best willen hebben.

Wat een slecht geluid in deze video zeg! Echt irritant!
@mlbenz: Geen probleem hier, misschien zijn de speakers niet aangesloten, kijk eens naar de stekker.
Gewoon weer de benchmark dus… Knap
@schellekens006: de benchmark…die is goed!
@schellekens006: De benchmark is de Megane RS. Het enige waar de Golf goed in is, is niemand teleurstellen. Iedereen kan hem wel enigszins waarderen, omdat hij niet slecht is. Maar sommige willen nou eenmaal iets spannends hebben en dan wil je geen Golf.
@berlinetta: Maar dat gaat je extra kosten bij de lease maatschappij, en de werkgever heeft (dwingt) je liever in een Golf.
Tja weinig vernieuwend… Het is weer allemaal hetzelfde maar met iets andere vormen…
Het enige wat mij opvalt is dat ZE (VW dus) zo hun best doen om de GTI een GTI te laten zijn, dat het ding een teleurstelling moet zijn op 1 punt (het belangrijkste) ten opzichte van zijn illustere voorgangers de I en II GTI’s : The unbearable lightness of being a GTI.
@desjonnies: Ach de nieuwe generatie, zegt dat geen reet, wat veel belangerijker is of dat de auto easy connect kan worden met i phone, dat is pas cool.
O ja, wanneer ik niet kan sturen, dat de auto mijn fouten opheft, dan hoef ik me daar ook niet druk over te maken.
Ik wil namelijk met 200 km/u, door een haakse bocht, maar ik wil dan wel, online blijven, anders mis ik misschien wat, dus auto, regel dat.
wat is dit voor k*t video? alsof ik naar de radio luister, naja ik heb het maar gelezen want video gaat nergens over
Opvallend hoe er verschillende meningen zijn onder journalisten, Chris Harris pleit juist voor een standaard GTI zonder performance pack maar met het adaptieve onderstel.
Waarom wordt toch altijd gezegd dat VW niet mee doet in de pk-strijd. De Megane heeft 250 pk, de Focus ST ook, de Astra OPC 280 blablabla. Daar hebben ze toch een Golf R voor?? Waarom wordt de GTI altijd aan deze modellen gelinkt?
@berlinetta: Misschien heeft het iets met geld te maken.
@stirling: Achja dat is waar, de concurrentie is goedkoper. Ik ben altijd geneigd eerst naar vergelijkbare prestaties te kijken en dan pas naar de prijzen.
Zou best mijn zwarte MK3 GTI willen inruilen voor deze..
Saaier kan het toch niet worden, waarom komt VAG niet met iets spannends, zelfs toyota kan het met de GT86.
@stirling:

Het zou misschien met de verkoopcijfers te maken kunnen hebben…

“spannende” auto’s zijn hartstikke leuk, maar commercieel gezien zelden een succes. Voorbeelden te over, denk alleen binnen het merk VW maar aan de New Beetle en de Pheaton.

Mocht er toch iemand serieus twijfelen tussen een GT86 en een VW, dan verwacht ik dat die persoon eerder voor een Scirocco gaat kijken.
”die hield vast aan die drie letters en deden het ondertussen beter dan de rest van de hothatch brigade” , oooh ?
De laatste kwam weer na jaaaaren weer een beetje in de buurt , legde het wel af tegen een Megane en ..eigenlijk alles.
Nu zie ik weer te vaak het woord onderstuur,……
@tweede_woning: Ehh, legt het af op het circuit, maar wint in het in de verkoop, afschrijving, uitstraling, afwerking interieur, en nav-systeem …. nu jij weer. En verder voor de goede orde: nee, ik heb geen Golfje (of zelfs maar VAG) en de reguliere Megane stuurt lang niet zo strak als de Cup versies, is allemaal fanboy geneuzel. En de ‘rest’ (Opel ?) komt bij vergelijkende tests al helemaal nooit in de buurt …
@dawwg: VAG begrijpt te goed dat handling , stuurgedrag de mensen niet bepaald interesseert . En dat klopt ! Vandaar het bestaansrecht van VW .
en… begin niet over kwaliteit ……dank alvast.
@dawwg: De Astra OPC wordt toch gezien als een zeer goede hothatch. Of bedoelde je dat niet?
Wat een slaapverwekkend saai uiterlijk voor zo’n zgn. sportieve auto zeg…
Als ik dan toch een saai uitziende sportieve auto nodig zou hebben, dan zou ik eerder voor een BMW 135i M gaan. Ietsje duurder, s-t-u-k-k-e-n sneller en leuker om te rijden.
@lemans96: Niet “ietsje” duurder; 20K duurder (begint bij ~55K in NL !); koop je 2 hele nieuwe auto’s voor als het moet …
@dawwg: Tsja, in uitzuigland Nederland is ie inderdaad zoveel duurder. Ik zat met Chris harris z’n vergelijk in het hoofd…
Lijkt wel of het met 10 jaar oude cam’s is opgenomen qua geluid. :P

Verder mooi bakje, in veel opzichten stuk verbeterd tov de vorige.
Ik krijg ‘m in die kleur, met Austins en xenon-plus; volgende week wordt ie gebouwd. Had de kleur echter nog niet gezien, o o wat een mooi ding!!!!
hopelijk doen jullie ook een rijtest met de Golf VII GTD
Een auto die een stapje opzij doet, ohooh, daar hebben ze bij VAG slechte ervaring mee.
Voor je het weet liggen er een paar achterstevoren naast een Duitse snelweg en ze moeten er weer een extra spoilertje op plakken of antistapje electro shit.
Wat. Een. Mini. Uitlaatjes. Hoe zielig kan het worden? Kom op jongens, tis verdikke een GTI!!! Die verdient veel dikkere.
er kan d’r maar 1 de baas zijn
@styns:
Klopt, en dat blijft de Megane RS….
Ik ben niet ‘Volkswagen-minded’, maar ik vind dit gewoon een hele vette bak!!
Dit model golf is echt lelijk en daar veranderd deze gti helemaal niks in. Dan ging ik wel voor een andere duitser.
Blijft voor mij de meest sportieve alround hatchback. Bescheiden in uiterlijk maar toch met veel potentieel. De wedloop naar meer PK’s hebben ze gelukkig achterwege gelaten wat het verbruik ten goede komt. Snel als het moet maar met de nodige comfort als het rustiger aan gaat. Kwalitatief steekt hij ookneg eens boven de naderen uit (geen gerammel en gerommel zoals in de Megane)
@speedie: daar sluit ik me bij aan
Echt de grijze muis onder de hot hatches, enige ‘speciale’ is een rood streepje op de neus :( Wel ideale auto voor het KLPD , een vlotte bak die opgaat on de massa. Alhoewel *kijkt ff naar buiten* daar heeft de rest van middelmatig Nederland blijkbaar ook een voorkeur voor ;)
Ik vind de gti-5 nog steeds de mooiste, deze “nieuwe” heeft nog steeds 6 versnellingen DSG , nog steeds de zelfde bak? BMW heeft zelfs 8 versnellingen.Ik ben wezen kijken voor de gti-6 en kwam boven de 40.000 euro’s uit, Nee voor mijn geen golfje boven de 40.000 euro’s.
@nevermind: Kijk in Duitsland, daar heb je al een Golf 6 R met minder als 50k op de teller voor minder als 40k. ;)
Ik snap niet wat mensen de meerwaarde vinden van een Megane RS. Oké, rijdt best leuk. Maar kwalitatief is het stukken minder dan de Golf en ook de restwaarde is lager. Ik vind de Megane RS persoonlijk ook extreem lelijk, net als die Toyota GT86 overigens. Kwestie van smaak. Ik vind de GTI prachtig. Straalt luxe en kracht uit.

Een maatje van mij heeft overigens zo’n Megane RS en dat dashboard rammelt en kraakt inmiddels aan alle kanten. Mijn GTI MK6 heeft daarentegen nog geen enkel rammeltje en is zelfs iets ouder. Ik heb de mijne in 2009 gekocht en is zelfs ouder dan de zijne. Echt heel veel scheelt het ook niet qua performance, al ziet het er op papier natuurlijk groter uit.

Ik hoor veel positieve verhalen over de nieuwe GTI. Eind deze maand staat hij bij ons in de showroom, dus dan kan ik een uitgebreide proefrit gaan maken. Ben erg benieuwd!
@jows: De meerwaarde is dat mensen die een Megane RS kopen, van sportief autorijden houden. Geen pietpeuterige kwaliteitsfreaks.
Rammeltje hier, rammeltje daar. Lekker belangrijk. Zet je de radio aan!?

Al is het nog maar de vraag hoeveel mensen met een Megane RS echt last hebben van noemenswaardige rammeltjes. Ik heb een klein kraakje bij mijn dashboard en dat is het veertje van het klepje waarachter de usb aansluiting zit. Lekker laten kraken ;)
@jeffreym3: ik hou ook van sportief rijden, das dus gelul. Ik heb gewoon gekozen voor de gulden middenweg. Luxe en snelheid. En dat argument dat je maar lekker de radio hard aan moet zetten is natuurlijk kul.

Cognitieve dissonantie noemen ze dat. Je praat een tekortkoming goed. Feit is en blijft dat ik voor dik 35 ruggen een bepaalde kwaliteit verwacht. Ik heh, een ander vindt dat misschien minder belangrijk.

Anyway, volgens mij zijn er wat testen waaruit blijkt dat de nieuwe Golf GTI MK7 behoorlijk in de buurt komt van de RS en zelfs sneller is dan de Focus ST ondanks het mindere aantal PK’s.

Bron: http://www.golfgtiforum.nl/forum/viewtopic.php?f=72&t=4403&start=50 (scans)

Het verschil tussen de GTI en de GTI Performance op de ring bedraagt zelfs 8 seconden. Dat is écht een groot verschil.

Verder wens ik iedereen veel plezier in de auto van hun keuze.
@jows: Ieder zijn ding inderdaad. Wij zitten zo te lezen op een hele andere lijn. Ik zie een hothatch het liefst als een gestripte uitvoering van de standaard variant. De vlag gaat uit als Renault met een versie komt zoals een R26.R. Dat is in mijn ogen hoe een hothatch hoort te zijn ;)

Wat betreft de kwaliteit. Ik ben nog geen review tegengekomen waarin men hierover klaagt.

Uit interesse: Wat is de ring tijd van een GTI met PP?
Hebben hebben!
Dat is nou precies GTI – Ziet er niet spannend uit, saaie bekleding, duur, overbodig, vreemde optie pakketten, net-niet , VAG, Sjonnie bak, saai interieur, dure opties, kan beter een Megane RS kopen, te weinig paardekrachten in verhouding met de concurrentie.

Dat alles en nog een stuk meer.

………………………………….. totdat je er in rijdt. (wauw)
aan iedereen: stop met zeiken over die magane rs, het is een volledig anders soort auto (lees: meer circuitgericht), en het grootste nadeel: het is fransen bucht!!!
vw heeft een grote stap vooruit gedaan door in het optionele performancepack niet enkel betere remmen, maar ook een mechanisch sper te monteren, daarom is de auto veel leuker te rijden.
en de besturing is ook veel verbetert, 2.1 omwentelingen van links naar rechts.
ik vind de nieuwe golf zelf niet zo mooi, maar dat het op gebied van rijplezier een saaie auto is gebleven is toch zever die van vw haters komt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).