VW-soap: Piëch wil Winterkorn zo snel mogelijk wippen

Auteur: , 22 Reacties

Piëch, kleinzoon van Ferdinand Porsche en president-commissaris van de Volkswagen Group, wil de huidige CEO zo snel mogelijk de deur uit hebben. En als Piëch eenmaal de pik op je heeft, dan is het snel voorbij.

Geen hoebahoebahophop tussen Piech en Winterkorn

Deze maand begon het te donderen in de top van de Volkswagen Group. Ferdinand Piëch nam in een interview met een Duits magazine openlijk afstand van CEO Martin Winterkorn, zijn gedoodverfde opvolger. De rest van de raad van commissarissen is overigens van mening dat Winterkorn mag blijven, en ziet geen reden om zijn contract in 2016 niet te verlengen, maar patriarch Piëch is op oorlogspad. Winterkorn is toast.

Duitse media melden vandaag namelijk dat Piëch steun heeft gezocht bij de families Porsche en Piëch, die samen een stemrecht van 50,7 procent hebben in Volkswagen AG. Met hun support wil hij Winterkorn ontslaan als CEO van Volkswagen en vervangen door óf Matthias Müller (Porsche-baasje) óf Winfried Vahland (CEO van Skoda). En deze switch in CEO’s wil Piëch er nog vóór de aandeelhoudersvergadering van 5 mei doorheen drukken.

De reden voor de clash met Winterkon zou te maken hebben met salestargets in de Verenigde Staten die keer op keer gemist worden, waardoor hun aandeel op de Amerikaanse automarkt ver ondermaats is. Ook is er onvrede over de winstmarge van de VAG-producten.

Wordt vervolgd…

Fotocredit: syls22 reacties

Lekker volwassen om dit zo naar buiten te brengen.
Opa Piëch, tijd voor pensioen denk ik. Wil iemand anders nog wel CEO worden dan, met die bejaarde machtswellusteling hijgend in je nek?! En de winstmarge bij VAG producten is inderdaad om te huilen…. Misschien moeten ze de auto’s binnen het concern nog wat meer op elkaar gaan laten lijken.
@trustmeiamanengineer:
Daar zijn ze druk mee bezig:
http://www.autofans.be/nieuws/varia/31112-vw-gaat-besparen-op-auto-onderdelen-om-meer-winst-te-maken
@Rob: Man man man, gaat de betrouwbaarheid en innovatie waarschijnlijk nog verder ten goede komen, die geldlust van de aandeelhouders…
Gezellige boel daar!
“onvrede over de winstmarge van de VAG-producten” Kan hij beter de engineers ontslaan die voor kwaliteits problemen (kosten) zorgen..
@norge:
Of anders de inkopers die al die inferieure delen inkopen.
Ik denk in beelden. Bedankt @Ricardo….
@baasbas:
Altijd al geweten dat Piech van de herenliefde was….

Dat was het eerste dat er in mij opkwam bij het lezen van de kop….
Interessant en anders dan andere keren is dat de Porsche familie en één neef van Piech beiden hebben aangegeven dat ze Winterkorn zullen steunen. De vraag is of die toezegging hard is of niet. Als dat WEL zo is dan is Piech dit keer de verliezer en zal hij op korte termijn aftreden.
@w0o0dy: oeh. Dan kan ie samen met Bernie full time belasting gaan ontduiken en krijgen we Audi/VW /Lambo in de F1 erbij.
Ja, dikke Harry dat t met marges of aantallen in de VS te maken heeft… Dit is natuurlijk weer iets persoonlijks.. Winterkorn, tactisch richting Piech, een paar steekjes laten vallen vermoed ik.. Dat wordt touwtrekken.. :))
Als je ziet hoe ze Wendeling Wiedeking, de man die Porsche van de ondergang heeft gered hebben ‘bedankt’ dan zullen ze deze éminence grise van de auto industrie ook niet nalaten om keihard onderuit te trappen.
Dat is als Piëch de lengte krijgt.
Maar volgens mij heeft het nooit echt geboterd tussen de Piëchs en de Porsches, Piëch heeft destijds voor paleis revolutie bij Porsche gezorgd door de 917 er door te drukken en Ome Ferry eigenlijk te overrulen.
En de VS, wil je dar nog succesvol zijn, wat ik begrepen heb zijn de consumenten organisaties daar oppermachtig en heb je een garantie en coulance regeling te geven van 8947 jaar per auto.
Daarnaast lezen we hier vaak genoeg over de claim cultuur en over recalls van producten, terecht of onterecht.
Ik vond de Fransen en Italianen altijd dom dat ze zich hebben terug getrokken uit Noord Amerika, maar ben inmiddels van mening dat er waarschijnlijk meer te verdienen valt in b.v. Zuid Amerika.
En de idee van VAG om groter dan Toyota te worden zal moeilijk zo niet onmogelijk zijn, Toyota maakt nog hele ritsen voertuigen die speciaal en alleen maar in ontwikkelingslanden worden verkocht zoals oude modellen Land Cruisers.
@desjonnies: VW maakte tot voor kort de T2 nog…

En in sommige landen naken ze ook goedkope auto’s speciaal voor bepaalde landen. Zoek bijvoorbeeld maar eens naar vw Argentinië …
Ik zou me meer druk maken om de olie zuipende kut blokken die ze maken.
En ja, ik ben een vw man.
Tot ongeveer de halverwege de jaren 90, toen vw een opel manager in dienst nam en de kwaliteit naar beneden donderde.
Daarna vind ik ze prut.
@g40freak: dat heeft de betrouwbaarheid van Opel ook geen windeieren gelegd. Ze maken nu zelfs goede auto’s
@lekbak: er zijn dingen die een vw man nooit toegeeft natuurlijk.
Die Piech is zelf toch ook eindverantwoordelijk voor hoe alles reilt en zeilt binnen het VAAG concern?

Gelukkig kan hij altijd terugkijken op het MEGAMEGAMEEEEEGA succes van de VW Phaeton, wat een exclusief feestje van (en naar nu blijkt voor) hem was…..
Ik dacht aan make up s** bij de titel.
Gewoon die piech een keertje vervangen, die mag al lang met pensioen
Piech is een briljant genie, maar ook een asociale narcist.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).