Waarom deze Daihatsu Copen 130.000 euro kost

Auteur: , 35 Reacties

Nee, dat is geen nulletje te veel. Gelukkig zit er een extraatje bij.

Wij Nederlanders houden van goedkoop. Wat dat betreft zat het met de Daihatsu Copen wel snor. Echt goedkoop is anders, maar schreeuwend duur was de kleine Japanse roadster ook niet. Ooit zouden de prijzen kunnen stijgen onder de noemer ‘cultstatus’, maar wij twijfelen of dat nu al het geval is. Daarom is 13.000 euro al vrij duur voor de kleine Japanse roadster. Laat staan tien keer zo veel. Toch biedt een bedrijf in Harderwijk dit min of meer aan.

Zoals je kunt verwachten krijg je dan wel iets meer dan alleen een Copen. Oké, heel eerlijk gezegd is juist de Copen de bijkomstigheid. Het gros van die 130.000 euro gaat naar een RMB Silver Star. Dat is een luxueuze camper. Deze grijze unit op basis van een vrachtwagen is van alle luxe voorzien om een kampeervakantie decadent te laten verlopen. Keuken, toilet, wastafel, tweepersoonsbed. Ook natuurlijk twee zetels en een bank, voorzien van mooie leren bekleding.

Copen camper

Het gaat om een unit uit 2008 met zo’n 50.000 km op de teller. Om even grootte in context te zetten: de camper is gebaseerd op een MAN-vrachtwagen en beschikt over een 6,8 liter grote zes-in-lijn vrachtwagenmotor. Het gevaarte weegt dan ook bijna 8.000 kg. Hoe lang en breed het ding is staat er niet bij, maar onderstaande foto schetst een goed beeld. Tenminste, het ding is wel erg groot voor een tweepersoonscamper.

Copen camper

Bovendien vraag je je nu misschien af: wat heeft die Copen ermee te maken? Niet alleen beantwoordt de kleine Daihatsu de vraag over de grootte, ook lost hij een probleem op wat veel camper-kampeerders hebben. Als je met je woonwagen kamp hebt opgezet op een camping, en je wil ergens heen, dan moet je alles weer inklappen, opbergen, binnen zetten, et cetera. Een alternatief is een auto meenemen die die nobele taak vervult. Dat kan op een aanhanger, maar het kan ook ín de camper! Nou is de aangeboden RMB vrij fors, maar veel meer ruimte dan een kleine auto is er niet. Maar hey, met zijn tweetjes op pad en op locatie lekker kunnen scheuren met een kleine Japanse roadster, daar is ook het nodige voor te zeggen.

Klinkt dit nou als jouw droomvakantie? Dan kun je terecht bij deze camperdealer of hun advertentie op Marktplaats. Coop dan!!1!

Copen Camper

Met dank aan Lucien voor de tip!35 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Misschien past mijn Z3 er ook wel in.
@z3cabby: als je maar hard genoeg aan komt rijden wel hoor…
Voor €130.000 kun je 25 jaar voor €5.200/jaar op vakantie. Voor de dan nog niet meegerekende onderhoud- en verzekeringskosten kun je vast een leuke auto huren op locatie.

Desnoods huur je een keer een camper voor €3.000 voor een paar weken als je echt die ‘vrijheid’ wilt van in je ‘eigen’ douche douchen en je eigen WC gebruiken. Die je dan vervolgens ook zelf schoon mag houden net zoals de rest van het voertuig.
@stephane8200: ik heb dat ook nooit begrepen. Als je de kosten per vakantie uitrekent, zijn er veel interessantere alternatieven dan het in het bezit hebben van zo’n dure camper.
@competition102: ik kan me voorstellen dat als je langer en meer op vakantie gaat het wél interessanter wordt. Oom en tante van me overwinteren 5-6 maanden in een vergelijkbare luxe camper en reizen dan een beetje rond. Voor een paar keer per jaar is het niet zo interessant misschien.
@competition102: in de VS verkopen 65+ers vaak hun huis en kopen zo’n RV (camper) om vervolgens rond te gaan reizen. Hier helaas niet zo’n succes, het zou wel een hoop schelen, er komen meer huizen vrij op de markt, minder uitstoot van vluchten binnen Europa, etc. etc.
@ghost: 🤔 Misschien moeten we die oudjes gaan exporteren naar de VS met RV lekker daar laten rondrijden.
@isn1981: als je geluk hebt wordt jij ook oud, maar zie eerst maar eens enge ziektes en (verkeers)ongelukken te ontlopen. Eens kijken of je opmerkingen zoals je net hebt geplaatst nog steeds zo leuk vindt……
@audicoupe84: Nou nou niet zo serieus….maar als je mij een RV en mijn pensioen vanaf nu betaald ga ik met plezier door de VS rijden tot de dood.😘
@stephane8200: Ja maar niet iedereen wordt vrolijk van een hotelkamer, zeker als het wat ontspannendere vakantie is. Hele volksstammen gaan naar all-in hotels bij het zwembad liggen, maar ook hele volksstammen haten het. Het gaat er niet altijd om dat het goedkoper is.
@fanboy: gaat mij niet om goedkoper maar gemak. Bed & Breakfast is wat anders dan all-in. AirBnB is wat anders dan B&B. Desnoods een vakantiehuis ergens of zo’n huis via-via. Genoeg opties.

Ik vind zelf koken, schoonmaken en dat soort dingen geen dingen die ik op vakantie wil doen. Daar wil ik best voor betalen.
@stephane8200: Het gaat dus ook niet iedereen om gemak.

Of ze hebben een andere invulling ervan. Gemakkelijk dat we alles bij ons hebben en kunnen gaan waar we willen. Je kunt zo ergens anders naar toe rijden.

Camper is dan ook voornamelijk geschikt als je veel wil rondtrekken, en flexibel wil houden.
@fanboy: correct. Daarom staat er ook ‘ik vind’ en ‘het gaat mij’ ;)
@stephane8200: Vergeet niet dat het ding ook nog ergens gestalt moet worden als je hem niet gebruikt. Plus dat dit soort voertuigen ook niet bepaaldt zuinig zijn met de diesel.
@stephane8200: precies wat ik dacht
@stephane8200: ik heb ook nooit begrepen waarom je een Ferarri voor 2 Ton koopt terwijl je voor 15k een sportieve station wagen hebt, die je ook van A naar B brengt, en dan ook nog is met ruimte voor bagage, en een normale instap…. Overal zijn redenen voor… een auto liefhebber begrijpt het een, en een camper liefhebber het ander. Vaak zijn het gepensioneerde die goed geld hebben en zo de hele zomer weg zijn.
@ontploffer: waarom zou je een huis kopen als je ook in een caravan kan wonen? Waarom zou je nieuwe kleding kopen als oude nog wel een jaar mee kan? Waarom ga je naar Frankrijk als je ook naar Nieuw Zeeland kan? Waarom koopt iemand een A-merk terwijl een C-merk net zo goed is.

Zo lust ik er nog wel een paar.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wie wil dat nou niet, een mobiele M.A.N.-cave met garage…

Als je dat ding maar goed ver van huis parkeert weet je tenminste zeker dat je niet om de haverklap gestoord wordt door moeders de vrouw… Lekker rustig.
Ik heb echt geen idee wat zo’n ding nieuw kost, maar voor 130k moet je toch wel iets mooiers krijgen dan deze ouwe meuk?
@berlinetta: nieuw kunnen ze tot de halve miljoen kruipen volgens mij. Als je een Vario Mobil wil (en dan eentje met een garage waar een Mercedes SL in past) zelfs ruim een miljoen, meen ik mij te herinneren. Deze apparaten zijn krankzinnig duur.
@720s: Als zoiets echt een half miljoen kost, dan lijkt het me echt een hele slechte koop. Waarom huur je zo’n ding dan niet als je hem nodig hebt? Wel de lusten, maar niet de lasten denk ik dan maar zo.
@berlinetta: een beetje leuke Morelo gaat dik over het miljoen. Het gaat deze mensen ook over het rijden zelf, en het bezitten van een dergelijk product. Denk ik.
@2wheeler: Ja oke, als je een miljoen kan missen voor zo’n ding dan zul je sowieso wel goed in de slappe was zitten.
@2wheeler: bullshit, de top-spec Morelo zit ongeveer rond de 550.000 euro. Beetje normale Morelo rond de 400K.
@madvillain: wat ben je boos zeg. Je hebt gelijk hoor pop, het was een Volkner die ik had gezien, geen Morelo.
@2wheeler: als je die Volkner bedoeld in Dusseldorf met de auto onder (welke uitgeschoven werd): deze kostte 750K en is verkocht aan een jong stel.
Voor dat geld zou ik toch liever wat anders copen.
@gandini: waar zit de dislike knop
Een Copen is echt een leuk karretje voor erbij. Zeer luxe voor zo’n klein ding, rijden best lollig, nemen weinig plek in. Jammer dat ze nogal kunnen roesten. Maar die camper mogen ze echt houden, geen idee waarom je dit zou willen.
Mogen ze houden zonde van het geld.
Toen ik voor Mazda op de Rai stond was onze stand tegenover die van Daihatsu. Mijn verkoopleider was net als ik een ruime 2m en ook qua gewicht kwamen we redelijk overeen. Op een gegeven moment ff als geintje in die Copen gaan zitten. Die grieten bij Daihatsu gingen helemaal stuk. We zaten echt schouder aan schouder en beide met de kop ver boven de dakrand. Daarna ook nog ff het dak dichtgedaan, toen leek het helemaal een clownsauto! Wel enorm gelachen, die meiden vonden het helemaal geweldig!
@E34M5Touring: maar heb je er eentje kunnen neuken? Dat mis ik in je verhaal… 😉
@nicolasr: Is hij sowieso niet meer van de kerels, vraag ik me serieus af als je je vrijwillig met een andere kerel in zo’n wagentje gaat zitten ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).