Waan je koning camping in deze camper met garage

Auteur: , 35 Reacties

In weelde en luxe kamperen, Vario Mobil helpt je.

Kamperen kan op vele manieren. Een tent in je auto proppen, een vouwwagen of caravan achter je auto hangen of gewoon een camper gebruiken: op één van die manieren reizen Nederlanders rond deze tijd van het jaar weer massaal naar het buitenland, om te genieten van een tijdelijk primitief verblijf. Voor wie dat leuk klinkt, maar niet kan genieten van een leven zonder luxe, biedt een Duits camperbedrijf genaamd Vario Mobil de oplossing.

Neem bijvoorbeeld deze Vario Perfect (zo heet ie echt). De grootste variant daarvan, in “Premium” trim, heeft alles wat je hartje begeert. Luxe meubels en uitrusting, groot formaat en een leuke extra: je kunt je auto achterin parkeren. Dat kennen we wel, maar de Perfect is ietsje compacter, geloof het of niet. En omdat de auto achterin past, kan die auto ook iets groter zijn. Formaat A-Klasse, zegt Vario, maar een SL past dus ook.

Zoals bij veel van dit soort campers is de basis een vrachtwagen, zodat het geheel nog een beetje vooruit te krijgen is. Met een 430 pk sterke Mercedes-motor komt de Perfect niks tekort. Een leuk extraatje voor het “Amerikaanse” effect is dat de zijwanden kunnen uitschuiven voor extra ruimte.

Een kampeerstijl als deze is wel vrij prijzig, getuige het prijskaartje van 1.230.000. Je gaat je dan afvragen of je voor dat geld niet gewoon met die SL zelf naar de Rivièra kan cruisen. Dan is er geld over om elke nacht door te brengen in een vijfsterrenhotel. Maar goed, zo’n camper is wel het coolste wat je op een camping te zien gaat krijgen.35 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Koning kamper voor gevorderden.
@daihatsucuore: DIt is niet bedoeld om te kamperen, maar meer als paddock huis ;)
Ik stond in Portugal naast zoiets, met een Abarth 500 erin. Best leuk, maar daar sta je dan uit verhouding op een camping van nog geen €20,- per nacht, heel moeilijk te doen om fatsoenlijk weg te rijden, omdat je zo groot bent…

Nee, doe mij maar gewoon maatje Transporter met hefdakkie! Gewoon alles wat je nodig hebt, rijdt prima, kun je overal mee komen en ook nog een beetje wildkamperen zonder al te veel op te vallen.
@reactief: tja echt vrienden met je buren maak je er ook niet mee. Althans dat is wat ik wel eens heb gehoord, voor mij liever een hotel. Ieder zijn ding.
@kauwsjotel: waarom wil ook iedereen vrienden worden opende camping om vervolgens ieder jaar terug te komen…. zoals je zegt doe mij ook maar gewoon een hotel.
Beetje categorie superjacht dit. Het heeft wel wat.
Het is natuurlijk prachtig enzo, maar je staat wel gigantisch voor lul met zo’n ding.
Enige manier hoe je mij aan het kamperen krijgt.
@Rick-dos: +1 ! :)
@rick-dos: Op z’n Amerikaans ok het is een begin.
@Rick-dos: heb afgelopen jaar een RV trip in de US gemaakt. Nou ben ik geen vrachtwagenchauffeur, dus ik vond een 30ft RV rijden voor de eerste keer best een uitdaging. Kom bij de eerste RV park in Palm Springs, word er aan mij gevraagd hoe groot de RV is waar we mee kwamen. Wij gelijk, ja een grote! Wel 30ft! .. ‘ohh maar een kleintje..’ was het antwoord. We rijden dat park op, en inderdaad, we waren maar een kleintje😅
Krampeerdiscussies in 3..2..1..
Ook wel een “midsize RV” genoemd in Amerika… Wat zijn we toch een stel lulletjes hierzo
@autoblog; probeer hier eens een revieuw van te maken!
review…
@henkhupelschoten: taalnazi!! 😜
@henkhupelschoten: Revue-view.
Om je vervolgens te nestelen tussen een paar Nederlandse en Duitse tokkies op een camping zonder schone wc’s
@janmetdelangeachternaam: Volgens mij heeft dit apparaat een prima eigen toilet…
Pas in m’n nieuwe Fiat 500S met een tentje achterin naar de Alpen gereden. Heerlijke trip, ben dolblij met m’n auto, daar kan geen camper tegenop!
@wilbertg: een fiat 500, is ook gewoon een hartstikke leuke knappe auto die je een grote grijns op je gezicht bezorgd. En iets hoeft niet groot en duur te zijn om leuk te zijn.
@mikje90: inderdaad, dit alles. Maar toch verrassend ruim, toen ik ging laden stond ik er eigenlijk van versteld dat ik al mn spullen mee kreeg. En in de bergen geen probleem met heuveltje op, trekt als een malle en stuurt heerlijk.
Jammer dat het parkeerdek achterin veel te klein is om achter de Mercedes de Tabbert Baronesse 601 te kunnen hangen en achterin te parkeren.

En er zit ook geen trekhaak op. Kan je niet eens je eigenste fijne bomvolle caravan met alle opties mee naar de camping nemen.
Als je een huis wil met alle voorzieningen, huur dan een huis, blijf thuis of probeer een hotel. Dit is een huis voor op een veldje.. maar waarom? Je houdt dus niet van buiten anders had je wel een tent oid.. dus wat doe je dan op een camping? Hoe groter en luxueuzer hoe stompzinniger het wordt.

Al had ik geld als Zuckerberg (en ik vind kamperen wel leuk)… Zoiets onzinnige zou ik er niet van kopen.
Maar misschien mikken ze op de lui zoals papa Stroll en die Latifi.. racewagen in de camper en papa en mama kunnen met zoonlief naar het circuit zonder al teveel de luxe te ontberen.
@w0o0dy: ik vind dit ook overkill, maar als ik nog eens echt geld heb ga ik een vrachtwagen kopen met camperbak zodat ik naar Graspop, RaR etc kan gaan in relatieve luxe.
Moet je persee een cabrio daarin stallen, omdat je anders niet in kan stappen omdat je de deuren niet open kan doen?.
@mikje90: nee . Hij lift hem naar binnen. Dus een Porsche onderweg naar de ring zou ook mooi zijn
@rolov: ok. Mijn app stond hier nog op open. Was je mij even 3 uur geleden voor geweest!
@sportevo: No worries
@mikje90: je rijdt de auto op een plateau wat de ‘camper’ in- en uitschuift.
1.230.000 en dan krijg je er ook nog een Duitse herder bij, top deal.
De grote vraag is natuurlijk, kan je de auto erin rijden terwijl de camper rijdt?
@notsobig: alleen als de auto zwart is met rode leds aan de voorkant.
@notsobig:
De grote vraag is, kan hij in een vliegtuig rijden terwijl deze opstijgt?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).