Hierom werden 109 mensen opgepakt bij een straatrace

Auteur: , 16 Reacties

The Fast and the Furious leeft (nog).

LA

Ken je die scène uit 2 Fast 2 Furious nog waarin de straatracers massaal ontsnappen uit de klauwen van de five-oh? Nee? Dan zal ik even je geheugen opfrissen.

De 109 mensen die onlangs werden aangehouden bij een illegale straatrace in Los Angeles County hadden deze scène kennelijk niet gezien, want zij werden wel in de kraag gevat. Het doet de vraag rijzen: hoeveel politieagenten heb je nodig om een lamp te verwisselen 109 straatracers op te pakken? Dit getal lijkt in eerste instantie namelijk niet te bevatten. Honderden Police Interceptors die door de straten heen jagen in hete achtervolging van rice rockets? Dat kan alleen maar eindigen in absolute chaos.

Het blijkt dan ook te mooi om waar te zijn. Dat wil zeggen: er zijn wel degelijk 109 mensen opgepakt voor het ‘participating at the illegal speed event’, maar slechts zeven van hen zaten daadwerkelijk achter het stuur. Ook het toeschouwer zijn bij zo’n evenement is namelijk strafbaar in L.A. County. Op zich geven de autoriteiten daar een logische reden voor op:

“It isn’t just the reckless driving or racing that is illegal, a momentary loss of control, which can happen all too easily, can have devastating consequences for both the drivers and spectators.”

In tegenstelling tot deze relaxte Amerikaanse agent wil de politie met de actie duidelijk maken dat straatraces nu écht niet meer kunnen. Het is immers geen 2003 meer. De politie van Rotterdam voerde in 2012 een vergelijkbare actie uit, hoewel in dat geval vrijwel iedereen wegkwam met een boete. (via KTLA)16 reacties

Moet je ook niet in LA of NY doen ..

Simpel zat ..
@lincoln: Tweede Exloërmond lijkt mij beter inderdaad.
@smoked: liggen ook geen bochten, dat scheelt
@lincoln: moet je überhaupt niet doen… Simpel zat.
@ontploffer:

Tuurlijk wel ..
straatraces zijn fun ..

Die 109 toeschouwers zijn het probleem ..
@lincoln: ken je die mop van die straatrace met die Lincoln
@ontploffer:
Bonneville lijkt mij wel een ideale plaats.
@ontploffer: heb er toch paar keer geld mee gewonnen. Wij deden het snachts op een nieuwe rondweg bij een industrieterijn in Tilburg. Ik was toen errrrug cool met mijn Evo 3 III. Maar moet ook eerlijk zeggen dat dit bij een keer of 10 is gebleven omdat ik het te lomp vond worden. En dan niet vanwegen de politie. Want heel Tilburg en omgeving wist dat het gebeurde, het leek wel of het door de vingers gezien werd. Maar de andere bestuurders kwamen soms wel heel akelig dicht langs je rijden om te willen winnen en na elke race was ik bang dat ik iets aan mijn Evo stuk had gereden omdat ik hem zo op zijn flikker had gegeven.
@kennone: same here met mijn Cossie in 010. Leuk voor de toeschouwers maar als je iets stuk reed was alleen jij de sjaak. Neemt niet weg dat het wel ontzettend gaaf was om aan mee te doen en te winnen😎
@wheresmycossie: ja idd. Het had wel een enorme kick gehalte!! En helemaal als je gewonnen had. Dan rijd je dubbel zo trots in jou hard bij elkaar gespaarde wagen!! Stiekem mis ik die tijd af en toe nog wel.
@lincoln: klopt daarom is de scène opgenomen in Miami…
Zeg dat maar in de 405 dat straatraces niet meer kunnen
Hier in de 3765 nada, alleen hangjongeren die sos willen..ook kansloos.
@fiero: als je hiermee Soest bedoelt dan is er genoeg te beleven hoor
Ik mis de echte F&F… 1 was de bomb. 2 beetje jammer op sommige scenes als deze na. 3 kon ik zeker waarderen door de Japanse twist. Gewoon moeten stoppen toen en Vin Diesel eruit knippen op ’t eind.
in 2002 heb ik zo een actie meegemaakt Eindhoven op het industrieterrein bij Eindhoven Airport.

dik 100 auto’s waren daar, een stuk of 30 deden er effectief mee aan de straatrace.
bij het verlaten van het terrein stonden enkele 10tallen politie agenten ons op te wachten.
niemand werd effectief betrapt op “racen”. Gegevens werden genoteerd, en naar verluid hebben de Nederlandse “deelnemers” een minder leuke boete gekregen. De Belgen hebben er (gelukkig) nooit meer iets van gehoord (ik toch ni)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).