Waarom Fiat stiekem heel blij is met Donald Trump

Auteur: , 47 Reacties

En dat is niet omdat Donald een 500X voor Melania heeft gekocht.

En Trump is ook blij met FIAT

Nee, Fiats ‘Nederlandse’ moederbedrijf FCA lijkt de grote winnaar te zijn van Trumps nationalistische koers en ontkenning van de klimaatproblematiek. Hoewel wij bij Fiat Chrysler Automobiles vooral denken aan Fiatjes en Chryslers, zijn dat helemaal niet de merken waarmee FCA momenteel haar geld verdient. Sterker nog, de fiscalisten van de zakenbank Morgan Stanley hebben Fiat en Chrysler, maar ook Alfa-Romeo en Dodge negatief beoordeeld. Volgens hen zijn de zwarte cijfers van FCA enkel en alleen te wijten aan het succes van RAM en Jeep.

Globaal gezien is FCA namelijk succesvol met Jeep, terwijl het in Amerika heel veel RAM trucks (pickups dus) verkoopt. Specifieker, de winst van FCA is voor 75 procent in de Verenigde Staten behaald en dat komt niet door auto’s als de geflopte Chrysler 200 en aanverwante Dodge Dart, maar dus door die dikke RAM’s. En laten die in Amerika gebouwde pickups en Jeeps nu precies de auto’s zijn die het welgenoegen van Trump wél kunnen wegdragen. Niet voor niks was ome Sergio al overwegend positief over de plannen van Donald Trump.

FCA is volgens de Morgan Stanley ook het merk dat het meest te lijden zal hebben wanneer er strengere regels gaan gelden over de gemiddelde uitstoot en verbruik van het gamma. Regels die onder Trump natuurlijk nooit strenger zullen worden, terwijl veel concurrenten het wel eens moeilijk kunnen gaan krijgen wanneer de kersverse POTUS inderdaad torenhoge importtaksen gaat heffen over niet in de VS -en bovenal wél in Mexico- gebouwde auto’s.47 reacties

hadden we hier in Europa maar wat meer dikke V8’s, zou het straatbeeld veel leuker maken.

In Amerika, Arabische Emiraten en Australië kunnen deze zware motoren tenminste nog wel!
@jantje_555:

Straatbeeldbeleving ..
@Jantje_555: Ik vond het toch vooral inefficiënte rommel. Tuurlijk klinkt het leuk en zo’n ongeblazen V8 rijdt super, maar die tijd is toch echt geweest.
Jammer weliswaar, maar toch. Deal with it.
@granlusso: niet in de VS
@rolov: Kan je nagaan hoe ver ze eigenlijk achterlopen in dat rare land. Ik durf het zelfs een tweede wereld land te noemen.
@sr20det:

Yep .. 8 jaar een Obama ..
dan gaat het rap achteruit met je landje ..
@sr20det:

Is NL al op de maan geweest?
Heeft NL voorop gelopen bij de bevrijding van Irak?
Heeft NL tanks?
Heeft NL vliegdekschepen?
Heeft NL überhaupt iets?
@erik2907: Heineken ;)
@mars: Tijdens een rondleiding door de Heineken-brouwerij:
“En wat doet deze machine dan?”
“Nou, hier wordt de urine door een zeef heen gehaald voordat deze gebotteld wordt”
;)
@123bat: grachtenwater
@erik2907: beslaat Nederland een half continent? Nee. Heeft Nederland 250 miljoen inwoners? Nee. Heeft Nederland een onderzeeboot gebouwd die in realistische oefeningen een Amerikaanse vliegdekschip tot zinken kon brengen en ontsnappen? Ja. Heeft Nederland de expertise om New Orleans droog te houden? Ja. Enz Enz.
@lekbak: wat een droevige navelstaarderij… ga eens een tijdje reizen voordat je dit lullig kikkerlandje gaat zitten ophemelen..
@nord: ik ken jou niet. Maar ik vind je nu al een vreselijk karakter. Wat een ontzettend rare opmerking.

Heeft je pa iets buitengewoon gedaan? Waarschijnlijk niet, toch zal je van hem houden. Heb je kinderen? Zo ja dan ben je er waarschijnlijk trots op zonder dat ze ooit iets gepresteerd hebben. Je vrouw, heeft die al een zootje Nobelprijzen gewonnen? Waarschijnlijk niet, zal ik haar dan maar afkraken?

Ik ben Nederlander. Hier geboren en getogen en dit land is mijn thuis. Ik kan een hele lijst neerzetten van dingen waar Nederland goed in is en wat Nederlanders verzonnen hebben. Maar dat hoeft niet want ik ben Nederlander en alleen daarom ben ik al trots op dit land.

Ga jij alsjeblieft maar weg uit dit land als je het zo vreselijk vind en zo blind bent voor wat dit kleine landje allemaal gepresteerd heeft. Want zonder trots doe je toch alleen maar kwaad.
@lekbak: daarbij, als Nederland Nieuw Amsterdam niet had verkocht aan de Engelsen, was Nederlands nu de grootste taal ter wereld…
@lekbak: ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Heb waarschijnlijk dezelfde rechten en plichten als jij want ik neem aan dat je ook een Nederlands paspoort hebt, ben in de gelukkige hoedanigheid veel te kunnen reizen en heb op veel plekken gewoond. Een ding wat ik geleerd heb is dat hoe meer een directe omgeving of streek patriottistisch is hoe minder men wilt dat er rassen vermengt zijn, je wilt graag dat ik ergens anders ga wonen omdat ik kritiek heb op jouw patriotisch denken?

Het idee dat een land beter/sterker/slimmer is dan een ander is in mijn beleving de typische spagaathouding van kleinburgerlijk denken, een groep mensen die maar niet verder komt in het leven.
@nord: blind zijn voor alles wat een klein landje heeft bereikt is goed zeker.

Daarbij is het mengen van rassen, en dan eigenlijk het mengen van culturen wat daar mee samen komt alleen maar slecht als dat op grote schaal gebeurt. De geschiedenis leert ons dat dat 100% kans op ellende geeft. Als rassen menging je motivatie is om niet patriottisch te zijn ben je ontzettend naïef. En ongeacht de reden vind ik het zeer onwenselijk om het goede van een land, met name dat van je eigen land, niet in te willen zien.

Ik denk niet dat een land beter, slimmer of sterker is. Ik weet dat. Ik weet dat elk land, elke cultuur zijn sterke punten en zwakke punten heeft. Òòk de Nederlandse. Als je dat stug ontkent kom je al helemaal niet verder in het leven.
Het mengen van rassen en culturen is unstoppable. Dat ga jij niet met stelligheid tegenhouden net zoals Wilders dat niet gaat lukken of Trump. Nederland is een mooi landje, met fijne mensen. Op een paar uilskuikens na. @lekbak:
@nord: volgens mij heeft het tot nu toe niks anders dan ellende gebracht, al dat mensen van culturen. En dat gaat alleen maar meer worden. Dat zit in de natuur van de mens (en in alle andere zoogdieren trouwens), en dat ga jij niet tegenhouden. Het stopt vanzelf als de pleuris hier helemaal uitbreekt, maar ik ga toch echt proberen dat te voorkomen.
En wat ga JIJ daar aan doen? @lekbak:
@nord: het enige vreedzame wat ik kan doen: de politiek in. Hopen dat ik op die manier een verschil kan maken want ik zie momenteel alles verkeerd gaan.
@erik2907:
Duizend euro voor iedereen die op mij stemt?
@desjonnies: Ik ga er van uit dat je iedereen verplicht laat lessen in een Citroen DS, Lancia Fulvia of Honda S800. Mijn stem heb je ;)
@erik2907:

Is NL al op de maan geweest?
Dat was bijna 50 jaar geleden, als het noodzakelijk was voor de ontwikkeling van Nederland dan hadden we het wel gedaan.
Heeft NL voorop gelopen bij de bevrijding van Irak?
Ja want het was ook echt ontzettend nuttig om ons te gaan lopen bemoeien met conflicten die al honderden jaren voort duren in die kale zandbak anders dan controle over olie.
Heeft NL tanks?
Nee want tanks zijn ouderwets en volkomen nutteloos in de hedendaagse oorlogsvoering, een enkele soldaat kan een tank uitschakelen met een moderne draagbare raket en tanks zijn ontworpen om langs een linie te verdedigen tegen andere tanks, wanneer de russen komen enzo. Een tank is van opzij en van achteren amper beschermd en is dus nutteloos op een modern slagveld.
Heeft NL vliegdekschepen?
Nee, waarom zou je die nodig hebben als je meerdere onderzeeërs vol kruisraketten en drones hebt?
Heeft NL überhaupt iets?
Een hogere levensstandaard dan Amerika
@MrSkyline: ff ter informatie: ons kct was als een van de eerste in Afghanistan. Daar hebben we wel bij voorop gelopen.
@erik2907: Is het je opgevallen dat 75% wat je noemt met wapens te maken heeft en de volgende 25% ook te maken heeft met het niet onder willen doen voor een ander? Dat geeft wel een beetje de ware aard van de USA aan.
@erik2907:
>Is NL al op de maan geweest?
In Nederland kennen we de uitdrukking “loop naar de maan”. Die onze Amerikaanse schoothondjes slaafs opvolgden.
>Heeft NL voorop gelopen bij de bevrijding van Irak?
het schijnt dat onze Nederlandse Maniers daar inderdaad in het diepste geheim bij betrokken waren. Dat moet geheim blijven omdat de ware reden is dat de Amerikaanse Navy Seals niet durfden. We willen hen die hoon en spot besparen.
>Heeft NL tanks?
Gehad. Achterhaalde techniek, hebben we verkocht.
>Heeft NL vliegdekschepen?
Gehad. Achterhaalde techniek, hebben we verkocht.
>Heeft NL überhaupt iets?
De meeste hoofdkantoren in de kleinste behuizingen! Niemand heeft betere brievenbus firma’s dan Nederland.
@mashell: “Niemand heeft betere brievenbus firma’s dan Nederland.”

Oh nee? Liechtenstein en Luxemburg hebben beide meer brievenbusfirma’s als dat ze inwoners hebben…
@erik2907: Bevrijding?

Zucht…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Was die eeuwige vrijgezel van een Rutte nou maar eens wat meer als Trump. Wat meer voordelen voor Nederlanders en wat meer heffingen op alles wat ons land passeert zodat het eigen volk daarmee minder wordt belast. Als Mainport van de EU kunnen wij prima belastingen heffen op alles wat ons land passeert, gebeurt in Duitsland immers ook al waar trucks per km betalen.
@ghost:
Net zoals die extra luchthaven belasting, werkte ok zo goed (verschuiving naar buitenland als gevolg).
Extra import- of doorvoer belasting in NL betekent direct een verschuiving naar Franse en Belgische steden. Netto verlies voor de economie en werkgelegenheid.

Extreem protectionisme heeft in de geschiedenis voor geen enkel land gewerkt op de langere termijn. Voldoende voorbeelden van het tegendeel…
@macready:

Zwitserland Australië Japan zijn er idd heeeeeel slecht aan toe ..
@lincoln: Appels met peren vergelijken
Een land als Nederland bestaat dankzij het buitenland. Wij importeren en exporteren gigantisch veel. Door handel met het buitenland zijn we groot geworden. De VS handelen relatief gezien veel minder met de rest van de wereld en wat de VS importeert kunnen ze net zo goed zelf maken. Als de VS zichzelf isoleert kunnen ze dat prima redden. Het is in principe een zelfvoorzienende economie omdat ze alles kunnen produceren, de beste kennis in huis hebben en ook nog eens alle landbouwproducten en grondstoffen uit de eigen bodem kunnen halen. Ditzelfde geldt voor Canada en Australie. Als Nederland zichzelf isoleert gaan we failliet. En dat is het nare want we hebben de EU nodig maar aan de andere kant gaat de EU ons ook kapot maken. Japan is daarentegen helemaal geen gezonde economie. Het heeft een vergrijsde en krimpende bevolking, gebrek aan innovatie en is zn trippel a status kwijt door een gigantische staatsschuld.
En Zwitserland is al helemaal een joke. Dat land is enkel rijk doordat ze vrolijk mogen beleggen met alle miljarden van criminelen en dictators.
@davido89: “En Zwitserland is al helemaal een joke”

Hee ff dimme he…

Zwitserland is rijk omdat we geld niet in bodemloze putten gooien. We geen EU hebben die ons uitzuigt. Hier wordt geen geld uitgegeven aan bullshit en tsja, dan houd je die centen lekker in je zak (staatskas).
Als we hier een super duur infrastruktuurprojekt hebben, is het
1. op tijd klaar
2. kostte het wat gebudgeteerd was
Hier doen we geen Betuwelijntjes…

Geen geld uitgeven wat je niet hebt en geen geld uitgeven aan dingen die je niet nodig hebt. Is een direct gevolg van het politieke systeem en de oer-conservatieve cultuur.
@fijnkonijn: Heeft Zwitserland de zelfde handels afhankelijkheid als Nederland?
Nee, dus de verhouding tot de EU is ook totaal anders.
En zwitserland is niet rijk geworden door het bank geheim. Het stallen van vele miljarden op de Zwitserse bank.

De economie stond er in Nederland 60, 70 of 80 van de vorige eeuw niet beter voor als vandaag de dag. Dus zo slecht doet de EU het nog niet voor Nederland!
@ronnys: We lopen puntje voor puntje even af:

“Heeft Zwitserland de zelfde handels afhankelijkheid als Nederland?”
Zal niet identiek zijn maar CH is extreem afhankelijk van import. Het meeste wat hier geconsumeerd wordt, komt uit het buitenland (vooral DE). Export is ook van fundamenteel belang dus een sterke Franken is de moord voor ons bijvoorbeeld. Die pariteit Euro – Franken een paar jaar geleden was voor ons een ramp.

“Nee, dus de verhouding tot de EU is ook totaal anders.”
No shit Sherlock. Werk je voor de opendeur-universiteit ofzo?

En zwitserland is niet rijk geworden door het bank geheim. Het stallen van vele miljarden op de Zwitserse bank.
Ik heb het over “geen onnodig geld uitgeven, wat goed voor de (staats)kas is” en jij begint over iets heel anders…

“De economie stond er in Nederland 60, 70 of 80 van de vorige eeuw niet beter voor als vandaag de dag. Dus zo slecht doet de EU het nog niet voor Nederland!”
Vraag dat de NL’se agrarische sector (om maar een schrijnend voorbeeld te noemen). Ga je huiswerk doen en zet je oogkleppen af (ik weet, is waarschijnlijk een zinloos verzoek).
Het idee van de EU was goed, de uitvoering om te huilen (bv. wel een monetaire unie maar geen fiscale unie).
@fijnkonijn: Dat Zwitserland afhankelijk is van import wil niet zeggen dat je vergelijkbare handelsbelangen hebt als Nederland.

Ik kom heel veel bij agrarische bedrijven, ik denk dat 70% van de Nederlandse productie voor de export is, Nederland is zelfs mondiaal de 2e grootste exporteur. Ik moet de eerste agrariër nog tegen komen die zegt gooi de grenzen lekker op slot. Dat is goed voor de handel!
Ach misschien heb je ook wel gelijk. Als de genzen dicht gaan en we 30% minder vlees productie hebben dan is het mest overschot ook gelijk opgelost.
En kom als je blieft niet aanzetten met zonder EU kunnen we ook gewoon handelen, ja dat kan maar dat gaat wel geld kosten.
Vooral als we de euro gaan afschaffen dat wordt de gulden waarschijnlijk duurder, wat weer heel slecht is voor de export.
Zijn dat die regels die onder Obama zoveel strenger zijn geworden ??

Of kan je je die kerel niet meer herinneren ..
Tja, zo zullen er nog wel wat artikeltjes volgen.
Laatste stuiptrekkingen van FCA. Beetje hetzelfde als de laatste stuiptrekkingen van het conservatisme van Trump. Denk alleen dat het bij FCA wat sierlijker zal gaan dan bij het conservatisme van Trump.
De good old US of A maken nu gewoon een kuchje van 4 of 8 jaar de verkeerde kant op. Na de eerste of 2de ambtstermijn van deze idioot moet een democraat de kar weer uit de poep komen trekken.
Na de 2de termijn van George W. Bush was amerika er zeer slecht aan toe. Is iedereen al weer vergeten. Op 1 punt slaagd the donald al vast. Bij de helft van het land is hij nu al zeer impopulair.
@buutvrij: slaagt buutje. Kom op nou.
En wat moet de coltrui elke dag blij zijn dat hij het op sterven na dood zijnde Chrysler over heeft genomen. Iedereen verklaarde hem voor gek, maar de blinde heeft samen met de blinde gewoon weer een winstgevend consern gemaakt.
Ach, zo slecht doet FCA het nou ook weer niet. Je zou voor de grap eens de marges per autoconcern/merk moeten zien. Merk: Fiat (2,2 %) vs. VW (1,7 %) vs. Opel (1,3 %). Concern: Fiat (5,9 %) vs. VW (4,5 %) vs. GM (8,6). Ook met het merk Fiat wordt dus gewoon geld verdiend.
Bron: http://www.focus.de/auto/ratgeber/kosten/gewinne-steigen-groesse-ist-nicht-alles-ueberraschende-zahlen-das-verdienen-die-hersteller-wirklich-an-ihren-autos_id_5829607.html
Zou ze voor ram dan wel goed uit gaan komen inderdaad
Trump’s Ambt wordt gelukkig beperkt door het Hooggerechtshof en de Senaat als het hen niet aanstaat . . .
Goed nieuws voor Alfa dus en dat is mooi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).