Waarom je ALTIJD in de auto moet blijven in Beekse Bergen

Auteur: , 105 Reacties

Dit Franse gezin heeft het concept van safariparken niet helemaal begrepen en werd bijna met huid en haar opgegeten.

Waarom je ALTIJD in de auto moet blijven in Beekse Bergen

Bij sommige mensen is het gezond verstand ver te zoeken, en door de verknipte humor van Moeder Natuur wil het dat juist deze mensen zich in grote getallen voortplanten. Dit kan enkele jaren later tot ontzettend bizarre, maar vooral ronduit gevaarlijke scenario’s leiden. Het Franse gezin dat deze week Safaripark Beekse Bergen bezocht, is hier een voorbeeld van dat regelrecht uit een schoolboek lijkt te komen.

Het gezin verliet, ondanks dat het op talloze plekken in het park expliciet wordt vermeld dat het niet de bedoeling is, hun Volkswagen Golf nadat ze aantal jachtluipaarden hadden gespot. Het gezin was er blijkbaar niet van op de hoogte dat deze katachtigen bijzonder moordlustig zijn (vandaar de naam) en besloot in de schaduw een aantal foto’s te nemen van de dieren, die op dat moment gezellig met zijn allen aan het uitrusten waren. De filmers kunnen hun ogen niet geloven en zijn te beduusd om ze erop aan te spreken. Of ze willen #sensatie. Een compleet drama, dus.

Nog geen minuut later rijden de Fransen een klein stukje verder naar een open plek, waar ze vervolgens met zijn allen uitstappen om de boel eens goed te bekijken. Wat ze niet hebben gezien is dat de luipaarden hen inmiddels zijn gevolgd en dat ze praktisch omsingeld zijn door een bende opgesloten beesten. We mogen van geluk spreken dat de beesten (klaarblijkelijk) goed gevoederd worden. Anders was het hoogstwaarschijnlijk héél anders afgelopen.

Hoewel het een opmerkelijk incident is, vertelt de eigenaar van het park tegenover de NOS dat er geen aanleiding is om nu in te grijpen, of de werkwijze van het park te veranderen. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij de bezoekers, zeker aangezien ze vooraf in verschillende talen worden gewaarschuwd ten alle tijden in de auto te blijven.105 reacties

Lig er niet wakker van als er dan iets gebeurd, gewoon dom volk.
@bmwmpower: helaas zal er na een serieus incident het park weer aangepast moeten worden. Dit soort domme mensen met dit soort domme acties verpesten het vaak weer voor de rest.
@hiostu: Helaas wel.
Vorig jaar heb ik 3 safari’s gemaakt in Zuid Afrika, overal word je er op geattendeerd door niet uit te stappen, geen armen, benen of hoofden uit de auto te steken.
Het zijn wilde dieren die mogelijk gek en gevaarlijk uit de hoek kunnen komen.
Dit is geen circusattractie.
@BmwMPower: wij verbleven in Zuid-Afrika in lodges waar je gewoon vrij kon rondlopen terwijl een leeuwengroep van 10 ook in het park ergens rondliep. Probleem was vooral ‘s avonds als die beesten op jacht gaan, wij naar 1 van de andere lodges te voet moesten in de pikkedonker om te gaan eten.

Ik stel me toch soms vragen bij de veiligheid van al die parken, verbaast me dat er weinig voorvalt (of gefilterd wordt door de media).
@dromedaris: Dan loop je daar neem ik aan met een gewapende ranger?
@BmwMPower: nope. Stonden wel bordjes dat je na zonsondergang niet meer te voet buiten mocht komen, maar ja om 50m de jeep te pakken vonden we wat overkill na 10-tal biertjes 😄
@dromedaris: Da’s niet echt de beekse bergen meer he.
@hiostu: lees de laatste alinea anders nog eens.
@ikleesookoverautos: Lees zijn opmerking anders nog eens. @hiostu zegt: na een SERIEUS incident. Ik neem aan dat Hiostu dit niet als een serieus incident classificeert. In de laatste alinea staat alleen dat ze het NU niet wijzigen, maar dit zegt niets over wat er gebeurd als er er doden zijn gevallen.
@parttimeautospotter: Dank je, dit is exact wat ik bedoelde :)
@hiostu: vroeger reed je nog tussen de leeuwen daar, ben serieus benieuwd waarom ze dat hebben afgeschaft. Even googlen
@BmwMPower: nou, om papa opgegeten te zien worden door de beesten, dat gun ik zo een iemand niet hoor.
@jaspervdwinden: Papa moet gewoon het goede voorbeeld geven.
@BmwMPower: Ik wel. De beesten krijgen dan vaak de schuld in plaats van deze incompetente mensen. In veel gevallen worden de beesten dan afgemaakt want ze gingen ‘in de aanval’.
@viezefreddyw: Ik doelde meer op de mensen, voor de beesten zou ik het sneu vinden.
Je hebt inderdaad een punt.
Een Luipaard is niet gevaarlijker dan een Rothweiler… Alleen een stuk sneller.
Het is zelfs een van de weinig katachtige die je niet in de rug besluipt/aanvalt.
@imba: oh niet? Dus een jachtluipaard valt z’n prooi met 120km/u frontaal aan? Eh… Zullen we deze thread naar Dierenblog verplaatsen? :-P
@drdre1: Luipaard. Jachtluipaard. Twee totaal verschillende dieren.
@lekbak: Leuk verhaal. Het gaat hier ook om JACHTluipaarden. Het hele luipaard verhaal is dus sowieso irrelevant
@lekbak: dat weet ik. Al moet ik wel even grinniken dat jij het totaal verschillende dieren vindt.
@imba: dat weet ik zo nog niet. Tanden zijn echt wel een maatje groter
@kennone: Het gaat draait om bijtkracht. 300 voor een Jachtluipaard en zo’n 330 voor een Rottweiler.
@imba: Volgens mij draait het vooral om hoe gedomesticeerd een beest is. Een rottweiler is dat, als ie goed is opgevoed, wel, maar een jachtluipaard niet. Dus misschien kan ie niet zo hard bijten als een rottweiler, maar een jachtluipaard is en blijft een wild dier. Een rottweiler niet…
@imba: Zullen we nu de nagels een meten van beide en hoe scherp ze zijn…?
@imba: 300km/h ?
@imba: Ik snap je punt maar het geeft meer aan hoe dom het eigenlijk is om een Rottweiler in je huishouden te hebben dan dat Luipaarden beslist gevaarlijk zijn. Je hoort te vaak verhalen van Rottweilers en/of andere jachthondsoorten die kleine hondjes of kinderen dodelijk bijten. Levensgevaarlijk zulke beesten.
@imba: behalve dan 6 jaar geleden, toen werd een 10 jarig jongetje aangevallen en gebeten door een jachtluipaard in de de Beekse bergen. Meneer de amateurbioloog.
@johnwaters: Jij overschat je eigen kennis en onderschat de mijne. En dat een 10 jarig jongetje aangevallen en gebeten wordt door een jachtluipaard betekent helemaal niets. Het had net zo goed een hond kunnen zijn.
@imba: ja, sjezus, het had net zo goed een Panga-filet kunnen zijn! Maar dat neemt niet weg dat je stelling dat een Rothweiler gevaarlijker is dan een jachtluipaard. En als het gaat om scherpe, gevaarlijke dingen, een jachtluipaard heeft óók nog een aantal scherpe nagels waarmee hij probleemloos het hoofd van de gemiddelde kleuter met 1 haal van zijn rompje kan scheiden! WHOOSH! Sta je daar mooi te kijken met je kleuter in tweeën gechopt!
@imba: inderdaad amateur Martin Gaus, iemand overschat zichzelf hier.
@imba: Een luipaard is extreem gevaarlijk omdat die ook doden als ze geen honger hebben. En ze zijn nog wreed ook want ze nemen echt niet de moeite om je te doden. Zodra ze denken dat je niet meer weg komt beginnen ze te vreten.

Maar dit waren hele andere dieren. Dit waren jachtluipaarden.
Ik keek het filmpje na het artikel tot aan het filmpje gelezen te hebben en dan is de tweede helft van het filmpje een stuk spannender! Ik dacht dat ze er nog goed vanaf waren gekomen en toen ging het dus pas echt mis. Die kinderen hebben even een trauma opgelopen (en de volwassenen verdienen er een).
Zo is natoer.
@pielemuis: natoer is mooi
Tja lekker op laten vreten, ergste van dit soort acties vind ik alleen dat als het fout gaat worden de dieren afgemaakt en die mensen worden weer “gefixxed” in het ziekenhuis….

Dieren horen een lintje te krijgen dan. Ze jagen nog zoals het in het wild hoort na een x aantal jaar in gevangenschap (als ze al ooit int wild geweest zijn)
@spykerboy: instinct heet dat
@spykerboy: de mens staat boven de dieren. Hoewel veel mensen dat vergeten is dat gewoon een feit. Tuurlijk moet je ze niet mishandelen oid, maar dat gezanik als er een dier wordt afgemaakt begrijp ik gewoon niet.
@phevtreb: Als je dat niet snapt sta je misschien toch niet zo ver boven de dieren als je denkt.
@torsen: 😂
@torsen: Reactie van de maand!
@phevtreb: goh, dat is nou precies wat ik denk als er weer bericht is over de aantal doden die ergens zijn gevallen bij het een of ander… wat een gezanik over wat doden…

Dat is min of meer het zelfde als wat jij zegt over de dieren…
@phevtreb: We hebben een hele industrie om miljoenen koeien, varkens, kippen per jaar af te maken maar kunnen ontzettend moeilijk doen over een ander beest. De superieure mens heeft de hypocrisie ook uitgevonden.
@spykerboy:

Idd .. dieren horen een lintje te krijgen ..

En Nobelprijzen ..
en ook academy awards ..
Haha dit zijn dus ook van die typische filmers i.p.v. dat ze gaan helpen. Ja de Fransen zijn dom maar kom op, kleine moeite om ze er ff op aan te spreken dat ze in de auto moeten blijven. Het is gewoon niet sociaal om te wachten tot het uit de hand loopt. De filmers zagen vanaf seconde 1 al dat het mis dreigde te gaan en wachtte gewoon af tot dat echt gebeurde.
@Flamingo: uiteraard! Als het mis gaat gaan ze viral over de hele wereld…
@Flamingo: helpen? Hoe dan ?
@Flamingo: eens.
Het is hen duidelijk dat dit een domme en potentieel levensgevaarlijke move is van de Fransen, maar dan toch lekker door filmen…
toen ik zag dat het kind uit de auto kwam heb ik toch wel heel hard gehoopt dat ze even naast de Golf zouden parkeren om – desnoods met handen en voeten – goed duidelijk te maken dat dit níet de bedoeling is!
Maar nee, de Facebook/Instagram likes waren belangrijker.
@Flamingo: Zouden ze dan ineens wel de Engelse taal begrijpen of nog steeds doen alsof….
@Flamingo: had niet geholpen als ze die fransen aan hadden gesproken omdat ze toch te eigenwijs/dom zijn om het te begrijpen.
Ja zo kun je ook aan je einde komen… wachten op de eerste vrijwilliger…
@sameshitdifferentday: er zullen er ongetwijfeld meer komen nu. Na Bokito riepen ze mensen op de aap niet meer in de ogen aan te kijke. Of uit te dagen. En raad eens wat ze in grote getallen deden?
@rolov: hetzelfde met een bushokje wat niet “gesloopt” kon worden…. 3x raden hoe lang het duurde. Ze moeten dit soort berichten weren want het lokt uit of zet aan tot
@sameshitdifferentday: op internet staat het filmpje toch wel.
Ja, heel erg dom van deze toeristen, niet te bevatten. Maar net zo min begrijp ik dat een stel dit gaat filmen, gaat voorzien van (….) commentaar zonder in te grijpen als claxonneren, de auto er tussen te zetten e.d. Ze hadden het gewoon laten gebeuren omwille van de sensatie. Helaas is het begrip burgerplicht wel heel erg ver weggezakt.

En dan denk je dat je alles hebt gehad als je het filmpje op youtube hebt bekeken, maar dan zie je het niveau van en taalgebruik in de commentaren.. Gelukkig heb ik een leuk weekeinde voor de boeg, want hier kan ik niet blij van worden..
@lebeaunl: Kom op, het zijn Fransen!
Je krijgt het in Frankrijk amper voor elkaar om een brood te kopen in het engels.
Waarschuwen voor wilde dieren is dus helemaal niet te doen.
Die beesten wilden gewoon een keer de Franse keuken proberen.
Beiden partijen zijn te dom om te bestaan.
@timd: Geoenlinks en SP?
Toekijken hoe iemand op het punt staat om aangevallen te worden. Sommige vinden het normaal, anderen weer volkomen terecht, persoonlijk vind ik het ronduit asociaal…
@dreke: spreek jij Frans dan? Ik kan alleen goedendag zeggen…
@sameshitdifferentday: zelfs dat red ik niet fatsoenlijk, maar ik had ze echt wel in het Engels of met handen en voeten duidelijk gemaakt dat ze als de sodemieter in die auto moeten stappen.

Het lijkt mij trouwens waarschijnlijker dat het vakantiegangers zijn die geland zijn in Frankrijk en daar een auto gehuurd hebben om Europa door te trekken. Typische huurauto zo’n Golf.
@sameshitdifferentday: aan het commentaar van de filmert te horen, zou het met gebrekkig engels ook moeten lukken…

Als er iemand onverstaanbaar tegen je begint te roepen en wijst naar de wilde dieren op steenworp afstand?
Nou ja, mss heb je gelijk, maar ik zou het toch proberen…
@dreke: ze stapte juist uit voor die wilde dieren. Dus ze zullen je ongetwijfeld gek aangekeken hebben zoals Fransen zo goed kunnen.
De Fransen worden nu als dom afgeschilderd en dat zijn ze natuurlijk ook. Maar de filmer (m/v) dan? Je ziet dat het Fransen zijn en dat ze dus hoogstwaarschijnlijk niet snappen/gelezen hebben dat ze in de auto moeten blijven. Als je dan die mensen niet waarschuwt dan ben je 10x dommer dan de Fransen imo
@phevtreb: wordt in meer talen aangegeven in het park, dan wel met pictogrammen
@drdre1: geen idee, ben er nooit geweest. Het gaat erom dat ze het blijkbaar niet snappen, dan moet je ze waarschuwen.

Het lijkt me ook niet onwaarschijnlijk dat dit een huurauto is en dat deze mensen van een heel ander continent komen. Ze snappen het in ieder geval niet, zoveel is wel duidelijk.
@phevtreb: true. Lijkt me überhaupt niet handig om met een huurauto naar de beekse bergen te gaan. Apen rukken je ruitenwissers er af, giraffen likken de lak er van af… Tuigbeesten…!
@phevtreb: het waren Masai uit Kenia, die wilden graag eens zien hoe opgesloten jachtluipaarden reageren tov hun eigen vrije uitloop/scharrel luipaarden thuis.
Echt prachtig om te zien dat die mensen er van genieten en lekker filmen en wachten tot er een kind gepakt word door die beesten. Kunnen ze lekker interessant doen op sociaal media.
@dirkv: wat moeten ze doen dan? Waarschuwen? Waarvoor? Ze stappen juist uit om die luipaarden te bekijken dus in hun ogen doen ze niks geks.
@rolov: je auto ernaast zetten, boos kijken wijzen naar die jachtluipaarden en dan naar dat kind en nog naar het bordje waar staat niet mogen uitstappen. waarvoor waarschuwen? Je ziet toch dat er jachtluipaarden los lopen en dat zij bijna aangevallen of opgegeten worden? Je zegt het zelf zij denken niks fouts te doen, weet jij het dat levensgevaarlijk is en dan vind ik wel dat je een bepaalde verantwoordelijkheid meebrengt als je zoiets filmt.

Je hoort het zelf, die mannen lopen te lachen en maken ze uit voor mongolen. Maar op het moment dat ze bijna aangevallen worden nemen hun stemmen vrouwelijke vormen aan (stem sloeg over). En als dat gebeurt bij mannen weet je dat het serieuze zaken zijn.
Wat een droeftoeters die jongens die filmen… Echt te triest voor woorden.
En dan steeds maar roepen dat Golf-kopers alleeen maar veilige keuzes maken…
@allroadie: ik moest lachen.. :) (ook als ex golf rijder)
Deze lui zijn zo dom dat ze zelfs niet zelfstandig een Darwin award kunnen scoren. Daar hebben ze kennelijk wilde beesten voor nodig…..
@ghengiskhan: helaas hebben ze zich al voortgeplant. Geen Darwin award dus (tenzij ze allemaal opgegeten worden) :-)
Niemand iets leuks te melden over de Franse auto@dijan?
Dit is imo gewoon Darwinisme op en top. De zwakken schakelen zichzelf wel uit.

Daarbij ook nog een tikkeltje lachwekkend dat het toevallig ook Fransen zijn, die denken altijd al dat ze bovenaan de keten van de piramide hebben gestaan..chauvinistisch volk!
Ik heb zoiets ooit eens meegemaakt in een Amerikaans safaripark. Daar ging voor ons de Dodge Minivan open en die gingen proberen selfies te maken met de neushoorns….. Nog nooit een kwaaiere parkwachter gezien. 90% van het gesprek kan ik hier niet neertypen ivm Autoblog huisregels maar de strekking was dat ze dat beter niet konden doen… Sommige mensen zijn gewoon te dom om te poepen. Dat blijkt maar weer…
Wauw echt genoten van dit filmpje! Begin was een beetje slap, maar aan het einde veel spanning en gelukkig met een goede afloop. Props aan de filmer en de Fransen natuurlijk.
Ze hadden ook kunnen kiezen om te blijven zitten of niet te filmen, maar dan hadden wij dit gemist. Uiteindelijk zijn de Fransen opgelucht en blij dat ze nog leven. Filmert heeft een prachtig filmpje en wij hebben genoten van de spanning. Wat wil je nog meer op de vrijdagochtend..
@dve704: ik ben een beetje teleurgesteld, normaal vloeit er wel wat bloed in een actie film.
In de VS was dit waarschijnlijk op een klacht tegenover het park aangekomen. Want wie laat er nou zo onverantwoord wilde dieren loslopen in een park waar ook kinderen spelen!

/sarcasme uit

Aan de ene kant vind ik het jammer dat iedereen (nou ja de volwassenen) ongedeerd zijn gebleven, want hoe minder domme mensen hoe beter (er zijn er al veel te veel van). Aan de andere kant ook wel goed, want anders hadden de luipaarden het moeten ontgelden en die zijn sowieso onschuldig.
Overigens kunnen de Darwin-awards niet meer worden uitgedeeld, de idioten hebben zichzelf al voortgeplant.

Voor de twijfelaars; ja ik ben een misantroop.
@gulli: Ze brachten ook hun kind in gevaar, dus ze hadden wel degelijk kans om zich volledig uit de genenpoel te verwijderen.
@jules713: Oeh goeie, de generatie na je ook meteen uitroeien. Je was me nog net een stap voor
Kijk wat een schattige diertjes met van die mooie zwarte vlekken… (niet iedereen heeft discovery channel gekeken of heeft een opvatting van de wilde wereld)….

Ik vond het eerlijk wel erg dat de filmers geen poging deden om ze te waarschuwen, aan de andere kant wil je natuurlijk de luipaarden niet agiteren zodat er om dié reden iets gebeurt…
Sorry hoor, maar dan ben je toch echt KANKERDOM. Stond zeker niet in het frans aangegeven dat je in de auto moest blijven.
@gop1: ironic…
@gop1: wat een taalgebruik. Qua niveau ongeveer vergelijkbaar met de Fransen van het filmpje….
@bfvo: Lekker huilen met je selectieve verontwaardiging 😂
@gop1: kneus
@gop1: wie is er nou dom…
Als 15 jarige ging ik met mijn ouders mee naar Kenia en eenmaal aangekomen bij het hotel stelde mijn vader voor even een heuvel op te lopen buiten het hotel om een foto te maken. Terwijl we naar boven liepen zagen we overal uitwerpselen van dieren liggen. Even later liepen we terug en tijdens de eerste briefing werd ons op het hart gedrukt NOOIT het hotel te verlaten omdat direct buiten het hek wilde dieren liepen. Mijn vader en ik keken elkaar aan en hebben maar niets verteld ……..
Bro ik voel jou frustratie, alleen let wel op je taalkeuze op AB. Er lezen jonge kinderen mee en er zitten mensen op die 30,40 a 50 jaar zijn en hun moeder of vader opa oma verloren hebben aan deze ziekte (bij mij gelukkig niemand) en als ze dit lezen komt het best wel ruw over.
@bmwe46m3balling: bovenstaande was een reactie op @gop1:
@bmwe46m3balling: Dat gezeur over schelden met ziektes is zo hypocriet. Stel je toch eens voor dat ze herinnerd worden aan hun opa/moeder/buurvrouw. Maar ondertussen maakt het komt er doodleuk op het nieuws dat een bn’er weer overleden is aan kanker en maakt het kwf reclame op tv. Ja het is een klote ziekte. Maar je komt het overal tegen dus je hebt er maar mee om te gaan.
@lekbak: over hypocriet gesproken… is goed meid.
@bmwe46m3balling: ik heb er ook mensen aan verloren, maar ik voel me totaal niet aangesproken of gekwetst als kanker als krachtterm gebruikt wordt. Wat naar moet dat zijn zeg als je zo kleinzerig bent.
@alcantara: dat is hartstikke mooi man. Maar niemand heeft jou wat gevraagd dus jou mening is saus.
Echt bizar dat die mensen niet helpen, door simpelweg even te claxoneren of even gas te geven ( of weet ik veel hoeveel andere manieren er zijn om die beesten even af te leiden). Nee, absoluut geen respect voor “deze generatie”. Filmen is belangrijker… Misselijkmakend.
Herken dit wel, Ik had zonet nog een jaguar achter mij aan….
@aikon1694:

Sorry hoor.
Iedereen spreekt de filmers aan dat ze verder niets gedaan hebben, maar ik zag toch o.a. ook een Opel Astra die zelfs nog keerde en zich blijkbaar ook niet geroepen voelde om even te waarschuwen.
Volgens originele joetuub post hadden de filmers (en andere bezoekers) de mensen al verschillende keren gewaarschuwd maar wilden ze niet luisteren. Ook de andere wagen in het filmpje deed een poging blijkbaar. Dan zeg ik: filmen maar! Dan is het tenminste deftig gedocumenteerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).