F1 TV: officiële Formule 1-streamingdienst is nu live!

Auteur: , 50 Reacties

Rennen naar de winkel!

F1 TV streamingdienst kopen? Dat kan nu!

Eerder dit jaar werd het gelukkige nieuws naar buiten gebracht dat de Formule 1 met een eigen streamingdienst zou komen. Een onvermijdelijke verandering, daar de nieuwe eigenaren van de sport, Liberty Media, nog voor de overname aan hadden gegeven vol in te willen zetten op nieuwe technologieën. Hoewel het plan eigenlijk tijdens de seizoensopener van start had moeten gaan, hebben we tot Europa moeten wachten. Dit weekend kunnen we eindelijk aan de slag.

Of nou ja, in theorie. De streamingdienst F1 TV bestaat namelijk uit twee delen: F1 TV Pro en F1 TV Access. Je raadt het al, de beste, meest volledige versie is niet in Nederland beschikbaar. Onze Belgische lezers hebben meer geluk, daar F1 TV Pro gewoon te gebruiken is. Één nadeel is wel dat Engels, om wat voor reden dan ook, geen optie is.

Wie F1 TV Pro aanschaft krijgt toegang tot de officiële livestreams, onboard camera’s, onaangepaste teamradio’s en de live leaderboards. Uiteraard omvat het F1 TV Pro-pakket ook de functies van F1 TV Access. Met het instappakket krijg je o.a. toegang tot de historische beeldarchieven, live timing en kun je herhalingen en hoogtepunten terugkijken.

Echter zitten er nogal wat haken en ogen aan het verhaal. Wie een blik werpt op het zogenaamde content schedule, zal zien dat er enkele verschillen zijn tussen de landen. Zoals gezegd is F1 TV Pro in Nederland niet beschikbaar, maar ook de herhalingen en hoogtepunten kunnen wij pas na twee volledige weken terugkijken. De Belgen hebben hier wederom meer geluk; zij kunnen de herhalingen binnen twee dagen terugzien.

Heb je er dan helemaal niets aan? Zeker wel. De Formule 1 heeft bij aankondiging van de dienst laten weten dat het alles en iedereen zal tegenhouden de dienst te gebruiken, tenzij ze in één van de landen wonen waarin F1 TV beschikbaar is. Dit betekent dat een Virtual Private Network (VPN) niet zou werken. Echter zijn bepaalde betaalde VPN diensten zo goed en betrouwbaar dat dit eigenlijk niet te blokkeren is. Daarbij kun je op de officiële website van de Formule 1 selecteren vanuit welk land je een abonnement wilt afsluiten. Zou je dus als Nederlander voor, bijvoorbeeld, België kiezen terwijl je een VPN gebruikt, dan moet alles goedkomen.

De officiële streamingdienst van de Formule 1 is overigens, in beide vormen, absoluut niet duur. F1 TV Pro kost 7,99 euro per maand en 64,99 per jaar. Ben je héél snel, dan kost het slechts 58,49 euro. Kies je braaf voor F1 TV Access, dan betaal je per maand 2,99 euro, of per jaar 26,99 euro. Met vroege vogel korting betaal je slechts 24,29 euro.

UPDATE 19-02-2019: het is zover, F1 TV Pro is beschikbaar in Nederland.

NB: er zijn ook nog steeds mogelijkheden om gratis F1 te kijken.50 reacties

Helaas gaat de VPN vlieger niet op. Je dient te betalen met creditcard en er wordt vervolgens gecheckt op je factuuradres van de creditcard. En dat is Nederland dus kun je niet verder.
@Rivanov: daarnaast wordt het ook met de betaalde vpn- diensten (bijv. pure VPN) ook steeds minder makkelijk en succesvol. Netflix in een browser met plugin gaat prima, Netflix op Apple TV of iPad met VPN tunnel wordt gewoon door Netflix gespot en geblokt.
@Rivanov: Je denkt in beperkingen. N26 equivalent in België zoeken of gewoon gelijk voor de Duitse variant gaan. Klaar. Of nog beter: niet zo zielig zijn, niet streamen. Gewoon of volle bak gaan en naar ’t circus, eh ik bedoel het circuit afreizen of gewoon maandag ochtend in de krant lezen waarom Max is uitgevallen.
@postzegel: Betaal al € 15,- aan Ziggo voor Ziggo Sport Totaal. ;)
@Rivanov: yup!! Hetzelfde met PSN heb in meerdere landen gewoont en voor elk land een nieuwe ID ( daar gaat je progressie telkens )
@Rivanov: prepaid creditcard uit het land halen waar het wel bestaat en vullen maar 👍
@yzord: Ervaring met een goed werkende prepaid creditcard?
Denk dat ik de gok maar ga wagen. Kan ik eindelijk van Ziggo af met die waardeloze energieslurpende Horizon box…
@duderuud:

Ik ben anders zeer tevreden met Ziggo en kijk liever op een groot tv-scherm ,dus wat energieslurpend?
Race en Qualif. zonder reclame.
Samen met goedkoop Vodafoon mob.abo van E11,-/mnd er ook nog alledrie de trainingen bij.
Met Ziggo Go alles te zien in heel europa op laptop of smartphone en okee oplaadstekker erin laten.
Je kan zeggen wat je wilt ,maar Olav Mol loopt al langer mee dan de meesten hier uberhaupt autorijden.
@willemseles: Ik denk dat hij het energieverbruik van de box zelf bedoelt. Deze gebruikt actief en in stand-by 50 Watt. Tenzij je hem in eco stand zet maar dan duurt het 2 minuten voordat hij aanstaat. Per jaar is dit ongeveer 400 kWh oftewel 80 euro. Het energieverbruik van je koelkast is normaal gesproken lager. Dit is ook de reden dat ik hem heb vervangen voor een smart card. Dat ik dan niet meer kan pauzeren neem ik dan maar voor lief
@siebren: okee bedankt voor de info. Besefte ik niet zo. Neem het voor lief ,want de wifi in en rondom het huis is ook prima.

gr.
@willemseles: weet je zeker dat je in kan loggen en F1 kijken met je ZIggo Go terwijl je in een Mediterraans land bent?
@gregorius: Ik kan met een VPN m’n Ziggo Go app gewoon gebruiken in het buitenland. Vorig jaar zomer de F1 bekeken op het balkon in La Tzoumaz.
@gregorius:

Ja ,sinds 1 april pas eigenlijk.
Vorig jaren aan het Gardameer en Cote d’azur mbv app , die ip-adressen van landen veranderde, gekeken.
Hoeft nou niet meer.
@willemseles: de ziggo mediabox is troep. Traag, slecht overzicht en algemeen niet goed werkend. Kijk naar Sky (UK), Foxtel (AUS) – allemaal veeeeeeel beter geregeld en veel sneller en overzichtelijker
@duderuud: Dan stop je toch gewoon een CI+ kaart in je TV.. doe ik ook al jaren met veel plezier
Dus voor 2.99 per maand krijg je wat eigenlijk gewoon gratis hoort te zijn (en was) op een bijbehorend youtube kanaal or hun website.
En omdat Ziggo al een show heeft, compleet gefocussed op Hart van Nederland kijken 3-celligen met een IQ van chimpansee; mag de Nederlander niet meer betalen om alle domheid eruit te filteren.
Mooi dat 2018; lekker terug in de tijd.
@gregorius: Ik zit op dit moment de Canadese race van 2011 te kijken. Geen idee waarom dat volgens jou gratis hoort te zijn, het is geen programma dat gemaakt wordt met belastingsgeld, niet van de openbare omroep,… FOM blijft een commercieel bedrijf hé =)
@gregorius: Het Youtubekanaal heeft geloof ik één keer voor beperkte tijd een volledige Grand Prix online gehad. De rest zijn korte clipjes met highlights. F1 TV Access biedt je toegang tot een archief vol met volledige races, inclusief de races van het huidige seizoen (vanaf 14 dagen na afloop van de race). Het is geen product voor iedereen, dat geef ik toe, maar het is niet iets wat zomaar gratis moet zijn.
@edge: Klopt, dat was de Grand Prix van Maleisië, omdat die wedstrijd van de kalender zou verdwijnen. Mogen ze van mij best vaker doen.
Highlights na 2 weken? Laat me niet lachen, staan toch al een paar uur later op youtube?

Zal wel allemaal geblokkeerd worden zodat mensen bij Ziggo blijven 👎
Handig voor de Belgen onder ons: Officieel is de Engelse taal niet beschikbaar. De Engelse audiostream komt echter wel gewoon binnen op je pc, men heeft enkel de ‘English-knop- verwijderd in het on screen menu.
Ik kan in het Safari-menu alle audiostreams die binnenkomen selecteren, dus ook de Engelse SKY-commentaar! Waarschijnlijk heeft Chrome/Firefox die optie ook wel.

Wat een redding, heerlijk dat ze gewoon de knop verwijderd hebben maar de onderhuidse stream wel beschikbaar is :D
@dashter: Ah, dus toch! Ik twijfelde of dat enkel het geval was bij F1 TV Access. Ik voeg het even toe!
@dashter: hi ! nav jouw post over het Engelse commentaar heb ik een abo genomen, omdat ik nu eenmaal het liefst het SKY-commentaar heb – maar ik slaag er niet in om die onderliggende stream te vinden in Safari – hoe pak ik het aan? alvast merci !
@ludovic13: Ik heb het even voor je gefilmd: https://youtu.be/_hO_VjlOV6A
In het 2018 seizoen zat er gisteren nog een bug in het selecteren van de audio, dat heeft iedereen dus geen paniek, het is bekend. (Al lijkt de bug bij mij reeds opgelost)
@dashter: schitterend & bedankt, ik apprecieer dit enorm ! vanmorgen (los van het commentaar) had ik wel last van buffering in safari, in chrome helemaal niet – enig idee hoe ik dat oplos?
@ludovic13: Ik had ook enorm last van buffering, zowel in Safari als Chrome. Geen idee hoe ik dat oplos, maar het zal ook wel aan het feit liggen dat het echt de eerste keer is dat de servers zo belast werden.

Je kan de service best als een beta aanzien, deze GP wordt een serieuze stress test dus nog niet alles zal optimaal werken. Ik heb bv soms dat de audio van de race zelf (motorgeluiden enz) wegvalt als ik een andere commentaar selecteer…
@dashter: misschien YouTube filmpje verwijderen ? de rechtenhouders screenen voortdurend YouTube & we willen ze zeker niet op ideeën brengen, toch? :)
@ludovic13: Staat unlisted =)
Ik heb Ziggo en ZiggoGo. Ik kan alle trainingen, kwalificaties en races aanschouwen waar ik ook maar ben. Daarnaast heb je een cockpit dedicated kanaal. Waarom zou ik extra betalen voor iets dat niks toevoegt aan mijn ervaring.

Ik zou Ziggo wel extra betalen als ze die irritante Jack Plooij er uittrappen…
@Rick-dos: waarschijnlijk is dat ook de reden waarom het in Nederland niet beschikbaar is. Die hebben Ziggo al als mediapartner (LG dochter zelfs)
Ik zou graag gewoon per race betalen en dan liefst met Engels commentaar.
Weet iemand of dat ergens een optie is?
@foramen: Nope.
@foramen: kom lekker in Nieuw-Zeeland wonen, hier zenden ze SkySports uit. Ik vind het echt geweldig.

Enige nadeel is dat praktisch elke race in de nacht van zondag op maandag is, of als je mazzel hebt, maandagochtend. Kleinigheidje hou je toch.
@foramen: voor zover ik weet kan dat alleen bij Ziggo..
helaas Jack Plooij als commentator maar wel stukken beter dan RTL Duitsland met hun reclame ondertussen.
@volvonerdy70: Olav Mol.. het is nog vroeg
@volvonerdy70: ik kijk liever naar RTL Duitsland mét reclames dan naar die bij tijd en wijle tenenkrommende presentatie van Mol & Plooij & Kamphues – die de helft van de namen van de coureurs nog niet correct weten uit te spreken. En dan heb ik het nog niet eens over dat oe-ver-lo-ze gezwets tijdens de race, waar Olav zó ontzettend z’n best doet z’n verhalen af te maken, dat -ie gewoon keer op keer niet meer door heeft wat er in de race nu feitelijk gebeurt.

Over het algemeen kijk ik de Duitse uitzending wel met een kleine vertraging vanaf een voorgeprogrammeerde opname (die op dat moment dan nog loopt). Start de race bij voorbeeld om 14:10, dan schakel ik in om 14:30 en als er dan reclames zijn, even fast forward en weer dóór. Meestal ben ik dan op 3/4 van de race weer helemaal ‘bij’.
Ik blijf lekker via het duitse RTL kijken, doen prima verslag en ze zijn niet zo pro verstappen.
Ik vind wat ziggo doet grandioos, dus ik hoef geen F1 TV… vind alleen de horizon box uber langzaam, maar dat nemen we dan maar voor lief
Of je kijkt dit seizoen nog af via Ziggo/RTL Krombacher en kijkt vanaf volgend seizoen zonder VPN of gedoe naar F1 TV Pro. Het contract van Ziggo loopt namelijk eind dit jaar af, en hoewel ze vrijwel zeker gaan verlengen, is het aannemelijk dat Liberty het streamen bij Ziggo Go weghaalt en onderbrengt in F1 TV Pro.
@edge: Scheer je weg met je logica! :D
ik ga het toch mooi proberen. Heb een Duitse prepaid creditcard en kan adres van vriend gebruiken.
Jeeeeeee bye bye Ziggo!!! Eindelijk gaat Nederland slimmer worden!!
het is jullie bekent dat liberty media ook eigenaar is van Ziggo? Mol en Plooij gaan gewoon in een nieuwe jas verder hoor.
Niet geheel legaal een iptv abo met sky f1, ik kijk al jaren de engelse f1 stream in nl, heerlijk commentaar, ja ze zijn chauvinistisch, maar weten talent ook zeer goed te waarderen…
@minimarcos: hoi ! vroeger heb ik ook nog een tijdje een abo gehad bij een IPTV provider, maar er mee gestopt omdat de kwaliteit van de streams 1/ wisselvallig was en 2/ onvoorspelbaar (ik vond het nogal stresserend om nooit zeker te zijn dat de stream zou werken bij het begin van een race, bvb) – mag ik vragen of u daar een betere ervaring mee hebt en indien ja, bij welke provider je dan zit ? Want ik zou nog altijd geinteresseerd zijn in dergelijke dienst op voorwaarde dat hij kwaliteit biedt… merci !
Ik wil legaal/goed Sky Sports F1 hebben (Streamen) maar echt een oplossing heb ik nog niet gevonden.
Heb het draaiende hoor, Duitse VPN, prepaid Visa, maar het is nog zo buggy as f*ck. On boards werken wel, maar dan heb je geen commentaar verder. De normale stream werkt atm voor geen meter.
Ik heb een Oostenrijkse creditard, ik kan hiermee de dienst bestellen. Maar kan je dan daadwerkelijk ook in nederland kijken, of wordt dat geblokkeerd? zo toch raar zijn dat als je een keer op vakantie bent, je niet je betaalde stream kan kijken op mobile device oid?
Ik heb het geinstalleerd. Jammer dat de kortingsvoucher niet meer werkt. Toch maar wen jaar problemen. Het werkt met express vpn. Dus kan hopelijk over de hele wereld kijken. Jammer dat er geen chromechast functie is nog. Dat moet wel komen. 64 euro per jaar is niet slecht… hopelijk is het product het waard.

Max Is on track. Wordt gesponsord door een steigerbouwer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).