Waarom tankstations een ideale hangplek voor spoken zijn

Auteur: , 25 Reacties

hooooh....boooooooooh....

boooooo

Net als in spooksteden is er bij tankstations tegenwoordig veelal geen levende ziel meer te bekennen. Inmiddels is er een omslagpunt bereikt: voor het eerst zijn er in Nederland meer onbemande tankstations dan bemande pompen. Dat meldt althans marktonderzoeker Petrolview in vakblad TankPro.

Momenteel zijn er 2.068 pompen zonder personeel en nog 2.044 bemande tankstations. In 2011 was nog ‘slechts’ een derde deel van de pompstations onbemand. De meest logische verklaring voor de opmars van de onbemande pompen is het feit dat er geen werknemers betaald moeten worden. Dat vertaalt zich in een lagere prijs voor een liter peut en minder kosten voor de oliemaatschappij. Een klassiek gevalletje automatisering dus.

De verwachting is dat de huidige trend zich de komende tijd zal doorzetten. De meeste grote namen zoals Shell, Esso, BP en Total hebben al onbemande pompen. Het is bekend dat traditionele pompen met bemanning het moeilijk hebben. Om het tij te keren proberen zij andere bronnen van inkomsten aan te boren zoals hondenwasserettes en dergelijke.25 reacties

Neeeeeee hè.. Ik moet toch af en toe een broodje bal uit een grote pan met jus!!!!
@fmgarcia: die kan je alleen nog halen bij Fastned stations. Kan je er een stuk of 10 op, voordat je weer onderweg bent. Eet smakelijk!
Ben benieuwd naar de fotocredits
@jaapiyo ik vind dit een zeer ongepaste kop; ik zit naar IT te kijken en die Pennywise zit me al sinds de jaren negentig achter me aan.Ik en mijn tere zieltje ook.
Bij mij wordt er nog voor je getankt! Ok, zodat jij langer de tijd hebt om in het winkeltje impulsaankopen te doen… maar toch!
@gulli: dat hebben ze hier ook geprobeerd weer in te voeren. Misschien leuk voor het vrouwenvolk…… Ik doe het liever zelf
@roppp: hoevaak tank je? Ik toch snel 2 keer in de week en ik zou het fantastisch vinden als het weer voor me gedaan wordt. Echt niks aan dat hele tanken.
Bij mij om de hoek gaat een bemand tankstation sluiten, want de gemeente wil er huizen bouwen. Gewoon vergunning intrekken en succes met je onderneming die ook niet naar een andere locatie mag. En de bewoners in de buurt en ikzelf mogen straks kilometers omrijden om te tanken.
@blackbaron: elektrisch rijden, thuis laden. Ben je daar ook vanaf!
@widodh: niet iedereen heeft t geld voor een tesla, en niemand wil in een bmw i3 worden gezien.
@gwnbmw: Ik zou niet in een Tesla gezien willen worden 😂
@widodh: Tesla is niks voor mij. Ben teveel verknocht aan mijn 8-cilinder.
Als je tankt doe het dan goed. Niet het achterlicht vullen.
Tja, bij de onbemande BP lekker goedkoop BP Ultimate tanken is fijn!
@dutchdriftking: Jep. Die onbemande bp’s zijn vaak erg goedkoop. Net als die shell express trouwens. Al pleur ik er gewoon 95 in.
@dutchdriftking: ik zoek bij mij in de buurt ook nog zo’n pomp..
Al gezocht op internet en apps maar helaas..
1.75 de liter op een 62 liter tank? Nope..
@jonkerlan: gisteren nog euro 98 BP Ultimate voor 1,59 de liter getankt. Niet zo heel lang geleden was het nog 1,45…….
Nog wel, maar wij youngtimer-profiteurs worden door E10 straks op kosten gejaagd doordat we premium moeten tanken. De tweewieler krijgt overigens sowieso 98 van de bp.
Lekker belangrijk
Ik tank liever onbemand dan in de rij te staan of tussen impulsvoedsel door te slalommen.
@mout: maar mis je de zegels dan niet?
Maar over die foto… waar laat zij die brandstof?! Ik weet niet beter dan dat de tankdop van een T5 direct achter de bestuurdersdeur zit…
@sidney:
Je kunt toch zien dat dit de Belgische uitvoering is !
@desjonnies: de auto of de dame?
Hoe moeten al die kansenparels straks nog aan hun poen komen? Vroeger deed je ff een overval op een tankstation, of sigarenboer. Nu zit alles achter een PIN code of credit kaart. Waar moet dit heen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).