Waarom verkoopt Jos Verstappen zijn huis?

Auteur: , 52 Reacties

Een opvallende advertentie op de huizenmarkt: het huis waar Max Verstappen opgroeide staat te koop.

Jos Verstappen verkoopt huis

Voor iedereen die onze Facebookpagina volgt zal het huis bovenaan dit artikel herkenbaar zijn: de villa van Jos Verstappen kwam namelijk eerder deze week voorbij in een videofragment dat we deelden. Het gaat om een riante villa in Maaseik, België. Om precies te zijn aan de Labaerdijk 10, op een letterlijke steenworp afstand van de Nederlandse grens bij Roosteren, een dorpje halverwege Roermond en Maastricht.

Jos Verstappen verkoopt woning

Het huis bestaat uit twee delen. Een oude schippersherberg uit 1716 die in 1991 volledig gerestaureerd is, en een nieuw aangebouwde villa (ook in 1991 gebouwd). De tuin ligt op het Zuid-Oosten. Er zijn zeven slaapkamers, vier badkamers en twee woonkamers aanwezig op het perceel van 4336 vierkante meter (bewoonbare oppervlakte: 869 vierkante meter) met prachtig uitzicht op de Maas.

Jos Verstappen verkoopt woning

Mocht je willen, dan kun je zelfs een lift in laten bouwen, de loze ruimte daarvoor is al aanwezig. Eigenlijk valt alleen het aantal parkeerplaatsen in de keldergarage ons wat tegen voor het huis van een (voormalig) Formule 1 coureur: slechts twee stuks volgens de advertentie.

Interesse? Het stulpje moet €1,75 miljoen euro kosten. Overigens schijnt het huis al een tijdje niet meer in het bezit van Jos te zijn, maar hij woont er dus wel nog steeds. Waarom hij het verkoopt is ons niet duidelijk, misschien doet het hem teveel denken aan zijn ex-vrouw?52 reacties

Dacht dat de komkommertijd er nu wel weer op zat?
@gertjan2012: Nee, moet je nog even tot 15 September geduld hebben… Dan gaan de deuren van IAA 2015 open voor de pers 😉
@gertjan2012: op Autoblog? Nooit!
Beolab Penta’s, nice.
Als het huis niet meer in bezit is van Jos verkoopt hij het dus ook niet. De nieuwe eigenaar is dan uiteraard de verkoper.
@lekbak: [Bijdehand] Het huis is ook pas jouw bezit als je de hypotheek hebt afbetaald. Zo niet, dan is de bank gewoon eigenaar. Of waar je je hypotheek dan ook hebt afgesloten. [/Bijdehand]
@Brutus:
Neen, een huis en een schip is onroerend goed en het is welzeker jouw eigendom als je de koopakte bij de notaris hebt laten passeren.
Zelfs onder een 110% hypotheeklast is het jouw eigendom.

De adder onder het gras is dat de bank een preferent schuldeiser is, net als de
belastingdienst.
En dat, -dat is bijzonder oneerlijk in Nederland- je in Nederland je hypotheek links of rechtsom altijd aan de bank zal moeten betalen. Al wordt je huis onder je kont verkocht door de bank met een fractie van de waarde, jij mag het gaan bijpassen.

-dat was trouwens de hele kicksaus van die zgn krediet-crisis : in de VS zeg je tegen de bank : daar staat het huis, de mazzel toedeledokie, ik kan het niet meer betalen dus have fun !
Een veel eerlijker systeem, immers een gedeelte van je hypotheekrente waar de bank aan verdient is voor het genomen risico dat de bank loopt.
In Nederland betaal je dus als consument en loop jij zelf 100% risico.

Dus Brutus, vermijdt het woord bijdehand !
@desjonnies:
“eerlijker”, tja, ’t is maar hoe je het bekijkt; bij de kredietcrisis verkocht die hypotheekverstrekker de lening met een sausje van andere aandelen (AAA rated door moody’s uiteraard) direct door omdat ze zelf ook wel wisten dat het met “ninja loans” (ninja = no income, no job, no assets) op een gegeven moment mis zou gaan. Die mensen die die leningen aangingen, hoewel dom dat ze de mooie verhaaltjes geloofden, waren gewoon slachtoffer van een scam, een nigeriaan se kettingmailer had het niet mooier kunnen bedenken.
@super: Scam van het grote geld ja, de heer Bush zelf riep freddie mac en fannie mae op om makkelijker hypotheken te verstrekken aan mensen zonder (vaste) baan
@desjonnies: mag ik ff een paar tonnetjes van je lenen tegen 3% en zonder onderpand? lolol..

Nee, door gasten als jij moet ik nu 18 contracten tekenen voordat ik een telefoonabbo van 15 eu p/m afsluit

En de crisis? Die is ook gewoon keihard aan ‘ut volk’ zelf te wijten hoor. Wijzen naar een ander, daar zijn wij zeer goed in hier.
@Brutus: dan nog meer bijdehand, ook al heb jij een hypotheek uitgegeven aan de bank die dit als voorwaarde stelt voor het verstrekken van een lening om bijvoorbeeld het huis te kunnen kopen wat jij als hypotheek uitgeeft. Dan nog ben jij de juridische eigenaar van het huis en heeft een bank alleen maar voorrang op het vorderen van het register goed als jij je verplichtingen omtrent de lening niet nakomt.
@maartenoosterbaan: Nou, ultiem bijdehand dan: bezit is niet hetzelfde als eigendom. Jij kunt een boek van iemand lenen, dat boek is dan wel in jouw bezit, maar niet in jouw eigendom. Maar een huis dat op jouw naam staat is natuurlijk wel in jouw bezit én jouw eigendom, ook al heb je het geld daarvoor geleend van de bank met het huis als onderpand, en stelt de bank dientengevolge wat eisen m.b.t. wat je wel en niet met het huis mag doen.
@Brutus: Is volledig onjuist. Een hypotheek is een zakelijk zekerheidsrecht dat strekt tot zekerheid van terugbetaling van een woonkrediet.

Diegene die het huis met een lening heeft gekocht is dus voor 100% eigenaar en niet de bank die het krediet heeft verstrekt.


De bank heeft dus enkel een zekerheid bedongen: wanneer de kredietnemer de lening niet meer kan terugbetalen dan zullen de schuldeisers uitvoerend beslag leggen op de goederen van de schuldenaar/kredietnemer (zoals zijn huis). Wanneer in de volgende fase effectief tot uitvoering van het uitvoerend beslag wordt overgegaan dan krijgt de bank voorrang op alle andere schuldeisers voor wat betreft de opbrengsten van de verkoop van het huis voor het inlossen van de resterende schulden van het woonkrediet.

Als je wil bijdehand doen, moet je het wel goed doen. Het is dus wel degelijk raar om te schrijven dat JV niet meer de eigenaar is, maar het dan toch verkoopt. Dat klopt namelijk niet.
@Brutus: Juridisch is dat niet juist wat je hier stelt.
@Brutus: lol, ik denk even te wachten tot de lunch voordat ik ga corrigeren. Het hoeft al niet meer, alles is al gezegd.
@Brutus: we hebben ineens allemaal juridische adviseurs bij autoblog…
@hondar: Zul je net zien..
@hondar: het niveau verbaast me ook eerlijk gezegt
@rikvp: in positieve zin mag ik hopen… ;-)
@maartenoosterbaan: jaa tuurlijk. Vind het alleen maar mooi, dat de juristen ook op ab zitten ;)
Tja, waarom verhuizen mensen? Misschien wil ‘ie wel naar Monaco?! Of alvast richting Maranello voor als Max volgend jaar voor Ferrari gaat rijden ;)
Kleiner en minder onderhoud aangezien ze de komende 30 jaar heel de wereld over reizen zonder meer dan een week thuis te zijn ?
Ach ja, zo gezellig vind ik het huis eerlijk gezegd ook niet…
Eigenlijk precies het type huis en inrichting wat ik van Verstappen zou verwachten.

Het is een huis wat ik in het echt zou moeten zien of ik het nu wel mooi vind of niet. Zo te zien wel veel glas, dat pleit voor dit huis. Iedereen die iets nieuws gaat bouwen, neem van mij aan (als je durft): neem zoveel mogelijk glas. Het is soms afzien in de zomer, maar echt, een huis met veel daglicht is heerlijk.
@Rob: Eens! Hangt wel af van waar je op uit kijkt!
@Rob: klopt volledig! Kennissen hebben een uitbouw wat volledig bestaat uit glas, fantastisch ‘uitzicht’. Het enige nadeel is dat je s’ avonds in een vissenkom loopt…
@Rob: smaken verschillen. Ik ken mensen die direct depressief worden zonder daglicht (die hebben structureel een winterdepressie) en mensen zoals ikzelf, die prima in een kelder kunnen leven. Doe mij maar wat minder glas, veel gezelliger, en makkelijker goed te isoleren als bonus.
@lekbak:
Zoveel mensen, zoveel wensen ;-)

Ik hou van licht en open. Huizen waarbij alles één geheel is. Inclusief tuin en terras. Dat vind ik tof.

Alleen worden dat dat soort huizen vaak heel strak of minimalistisch ingericht. Of nog erger; “industrieel”. Brrrrrr…, daar hou ik echt niet van.
@Rob: ernstig afhankelijk van wat je smaak is, veel glas past meer bij modern (moet er niet aan denken) dan bij landelijk/cottage gebeuren
@thierryvth:
Uiteraard, het moet wel blijven kloppen natuurlijk.
Net zoals je geen elektrische aandrijving in een jaren 80 BMW gaat hangen. Dat hoort niet, dat klopt niet.
@Rob:Succes met de opwarming van de aarde de komende 50 jaar in je serre!
@pomoek:
Serre, gelukkig is dat het niet de enige manier om veel daglicht in je huis te krijgen…
En opwarming van de aarde? Ik draag mijn steentje wel bij met die joekel van een jaren 90 Mitsubishi airco van mij ;-)
@Rob: ik had eigen wel een grindpadje verwacht
Er word niet vermeld over de aanwezigheod van Jos z’n grote liefd: de grindbak… Als die er niet is Funda ik lekker verder!
@850t5r: heeftie niet, daarom zocht hij ze elders.
@850t5r: zeker op verjaardagen ook al de grappigste met al jaren dezelfde grap? ik vind, in zoverre ik Joske heb ontmoet, hem meestal een vervelende opvliegend mannetje (om even duidelijk te maken dat ik echt geen fan ben). Maar uit de statistieken blijkt dat Jos niet de meeste bezoeken aan grindbakken gebracht heeft van alle NL F1 coureurs….dus die grap is 1) al 10 jaar niet meer grappig, 2) ook nog eens onjuist.
@maartenoosterbaan: 1: wat jij er van vind interesseert mij net zo veel als het weer in Zambia, en 2: zie punt 1…
@850t5r: en je andere grap is laffe arie ?
@thierryvth: Na deze Golf van kritiek zal ik met je Megane maar niet voordat het het eind van get Yaris…
Tikt opnieuw http://www.autoblog.nl in op de zoekbalk & komt weer op Funda terecht.
@bsxc2: Probeer deze eens: http://www.zeurpiet.nl
Veels te duur, in België net over de grens bouw je een huis voor veel minder. Ik heb er 8 jaar gewoond en voor 5 ton heb je al het mooiste huis. Het is in België anders dan in Nederland veel kinderen krijgen van hun ouders al een stukje grond waar ze later een huis op kunnen bouwen.
@schellekens006: Dit huis staat in België! Ik kan me zo voorstellen dat er met de financiële vooruitzichten van Max naar een fiscaal gunstiger stek gezocht wordt.
@oxymoron: Fiscaal gezien scheelt dit een paar druppels in de emmer. Is t niet zo dat de inkomstenbelasting in Belgie voor veelverdieners niet ook torenhoog is?
Als Max echt weinig wil betalen: naar Monaco.
Wil ie ook nog ergens mooi wonen: Zwitserland. Schumi, Vettel en Kimi zitten er al.
Als auto’s werk is en geen hobby dan staan die dingen gewoon buiten waar ze horen
Het schijnt zo te zijn dat Exact, de nieuwe sponsor van Max, het huis heeft gekocht. Part off the deal! Jos heeft het vruchtgebruik voor z,n leven lang. Dit komt door de goede prestaties van Max, waarvoor Exact een lieve duit over heeft Dus eigenlijk is Max de pensioenvoorziening van Jos. Ik vraag me af; wie is hier nou the boss?
Zie ik daar een boek over Immanuel Kant of een boek over Brussels kant in de kast staan? In beide gevallen zeg ik: onverwacht!
Wat een discussie… Manman
zal wel iets te maken hebben met ‘vriendje’ Harry Muurmans dit huis?
Jos woont in montfort nu. Heeft die een villa.
Geen grindpad?
Het interieur is kil, en alles is niet mijn stijl, maar de oude herberg, vorm van het huis, etc. is best wel OK, ik zou zelfs behoorlijk stijlvol zeggen. en dan voor een sportman.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).