Waarschuwing: komend weekend Europese verkeerschaos

Auteur: , 15 Reacties

Afgelopen weekend was het zwarte zaterdag in Frankrijk, maar ook voor komend weekend wordt grote drukte verwacht op de snelwegen in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en in het noorden van Italië. Bereid je dus maar vast goed voor.

Drukke snelweg

Volgens de ANWB zullen zo’n 400.000 Nederlanders komend weekend vertrekken naar hun vakantiebestemming. Daarnaast zijn er ook veel Nederlands onderweg naar huis, want in het zuiden van het land beginnen maandag de scholen weer.

In Frankrijk zal naar verwachting veel vertraging zijn op de Autoroute du Soleil (A7) tussen Vienne en Orange en op de A9 tussen Nîmes en Narbonne. Ook van en naar Bordeaux op de A10 bij Orléans en Poitiers en in Midden-Frankrijk op de A71 (Orléans – Clermont-Ferrand) wordt het naar verwachting lekker druk.

In Duitsland wordt veel vertraging verwacht in Zuid-Duitsland op de A8 München – Salzburg en de A9/A3 Munchen – Frankfurt. In het noorden van het land zijn files mogelijk op de A1 bij Bremen, de A7 bij Hamburg en bij de Deense grens.15 reacties

Zuid-Duitsland is echt een ramp nu; je kunt uren vertraging krijgen daar. :X
Vliegen is toch zo gek nog niet :P
Niet zo moeilijk om te voorspellen waar de files zullen ontstaan, je kijkt gewoon even waar ze vorig jaar in het eerste weekend van Augustus stonden…
Vervelend, vrijdag ben ik van plan om 23:59 te vertrekken richting Noord-Italie via Duitsland. Kan me niet voorstellen dat ik dan vast zit midden in de nacht.
@W115: Dat komt vast dik voor mekaar! Neem je genoeg bammetjes mee?
@W115: jij komt zeker vast te staan iedereen denkt heuj ik vertrek snachts dus sta niet in de file :) ik zelf vertrek vrijdag overdag om 10 uur om elke spits te vermeiden dus ook files :)
@W115: Hm, ik ook. Via Venlo en dan de 61 en de 60 helemaal uit. Ben benieuwd…
Ik vertrek pas op 14 september.. Maar dat interesseert waarschijnlijk weer helemaal niemand.
@Vreddy_B: Goed geraden!
@Vreddy_B: Fijne vakantie :-)
@Vreddy_B: Slim! Ik ook!
Die foto is gewoon knullig. Als je een stukkie op AB zet plak er dan een passende foto bij… En ja ik weet het, de beste stukjesschrijvers staan aan wal…
@keesje1987: klopt, die foto is van een file in Amerika.
Joh, en waar gaat het artikel over? :-p
Oei, wij denken om deze vrijdag te vertrekken rond 22-23 uur ’s avonds, dat gaat niet meevallen in de auto..
Rijd dan gewoon NIET in het weekend!!! Het word vermeld: grote drukte, file, opstoppingen op grote Europese verkeers-aders en wat doen de minkukkels dan: in het weekend rijden.(Perfecte moment voor een facepalm.)

Even OT: de scholen, dat zijn dan de basisscholen. Het middelbaar heeft nog een week langer, en ik kan het weten, mag er zelf van genieten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).