Wall Street is niet zo blij met de Tesla Cybertruck

Auteur: , 48 Reacties

Geen deuk in de deur, wél in het aandeel

Wall Street is niet zo blij met de Tesla Cybertruck

Hij waarschuwde nog: deze pick-uptruck gaat niet voor iedereen zijn. De Cybertruck zou geïnspireerd zijn door films als Blade Runner en als het voertuig niet zou verkopen, zou hij een andere versie maken. En dan nog is Wall Street teleurgesteld.
De dag begon al niet zo goed voor Musk. In de ochtend verloor Tesla al 4,1 procent van haar beurswaarde. Toen werd alleen het wat unieke, driehoekige ontwerp door iedereen gezien. De twee zijruiten waren toen al kapotgesmeten, maar niet iedereen gaat een haperende live-onthulling volgen via YouTube.

Toen de berichten over dat ‘ongeluk’ ook nog viral gingen, kelderde de beurswaarde nog meer. Uiteindelijk sloot Tesla de dag op een verlies van ruim 6 procent. Zelfs na de waarschuwingen van Musk, hadden aandeelhouders dus beter van het merk verwacht… Misschien dat Musk toch sneller dan gepland een minder controversiële Cybertruck gaat maken? Het is aankijken of het aandeel aanstaande maandag na het weekend weer weet op te krabbelen.

Wall Street is niet zo blij met de Tesla Cybertruck
Bron: Google48 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Waarschijnlijk alle aandeelhouders van hedgefondsen die stampvoetend weglopen omdat ze van tesla een doorsnee succesvol bedrijf willen maken om snel te cashen. Maar meneer Musk niet zo gauw zijn eigen visie los laat en vooral doet wat hij zelf wilt.
@rs18011: ja echt vreemd als er een paar miljard in geparkeerd is, dan verwacht je dat niet van de grote leider.
@bitd: dan verwacht je dat niet? De eerste persoon die dat aan zijn investeerders probeert te verkopen moet op staande voet ontslagen worden. Elon musk is notabene bekend geworden door zijn bizarre ideeën die hij tot een succes heeft weten te maken. Een persoon die als particulier bedrijf is gaan concurreren met de ruimtevaart technologie van de overheid? Zonder dat de overheid maar interesse had, maar het nu verplicht moet kopen. Een persoon die vlammenwerpers heeft geproduceerd voor de fun? Een persoon die 0% ervaring had in de auto-industrie en geheel op zichzelf zonder enig hulp van andere automerken de gehele auto industrie op ze kop heeft gegooid door het elektrificeren van auto’s. Nee, diegene die dit niet had verwacht heeft duidelijk niet zijn huiswerk gedaan.
@rs18011: ligt er maar aan wat je succes noemt: de investeerders die er geld in hebben zitten willen rendement en geld terug, dat is voor hen succes. Voor anderen zijn dat auto’s in de ruimte, vlammenwerpers, te vroege introductie van elektro auto, etc etc.

Aangezien de investeerder de basis is lijkt mij dat je die wel iets beter mag behandelen dan kinderachtige show auto’s lanceren?!
@rs18011: je hebt een wat romantisch beeld van zaken. Space X deed gewoon mee aan een overheidsprogramna en Tesla had in het begin gewoon hulp van Daimler.
Deze auto moet toch een grap zijn.
Een half jaar geleden stond het aandeel op een low van rond de 180. Vandaag dus 330. “That must hurt.” Non-nieuws, dus.
@BaRa: Precies, mooi dipje dit om bij te kopen 👍
Maar het aandeel van Specsavers is omhoog geschoten toen mensen begonnen te roepen dat ze deze auto mooi vinden.
Het feit dat Ford, VAG, Toyota etc. deze week het nodige hebben aangekondigd op EV-gebied, zal hier ook mee te maken hebben. Tesla’s dominantie is tanende.
Ik zit nog steeds te wachten op het ‘haha got ya, april fools!’.
Als hij echt kom is het merk vanaf dan officieel cool.
Laten we voortaan alle designers direct aansturen door aandeelhouders om dit te voorkomen.
Dat gaat een prachtige wereld worden.
@harrie: Dan deden ze toch jaren bij Volkswagen?
@fanboy: kijk maar naar Da Silva… die arme man heeft niet veel spraakmakends ontworpen sinds hij is geassimileerd door de VAG
@lithiumion: De A5 moeten we toch even opnieuw onder de aandracht brengen. Prachtige wagen .
Ik vind het wel wat hebben. Zo futuristisch dat je hier zeker de zombie apocalypse mee overleeft 😉. Zal nog een ding zijn om in de EU goed te keuren; er is geen deuk in te krijgen; waar is de kreukelzone…
@iwkh: Hoe ga je de batterij opladen tijdens een zombie apocalypse?
@ecknine: Twee elektroden in een zombie, en go!
@ecknine: (geïntegreerde) zonnepanelen. In tegenstelling tot een moderne brandstofauto die na 2 jaar totaal zinloos is.
@iwkh: Denk niet dat Muskius Maximus wakker ligt van (toekomstige) pick-up verkopen in EU…. als zijn marketing afdeling hun werk heeft gedaan toch.
Op de plaatjes ziet het er niet uit
maar stel je voor hoe het is om zo’n auto in het echt tegen te komen, denk dat het heel indrukwekkend en verfrissend is in het gewone straatbeeld.
Misschien wordt het wel zo’n auto die pas begrepen wordt jaren nadat hij geflopt is.
Het is precies geworden wat Musk heeft gezegd, ik vind het getuigen van enorm veel lef, en de voorspellingen van Wall Street over #TSLA komen al jaren niet uit. Het heeft degenen die short gingen nu misschien een paar knaken opgeleverd, maar de reserveringen stromen ondertussen binnen.

Opvallend overigens hoe elke scheet van Tesla groot nieuws is, maar geen betere publiciteit dan gratis publiciteit. Iedereen heeft hartelijk gelachen over de ingegooide ruiten, dat fiksen ze richting productie, en ondertussen kopen veel mensen alvast geen F150 oid meer.
@baafjes: Met €100 refundable inleg stelt reserveren ook niet zoveel voor.
@baafjes: ik ben niet van de complot theorieën maar wat als tesla die ruiten express stuk heeft laten gooien ? Nu heeft de hele wereld hun nieuwe pick-up gezien zonder ook maar enige andere vorm van promotie te hoeven betalen
@raceface: Die gedachte was bij mij ook al opgekomen.
Die Cybertruck ziet eruit of de jaren ’70 terug zijn met die wigvorm en die scherpe vouwen…

En ik vind het geweldig! Het doet een beetje denken aan de creaties van Bertone van weleer. Al waren die vaak net iets verfijnder.

Lef hebben ze bij Tesla zeker als ze dit gewoon zo uitbrengen. En het siert Musk dat hij zijn eigen koers durft te varen. Denk dat voor Tesla ook de manier is om te overleven als straks de reguliere merken ook massaal met EV’s komen.
Toffe bak! Oh je wilt PickUp rijden want is zo handig en capabel toch ?
Nou hier alsjeblieft, dikke specs, betaalbaar en kan tegen een stootje.
Uiterlijk boeit niet gaat om wat je er mee kan toch!

Oh toch niet nodig die capaciteit, neem dan een 3 of een S, dikke doei!
@koekebakker: inderdaad, dit is gewoon een werkpaard en ontworpen als werkpaard. Dit is geen auto voor de mensen die hem gebruiken om te compenseren voor hun te kleine vriendje.
Lijkt mij een mooie gelegenheid om Tesla te shorten. Teren nu op succes model 3. Andere volume modellen laten nog jaren op zich wachten. Andere merken komen met een hele reeks aan elektrische modellen. VW nu 88 miljard waard, Tesla 60. Dat lijkt me onhoudbaar als je kijkt naar het modelaanbod van VW in de nabije toekomst.
@mark997gt3: De Model Y en Semi komen er toch nog aan?
@edge: Er zijn er die al jaren wachten tot ze short kunnen gaan.

Heeft ze inmiddels miljarden gekost…
@mark997gt3: ‘laten jaren op zich wachten’. Model Y gaat komende zomer in productie ..
@crepito: volgens de Tesla website duurt het langer: De productie van Model Y zal naar verwachting eind 2020 beginnen voor Noord-Amerika en begin 2021 voor Europa en China.
@mashell:
Publiekelijk gelekte info zegt dat productie vervroegd in Q1 2020 begint en volgens mijn inlaw die bij Tesla in Fremont werkt lijkt dat te kloppen, afgaande op het retoolen van de productielijnen.
@mashell: In de laatste Q3 financial report zeggen ze dat ze het vervroegen naar de zomer 2020. Zie: https://electrek.co/2019/10/23/tesla-model-y-production-ahead-summer-2020/
@mark997gt3: de Model Y wordt vervroegd… is ook 70% een Model 3, 25% uitgerekte Model 3 en 5% nieuw.
@mark997gt3: de Y komt waarschijnlijk een jaar eerder op de markt dan verwacht. Maar ga jij maar lekker shorten.
Alsof DeLorean een vrije interpretatie op een Geländewagen heeft gedaan. Los van de discussie over mooi of lelijk: het is een enorm kenmerkend ontwerp, en dat alleen al verdient lof.
Wall Street. Pfff. Ze zouden er beter een stadion rond bouwen er wordt nergens meer paniekvoetbal gespeeld dan in beurzen.
-6% valt me mee.
ELON weet precies wat hij doet. Raam etc wist hij ook ervan. Dit is gewoon spel. En iederee. Gelooft
Screw it, let’s do it. Ik heb een pre-order geplaatst. Levering eind 2022.
Ik vind hem eigenlijk wel mooi 🙂 en anderzijds ook een dikke 🖕🏻Naar groen die het liefst zou hebben dat we met paard en kar terug gingen werken.
Die is door iemand van de kleuterschool getekend
@cthijs: door een rijke sjeik die onder curatele is gesteld toen hij de Aston Martin Bulldog liet maken. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Aston_Martin_Bulldog
Let op, as donderdag komt de echte Cybertruck. Dan gaat het aandeel helemaal door het dak.
Mijn complimenten een Tesla critisch artikel dat zich bij de feiten houd zonder ongepaste meningen. Verfrissend na al dat pulp van Jaapiyo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).