Wanneer je Formule 1 met voetbal combineert

Auteur: , 23 Reacties

Dan krijg je dit.

Een graphic designer had een lollige bui door twee totaal verschillende werelden te combineren. Thierry Courtois creëerde voetbaltenues voor F1-rijders en zowel de teamkleuren als de sponsoren werden meegenomen in het ontwerp van de shirts. De F1-rijders Wehrlein, Ocon, Button, Vandoorne en Palmer werden uitgekozen als voorbeeld.

Daar bleef het niet bij. De Formule 1 auto’s van de rijders kregen de livery en sponsoren van een voetbalclub aangemeten. We zien de clubs Watford, Manchester United, SSC Napoli, Manchester City, West Ham United en Crystal Palace voorbijkomen.

Het doel van de graphic designer was om te laten zien hoe invloedrijk de aanwezigheid van een merk in combinatie met sport kan zijn. Wie is immers de iconische livery van Marlboro op de oude F1-auto’s ooit vergeten? En wat te denken van het huwelijk tussen Max Verstappen en Red Bull? De Nederlander spotten in vrijetijdskleding is nog zeldzamer dan drie Lamborghini Veneno’s in een Zuid-Amerikaanse jungle.23 reacties

De meeste van die tenues zouden zo echt kunnen zijn! Leuk gedaan wel, beetje jammer alleen dat het niet echt te koop is als merchandise ofzo.
@jobberns: sterker nog. Voetbaltenues worden er mooier van en de voetbaltenues als f1 wagen vind ik ook fantastisch!
@thijsj: Al doet die ene met dat Chevy logo me wel meteen aan een Indycar denken..
Neem die man aan bij de F1 organisatie en laat hem de merchandise ontwerpen!
Lopen voetballers er tegenwoordig bij als wielrenners met andere schoenen?
Ik geef een 6,8 voor het idee en een 8 voor de uitvoering.
Hoewel deze beste kerel volgens mij tijd teveel heeft, is het wel leuk gedaan. En de livery’s zien er ook niet verkeerd uit, zowel de auto’s als de kleertjes.
Lijkt meer op f1 combineren met wielrennen. Van die strakke broekjes
Leuk gedaan! Dat Manor uitshirt zou zo doorkunnen voor een Arsenal-thuisshirt. En bij de liveries zou die van Watford zo door kunnen voor een Renault-livery uit het tijdperk tussen de ING-sponsoring en de overname door Lotus, en die van Man United past zonder problemen op een Ferrari qua kleuren.
Ik hou niet van voetbal.
@coffeecup: heftig
@banaan7: Ik heb er niet zo’n last van. Best bevrijdend ook eigenlijk, om niet met continue woede en haat opgezadeld te hoeven zitten.
@baan: dat stemmetje speelde zich af in mijn hoofd tijdens het typen lol
@coffeecup: want voetbal is alleen maar woede en haat…
@coffeecup: Moppersmurf !!
Zeker knap gedaan, maar kies de volgende keer een andere sport uit dan voetbal… Dat is, dankzij de supporters, toch wel zo’n trieste sport geworden.
@zwepp: Het gros van de supporters bestaat uit normale mensen die gewoon gezellig een potje voetbal komen kijken. En dan heb die groepjes randdebielen die zich “de harde kern” noemen vaak gaan knokken of dingen slopen en daarmee de sport en de normale fans in diskrediet brengen.
Maar goed, zo gaat dat toch met alles? Of we het nou over voetbalsupporters, blanke agenten in de VS of moslims hebben: een kleine groep verpest het voor de rest en vervolgens scheren wij diezelfde rest ook over één kam.
Heel mooi gedaan. Die van Manor is meteen 1 van de mooiste ook! Well played sir!
The all blacks rugbyteam in John Player Special livery dat lijkt me wel wat.
Sorry, ik heb niets met voetbal, dus zie ook het nut er niet van in.
Superleague Formula maar dan andersom. Next.
De tenues zal allemaal wel, maar die wagens! Zien er heel erg gaaf uit zo!
@viezefreddyw: Ferrari heeft wel wat overeenkomsten met Manchester United als ik er nu over nadenk. Zijn allebei sinds dat ze een grootheid zijn kwijt geraakt (Ferguson en Schumacher) stukken minder constant en goed.
Jammer dat beide teams zo in verval zijn geraakt, wordt al enthousiast wanneer ik denk aan het beeld dat onze Max Ferrari weer kampioen gaat maken (ooit…)
FC Twente en Ferrari maken wel een goede match. Beide rood en cavallo rampante voorop!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).